Foto Credit: X screenshot

Tijdens zijn recente interview met de Russische president Vladimir Poetin in Moskou maakte verslaggever Tucker Carlson van de gelegenheid gebruik om het Russische leven en het leven in Amerika tegenover elkaar te zetten met een bezoek aan een overvloedig gevulde supermarkt en een schoon en ordelijk 70 jaar oud metrostation, schrijft Adan Salazar.

Carlson bezocht een moderne supermarkt en ontzenuwde de beelden die lang geleden tijdens de Koude Oorlog in het Westen circuleerden en die het land afschilderden als een land van schaarste en honger.

“Dus een lang bestaand kenmerk, misschien wel het langst bestaande kenmerk van de propaganda van de Koude Oorlog in het westen was de supermarkt in de Sovjet-Unie,” zegt Tucker in een recente “TC Short” op het Tucker Carlson Network, en voegt eraan toe: “Geen producten, geen keuzes, slordig gemaakte dingen. En het was eigenlijk geen propaganda, het was echt.”

“Dus dachten we dat het interessant zou zijn om een kijkje te nemen in een hedendaagse Russische supermarkt in 2024, twee jaar na de sancties. Daar gaan we.”

Toen Carlson en zijn team zijn winkelwagentje vulden met verschillende artikelen die een gemiddeld gezin in een week nodig zou hebben, ontdekten ze dat er voedsel in overvloed was, dat de schappen goed gevuld waren en dat er ondanks de sancties nog steeds veel producten uit het Westen verkrijgbaar waren.

Toen het tijd was om te betalen, was Tucker geschokt toen de totale kosten van een volle kar boodschappen, die hij in de Verenigde Staten op $400 had geschat, op iets meer dan $100 USD uitkwamen.

  Rusland zal waarschijnlijk een voortdurende opmars door Odessa naar Transnistrië en de Roemeense grens volgen

“En dan begin je te beseffen dat ideologie er misschien niet zoveel toe doet als je dacht,” zegt Tucker. “Als je de levensstandaard van mensen verlaagt door smerigheid, criminaliteit en inflatie en ze letterlijk niet meer de boodschappen kunnen kopen die ze willen, dan maakt het op dat moment misschien minder uit wat je zegt, of je een goed of slecht mens bent, je verwoest het leven van mensen in hun land. En dat is wat ons leiderschap ons heeft aangedaan.”

“En als je in een Russische supermarkt komt – het hart van het kwaad – en ziet wat dingen kosten en hoe mensen leven, dan zal dat je radicaliseren,” zegt hij.

Tucker bezocht ook het metrostation Kievskaja in Moskou dat in de jaren 1950 onder Jozef Stalin werd gebouwd en waar hij verbaasd was over het gebrek aan smerigheid en verloedering.

“De vraag is hoe het er nu, na 70 jaar, voor staat. Dus gingen we er een kijkje nemen en wat we aantroffen schokte ons,” merkte Tucker op, eraan toevoegend dat dit geen instemming was met Stalin of Poetin.

“Maar het verandert niets aan de realiteit van wat we zagen – of beter gezegd, niet zagen. Er is geen graffiti. Er is geen vuiligheid. Er zijn geen vieze geuren. Er zijn geen zwervers, of drugsverslaafden, of verkrachters, of mensen die wachten om je op de treinrails te duwen en je te vermoorden. Nee, het is perfect schoon en ordelijk.”

  "Er is geen bescherming!" Nieuwe UAV's van het Russische leger zijn een ramp voor de Oekraïense strijdkrachten

De beelden laten vervolgens ongelooflijk schone, goed verlichte terminals zien met overal prachtige kunst en verlichtingsarmaturen, die een levendige, bloeiende cultuur cultiveren waar de burgers trots op lijken te zijn.

De oogverblindende beelden die een licht werpen op het dagelijks leven in Rusland roepen de vraag op of de Verenigde Staten nog wel echt het beste land ter wereld zijn, of dat de globalisten die er alles aan doen om het land op de knieën te krijgen, daarin geslaagd zijn.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De bloeddorstige Victoria NulandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBioNTech en Moderna lobbyen bij regelgevende instanties in de EU, Zwitserland en het VK om mRNA-injecties niet langer te classificeren als gentherapie
Volgend artikelDe Great Reset heeft niet gewerkt: De kwestie van elektrische voertuigen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

42 REACTIES

  • lol, have fun, helaas ik met mijn ernstig hersenletsel lang geleden opgelopen, nouja gereden en aantal dagen in coma, kan dat helaas niet, way way to difficult, my brains explode making the connections, en wordt dan doodmoe.

   maar lijkt me opzich mooi en groot land met veel mooie natuur e.d. en mensen die nog trots zijn op hun land, ja leuk 🙂

   succes, ow, kan misschien zo’n computer programma downloaden, of zoals UP zo’n halsband dragen dat als ik NL of Engels of Duits praat dan meteen omgezet wordt naar Russisch hahah.

