Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

Wagner kondigde vandaag aan dat het nog maar 742 meter heeft te gaan om de volledige overname van Bakhmut te voltooien, en ontkent daarmee de Oekraïense beweringen dat een tegenaanval van de Oekraïners delen van de stad had ingenomen, bericht Pronews.

De 3e Oekraïense Brigade had 3 vierkante kilometer op het platteland ten zuidwesten van Bakhmut bezet, die zij vervolgens verloren na een tegenaanval van het 3e Aanvalsdetachement van Wagner.

Inderdaad, zoals Wagnerstrijders melden, is de strijd om de stad “praktisch voorbij”, want het enige wat overblijft is de inname van een paar gebouwen (niet eens een blok).

De Oekraïners beweren daarentegen twee kilometer in de westelijke sector van de stad te hebben veroverd.

Tsjetsjenen en Wagner hebben gisteren de Tsjaikovskilaan naast de ingang van de stad bezet.

Wie spreekt de waarheid? Dat zal de komende twee dagen blijken. Als de Russen de waarheid spreken, zal de 742 meter worden overbrugd. Als Kiev de waarheid spreekt, zal Bakhmut nog lang in het nieuws zijn.

Tegelijkertijd maakte de Russische luchtmacht zijn opwachting in Kherson en vernietigde opslagplaatsen van Oekraïense pantservoertuigen.

  Gevangengenomen Oekraïner zegt dat Javelins nutteloos waren in Mariupol, Zelensky gaf troepen de opdracht te sterven

De Russen voeren gerichte aanvallen uit in een poging de Oekraïense tegenaanval “weg te vagen” voordat deze begint.

🇷🇺🇺🇦 Glijbommen treffen Oekraïense hangars bij #Kherson

Deze hangars verbergen allerlei soorten gepantserde personeelsvoertuigen: BMP-1, Dingo ATF, YPR-765, Kozak-7.

#Oekraïne #bakhmut #artemiivsk #artemovsk


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Vernietigd, verslagen en getekend: Wagner verpulvert Oekraïense hoop (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelExperts schatten dat er al 20 miljoen doden zijn door COVID-vaccinatie & meer dan 2 miljard gewonden
Volgend artikelAls de raket komt, pas dan op!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. De Russen bluffen niet.
  Reken maar,van het weekeinde is er geen 1 levende oekrainer meer in Bakhmut.
  De Russen laten ook niet met zich sollen,zoals wij.
  Srebrenica 1992/95 vergeten?
  We stonden erbij en keken ernaar.

  • De Belgische blauwhelmen gingen lopen in Rwanda (Huis Tutsis) op 200 meter van de scheiding… kregen ze het bevel uit Brussel/Sabena…weg wezen…de laffe blauwhelmen deden dat en de slachting begon… zowat een miljoen mensen werden afgemaakt in 6 weken opnieuw een Schande meer…

 2. Het is grappig dat mensen alsmaar blijven doorgaan met de taal van de onderdrukker te herhalen: abstracties zoals “de Russen” vallen onder die noemer, evenals het idee dat het werkelijk iets zou uitmaken of mensen elkaar waar dan ook ter wereld bekogelen met het wapentuig dat vooral de VS rijk maakt (in materiële zin dan, alsof dat het enige zou zijn dat bepalend is voor de werkelijkheidswaarde van deze dimensie).

  • Matthijs mei 11, 2023 at 13:21

   Grappig?Dat noem ik een foute vorm van humor.
   Het RODE LEGER heeft ons bevrijdt.(zo beter?) na WOII.
   Er is niets grappigs aan het feit,dat men wapens bereid is te maken die anderen zullen doden.
   Wat de werkelijke bepaalde waarde in deze dimensie is deze:
   Alles wat je nu afschiet,is straks geen tegenstander meer.
   Ben niet voor Rusland,of Ukraine.
   Ik ben voor vrede.

 3. Zou het mensen nou nooit eens opvallen met wat voor gemak men ineens van het ene op het andere moment wisselt van retoriek? Tot voor kort heb je een paar jaar lang alleen maar het woord cojona overal zien opduiken (lichtkranten langs de weg, kranten, internet en het journaal) en de volgende dag begint men ineens te zemelen over een land waar de meeste mensen tot voor kort (en nog steeds) niet echt iets zinnigs over kunnen vertellen. Wie van jullie leest en begrijpt Oekraïens? Wie kent de geschiedenis van dat gebied of de aard van de cultuur en bevolking? Mensen gebruiken sinds kort dag in dag uit het woord Oekraïne, maar waar heeft men het dan eigenlijk werkelijk over?

