Screenshot video

Hoeveel verliezen heeft het Oekraïense leger geleden in de oorlog tegen Rusland?

Tot nu toe hebben we daar geen antwoord op. Het Oekraïense leger heeft geen realistisch overzicht gegeven van zijn eigen verliezen, terwijl zijn beweringen over de Russische verliezen duidelijk overdreven zijn, schrijft Bernard.

Ook het Russische leger geeft geen cijfers over zijn eigen verliezen. Maar zijn dagelijkse rapporten geven schattingen van Oekraïense verliezen. Deze liggen momenteel rond de 650 per dag plus/minus 200, afhankelijk van de intensiteit van de gevechten.

Sommige westerse waarnemers, met name gepensioneerd kolonel Macgregor, zeggen dat de onherstelbare verliezen van Oekraïne meer dan 400.000 man bedragen. Maar hij noemt zijn bronnen niet.

Nu heeft een nieuw hoofdstuk in de oorlog tussen de Oekraïense president Zelensky en de opperbevelhebber van het Oekraïense leger, generaal Zaluzny, ons misschien een antwoord gegeven. Gisteren vond dit nieuwsbericht zijn weg naar de nieuwssite Strana:

Zaluzhny heeft het oorlogsplan-2024 niet geleverd en moet vertrekken – de volksvertegenwoordiger van “Dienaren van het volk”

De opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne, Valery Zaluzhny, heeft geen oorlogsplan voor 2024 en moet daarom aftreden.

Dit verklaarde plaatsvervangend hoofd van de Verkhovna Rada Commissie voor Nationale Veiligheid en Defensie, parlementslid van Dienaar van het Volk Mariana Bezuglaya op haar Facebook-pagina, verwijzend naar een “niet-openbaar gesprek” met de militairen.

“Ja, de opperbevelhebber van de strijdkrachten van Oekraïne kon geen plan voor 2024 geven. Noch groot, noch klein, noch asymmetrisch, noch symmetrisch. De militairen zeiden gewoon dat ze minstens 20 duizend burgers per maand moeten nemen,” schrijft ze.

Zaluzny heeft geen plannen voor 2024 omdat hij niets kan doen aan de komende nederlaag van het Oekraïense leger.

Elke keer als hij aandringt om te stoppen met het verdedigen van posities die niet kunnen worden vastgehouden, zoals Bakhmut en Avdiivka, zegt de politieke leiding hem dat hij alle reserves moet gebruiken en moet blijven vasthouden. Elke keer als hij erop aandringt om sterke verdedigingslinies te bouwen en zich daarop terug te trekken, wordt hij overruled. Er is daardoor niets, behalve één getal, waar hij op kan plannen.

Dat aantal is dat van de onherstelbare verliezen die het Oekraïense leger lijdt. Zaluzny heeft 20.000 nieuwe mannen per maand nodig om de verliezen te vervangen en zijn leger op de been te houden.

Ervan uitgaande dat dit aantal een gemiddelde schatting is, kunnen we berekenen dat 20 maanden oorlog Oekraïne zo’n 660 verliezen per dag heeft gekost voor een totaal van zo’n 400.000. Onherstelbare verliezen zijn niet alleen doden (KIA), vermisten (MIA) of soldaten die er de voorkeur aan gaven krijgsgevangen van het Russische leger te worden (krijgsgevangenen). Ze omvatten ook de zwaargewonden die niet meer terug kunnen komen op het slagveld.

  Oekraïne glijdt af naar een werkelijke oorlog

Deze aantallen lijken hoog, maar we blijven steeds meer rapporten zien die wijzen op extreem hoge verliezen:

Russische greppels bestormen als je schaarse troepen een gemiddelde(!) leeftijd hebben van 54 is onmogelijk.

Er zijn andere verslagen die, vergelijkbaar met het bovenstaande, spreken over de zware uitputting van Oekraïense eenheden:

De compagnie van Kotsyurba en Lysenko begon de zomer met 120 man. Het is nu teruggelopen tot ongeveer 20, inclusief vervangers. De rest is dood, gewond of overgeplaatst van de aanvalstaken. De nieuwe gezichten zijn meestal ouder dan 40 jaar, sommigen in slechte gezondheid.

Dit is geen leger meer, maar een Volkssturm-achtige strijdmacht die opa’s en kinderen inschakelt om te vechten.

Als reactie op het dreigement om Zaluzny te ontslaan dreigden sommige activisten onmiddellijk met een staatsgreep:

Een bekende activist die dicht bij de westerse structuren staat, de oprichter van de organisatie StateWatch, Alexander Lemenov, bedreigde Vladimir Zelensky met een militaire staatsgreep.

Hij schreef hierover op Facebook.

“Wat kunnen we zeggen over deze manier van communiceren? Ik heb niet genoeg woorden om te beschrijven… het zal zich uitspelen. We zullen meer grondgebied verliezen. Maar niet alles, lang niet alles. En in Kiev zal de regering echt veranderen, maar niet naar een Russische, maar naar een militaire regering.

