Het Russische leger is nog steeds bezig het grootste deel van de gemobiliseerde 300.000+ mannen en vrijwilligers te integreren. Volgens Poetin bevindt 25% van de gemobiliseerde troepen zich in gevechtseenheden, 25% in achterste posities, terwijl 50% in Rusland traint. Het ziet er niet naar uit dat een grootscheepse aanval op de Oekraïense frontlinies op handen is. De verwachte grote winteraanval komt er misschien überhaupt niet. In plaats daarvan zullen de nieuwe troepen door de frontlinie rouleren en alleen plaatselijk aanvallen wanneer zij een kans zien, schrijft Andrei.

De Russen hoeven niet aan te vallen. Hun taak is Oekraïne te demilitariseren. Zolang de Oekraïners naar de frontlinies komen en de Russen aanvallen, is het niet nodig een grote aanval op hen uit te voeren.

De kaart van een maand geleden versus vandaag toont slechts een paar kleine veranderingen van de frontlinies.

10 november 2022

Bron: LiveUAmap (Klik voor groot)

10 december 2022

Bron: LiveUAmap (Klik voor groot)

Dat betekent echter niet dat er niets gebeurt.

Bron: LiveUAmap (Klik voor groot)

Elke dag zijn alle frontlijnsecties vol artillerie/bombardementen. Dat is meestal Russische artillerie die het gras maait en Oekraïense soldaten doodt.

De afgelopen maand waren het vooral de Oekraïners die overal langs het front aanvielen om vervolgens op muren van staal en explosies te stuiten. Ze slaagden er niet in de Russische linies te doorbreken. Ze probeerden het keer op keer, maar faalden met hoge verliezen.

De Russische aanvallen bleven meestal beperkt tot het Bakhmut/Artemovsk-front, waar de Wagner-groep van particuliere militaire contractanten meerdere Oekraïense loopgraven en dorpen heeft veroverd. Dit gebeurt meestal pas nadat de artillerie het gebied heeft schoongemaakt en de weinige overlevende Oekraïners zijn vertrokken. De kaart van een maand geleden versus vandaag toont kleine maar belangrijke verschillen in die frontlinie.

10 november 2022

Bron: LiveUAmap (Klik voor groot)

10 december 2022

Bron: LiveUAmap (Klik voor groot)

Er moet een Oekraïens bevel zijn om Bakhmut tegen elke prijs te behouden. Het Oekraïense leger heeft keer op keer reservebrigades naar het gebied verplaatst. Zijn hold-operatie is uiterst kostbaar:

Tony @Cyberspec1 – 5:46 UTC – 10 dec 2022
De Poolse krant NDP (Independent Political Journal) meent dat zonder de steun van de NAVO de gevechten in 🇺🇦 binnen een week afgelopen zouden zijn.

NDP: de dagelijkse verliezen van de AFU bij Bakhmut bereiken een bataljon (500-800 soldaten), ziekenhuizen in de stad Konstantinovka zijn overvol.

Bovenstaande is niet de enige bron die deze bewering deed.

Big Serge @witte_sergei – 18:32 UTC – 8 dec 2022

LPR-functionarissen beweren dat Oekraïne tot 500 man *per dag* overbrengt naar Bakhmut om verliezen aan te vullen. Zelfs Arestovych gaf toe dat de Russische artilleriesterkte in de sector een voordeel van 9 tegen 1 heeft. Bakhmut wordt voor Oekraïne de grootste en kostbaarste slag van de oorlog.

Newsweek sprak met een ‘voormalige’ Amerikaanse kolonel die samen met ‘vrijwilligers’ Oekraïense soldaten traint. Dit is wat hij zegt over de Oekraïense verliezen:

“Bakhmut is als Dresden, en het platteland lijkt op Passendale,” zei hij, verwijzend naar de Duitse stad die in de Tweede Wereldoorlog door geallieerde bombardementen werd verwoest en het beruchte modderige en bloedige slagveld van de Eerste Wereldoorlog. “Het is gewoon een vreselijke en ellendige plek.”

Oekraïne bewaakt zijn gewondencijfers zorgvuldig, maar er wordt aangenomen dat zijn troepen het zwaar te verduren hebben rond Bakhmut.

  Westerse media 'cancelen' het Oekraïne-conflict terwijl Palestijnse genocide hun leugens en nepnieuws blootlegt

“Ze hebben buitengewoon hoge verliezen geleden,” zei Milburn over de eenheden die trainen met Mozart. “De cijfers die u in de media leest over 70 procent en meer slachtoffers die routine zijn, zijn niet overdreven.”