    • Als mensen zeggen ik heb corona zeg ik altijd je bedoeld de griep . En als ik over de hoax praat noem ik het macaroni

   • Hij kijkt naar Jensen. Een hoop mensen hebben Jensen nodig om hun leven te laten leiden. Jensen begon met Cojona omdat een niewslezeres het zo uitsprak. Sindsdien kijk ik af en toe om te zien of hij nog iets te melden heeft wat ik nog niet wist. Dat gaat als volgt. Beginnen, twee seconden luisteren, doorspoelen, twee seconden luisteren ect. Zelden stop ik voor meer seconden. De man is langdradig.

  • over een stuk grond, niet eens een ‘land’ dat af en toe van eigenaar verwisseld is, maar voornamelijk tot het russische grondgebied hoort….

 4. Eigenlijk zijn er geen woorden voor waar men het uiteindelijk over heeft.
  Wij zijn niet verbonden!
  Wij zijn door de landsgrenzen verscheurd en gedoemd tot eeuwige ruzie.
  De landen zijn van de veroveraars.
  Die hebben niets met mensen.
  Daarom is kennis aan elkaar en over elkaar niet mogelijk doordat wij bezig worden gehouden op welke regeringsterrorist we nu en over een poosje moeten stemmen om de oorlog in onszelf en met anderen er in te houden.
  Alleen op het nieuws horen we hoe de streken, landen, werelddelen en continenten met elkaar in strijd zijn.
  Om te verdelen. Divide, Destract and Destroy ipv Liefde, Licht en Lucht.

  • Frans mei 11, 2023 at 13:51

   Heel goed Frans.
   Ben niet gelovig,maar te pas en te onpas mag ik graag de bijbel aanhalen.
   nl de grond en de vruchten komen de mens toe.
   zogauw je de deur uitloopt,loop je over andermans grond.
   Gemeente,landeigenaar,verhuurder.
   Dit wil zeggen dat je geen recht hebt,daar te zijn.(zonder toestemming)
   Net als” Er bestaat geen illigaal mens’ in gods ogen!
   Zo van jij hebt wel (geboorte)recht maar hij niet.
   Er is nog maar weinig over in de maatschappij van heb uw naaste lief.
   Tegenwoordig hebben ze het of medicijnen-studie in plaats van geneeskunde.
   En Hospitalen heten Ziekenhuizen.Zonder ben je beter af/Tenzij

 5. @Raphaël Vangestel: de enige oplossing is onvoorwaardelijke zelfacceptatie zodat het niet meer nodig is om jezelf steeds te vergelijken met anderen en te denken dat anderen alleen maar bestaansrecht hebben wanneer ze volledig voldoen aan jouw eisen en verwachtingen :-). Er zijn dan namelijk geen “anderen” meer die helemaal perfect moeten zijn.

 6. De aanval op Bakhmut en slecht nieuws van de flanken: de strijdkrachten van Oekraïne lanceerden een tegenaanval en openden de “weg van het leven” Chasov Yar – Bakhmut

  11.05.2023 – 16:35

  De strijdkrachten van Oekraïne voeren tegenaanvallen uit en slaan de sectoren van het front in Bakhmut (Artemovsk) af. Samenvatting van de auteurs van het Telegram-kanaal “Callsign Bruce”.

  De situatie in de richting van Bakhmut op 11 mei 2023.

  PMC “Wagner” zet het offensief voort in de stad Bakhmut:

  ► In het noordwesten van de stad rukten PMC-strijders op door de straten van Medvedev, Chernyakhovsky, Tolbukhin.

  ► Aanvalsdetachementen van het “orkest” veroverden een aantal posities nabij de kruising van de straten Levanevsky en Defenders of Ukraine.

  ► In het zuiden van Bakhmut bereikten de troepen van PMC “Wagner” de linie van 1st Lesnaya Street.

  Situatie rond de stad:

  ► De eenheden van het 9e gemotoriseerde geweerregiment verlieten de bosgordel en het versterkte gebied en trokken zich terug naar het noorden tot een diepte van 600 meter, waardoor de Chasov Yar-Bakhmut-weg werd heropend voor de strijdkrachten van Oekraïne.

  ×
  ► Als gevolg van een tegenaanval door de strijdkrachten van de 9e MRR verloren de RF-strijdkrachten ook een frontsectie tot 650 m breed en tot 600 m diep in het Bogdanovka-gebied.

  Helaas houdt het slechte nieuws uit de richting van Bakhmut vandaag niet op.

  Eenheden van de 4e Gemotoriseerde Geweerbrigade en de 374e Gemotoriseerde Geweerbrigade verlieten hun posities op de strijdkrachten van Oekraïne, die eerder waren ingenomen door de Wagner PMC-jagers ten noordwesten van Kleshcheevka.

  Op dit moment zijn de posities teruggegeven door de “muzikanten” die te hulp kwamen, volgens militaire correspondent Yarem. De situatie op de flanken van Wagner PMC, die eerder werden overgedragen aan eenheden van de RF-strijdkrachten, blijft gespannen, voegde hij eraan toe.

