Weinigen konden vermoeden dat toen Rusland besloot een einde te maken aan het bloedbad onder Russen in het oosten van Oekraïne, dit de ineenstorting van het Westen zou bespoedigen. Eigenlijk hebben we het over een proces dat in de jaren tachtig begon met de omarming van het neoliberalisme als belangrijkste ideologie in de Anglosfeer en het Amerikaanse Imperium in bredere zin, schrijft Hans Vogel.

Verscholen achter neutrale façades, zoals de WHO en het WEF, zijn miljardairs, vermomd als “filantropen”, bezig hun zakken nog meer te vullen, terwijl ze proberen de rest van de mensheid te dwingen niets te bezitten, insecten te eten en zich te onderwerpen aan medische experimenten.

Men kan veel zeggen over het neoliberalisme, maar het belangrijkste is dat het alle normale menselijke interactie en dus de samenleving vernietigt. De voorstanders en aanhangers van het neoliberalisme lijken dit altijd niet te begrijpen. Met andere woorden, onder het neoliberalisme krijgt letterlijk alles een monetaire waarde, een prijs. Als alles een prijs heeft, blijft er niets van waarde over. In de westerse productie-industrie heeft dit geleid tot de praktijk van de engineering van consumentenproducten volgens het principe van geplande veroudering. In feite is de hele economie in het Westen veranderd in een systeem dat niet meer zelfstandig kan functioneren, dat wil zeggen zonder belastingverlagingen, speciale voordelen en privileges, subsidies en uitzonderingen, en ouderwetse corruptie.

Het behoeft geen betoog dat dit systeem fabelachtige winsten heeft opgeleverd voor banken en allerlei financiële ondernemingen, met name vermogensbeheerders als Blackrock, Vanguard, State Street, Carlyle en KKR, en een handvol personen met de juiste houding en de juiste connecties. Deze mensen – zoals Jeff Bezos, Bill Gates en George Soros – zijn het moderne equivalent van de “roofridders” van de VS rond 1900.

Je zou kunnen zeggen dat het Westen de volledige ontwikkeling heeft gezien van wat de Oostenrijkse marxist Rudolf Hilferding meer dan een eeuw geleden voorspelde in zijn boek Financial Capitalism (1910). Hilferding voorzag dat een kleine geldelite zeer machtig zou worden en schreef dat zij de staat volledig aan hen ondergeschikt zou maken. Natuurlijk zag hij dit in zijn eigen tijd in de VS gebeuren, maar Hilferding voorspelde dat het fenomeen zich over de hele wereld zou uitbreiden. Dit is inderdaad precies wat we vandaag de dag zien. Verscholen achter neutrale façades, zoals de WHO en het WEF, zijn miljardairs die zich voordoen als “filantropen” bezig hun zakken nog meer te vullen, terwijl ze proberen de rest van de mensheid te dwingen niets te bezitten, insecten te eten en zich te onderwerpen aan medische experimenten.

Dit alles is vooral duidelijk in wat nu vaak “het collectieve Westen” wordt genoemd, de groep landen die deel uitmaken van het Amerikaanse Imperium en die allemaal sancties hebben opgelegd aan Rusland nadat dit land in 2022 zijn speciale militaire operatie in de Oekraïne begon. Namens de hedendaagse roofridders heeft de kleine kliek van zeloten, bekend als neocons, de regering in de VS overgenomen en maakt nu overal in het Westen de dienst uit. Door uitgebreide psyops zoals 9/11 uit te voeren, kunstmatige gevaren te creëren zoals het islamitische terrorisme, en internationale gezondheidscrises te ensceneren zoals de recente Covid plandemie, waren deze machtige belangen goed op weg om van een aanzienlijk deel van de mensheid gehoorzame slaven te maken.

  De val van Bakhmut, een voorbode van de val van Oekraïne?

Tot 2022 leek alles volgens plan te verlopen, maar toen begonnen er door de gebeurtenissen in Oekraïne scheuren te ontstaan in de ingewikkelde structuur die de greep van de roofridders op een groot deel van de mensheid permanent moest maken.