   • @Rene Marvalous Health in
    ‘s-Hertogenbosch zou jou wel kunnen helpen:

    *Het Brein Training & Coaching programma richt zich op (herstel van) mentale en fysieke gezondheid. Het programma is gebaseerd op een van de meest wetenschappelijk onderbouwde brein training methodieken en wordt al sinds 2010 met succes toegepast bij zowel verbetering van prestaties (o.a. topsporters en managers) als bij herstel van hersenletsel en aandoeningen als burn-out, stress, depressie, ADHD, Post COVID, etc.”

    Even de naam zoeken in je browser met een punt com en dan vind je hem wel.

  • In 1977 was ik voor het eerst in Moskou, ik ging er heen zonder medewerking van de Nederlandse overheid.
   Ik had deze gelukkig ook niet nodig, werd uitgenodigd door de gemeente Moscow.
   Ik was daar voor de verwarming van het voetbalveld in het Spartak Moscow Stadion “Otkrytieje”.
   Daarna ben ik regelmatig in Rusland geweest, en ja dat klopt, de Rus is heel trots op z’n land, en wil met iedere buitenlander vriendschap sluiten, meestal met de nodige Wodka.
   Ze hebben niet die haat naar de Amerikanen, die Iran bijvoorbeeld wel heeft.
   Ze zijn uitbundig en willen met heel de wereld bevriend zijn.
   Rusland is een heel GROOT land, maar het zijn mensen die hun GESCHIEDENIS HEEL GOED KENNEN.
   Als U door Rusland reist komt U overal enorme grote herdenkingsplaatsen tegen, dat herinnert aan de overwinning op de NAZIE’S. ook daar zijn ze trots op, een soort van, dat hebben we maar mooi geflikt.

 1. je schaamt je kapot als je dit ziet nu een filmpje van AMSTERDAM,PARIJS, LONDEN ,ROME BERLIJN,MADRIT ENZ VAN DE ZWERVERS,GRAFITIE JUNKS ENZ GOED GEDAAN HOOR EU EU EUEUEUEUEUEUEUEUEUEUEUEUEUEUEU WEF EN REGERINGEN EN NATUURLIJK DE MENSEN ZELF

 2. Ik kan niet wachten om op bezoek te gaan zodra het minder koud is! Dat gezegd, als ik het veld in ga hier in EU dan loop ik gigantische Mercadona’s en Carrefours binnen, waar dezelfde spullen liggen – inclusief de Americana die TC liet zien in de Russische supermarkt. NL is niet te vergelijken met andere EU landen waar de schappen (nog steeds) uitpuilen van uitstekende waren, en vlees en vis en gevogelte, en op elke hoek een bakkerij die vers en knapperig brood verkoopt, etc. Rusland is duidelijk niet achtergebleven in die ontwikkeling.

  In de VS kent TC de Shoprite en de Walmart, ook van die enorme supermarkt dorpen, dus heel veel verschil is daar ook niet. Maar zijn punt is goed voor de wereldvreemde Yankees – Rusland is niet het zielige landje meer waar je een hele dag in de rij staat om een rol wc papier te kopen. In het binnenland, echter, valt er nog veel te doen. Dat is te zien zodra ik met de Siberia Express ga. Wie gaat er mee?

  • Immortal zeker doen het is de moeite.
   CT heeft maar een heel klein stukje van de supermarkt laten zien , die supermarkt is 50 X dan een grote supermarkt van bij ons.
   ik heb de volledige toer gedaan van de metro in elk station uitgestapt gewoonweg prachtig elk station een ander thema.
   het noemt niet voor niks de gouden ring

 3. “Kijk: Tucker staat versteld in Moskou van betaalbare supermarkt, onberispelijk metrostation”

  Logisch dat Tucker dat vind, het westen wordt decennia lang gefaseerd kapot gemaakt en naar een perfecte storm/chaos toegewerkt, de kabinetten van MinPres Rutte deed het in een stroomversnelling geraken, ‘we’ stonden erbij en keken ernaar.