Zelensky was dus gedwongen om in te grijpen. Hij moest de opmerkingen van de parlementariër verwerpen:

De president van Oekraïne Vladimir Zelenski heeft de uitspraken van Maryana Bezuglaya , die beschuldigingen uitte tegen de opperbevelhebber van de Strijdkrachten van Oekraïne Valery Zaluzhny, verworpen en haar uitspraken veroordeeld.

De bijbehorende videoboodschap werd gepubliceerd door de presidentiële vertegenwoordiger in de Verkhovna Rada, Fyodor Venislavsky.

“De benoeming van Mariana Bezuglaya in de Verkhovna Rada Commissie voor Nationale Veiligheid en Defensie kan een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid van Oekraïne,” zei Venislavsky.

Ondertussen blijft Bezuglaya haar lijn doortrekken.

Ze postte op Facebook een cartoon van een militair die zweert dat hij niet weet of er een “offensief plan” is. Bij de foto plaatste ze het volgende onderschrift: “Toen de mijnen werden “ontdekt” of “afgingen, zijn er slechts een paar p#dors”(c). Het leger stuurtze nu vanuit de brigades.”

  Rusland heeft het initiatief in het Oekraïne-conflict - Poetin

Waarschijnlijk wilde ze op deze manier het idee uitdrukken dat het Oekraïense opperbevel de vijandelijke strijdkrachten en de moeilijkheden waarmee de APU tijdens het offensief zal worden geconfronteerd, niet juist heeft ingeschat.

Tenzij het Pentagon en de regering Biden ingrijpen, zal Zelensky Zaluzny binnen een paar weken ontslaan.

Britse ‘experts’ blijven het Oekraïense leger pushen om jongere mannen in te lijven:

De strijdkrachten van Oekraïne hebben jongere soldaten nodig, omdat de huidige gemiddelde leeftijd van de militairen te hoog is.
Dit zeggen westerse militaire experts op de pagina’s van de krant Financial Times.

Volgens de experts is dit te wijten aan het feit dat “het conflict is veranderd in kleine infanteriegevechten te voet in loopgravenstelsels”, die een betere fysieke conditie vereisen. Tegelijkertijd is de gemiddelde leeftijd van Oekraïense mannen die aan het front vechten en training volgen in het Westen 30-40 jaar.

Jack Watlin, Senior Research Fellow van het Royal Joint Forces Institute, is van mening dat de Oekraïense strijdkrachten dit jaar “onevenredig veel oudere mannen” mobiliseerden, maar dat ze nu jonge mensen met een groter uithoudingsvermogen nodig hebben.

Tegelijkertijd zegt Konrad Muzyka, directeur van het Poolse analytische centrum Rochan Consulting, dat Oekraïne geen uitputtingsslag kan voeren met de Russische Federatie, omdat de Russische Federatie meer uitrusting en soldaten heeft. Kiev heeft meer voorbereide en getrainde troepen nodig.

Eerder zei de voormalige Britse minister van Defensie Ben Wallace tegen Oekraïne dat het jongere soldaten moest aantrekken.

Maar al deze ‘experts’ negeren de ernstige problemen met de bevolkingspiramide van Oekraïne:

De 20- tot 30-jarige mannen die ze willen opstellen, zijn er gewoon niet om in groten getale te rekruteren.

Er zijn ook andere problemen die het Oekraïense leger momenteel hinderen. Al meer dan twee weken blokkeren Poolse truckers, die vroeger een dominante rol speelden in het Europese vrachtvervoer, de grenzen van het land met Oekraïne. Duizenden vrachtwagens staan aan beide kanten vast met wachttijden die nu oplopen tot meer dan twee weken.

Dat komt omdat de EU het niet-lid Oekraïne het privilege heeft gegeven om zaken te doen in Europa zonder zich aan haar regels te hoeven houden. De Oekraïners, met minder kosten, hebben zo de Poolse handel overgenomen.

De blokkade van de grens treft zowel militaire als humanitaire goederen. Binnenkort zal het Oekraïense leger honger lijden van alles wat het nodig heeft voor de oorlog.

  Poetin bespot de onbekwaamheid van de VS

Niet alleen de vrachtwagenchauffeurs in Polen zijn erg nerveus over een mogelijk Oekraïens lidmaatschap van de EU:

Poolse boeren blokkeerden donderdag de grenspost Medyka met Oekraïne en eisten subsidies voor tarwe en leningen met overheidssteun te midden van een toevloed van Oekraïens graan, meldden Poolse media.

Demonstranten zeiden dat ze vrachtwagens zouden blokkeren van het bereiken van de controlepost tussen 9 uur ’s ochtends en 8 uur ’s avonds elke dag tot zondag, meldde het IAR nieuwsagentschap.

De boeren willen dat de regering de tarweprijzen subsidieert, door de staat gesteunde leningen verlengt vanwege de toestroom van graan uit Oekraïne, en de tarieven van de landbouwbelasting ongewijzigd laat, volgens de nieuwsberichten.