Wie vertrouwt op de gangbare media in het Westen zal niet gemakkelijk beseffen wat er gaande is in Oekraïne en welke implicaties de gebeurtenissen daar hebben voor het dagelijks leven. Er gaat geen dag voorbij dat het publiek in het Westen niet te horen krijgt hoe superieure, geavanceerde westerse bewapening uiteindelijk de rollen in Oekraïne zal omdraaien. Maar geen woord over de geschatte 300.000 gesneuvelden aan Oekraïense zijde en de gewonden, die naar schatting minstens 600.000 bedragen. Geen woord, geen hint, niets. Maar wel veel details over hoe goed al die bijna antieke wapens zijn die de westerse landen nu aan de Oekraïners leveren. De tanks die zogenaamd hun weg vinden naar de frontlinies, van de Amerikaanse Abrams tot de Duitse Leopard 2 en de Engelse Chieftain, zijn minstens een halve eeuw geleden ontworpen en zijn bij lange na niet de Wunderwaffen die ze worden geacht te zijn. De kleine partijen F-16 gevechtsvliegtuigen die op het punt staan aan Oekraïne te worden geleverd, zijn ook een halve eeuw oud, net als al die Patriot-raketten. Geloven dat de Oekraïners het Russische leger kunnen verslaan met verouderd wapentuig grenst aan waanzin, want het Russische materieel is moderner, efficiënter en gewoon superieur, soms zelfs enorm. Zelfs recentere westerse wapens zoals HIMARS zijn verouderd in vergelijking met hun Russische tegenhangers. In de afgelopen halve eeuw zijn de VS en hun westerse vazallen in talloze conflicten verwikkeld geweest, nooit tegen een gelijkwaardige vijand, maar altijd tegen “handdoekhoofden” en andere tegenstanders waarop zij neerkeken. De verwachtingen over de prestaties van het aan de Oekraïners geleverde materieel zijn sterk overdreven en volledig ongegrond, maar de gemiddelde nieuwsconsument in het Westen zal dit fundamentele feit niet begrijpen.

In het Westen is iedereen nog steeds overtuigd van zijn absolute superioriteit op alle gebieden van menselijk streven: wetenschap, kunst, onderwijs, onderzoek, geneeskunde en natuurlijk militaire technologie. Een korte blik op de Lockheed Martin F-35 Lightning II is daar een goed voorbeeld van. Dit “all-weather stealth multirole gevechtsvliegtuig” werd als project gelanceerd in de jaren tachtig, en rijpte halverwege de jaren negentig. Eerst bekend als de JSF (Joint Strike Fighter), maakte het pas in 2006 zijn langverwachte eerste vlucht. Vanaf het begin werd de F-35 geplaagd door zo veel en zulke ernstige gebreken en defecten dat het een wonder mag heten dat hij daadwerkelijk kan opstijgen en een beetje kan rondvliegen. Toen het JSF-project midden jaren negentig publiekelijk werd aangekondigd, voorspelde de Franse filosoof Philippe Grasset dat het uiteindelijk tot de ondergang van de NAVO zou leiden. Hier was een vliegtuig dat alleen op de tekentafel bestond, maar waarvan werd beweerd dat het het beste superieure gevechtsvliegtuig met luchtoverwicht zou worden, de beste jachtbommenwerper, het beste verkenningsvliegtuig en onzichtbaar voor vijandelijke radar. Met andere woorden, hier was een superwapen zoals dat alleen in sciencefiction bestond. Uiteindelijk bleek het meer een vliegende (of liever gezegd niet-vliegende) hoofdpijn te zijn. Nooit eerder was er een vliegtuig dat zo gebukt ging onder een verbijsterende reeks problemen. Bijna drie decennia na de start is de F-35 niet in staat de taken waarvoor het is ontworpen naar tevredenheid uit te voeren. De F-35 is dus een passend symbool voor de nogal middelmatige staat van de NAVO en de westerse militaire technologie. In bredere zin staat de F-35 ook symbool voor de onhoudbaarheid van het neoliberalisme, omdat de mislukking van het project het gevolg is van overmoed, verwaandheid, technologisch onvermogen, onwetendheid en werkelijk massale corruptie, die worden veroorzaakt door geld tot maatstaf van alles te maken.

De antropogene klimaatveranderingsgelovigen beseffen niet dat het Westen geen waarden meer heeft en dat zij op zijn best nuttige idioten zijn.

Hoewel het in Rusland verboden is om de SMO in de Oekraïne een oorlog te noemen, is het toch zo’n echte oorlog als maar zijn kan. Gezien de duur, de inzet van troepen, het aantal slachtoffers en de intensiteit van de strijd is het de eerste echte oorlog sinds de oorlog tussen Iran en Irak van 1980-1988. Uiteraard is de oorlog in Oekraïne anders omdat er twee grootmachten bij betrokken zijn, namelijk de VS (via de NAVO) en Rusland. Daarom wordt wat er op het slagveld gebeurt geïnterpreteerd in het licht van deze antagonistische relatie en worden de conclusies op hun beurt gebruikt voor bredere analyses. Het is goed om in gedachten te houden dat oorlogen altijd katalysatoren zijn geweest, die processen versnellen die al aan de gang zijn.