  • ‘We stonden erbij en keken ernaar’ geldt alleen voor de goedgelovige staatsaanbiddende dwazen die door de corrupte staatsafhankelijke leugenmedia bespeelt worden. Ik word woest op die criminelen die zich volksvertegenwoordigers noemen en al kontenkruipend zich omhoog proberen te werken. De enkele goedwillende échte politicus wordt gedemoniseerd en weggezet als extreem rechts en wordt als de pest gemeden bij de smerige linkse mediakliek. Als rechts al in beeld komt is dat nagenoeg altijd in een negatief dagbeeld. Ik ben helemaal klaar met dat tuig. De Nederlandse Propaganda Omroep dient onmiddellijk opgeheven te worden. Ik kan me hier niet voldoende uiten over hoe ik die criminelen haat. Het is de oorzaak van het hele demoniseringritueel van de westerse cabal-afhankelijke media.

 4. p.s. ik vraag me af of het niet de bedoeling is om mensen er op te wijzen dat de zaken goed lopen in Rusland juist OMDAT het de achterdeur van de NWO is. Dus meedoen lui! Want je kan daar ook je Twinkie kopen, en je Cornflakes en je pak suiker en je flessen koemelk. Allemaal spullen die de Yanks zo graag verorberen, liet TC zien. Papa Rusland als de bon père de famille. En Koning van Israhel Trump gaat “Make America great again!” regelen voor je.

  Lees deze:

  https://www.spaceconnectonline.com.au/global/6125-russia-plans-nuclear-capability-in-space-say-reports

 5. Het bevreemd mij dan weer dat tukker verbaasd is over het leven in Rusland. Ik zou van een journalist verwachten die verslag hierover doet dit toch bij voorbaat al had moeten weten. Ook in het interview verbazingen van tukker getuigt van een beperkte kennis van Rusland. Dit had hem niet moeten verbazen maar uit een betere voorbereiding voor hem toch al bekend dienen te zijn.

  • Ach ja, en die voorkennis had hij natuurlijk al. Ook over al die andere steden waar hij zo geveinsd verbaasd over doet. Iemand met zoveel geld blijft in Lutjebroek, USA rondstruinen? Vergeet niet voor welk publiek hij spreekt: de Yanks. Die weten niet dat er nog andere landen zijn, met andere talen en andere culturen. Voor hun bestaat er alleen Tiny Town met de Burger King verderop. Rij maar eens dwars door de VS heen, en je ziet een uitgestrekte treurnis van troosteloze woongebieden doorspekt met Burger Kings en Macs en maisvelden. Aan de West en Oost kusten heb je nog wel wat cultuur.

 6. Was het Rutte niet die zei in 2011 Nederland heeft geen armoede.
  Vervolgens in 2023 zei hij alles te doen om de groeiende armoede in Nederland te voorkomen.

  https://www.bd.nl/oss-e-o/mark-rutte-herhaalt-in-zout-dat-armoede-in-nederland-niet-bestaat~ac68b565/?referrer=https%3A%2F%2Fnl.search.yahoo.com%2F

  https://nos.nl/artikel/2487064-rutte-voorkomen-dat-aantal-mensen-in-armoede-toeneemt

  En wie heeft vanaf 2010 geregeerd.
  Daar zal die hypocriete slungel wel geen actieve herinnering aan hebben.
  Maar wel tot nu toe al 2 miljard naar de oekraine sturen.

  Laag inkomen is geen armoede aldus VVD topman Rutte, die de kunst om met woorden te spelen zo goed beheerst dat hij de Nederlandse schapen jarenlang voor de gek kon houden.

 7. Heeft Tucker deze supermarkt zèlf uitgekozen voor zijn bezoek, of werd hij erheen ‘gedirigeerd’? Van de foto valt me overigens op dat de aankleding van de supermarkt sterk lijkt op die van de Lidl of Aldi bij ons.

    • Er zit ook een rat. Ik ben er achter. Tucker is de rat. (Alleen die squeaky stem alleen al van hem zette me aan het denken. Mensen die met steeds hogere stem gaan praten hebben wat de verbergen. Tucker klinkt naar Bill Gates. Je zou haast denken dat ze dezelfde stem gebruiken.) Tucker speelt een rol voor Ziomerica. Er zijn plannen om Rusland te overtuigen zich tegen China te keren zodat Ziomerica China te grazen kan nemen. Rusland zit wel degelijk onder de knoet van het CIA en de neocons. Het land bloeit weliswaar op, en maakt mooie banden met de rest van de BRICS, maar er zitten nog steeds ratten in het schip. Poetin was er in geduwd door het duo Kissinger & Finkelstein (aka Primakov) destijds. Dat zou je genoeg moeten vertellen waar de tentakels lopen. Maar iedereen mag geloven wat hij wilt.