Ondanks hun “geweldige moreel”, zei Milburn dat de verdedigers “een acuut ‘regeneratieprobleem’ hebben, wat betekent dat ze zo snel mogelijk nieuwe rekruten in de linie moeten krijgen.” Dit betekent dat degenen die in de strijd worden geworpen weinig verder komen dan basistraining.

“Gewoonlijk heeft ongeveer 80 procent van onze instroom die van de lijn komt nog nooit met een wapen geschoten,” zei Milburn. “We hebben er veel werk aan.”

Een eenheid met 50% slachtoffers is meestal niet meer in staat om te vechten en moet worden vervangen. Maar de Oekraïners laten hun eenheden aan het front totdat er bijna niemand meer in zit.

Dus het aantal van 500 slachtoffers per dag aan het Bakhmut-front lijkt realistisch. De afgelopen maanden vermeldde het dagelijkse rapport van het Russische ministerie van defensie gemiddeld zo’n 300 Oekraïense slachtoffers per dag. Maar het ministerie maakt geen melding van de slachtoffers van Bakhmut, omdat de operaties van de particuliere militaire aannemer Wagner daarin niet zijn opgenomen. Het dagelijkse totaal over de afgelopen maand moet dus, ondanks weinig beweging in de frontlinies, zo’n 800 dode Oekraïners zijn geweest. In de 30 dagen tussen de twee kaarten bovenaan hebben minstens 24.000 Oekraïense soldaten het slagveld verlaten.

Het is geen wonder dat zulke grote aantallen niet kunnen worden vervangen.

De mix van doden en gewonden zal waarschijnlijk 1 op 1 zijn, aangezien medische evacuatie vanuit de loopgraven aan de frontlinie uiterst moeilijk is. De meeste gewonden zullen daar gewoon sterven.

Niet alleen de manschappen gaan verloren. De uitrusting die zij gebruikten is meestal ook verloren. 24.000 man is het equivalent van 6 tot 7 NAVO-brigades. Het Duitse leger heeft er nu nog maar 8. Toen ik in dat leger zat, had het 36 brigades plus aanzienlijke reserve-eenheden. Dezelfde grote achteruitgang vond plaats met de algemene toestand van de NAVO. Die is niet klaar voor een oorlog met Rusland.

De westerse wapens hebben Oekraïne weinig opgeleverd. De Russen hebben hun luchtverdedigingssystemen aangepast om HIMARS-raketten te detecteren en neer te schieten. Zij melden zo’n 10 tot 20 van dergelijke kills per dag. Het neerschieten van kleine en middelgrote Oekraïense drones is gedaald van 20-30 per dag in de zomer tot 2-3 per dag. Ofwel hebben de Oekraïners geen drones meer, ofwel heeft het weer de drones onbruikbaar gemaakt. Russische drones blijven vliegen en helpen bij het richten van de artillerie. De westerse artilleriesystemen kunnen niet in het veld worden gerepareerd, omdat de Oekraïners daar de opleiding en het gereedschap niet voor hebben. De Wall Street Journal meldt:

Minder dan 50% van de gemotoriseerde Panzerhaubitze – een klasse van mobiele kanonnen met een lange loop die officieel bekend staan als PzH2000 houwitsers en die algemeen worden beschouwd als de best presterende wapens in hun soort – zijn op elk moment op het slagveld, omdat ze naar Litouwen moeten worden gebracht voor reparaties, bijna 1400 km van het Kherson-front in het zuiden van Oekraïne, aldus hoge Duitse functionarissen. Duitsland heeft tot nu toe 14 van dergelijke wapens geleverd en Nederland nog eens vijf.

  Poetin heeft spijt dat hij niet eerder heeft ingegrepen in Oekraïne... Sorry dat ik het zeg, maar ik zei het toch Vlad

Andere bondgenoten, zoals de VS en Groot-Brittannië, onderhouden de wapens die zij aan Oekraïne hebben geschonken in Polen, dicht bij de Oekraïense grens. Maar Warschau heeft geweigerd Berlijn toe te staan een onderhoudscentrum in Polen op te zetten, en eist in plaats daarvan dat de Duitse fabrikanten vertrouwelijke technische informatie verstrekken zodat een Pools staatsbedrijf het werk kan doen, volgens Duitse functionarissen die bij de besprekingen betrokken zijn.

Er was ook een ruzie over Patriot luchtverdedigingsraketten. Duitsland bood aan deze in Oost-Polen te stationeren, maar met Duitse bemanningen. Polen accepteerde het aanbod eerst, wees het vervolgens af en zei dat de raketten naar Oekraïne moesten. Vervolgens trok het het aanbod weer in en gaat het nu toch akkoord.