  Hoe konden de Westerse inlichtingendiensten het weer mis hebben? Dat de deden ze niet. Ze hebben andere doelen

Tot zover is de conclusie gerechtvaardigd dat de fundamentele zwakheden van het Westen, zoals gedomineerd door het neoliberalisme, steeds duidelijker worden. Gelukkig zal het zinloos blijken om te proberen deze gebreken en zwakheden te verhelpen, want ze zijn ingebouwd in het DNA van het systeem. Hoewel corruptie altijd en overal een vast onderdeel is van de politiek, is het in het Westen ernstiger, om de eenvoudige reden dat het het neoliberalisme heeft omarmd. Daarom is geld de enige maatstaf geworden, omdat het de hoeksteen is geworden van het hele systeem. Geld, maar geen principes, geen ideeën, geen idealen, geen religie, geen waarden, maar gewoon geld. De “westerse waarden” waarnaar velen verwijzen, zoals democratie en burgerlijke vrijheden, zijn tijdens de Grote Covid Show overboord gegooid en zijn niet meer dan holle woorden. Andere “waarden”, zoals “inclusie” en gendergekte, zijn geen waarden maar eigenlijk psychiatrische toestanden of, in het beste geval, hulpmiddelen om de goedgelovigen te controleren.

Het ontbreken van echte waarden kan ook verklaren waarom mensen zich in het Westen meer zorgen maken over antropogene klimaatverandering dan elders in de wereld. Zou dat de reden kunnen zijn waarom zoveel mensen in het Westen zich aan trottoirs vastlijmen, verf naar kunstwerken gooien of zich eraan vastketenen, omdat ze de “weergoden” die ze vereren zonder het te beseffen tot bedaren willen brengen? De aanhangers van de antropogene klimaatverandering beseffen niet dat het Westen geen waarden meer heeft en dat zij op zijn best nuttige idioten zijn. Het Westen is verdoemd, maar de meeste mensen in het Westen beseffen dat niet.

  Hoe Westerse wapens voor Oekraïne in Russische musea eindigen

Zoals de zaken er nu voorstaan, in het tweede jaar van de Russische SMO in de Oekraïne, wordt het duidelijk dat het meer is dan een VS/NAVO proxy-oorlog tegen Rusland. Het conflict betreft twee radicaal verschillende tegenstanders: de ene heeft waarden, de andere niet. De ene heeft een alomvattend wereldbeeld en gevoel voor geschiedenis, de andere is alleen geïnteresseerd in geld en winst. De een koestert menselijke waarden en waarheid, de ander gelooft dat leugens de waarheid kunnen verhullen.

Hoe langer de oorlog duurt, hoe scherper deze verschillen zullen blijken en hoe meer verschillen er zullen ontstaan. Hoe langer de oorlog duurt, hoe sneller de NAVO en de EU zullen instorten, en daarmee het hele Westen, inclusief de VS. Met andere woorden, de oorlog in Oekraïne zal een Nieuwe Wereldorde, een Grote Reset inluiden. Maar deze zullen anders zijn dan respectievelijk president Bush I en WEF-baas Klaus Schwab voor ogen hadden toen zij deze uitdrukkingen voor het eerst gebruikten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Grachten, Nepnieuws, SchurkenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen multipolaire wereld is in opkomst
Volgend artikelKlokkenluiders Ministerie van Justitie: Bewijs van “extreme kinderporno” op Biden’s laptop wordt onderdrukt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Las zojuist dat twee big USA firma’s ;
  16.000.000 hectare grond hebben “gekocht”

  Lijkt 🤔 …. op Landje pik.

 2. Ja, wij gaan “leuke” tijden tegemoet! Ondertussen, terwijl het gehele volk kijkt naar wat er gebeurd daar in Oekrainie sluit achter hen langzaam maar onverbiddelijk de deur welke ons uitsluit om nog langer handel te voeren met de rest van de Wereld. Nu zullen wij, de “Westerlijke” wereld geboycot worden. Steeds meer landen sluiten zich aan bij Brics! Toch om te lachen? Binnen niet al te lange tijd zal Europa en de VS nederig moeten vragen om toegang te krijgen in de BRICS landen en het zal mij absoluut niet verbazen als dat geweigerd word. Kan een mooie tekening van gemaakt worden, de Biden en von der layen met een bedelnap aan het Kremlin!

