Het Oekraïense offensief in de buurt van Kherson in het zuiden en Kharkiv in het noorden is aan het mislukken. Dat verklaart waarom de Oekraïense president Zelensky onlangs beperkingen oplegde met betrekking tot het nieuws dat westerse correspondenten van het front mochten melden. In feite werden veel van deze verslaggevers uit de frontlinies gehaald. Denkt u dat Oekraïne dat zou doen als zij de Russen aan het verpletteren waren en de Russen dwongen zich terug te trekken? Nee. Het westen zou overspoeld worden met video’s van triomferende Oekraïense troepen die de overwinning vieren, schrijft Larry Johnson.

In plaats van vieringen zijn er video’s opgedoken waarop de Oekraïense verliezen te zien zijn in de nasleep van hun mislukte poging om de Zaporhyzhia Nuclear Power Plant (NPP) in te nemen.

Hoofdinspecteur Grossi van de IAEA heeft vandaag bevestigd dat de IAEA ter plaatse bij de kerncentrale blijft:

“Zes vertegenwoordigers van de IAEA zetten de missie bij Zaporizjia NPP voort.”

Intussen ontkracht de westerse pers de bewering van Oekraïne dat Rusland de kerncentrale beschiet. Hoe dat gebeurt? Door te melden wat Oekraïne zelf toegeeft:

Aan het eind van de strijd van vandaag is de situatie in de Nikolajevsko-Krivoy Rog nijpend voor de Oekraïense strijdkrachten.

▪️ Aan het einde van de vierde dag van het Oekraïense offensief tegen Kherson hebben de RF strijdkrachten het offensief in alle sectoren met succes afgeslagen en de frontlinie bij Posad-Pokrovsky en Olgino hersteld. De hevigste gevechten ontvouwden zich in de Andreevsky-sector van het front.

▪️ Ondanks de vernietiging van de commandopost van de Oekraïense strijdkrachten in Berezhuvate en het onbruikbaar maken van een groot magazijn met wapens en munitie in Belaya Krinitsa, gingen de Oekraïense commandanten door met het overbrengen van materieel en personeel naar het bruggenhoofd aan de zuidkust.

▪️ Er werden versterkingen over de open steppe door een smalle corridor bij Sukhoi Stavka en Kostromka naar de snelweg Davydov Brod-Novaja Kakhovka gedirigeerd. De Oekraïense strijdkrachten slaagden erin het spookdorp Bezimenne, ten westen van Karlomarksovskoye, te bezetten, dat de Oekraïense strijdkrachten tevergeefs probeerden stormenderhand in te nemen.

▪️ Russische Su-34’s en Su-24’s, en kanonnen en raketartilleriegeschut, maakten de pontonovergangen van de Oekraïense strijdkrachten in Andreevka onklaar en begonnen de vijandelijke troepen die in de vuurzak vastzaten methodisch te vernietigen. De strijdkrachten in Bezimenne werden vernietigd.

▪️ Tegelijkertijd staken de Russische Federatie strijdkrachten vanaf de kant van Blagodatovka Ingulets over en staken over naar de noordkust, waarbij ze de verdedigingslinies in het dorp Ternovka doorbraken en een bruggenhoofd veroverden.

Het nieuws uit Cherson en, in het noorden, Charkov is al even grimmig voor Oekraïne:3e poging tot een tegenoffensief van de Oekraïense strijdkrachten in de oblast Kherson, met in principe dezelfde betreurenswaardige resultaten. Tientallen ambulances gezien aan Oekraïense kant, heen en weer rijdend, die meerdere gewonden naar de ziekenhuizen vervoeren. Sommige gevechten zijn nog aan de gang, met nog onduidelijke resultaten.

Oekraïense aanval ten noorden van Charkov, eenheden die doorbraken zijn deels vernietigd, deels met hun bevelvoerende officieren krijgsgevangen genomen .

Donbass: een definitieve doorbraak van de 2e verdedigingslinie bij Peski is nu bevestigd. Het versterkte gebied tussen Peski en Pervomayskoye, dat, zoals Joeri zegt, de sleutel tot het hele front bevat, is ingenomen door het 11e Militieregiment van de DPR.

De inname van Peski door Russische troepen betekent dat Rusland een open weg zal hebben naar de Dnjepr in het westen. Dit betekent niet dat Oekraïne zijn pogingen om de kerncentrale van Zaporhyzhia te heroveren zal staken. Maar het betekent wel dat Oekraïne Rusland niet langer als de boosdoener kan afschilderen. De IAEA-inspecteurs die bij de centrale ter plaatse zijn, zijn vrijwillige menselijke schilden. Als Oekraïne een van die inspecteurs doodt of verwondt, zal dat waarschijnlijk een verandering in het VN-standpunt tegenover de Russische speciale militaire operatie afdwingen.