Op 6 november lanceerden Poolse vrachtwagenchauffeurs een blokkade van de controleposten Hrebenne, Dorohusk en Korczowa, om te eisen dat de Europese Unie opnieuw vergunningen zou instellen aan Oekraïense transportbedrijven die het blok binnenkomen.

Op donderdag kondigden Poolse transportbedrijven aan dat het protest bij de Dorohusk controlepost verlengd zou worden tot 1 februari, meldde het Oekraïense persbureau Ukrinform.

De Poolse protesten vallen samen met de bezorgdheid in Oekraïne dat de Europese Unie volgende maand misschien niet zal instemmen met de formele toetredingsonderhandelingen om toe te treden tot het 27 leden tellende blok, een belangrijke doelstelling voor Kiev, volgens het persagentschap Reuters.

Het persbureau meldde dat aanhoudende protesten en de daaruit voortvloeiende verstoring van de handel de kwetsbare Oekraïense economie in oorlogstijd zouden kunnen aantasten.

De prijs van autogas (LPG), dat veel wordt gebruikt om auto’s van brandstof te voorzien, is met 30 procent gestegen als gevolg van de protesten, volgens een industrieanalist die door Reuters wordt geciteerd.

Als Oekraïne toetreedt tot de Europese Unie, verliest Polen de meeste landbouwsubsidies en andere ontwikkelingssubsidies die het nu van de EU ontvangt. Die subsidies zouden dan naar het nog minder ontwikkelde, laagbetaalde Oekraïne vloeien. Het is dus onwaarschijnlijk dat Polen zal instemmen met het lidmaatschap.

Bovenop de verliezen en politieke problemen kreeg Oekraïne de afgelopen dagen te maken met een recordstorm in de Zwarte Zee die gepaard ging met een ernstige temperatuurdaling. Duizenden huishoudens in het zuiden van Oekraïne en op de Krim zitten zonder elektriciteit. Sneeuw belemmert alle bewegingen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Top Poetin-Kim: Westerse hysterie kan historisch falen van westers imperialisme en criminaliteit niet verhullenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSamenzweringstheoreticus – belediging of compliment?
Volgend artikelWEF-bureaucraat roept leger op om bevolking te vaccineren: “Stop met het uitleggen van de wetenschap”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

 1. tja nu moet Polen ondervinden wat het betekent om met de EU in zee te gaan..de amerikaanse militaire basissen hebben van alles ruimschoots genoeg, en alzo worden de Poolse vrouwen terug de euh..slaafje’s die ze voorheen ook waren voor het westen.. opnieuw en altijd opnieuw…. het westen hé…😞

 2. Als ik die statistiek bekijk zijn er nog maar weinig jonge mensen tussen 15-35 jaar.\Zomaar meer dan 400.000,dat istoch verschrikkelijk?\En het weswtenmaar pushen,als een ordinaire drugsdealer.\Stuitend om te zien,droevig zoveel jonge menselevens verloren.
  Alleen maar om blackrock en vanguard te helpen.\Laat je niets anders wijsmaken.\Ze hadden erop gerekend,dat ze het land zouden opbouwen en exploiteren.
  Mooi niet!Smerige geldwolven.

 3. We zuuule doooorgaaan sprak Zelensky tot de haan…tot we allemaal doood zijn om dan weer dooooor te gaaan …. (Ramses Shaffy/andre van duin)

 4. Het lijkt er op dat Oekraine op zijn tandvlees zit , als het zo verder gaat zal het zich in een perfecte storm bevinden en daar is geen ontsnappen meer aan .

 5. Het lijkt er op dat Oekraïne op zijn tandvlees zit , als het zo verder gaat zal het zich in een perfecte storm bevinden en daar is geen ontsnappen meer aan.
  Rusland daarentegen zal zich aan de wereld gepresenteerd hebben als een te respecteren wereldmacht.
  Voortaan zal men wel twee keer nadenken om de beer te porren.

 6. Zie ik paar lege kuilen? Kunnen die brutale misselijke oekies in NLD hier niet naar verhuizen…Man,man alles gratis hier,dikke wagens van vers geld, dikke pens en hoerenwijven ook al gratis toegang in de sportschool en hotel. Nog 2 dagen en weer weg uit NLD.

  • Yup,de corruptie dijdt aardig uit.
   De mensen die wel over geld beschikken (lees:de beste dieven) zitten hier.
   De arme drommels die niet weg kunnen worden opgeofferd voor andermans doel.
   Het dient niet de voorspoedigheid van Ukraine.
   Eerlijk duurt het langst.
   Wie trekken er nu aan het kortste end?
   Het gaat erg koud worden nu.
   We zouden beter hulpgoederen kunnen sturen daqt wapens.
   Maar ook daar zullen ze weer misbruik weten te maken.
   Binnenkort staat het Russische leger in Odessa,in ieder geval voor Maart voorspel ik.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in