Foto Credit: Southfront.press

Ik vind het amusant hoe weinig westerse media hebben geleerd van hun eigen berichtgeving over de oorlog in Oekraïne.

Twee jaar geleden zou een mystiek ‘Spook van Kiev’ links en rechts Russische vliegtuigen hebben neergeschoten. Het spook bleek nep te zijn. De Oekraïense luchtmacht heeft nog nooit zulke successen geboekt, schrijft Bernhard.

Twee jaar later is het nog steeds hetzelfde verhaal. De Oekraïense regering beweert iets en westerse media drukken het af alsof het echt gebeurd is.

Wanneer de bewering wordt ontkracht, vaak al snel, verdwijnt het simpelweg uit de krantenkoppen.

Gisteren hadden we deze mediagolf:

Rusland bevestigde de aanvallen, maar ontkende dat er aanzienlijke schade was:

Rybar Force @rybar_force – 9:58 UTC – 5 apr 2024

Tijdens de nacht lanceerde de AFU drones naar Russisch grondgebied.
Het primaire doelwit was het vliegveld van Morozovsk in de regio Rostov, waar de Oekraïense strijdkrachten 44 drones naartoe stuurden. Het exacte type is nog onbekend en zal worden vastgesteld na analyse van de brokstukken. Het is echter zeer waarschijnlijk dat dit dezelfde UAV’s zijn die de vijand de afgelopen weken heeft gebruikt.

Hiervan werden 26 drones onderschept door Pantsir-S1 luchtverdedigingsraketsystemen en 18 door gewapende eenheden. Op basis van de video’s die online circuleren, is het duidelijk dat de drones op extreem lage hoogte vlogen, hetgeen het niveau van stealth verhoogde.

Er was geen noemenswaardige schade aan de infrastructuur. De brokstukken raakten enkele gebouwen. Daarnaast liep het onderstation schade op, wat resulteerde in een tijdelijke stroomstoring.

❗️ Dankzij de snelle reactie van de luchtverdedigingsploegen werden ernstige gevolgen van de aanvallen afgewend – beweringen van Oekraïense bronnen over de vermeende vernietiging van zes vliegtuigen zijn nep afkomstig van vijandelijke propagandisten.

De Russische bewering dat er geen noemenswaardige schade was, is bevestigd door het anti-Russische Institute for the Study of War:

  Russisch Zwarte Zee vloot vlaggenschip Moskva onderging munitie-explosie, schade en bemanning geëvacueerd  

ISW heeft nog geen visueel bewijs gevonden dat Oekraïense strijdkrachten vliegtuigen of infrastructuur hebben beschadigd of vernietigd op een van de vier Russische luchtmachtbases die in de nacht van 4 op 5 april het doelwit waren van drones.

Dergelijke nieuwscycli van valse claims van vermeende Oekraïense successen zijn een belangrijke reden waarom sommigen in het westerse publiek nog steeds geloven dat Oekraïne de oorlog kan winnen.

Dat is echter niet het geval. De situatie vereist een andere houding:

In plaats van een nieuwe aanpak gaat het oude patroon door: De NAVO denkt na over hoe Oekraïne te helpen zonder een open oorlog met Rusland uit te lokken en slaagt er uiteindelijk niet in het soort beslissende hulp te bieden dat nodig is om het verloop van de oorlog te keren.

Een ander vast patroon is de herhaling van moralistische binaire taal. Het Westen “kan Rusland niet laten winnen.” De “op regels gebaseerde orde” zou uit elkaar kunnen vallen. En dan is er nog de nieuwe dominotheorie: als Oekraïne valt, zullen de Russische hordes verder naar het westen stromen. De personalisering van het conflict op één slechte man, Vladimir Poetin, gaat verder met de dood van Alexei Navalny. Het is een manicheïstische strijd tussen goed en kwaad, democratie en autoritarisme, beschaving en duisternis. Er kan “geen vrede zijn totdat de tiran valt.” De westerse alliantie mag niet wankelen in haar betrokkenheid bij Oekraïne.

Het gebrek aan realisme in het westerse discours is duidelijk. Er is inderdaad een ernstig risico dat, in plaats van dat het Westen Rusland een lesje leert en Poetin op zijn plaats zet, het tegenovergestelde gebeurt. Leert Rusland het Westen in feite wat het betekent om hard power te gebruiken en interstatelijke conflicten te voeren in eenentwintigste-eeuwse omstandigheden? Rusland maakt reclame voor zijn versie van grootmachtsoevereiniteit, waarin een verenigde, veerkrachtige en standvastige staat de gebundelde soevereiniteit van de EU en de NAVO kan verslaan.

We hebben allemaal het bezwaar gehoord dat Poetin simpelweg niet te vertrouwen is en dat hij niets minder wil dan de volledige eliminatie van Oekraïne als onafhankelijke staat. Maar dreigt de blinde voortzetting van het disfunctionele Plan A van het Westen niet ook de totale fysieke vernietiging van Oekraïne? Daarom heeft paus Franciscus de Westerse leiders opgeroepen om zich niet te “schamen om te onderhandelen voordat het nog erger wordt.”