 8. Of TC nu een ingehuurde komediant is of recht vanuit zijn hart opereert is moeilijk in te schatten.
  De informatie door hem naar buiten gebracht zal alleen maar bijdragen aan het ontstaan van
  nog meer boosheid en frustratie onder de amerikaanse bevolking.
  Het volgt m.i. gewoon de ordo ab chaos agenda. Het doel van de weffers/zionisten is alle samenlevingen te vernietigen. Liefst van binnen uit. Zelf hoeven ze geen schot te lossen. Dat laten ze aan anderen
  over.
  Kijk maar naar Oekraine. De volledig terechte inval van Putin draagt er helaas ook toe bij dat Oekraine ontvolkt raakt en economisch vernietigt wordt.
  En dat is in het belang van KZ maffia die dat land weer graag terug willen hebben.

  • Das de schult van het Westen CIA/Mossad die hebben hem via via via geholpen , chaos te creëren en dan moet je hard reageren, bovendien had Navalny veel criminele dingen gedaan, but hey its against Putin dus goed voor het Westen? wake the F up..

  • margot februari 16, 2024 Bij 18:27
   Haha! Goeie opmerking! Dat moet dus een video zijn geweest van rond de kerst, en niet t.t.v. het interview. Niet dat het uitmaakt, het gaat TC er om de Yanks te laten zien dat Rusland ook een Walmart heeft. Dan voelen ze zich thuis. Nog mooier was geweest als hij alle vetzakken in Rusland had gefilmd, net zoals je ze in de Walmart kan aanschouwen. 😉 (oh, wacht, die zijn er niet in Rusland.)

 9. Voor de mensen met soviet nostalchie
  Ushanka show op youtube
  https://www.youtube.com/@UshankaShow

  Leuk, Puur goud als je mij vraagt voor allehande parodieen op het communisme

  Soviet shopping bij de bakker met openlijk chagerijnige en onbeschofte verkopers,
  een aparte balie voor elk soort brood,
  Bij aanschaf krijg je geen brood maar een bonnetje met je bestelling en de aantallen
  Daarna op naar de kassier voor de betaling die zit in
  Een aparte metalen kast met loket waar de kassier
  Jouw betaling verwerkt met veel stempels en jou
  een betaling verricht bon geeft waarmee je bij weer
  een ander loket jouw bestelling tegen de bonnen
  santekraam kan ophalen daarna weg
  de rauwe winkel uit, op naar huis toe.

  Dat huis is een kommoenalskia, een a twee kamers aan een lange gang
  In een of ander oud aftands gebouw dat vroeger wat anders was.
  Aan begin van de gang zijn de trappen naar buiten en andrer verdiepingen
  Aan einde van de gang is een toilet en een douche voor de vele bewoners (!00 man ?)
  Ergens in midden van gang is de keuken met meerdere gasstellen
  En er is een soort wasruimte met wringers en wasmachines
  Alles is collectief, dus de gezinnen hebben hun eigen wcbril
  Waarmee ze naar toilet gaan hahaha schiet op ik moet ook hahahja
  Mensen hebben kontinue ruzie, over spullen die kwijt zijn of
  kapot of overlast van geluid, stank, vocht, wasgoed,
  gedrag van alkoholisten, totale verwaarlozing van gebouw.
  Ondertussen is er ook een zwartemarkt in de flat
  van dingen die mensen op hun werk achterover
  hebben gedrukt; lada spatborden, aardappels, aardappel-vodka,
  Mislukte schoenen, eigengemaakte kleding, etc.

  En dan op het werk waar de alkoholisten hun roes uitslapen
  De diefstallen op het werk, de abominabele kwaliteit van alles.
  De productie quota die nooit worden gehaald.
  Monty python met hamer en sikkel.

  Maar helaas ik kan online niets vinden.
  Wat toch raar is want ook in polen of roemenie was dit de situatie.

 10. Mbt tot de metro in Moskou… ik kan dit alleen maar bevestigen. Veel stations zijn wonderen van kunst en ontzettend mooi. Het grote nadeel is dat je er amper tijd voor hebt om ernaar te kijken, want het is overdag zo ontzettend druk en de metro’s volgen zo snel op elkaar dat je in de stroom mee gaat en er weinig tijd hebt om te zien waar je precies bent. Maar die metro’s hebben enorme indruk op ons gemaakt, qua uiterlijk en ook qua efficiëntie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in