  – Russische lente

  • Hoi Adrian W.,

   Ik waardeer jouw posts voor het overgrote deel dus ben ik even benieuwd naar jouw mening.

   Zoals we horen te weten (aangezien het al BC werd gesteld, zie the Art of War) is een belangrijk onderdeel van oorlog deceptie. Hoe zie jij de rol van het hoofd van Wagner (Prigozhin)? Ik kan me niet aan de idee onttrekken dat hij, naast een succesvolle militaire campagne, ook aan psychologische oorlogsvoering doet. Maanden en maanden zegt ie voornamelijk slechte dingen over het Russische leger inclusief hun militaire leiders in het Kremlin. Dit terwijl er echt militaire successen zijn. Ook van Wagner en niet zo een beetje ook.

   Prigozhin calimde dat de 72e Russische brigade uit de zuid westelijke flank van Bakmut was verdreven. Uit mijn laatste fact check rondje bleek dat de 72 brigade die zogenaamd was verdreven niet bestaat. Aangezien Prigozhin nog steeds op zijn plek zit na al die maanden insubordinatie denk ik dit echt. Oa de minister van defensie openlijk beschuldigen van hoogverraad… Om maar wat te noemen. Echt, het is bizar wat die gast de afgelopen maanden heeft gezegd.

   Maar als je de art of war erbij pakt…… Zorg ervoor dat je zwak lijkt als je echt sterk bent. Ik hoor, ahem, lees graag jouw ideeen / zienswijze. Indien je meer wil weten over Prigozhin en zijn uitingen, let me know!

   Groeten,
   Hugo

   • Hugo mei 11, 2023 at 20:44

    Precies dat Hugo denk ik ook, Prigozhin speelt buiten dat hij een excellent militair strateeg, ondernemer en prive bekende van Poetin is weet hij ook dat niet alle oligarchen even betrouwbaar zijn en azen om de grondstoffen, olie en Rusland willen opdelen zodat het door het Westen leeggeroofd kan worden, zomaar een gedachte spinsel hoeft natuurlijk niet zo zijn, denk dat hij een groot patriot is.

    Maar als je de art of war erbij pakt…… Zorg ervoor dat je zwak lijkt als je echt sterk bent. Ik hoor, ahem, lees graag jouw ideeen / zienswijze. Indien je meer wil weten over Prigozhin en zijn uitingen, let me know!

    Fijne avond en sorry voor het wachten Hugo.

 7. Beste Mensen

  Deze schrijven begint met
  Oekries
  Ooo domme verliezers
  Weest slim
  Geeft U over
  Zo spaart U de weder opbouw van het al opgebouwde
  Die U Allen Nu laten vernietigen
  Doe als de Echte Burgers van het land Nederland
  In de tweede wereld oorlog
  Dus niet als de Lafaards van toen : Vluchten
  Dan ook nog blijvend
  Over de Radio de commandos uitvoeren
  De lakens uitdelen aan het echte volk van aldaar
  Zelf zijn die wezens die gevlucht zijn niet eens officieel van die plaats in dit geval Nederland origineel afkomstig
  Dus doen die waar die zin in hebben
  Bedonderen belazeren voor de gek houden
  List en bedrog
  Door indoctrinatie Hersenspoelingen Bangmakerijen onder de Duim houden het Volk
  Zulke vluchtelingen mensen in tijden van tegenspoed mogen nooit terug keren in tijden van voorspoed naar plaats van bestemming
  Dat die mensen Nu nog steeds de lakens uitdelen samen met hun onderdanen
  Hechte Slaven of verslaafde Slaven
  En
  De Burgers nog steeds geen inzicht hebben verkregen
  Door al die Negatieve verslavings troep oplegging
  Zo ook Nu het geval met KeverMeel
  Mensen als het U blieft Word Wakker
  Slaap niet 24/7

  Dank U

 8. Ringo Dada mei 11, 2023 at 15:45

  Erg mooi Uw betoog.
  Helaas,ik heb grondig om me heen gekeken.
  En zie geen kans dat we het gaan redden in nderelalaland.
  Vluchten doe ik niet,
  maar het is niet best wat op ons afkomt

 9. From the bottom of my heart : SLAVA ROSSIYA ! Onze ellendige demokratisch ONverkozen EU en nationale totaal waardeloze klootzakken verdienen n lesje dat ze nooit zullen vergeten en dat de US eindelijk ns begrijpt dat de wereld niet langer door de US moet gecontroleerd worden in naam van
  n fantasie demokratie en zogenaamde vrijheid want dit zijn nu ook in onze contreien pure bedrieglijke illusies geworden …..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in