Een nieuwe aanpak van de oorlog in Oekraïne zal niet voortkomen uit retorische en moralistische verklaringen. Woorden alleen zullen een Russische overwinning niet voorkomen. Wat nodig is, is een duidelijke boekhouding van wat realistisch gezien kan worden bereikt met de beschikbare middelen, evenals de kosten, risico’s en voordelen van verschillende scenario’s. Proberen wat eerder is mislukt en nieuwe resultaten verwachten is tenslotte geen recept voor succes.

Ik zie geen enkele westerse natie die echt wil ingrijpen in de oorlog en de Russische toorn wil ervaren waaraan elke interventiemacht zou worden onderworpen.

  Hoe Propaganda te planten: "Poetin is verzwakt. Rusland brokkelt af."

Maar de huidige lichting westerse ‘leiders’ is te zeer toegewijd aan de mislukte zaak voor Oekraïne die ze nu al meer dan twee jaar voeren. Voorlopig zullen ze waarschijnlijk proberen om gewoon door te modderen.

We zullen moeten wachten op een ‘regimeverandering’ om terug te keren naar gezond verstand en realisme.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Top 5 compleet absurde leugens over Rusland sinds SMO begonVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZit er verborgen KREKEL-meel in je voedingsmiddelen?
Volgend artikelJapan begint aan een tijdperk van “massale buitenlandse immigratie”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Als drones op extreem lage hoogte vliegen dan moeten toch gewoon door een scherpschutter uit de lucht te knallen zijn?

  Ik begrijp niet hoe ze werken, ik zie ze wel op filmpjes een tank kapot schieten maar kan het me bijna niet voorstellen dat het mogelijk is met een dingetje wat $ 1000,- kost. Althans dat zeggen ze. Maar ze zeggen wel meer.

  • In het donker en op lage hoogte zijn ze praktisch onzichtbaar en dan moet je wel een meester schutter zijn om zo een ding dat recht op je afkomt, en daarbij in zijn kleinste vorm zichtbaar is, neer te schieten. Met kleinste vorm bedoel ik dat als je er van bovenop kijkt het veel groter is dan recht naar de ronde voorkant kijken met enkel de dikte van de vleugel in zicht en niet het oppervlak.
   Doe maar eens kleiduif schieten in het donker.
   En geladen met explosieven kunnen ze inderdaad flink wat schade veroorzaken en vergeet niet dat drones door beide partijen met wisselend succes gebruikt worden.

 2. De satanisten en hun slaven zijn zo knetterdom. In de afgelopen duizenden jaren werkte al hun plannen. Leugens herhalen tot ze waarheden worden.

  Maar hun werkwijze is zo zwak als er overal informatie beschikbaar is om de leugen te openbaren. Op NFN staat nu een artikel over D666 Rob ‘robot’ Jetten. In het twitter filmpje kan je zien dat hij 135 kijkers heeft… honderdvijfendertig!!! HET ZIJN KEIZERS ZONDER KLEREN!!! Ze zijn zo knetterdom. NIEMAND kijkt of luistert naar ze. De mensen die schapen worden genoemd zitten totaal niet op te letten, de wakkeren strijden tegen de demonen en dan is er nog een lachwekkend klein inieminie groepje aanhang dat nog dommer is dan Rob ‘robot’ Jetten.

  Het is allemaal fake… alles!!! Het is allemaal bluf… alles!!!

  Het is wachten tot het echt indaalt en dan verdwijnt alle angst bij de wakkeren… en dan gaan er dingen veranderen omdat niemand nog bang is voor politici, justitie en politie. En dan kunnen ze zich niet meer op straat vertonen. En het mooie is, ze gaan maar door met hun gestoorde bullshit, dus we komen vanzelf op een punt dat mensen het echt zat zijn en opstaan. Haha… ze zijn zo knetterdom. Ze staan schaakmat en ze kunnen alleen maar verder spelen in hun zieke, domme spel. Er is nog maar 1 uitkomst mogelijk… massale arrestaties en publieke berechting. En ze weten het. Ze zien dat niemand nog naar ze kijkt/luistert en dat hun verdeel en heers (links/rechts politiek) niet meer werkt, ze zien het allemaal voor hun neus in slow motion imploderen. Ze proberen gewoon de leugen vol te houden tot hij weer waarheid wordt, maar de doos van Pandora is open en hun plannen smelten als sneeuw onder de geblokkeerde zon.

  • Die 135 was mij ook opgevallen Theme. Maar dat kunnen ook plaatselijke fractievoorzitters (kader dus) zijn die niet op het congres waren. Die kunnen het gif dan verder in het land verspreiden. Onderschat dat smerige clubje niet.

    • @Durachuk…

     Hahaha… deeltijd werken zal niet nodig zijn, als we op dit punt komen, dan wordt het een fulltime aanstelling voor jullie allebei. Ik wil wel touwen vlechten en bijlen slijpen zodat jullie vlot door kunnen werken.

     • @Durachuk en Arnoldus…

      Ik heb nog eens nagedacht. Om te voorkomen dat jullie overwerkt raken is het wellicht een idee om takkenversnipperaars te gebruiken. We moeten wel letten op de Arbo wetgeving en die versnipperaars zullen jullie werk verlichten zodat je geen stress of lichamelijke klachten krijgen van de vele vele vele publieke ex…ties.

 3. Regimeverandering van het Westerse regime zal men bedoelen maar omdat het hier een totaal ondemocratisch regime betreft zal dit heel moeilijk worden.
  Hoe versla je het monster met ontelbare koppen ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in