 3. De “Westerse Wereld” is een farce…………geregeerd door een stelletje “Usefull Idiots” aangestuurd door de “United States of Assholes”.

 4. Russische wetgever dreigt met raketaanvallen op Alaska, terwijl senator Lindsey Graham de Amerikaanse dollars lijkt te prijzen die zijn uitgegeven aan het doden van Russen

  Een Russische wetgever suggereerde dat het land een preventieve raketaanval op Alaska zou lanceren in een televisiesegment dat opdook net toen senator Lindsey Graham leek te zeggen dat Russische doden als gevolg van Amerikaanse financiering aan Oekraïne “het beste geld waren dat we ooit hebben uitgegeven”.

  https://nypost.com/2023/05/28/duma-lawmaker-threatens-missile-strikes-on-alaska-as-sen-lindsey-graham-appears-to-praise-us-dollars-spent-killing-russians/

  • Op 18.10.1867 heeft de VS Alaska van Rusland gekocht voor 7,2 miljoen dollar (151 miljoen dollar in prijzen van 2023) en in 1959 werd Alaska de 49ste staat van de VS.

 5. M.i. een goed artikel die de waanzin van een zeer kleine groep idioten goed weergeeft. Geld en macht! Door de eeuwen heen nooit anders geweest. Maar de hoogmoed van het westen zal met een zware klap teniet gaan. Het gewone volk zal, ook net als altijd, de pineut zijn. Dag werk en welkom in de armoede. De Blackrocks staan al in de startblokken om je huis te kopen tegen een schijntje van de waarde.
  Mocht de waanzinnigen oorlog toch nog verder escaleren, dan denk ik niet dat het Westen maar vooral us en gb er ongeschonden vanaf komen. M.I. zitten daar de grootste oorlogophitsers en lopen Europa, Australië en Israël als schoothondje achter usa / gb aan. Ook daar zitten lijers ( geen leiders) uit het schooltje van Schwabber en dus doen ze ( niet het gewone volk) graag mee aan de waanzin die oorlog heet. Er zijn al veel te veel mensenlevens gesneuveld. En waarvoor? Om een paar machtgeile psychopaten te bevredigen in hun streven naar nog meer geld en nog meer macht.
  De waanzin ten top.

 6. Een steengoed artikel.‼️
  Je ziet hierin het einde der tijden zich ontwikkelen zoals beschreven in de Bijbel.‼️
  Of je nu gelovig bent of niet…… Dit proces zal doorgaan.
  Dit is met geen oorlog of enig ingrijpen van een regering meer tegen te houden.
  Daar kun. Je op mopperen en foeteren, maar ga het eens beschouwend bekijken…..
  De maatschappij is door en door verrot door hebzucht.
  Dit is niet meer te herstellen…..
  Na W.O. Twee hebben we in de tijd van wederopbouw gouden tijden van ontwikkeling gehad, maar nu slaat Jalouzie, ontwrichting van maatschappelijke samenhang, het ontstaan van despoten met hun bijbehorende macht, het liegen en bedriegen, het achterstellen van groepen mensen, grote ondeskundigheid op cruciale posten ( 2e kamer) het uitsluiten van grote groepen mensen, Oorlogen met wapens Waar veel geld mee verdient wordt en hieronder Vesta ik ook biologische oorlog met covid en de prikken. Wat nog vele mensen zal vernietingen.
  De “ klimaat oorlog” met zijn vele toekomstige hongerdoden……

  KORTOM DE HELE MAATSCHAPPIJ ZAL ONTWRICHT EN OP DRIFT GERAKEN…….
  EN DAN ZAL ER EEN STERKE MAN OPSTAAN………. ( persoonlijk denk ik wel eens aan Jury Harari…? Of hoe de adviseur van Schwab ook mag heten……..De persoonlijke adviseur van Klaus Schwab?????) deze persoon zal naar de wereld wijde macht grijpen nadat hem een of ander mirakel is overkomen.❓❗️❓❗️❓❗️( denk ik )

  Geloof mij niet , maar hou je ogen en oren open……en onderzoek zelf….. leg verbanden, luister naar wat dit soort lieden zeggen…….. dan kom je heel ver met gezond verstand…..
  De “ gewone maatschappij “ is niet meer te herstellen.
  Daar zijn we al te veel voor geglobaliseerd.

  De OPLOSSING komt nu op WERELDSCHAAL…MAAR HOE❓❓❓EN WANNEER❓❓❓
  WEES OPLETTEND‼️

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in