De internationale betrekkingen binnen Europa worden steeds slechter. De Duitse kanselier Olaf Scholz heeft verklaard dat hij wil dat Duitsland de leidende macht in Europa wordt. Duitslands buren, en de meeste van zijn eigen bevolking, zijn daar niet blij mee.

De afgelopen vijf maanden bood Letland onderdak aan het Russische oppositie-tv-station TVrain. Die is nu neergehaald omdat TVrain, dat voor een Russisch publiek uitzendt, ook positieve dingen over Rusland te zeggen had. TVrain heeft het in Rusland 12 jaar volgehouden. In Letland hield het slechts vier en een halve maand stand.

Alec Luhn @ASLuhn – 19:24 UTC – 9 dec 2022

.@tvrain journalisten zijn in Letland op de zwarte lijst gezet & in Rusland op dezelfde dag tot buitenlandse agent verklaard 🤔
link

Wat deze anekdotes laten zien is dat de NAVO langzaam uit elkaar valt. De NAVO is de proxy-oorlog in Oekraïne aan het verliezen, en wel in ernstige mate. De mensen weten dat en dat zal gevolgen hebben. Een steeds autoritairder EU zal hetzelfde pad volgen.

Maar er zijn krachten in de NAVO die die ondergang willen voorkomen. Zij zullen proberen de NAVO rechtstreeks in de strijd te betrekken:

De secretaris-generaal van de NAVO waarschuwde vrijdag dat de oorlog van Rusland in Oekraïne kan uitgroeien tot een bredere oorlog met het Atlantisch bondgenootschap.

De functionaris, Jens Stoltenberg, waarschuwde deze week in interviews met de media herhaaldelijk voor onderschatting van de situatie in Oekraïne en benadrukte de bredere dreiging die president Vladimir Poetin van Rusland voor Europa kan vormen.

“Als het fout gaat, kan het vreselijk fout gaan,” zei Stoltenberg in een vrijdag gepubliceerd interview met de Noorse journaliste Anne Lindmo, waarin hij eraan toevoegde dat er “geen twijfel” bestond dat een volledige oorlog tegen de NAVO een “reële mogelijkheid” was.

“Ik begrijp iedereen die het beu is Oekraïne te steunen. Ik begrijp iedereen die vindt dat de voedselprijzen en de elektriciteitsrekeningen veel te hoog zijn,” zei hij. “Maar we moeten een veel hogere prijs betalen als onze vrijheid en vrede worden bedreigd doordat Poetin in Oekraïne wint.”

Herlees die laatste zin:

  Operatie Z - Rusland heeft geen domme bommen, ze zijn allemaal naar school gegaan

“Maar we moeten een veel hogere prijs betalen als onze vrijheid en vrede worden bedreigd doordat Poetin in Oekraïne wint.”

Poetin die wint in Oekraïne, wat hij doet, bedreigt onze vrijheid en vrede?

Rusland heeft geen interesse in Europa buiten de grenzen van Oekraïne. Dus hoe moet dat ons in gevaar brengen?

Het is onzin, maar het is bedoeld om de NAVO ertoe aan te zetten de oorlog te beginnen wanneer het voor iedereen duidelijk wordt dat Rusland aan de winnende hand is.

De Russen zien dat aankomen:

NAVO-landen raken steeds meer betrokken bij het conflict in Oekraïne, waarbij de Verenigde Staten opzettelijk doorgaan met een escalatie op dit spoor, zei Ruslands onderminister van Buitenlandse Zaken Sergey Ryabkov donderdag op het tv-kanaal Rossiya-24.

“De NAVO-leden zijn in toenemende mate en rechtstreeks betrokken bij dit conflict. Hun steun voor Kiev is nu veel gediversifieerder dan enkele maanden geleden. Dit is een weerspiegeling van het doelbewuste beleid van Washington, dat de Europeanen gehoorzaam volgen, om het conflict te laten escaleren. Ze spelen met vuur. De risico’s nemen toe.” aldus Ryabkov.

Inderdaad. Maar Stoltenberg heeft één ding goed:

De opmerkingen van de heer Stoltenberg kwamen twee dagen nadat hij zei dat Rusland de oorlog opzettelijk vertraagt om volgend jaar een nieuwe aanval op de Oekraïense strijdkrachten voor te bereiden.

Laten we aannemen dat Rusland tot maart wacht met zijn frontale aanval op Oekraïne. Ondertussen blijft het het Oekraïense leger afmatten zonder dat het zelf noemenswaardige slachtoffers maakt. Het Oekraïense leger zal tegen die tijd nog eens 72.000 man hebben verloren. Dat is waarschijnlijk een derde van de huidige sterkte. Tegen die tijd is het acute “regeneratieprobleem” nog nijpender geworden. Het betekent dat het dan veel zwakker zal zijn.

