De laatste door de onafhankelijke journalist Patrick Lancaster gepubliceerde verslagen belichten de tragische positie waarin honderdduizenden Oekraïense burgers zich bevinden, omdat zij bang zijn de waarheid te vertellen over het bloedige conflict dat zich in hun land afspeelt.

De laatste door de onafhankelijke journalist Patrick Lancaster gepubliceerde verslagen belichten de tragische positie waarin honderdduizenden Oekraïense burgers zich bevinden, omdat zij bang zijn de waarheid te vertellen over het bloedige conflict dat zich in hun land afspeelt, schrijft Kelen McBreen.

Lancaster, een Amerikaanse militaire veteraan die oorlogsjournalist is geworden, heeft beelden vastgelegd waarop verschillende burgers te zien zijn die het slachtoffer zijn van Oekraïense bombardementen, maar bang zijn om voor de camera te vertellen dat de granaten door het Oekraïense leger worden afgeschoten.

Zoals reeds bij het begin van de oorlog eind februari gedocumenteerd, zijn de Oekraïense burgers in de Donbas-regio het slachtoffer van genocide door de Oekraïense strijdkrachten.

Ondanks dit feit riskeert elke Oekraïense burger die kritiek heeft op Zelensky’s regime of op de militaire inspanningen van de natie, gearresteerd te worden en levenslang in de gevangenis te worden gegooid krachtens het staat van beleg decreet van de president.

In een maandag gepubliceerde reportage filmde Lancaster een huis in de regio Kherson van Oekraïne dat door een Oekraïense raket was getroffen.

Verschillende plaatselijke bewoners bevestigden dat de raketten uit door Oekraïne gecontroleerd gebied kwamen, en één vrouw durfde eigenlijk niet te erkennen dat het Zelensky’s leger was dat haar dorp bombardeerde.

Op de vraag of de raketten uit Mykolaiv werden gelanceerd, smeekte de vrouw: “Jongens, provoceer mij niet om dit antwoord te zeggen. Jullie zijn niet blind, jullie zien het zelf. Provoceer mij niet om het hardop te zeggen.”

  Zal Poetin instemmen met het impliciete pleidooi van Prigozjin voor een moderne Oprichnina?

In een 45 minuten durende reportage die drie maanden van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland markeert, reisde Lancaster door gebieden die onder controle van de Russische strijdkrachten staan.

Al kletsend met een groepje jongedames dat in de rij stond voor simkaarten voor mobiele telefonie, vroeg Lancaster hoe het er onder Oekraïense controle aan toe ging in vergelijking met hoe het er onder Russische controle aan toe gaat.

Zich in het gesprek mengend, zei een oudere vrouw die bij de meisjes stond tegen Lancaster: “Het is gevaarlijk om te spreken, want ze kunnen je opsluiten, werd ons verteld.”

Nadat Lancaster de vrouw gevraagd had wat zij bang was te zeggen, legde zij uit dat burgers bezorgd zijn over de repercussies als zij Oekraïne of Rusland vocaal zouden steunen, omdat de situatie zo onzeker is.

Na de vrouw te hebben gepolst naar haar persoonlijke mening over welk leger zij het liefst haar regio laat bezetten, gaf zij toe: “Rusland.”

Op de vraag waarom zij dat niet durfde te zeggen, antwoordde de vrouw: “Omdat iemand ons angst aanjaagt met gevangenisstraf.”

Bij het horen van de bekentenis van de vrouw zeiden de drie jongedames die vlakbij stonden, dat zij het daarmee eens waren en dat niet alle Oekraïense jongeren anti-Rusland zijn.

Het autoritaire regime van Zelensky heeft alle politieke partijen van de oppositie vogelvrij verklaard, houdt zich bezig met massale propaganda-inspanningen die door de V.S. gefinancierd worden, en laat de Oekraïense burgers in angst leven over het vrijelijk uiten van hun mening.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonen


VOLG FRONTNIEUWS OP TELEGRAM

  Rusland op het punt "uitgeput te raken" in Oekraïne, zegt Britse spionchef

Lees meer over:

Vorig artikelSchokkend rapport wijst erop dat COVID-19 vaccins wereldwijd miljoenen doden hebben veroorzaakt
Volgend artikelOekraïne ontslaat eigen Mensenrechtencommissaris wegens het beweren van “systematische verkrachtingen” door Russische troepen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. De Oekraine heeft een amerikaanse taktiek: eigen bevolking vermoorden en zeggen dat de tegenstander dat deed.

  Zie:9/11; als excuus om oorlog in MO te beginnen. Note DRIE gebouwen; 2 vliegtuigen; nr 3 werd een uur vooraf aangekondigd op CNN……
  Pearl Harbour; Washington hield OPZETTELIJK informatie achter dat PH zou worden aangevallen….

  Oekraine gebruikt b.v granaten, waarin 4000 “spijkers”zitten; speciaal tegen bevolking bedoeld…en alleen Oekraine heeft deze antieke granaten nog. Werden ook in 2014 gebruikt.

  USA–Obama- organiseerde de coup in 2014.
  Oekraine haalde in 2015 de MH17 neer; doel: de schuld te geven aan rebellen uitDonbass of aan Russen.

  14000 Russen vermoord sinds 2014….

  Zegt dat iets?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in