  Rusland stopt met gasleveringen aan Europa

Zodra de volledige omvang van de Oekraïense verliezen bij hun tegenoffensief algemeen bekend wordt, zal de politieke verdeeldheid binnen de regering Zelensky waarschijnlijk toenemen. Er staat een video online in het Oekraïens met een Oekraïense generaal die verklaart dat de Oekraïense verliezen “honderdduizenden” bedragen. Dit is een feit dat niet verborgen zal blijven en de onrust die rond Zelensky woedt zal doen toenemen. Hoe lang zal het Oekraïense volk een beleid blijven steunen waarbij hun mannen en zonen als kanonnenvoer worden gebruikt? Dat is een kritische indicator om in september in de gaten te houden.

Addendum (Hal Turner):

Actuele beelden: Oekraïense soldaten zwaaien de WITTE VLAG op het slagveld

Actuele beelden: Oekraïense soldaten zwaaien de WITTE VLAG op het slagveld

Er zijn videobeelden opgedoken van de slagvelden binnen Oekraïne waarop te zien is hoe echte Oekraïense legertroepen met de WITTE VLAG van overgave zwaaien, om hun eigen leven te redden.

De soldaten maakten deel uit van een gebied dat onder een volstrekt afschuwelijke artillerie-aanval van het Russische leger lag. Het grootste deel van hun eenheid was dood weggevaagd. Zij hadden geen enkele kans om te overleven, tenzij zij zich overgaven. En dat deden zij.

Hieronder is de video van een Russische legerdrone waarop te zien is hoe de soldaten op het slagveld met een witte vlag zwaaien.

De Russen STOPTEN de aanval en aanvaardden de overgave.

In mijn 60 jaar op deze aarde ben ik nog nooit getuige geweest van een werkelijke overgave met een Witte Vlag. Zeker, ik heb er in Hollywood-films herscheppingen van gezien, maar nog nooit het echte werk, in een echte oorlog. Nogal een moment.

  Escobar: Gouden roebel 3.0 - De SCO verwelkomt een nieuwe 'Global Globe'

Er is helemaal geen schaamte in wat deze soldaten deden door zich over te geven. Zij zagen dat hun situatie totaal hopeloos was, er was geen manier om terug te vechten en geen manier om te ontsnappen, dus kozen zij ervoor om te leven. Ik “snap het helemaal”. Ik zie helemaal geen schaamte in wat de soldaten gedaan hebben.

Goddank heeft het Russische leger het juiste en eerbare gedaan en deze mannen toegestaan zich in veiligheid over te geven.

De Oekraïners hebben hun best gedaan, en verloren. De Russen wonnen – en wonnen opnieuw, door eervol te zijn. Hulde aan het Russische leger voor zijn eergevoel en medeleven.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Aan alle oorlogszuchtigen in de bewapeningswaanzin: Op naar Oekraïne met jullie!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEenhoorns zijn echt, de westerse media hebben het me verteld
Volgend artikelDe geoengineering KILL SWITCH is voor de hele planeet geactiveerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Het irritante is dat ik van beide kanten qua media berichtgeving hoor welke tegenstrijdig is. De een dat het de Russen zijn die zich overgeven in dit filmpje en ook de Oekrainers zijn die zich overgeven via andere bronnen.

  Wie geloof je dan nog? Eerlijk gezegd is het irrelevant en de uitkomst van de oorlog is het enige wat uiteindelijk zal tellen.

 2. Ik geloof de Russische berichtgeving. Tot nu toe waren die geloofwaardig en corect

  Uiteraard zullen de Russen winnen; paar redenen voor; zij hebben een echt leger, zijn getrained en gediciplineerd; leger heft goede strategie.

  De Oekies denken dat oorlog met Russen een turkey shoot is; zijn slecht getrained, slecht gemotiveerd, waardeloos.Schieten op eigen burgers…

  Rusland KAN niet verliezen; als dat zou gebeuren worden andere wapens voor de dag gehaald….

 3. De EU/VS KAN ook niet verliezen,dat heeft je premier verteld.
  Er word sinds juni niet meer onderhandeld,maar steeds meer wapens gestuurd.
  Binnenkort misschien nog wat Migs erbij, en uiteindelijk boots on the ground is niet uitsluitbaar.
  Bv om Reactor te beschermen.

  • Ik denk dat de Oekies daarom die reactor beschoten; maar zelfs dat konden ze niet….

   De Nato zit met ongeduld te wachten op een aanleiding om erin te gaan…
   Zou dat gebeuren zou dat het einde van west Europa zijn.

   Eerst zou london plat gegooid worden en dan is nog Poseidon…..
   Maar idd; ze zijn er stom genoeg voor; 1999 Servie was niet duidelijk genoeg…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in