Welke plannen heeft Rusland wellicht voor een totale lenteaanval?

Dr. Michael Vlahos en kolonel Douglas Macgregor zijn militaire historici. Zij hebben de oorlog in Oekraïne gevolgd en onlangs besproken. Zij zijn tot hun eigen conclusies gekomen. Geen van beiden gelooft in de onzin van een winnend Oekraïne die de ‘westerse’ media ons proberen te verkopen. Zij hebben ideeën hoe Rusland mogelijk wil aanvallen.

Deel één van hun gesprek staat hier:

Is the war in Ukraine entering its decisive phase? Pt.1

Why NATO strategic failure? A war of deceit, denial Pt2

What is to be done? Can a corrupted US military be renewed? Pt.3

Elk van deze video’s is zo’n 30-50 minuten lang. Maar het is inhoud op een hoger niveau dan wat u in andere praatprogramma’s zult zien. Ik kan deze ten zeerste aanbevelen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nieuwe beelden uit Oekraine tonen vernietigende kracht van Russische TOS-1A raketlanceerder (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo: Russische TV bespot Biden voor het kiezen van “zwarte lesbische drugsverslaafde” boven marinier Paul Whelan in ruil
Volgend artikelMusk’s Twitter – Zwemmen met haaien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Ik lees in de woorden van Stoltenberg dat hij indirect oproept tot NAVO mobilisatie. Aangezien Rusland over een aantal maanden mogelijk over meer infanterie bezit dan Oekraine, kan “de oorlog” dan mogelijk alleen gewonnen worden door niet alleen de 8 Duitse batallions in te zetten, maar mogelijk ook Nederlandse troepen, zoals Korps Vrijwilligers? Wat denken jullie? Is dit depopulatiescenario een reeele mogelijkheid? Bovendien hebben ze dan alle Noord Europeanen die nog in opstand zouden kunnen komen tegen het wanbeleid naar het front gestuurd

 2. “Maar we moeten een veel hogere prijs betalen als onze vrijheid en vrede worden bedreigd doordat Poetin in Oekraïne wint.”
  “We” hiermee bedoelt hij de regerende/leidende.
  Genoeg onderzoeken tonen aan dat de mensen veralgemenen wat ook zorgt voor verwarring waar handig gebruik van wordt gemaakt !

 3. Je kunt je afvragen van waarom moet de NAVO Oekraïne verdedigen. Oekraïne is nooit een zelfstandig land geweest, het was ooit een deelstaat van de Sovjet unie. Heeft zich in de jaren ’90 zich los gemaakt van de Sovjet unie maar heeft nooit zijn grenzen vast laten leggen, dus officieel zijn ze nog steeds een deelstaat van de Sovjet unie wat tegenwoordig Rusland is. Waar nu een onofficieel buitenlandse regering de lakens uitdeelt en een burgeroorlog in de deelstaat voert.

  De betrekking van de NAVO is dat de NAVO de aanvallende partij is en niet andersom zoals de woorden van Stoltenberg. Dus wie bedreigt wie in dit verhaal. De expansie drift van de NAVO naar het oosten is hier oorzaak van. Die hebben alle afspraken aan hun laars gelapt en nu ze de kous op de kop krijgen beginnen ze te janken en het verhaal te framen. Dat de verdedigde partij onze vrijheid zou bedreigen. Stoltenberg bedoelt eigenlijk dat hij de delfstoffen uit de Donbass niet kan inpikken van de Russen. En het grotere plaatje dat het westen Rusland in zijn geheel wil inpikken voor zijn delfstoffen. De NAVO is nooit voor de burgers geweest, het is het private leger van de Rothschilds, die alle delfstoffen in de wereld wil toe eigenen als enige eigenaar. Om zo iedereen te willen onderwerpen aan hem door zijn monopolie over de wereldwijde delfstoffen.

  Nu het er steeds meer op gaat lijken dat de NAVO en Amerika zich zelf ontwapenen. Rusland hoeft helemaal niet richting het westen op te schuiven, zolang het westen zelf naar het oosten komt om zich te laten vernietigen. Zo behouden de Russen hun korte aanleveringsroutes, wat een enorm voordeel geeft aan deze verdedigingspartij.

 4. Deondanks zou het voor het Russische moraal–en voor het afbreken van het Oekie moraal–goed zijn, Bakhmut schoon te vegen…

 5. Qvic.In het zwaar corrupte nazi ukraine staan ongeveer 30 labaratoria voor biologische oorlogsvoering.De khazariaanse mafia (nepjoden) wilde biologische wapens gebruiken om de russische bevolking in rusland uit te moorden.Zodat ze rusland kunnen plunderen van hun delfstoffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in