Bild: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0 , via Wikimedia Commons

Het Hooggerechtshof van Colorado heeft al zijn kaarten op tafel gelegd. In een uiterst wanhopige poging hebben vier door de Democraten benoemde rechters geprobeerd om president Trump te diskwalificeren van de GOP [Republikeinen] voorverkiezingen door hem van het stembiljet te weren. Veel deskundigen beschrijven dit als een daadwerkelijke “aanval op de democratie van onze natie” en een duidelijk geval van verkiezingsinmenging, bericht Revolver.

Reuters:

20 dec (Reuters) – Donald Trump is dinsdag door het Hooggerechtshof van de staat Colorado gediskwalificeerd van de kieslijst voor de presidentsverkiezingen, een buitengewone uitspraak die in de aanloop naar de Amerikaanse verkiezingen van november 2024 kan worden vernietigd.

Hier is een blik op de beslissing en wat het betekent voor de voormalige Amerikaanse president en koploper voor de Republikeinse nominatie van 2024.

WAT ZEGT DE UITSPRAAK?

Een kleine meerderheid van het Hooggerechtshof van Colorado oordeelde dat Trump niet op het stembiljet van de staat mag verschijnen op grond van Sectie 3 van het 14e Amendement van de Amerikaanse Grondwet, dat iedereen die betrokken is bij “opstand of rebellie” verbiedt een federaal ambt te bekleden.

Een lagere rechter oordeelde eerder dat de acties van Trump op 6 januari 2021, tijdens een gewelddadige aanval op het Amerikaanse Capitool door zijn aanhangers, neerkwamen op opstand, maar stopte met het diskwalificeren van hem, door te zeggen dat Sectie 3 niet van toepassing is op presidenten.

Het Hooggerechtshof van Colorado heeft zijn eigen uitspraak gepauzeerd in afwachting van herziening door het Amerikaanse Hooggerechtshof, waar Trump zei onmiddellijk naar te zullen streven.

Voor het geval je je afvraagt wie er achter deze walgelijke anti-Amerikaanse zet zat, hier is het:

Onafhankelijke kandidaat RFK Jr. had het volgende te zeggen over de on-Amerikaanse zet van Colorado:

De Republikeinse kandidaat Vivek Ramaswamy heeft beloofd niet deel te nemen aan de voorverkiezing in Colorado als deze beslissing van kracht blijft. Hij roept ook de andere kandidaten, die hij ‘wannabes’ noemt, op om zijn voorbeeld te volgen.

  Linkse journalist die bezorgdheid over gewelddadige criminaliteit in Democraten steden bespotte, thuis doodgeschoten

Vivek:

Ik beloof me terug te trekken van het stembiljet van de Colorado GOP primary totdat Trump ook op het stembiljet mag staan, en ik eis dat Ron DeSantis, Chris Christie en Nikki Haley onmiddellijk hetzelfde doen – anders onderschrijven ze stilzwijgend deze illegale manoeuvre die rampzalige gevolgen zal hebben voor ons land.

Velen waren teleurgesteld dat Ron DeSantis een zwakke verklaring uitbracht waarin niet eens de naam van president Trump werd genoemd.

Het goede nieuws is dat de GOP in Colorado ook niet achterover leunt; ze vechten. De partij heeft een plan bedacht om president Trump op het stembiljet te houden als deze marxistische beslissing doorgaat. De strategie houdt in dat het hele proces in een “caucus” wordt veranderd.

Briljante strategie, maar laten we hopen dat het niet zover komt, want deze draconische beslissing moet onmiddellijk ongedaan worden gemaakt. Meteen nadat de beslissing was gevallen, trok de Colorado GOP de handschoenen aan, klaar om te vechten. Dit is wat de voorzitter te zeggen had tegen Laura Loomer:

Professor Turley verklaart dat hij nog nooit in zijn hele leven zoiets flagrant ondemocratisch als dit heeft meegemaakt. Dat is een opmerkelijk treffende uitspraak van een man die een zeer gerespecteerde constitutionele professor is.

Ik ben dol op de overreach van Colorado.
De beslissing zal worden teruggedraaid.
De peilingen van Trump zullen stijgen.
Maar het beste van alles is dat dit je toestemming geeft om aan te nemen dat de verkiezingen van 2020 gemanipuleerd zijn — zonder bewijs — want “stop Trump koste wat het kost” is duidelijk in deze beslissing.

  WHO helpt Biden: snel dalend aantal Corona-positief foutmeldingen in de toekomst - dankzij gewijzigde PCR-testcriteria

Scott heeft gelijk. Deze zet toont aan dat progressieven nergens voor terugdeinzen – zelfs niet om geldige kandidaten van het stembiljet te schrappen – in een poging om president Trump uit het Witte Huis te houden. Denk er eens over na wat ze in 2020 wellicht gedaan hebben, toen ze zogenaamde “pandemie” en een tsunami van valse stembiljetten hadden om hun inspanningen te ondersteunen. Eng, toch?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

BIDEN-CLAN DOSSIER

Donald Trump onthult zijn standpunt over COVID in een nieuwe virale video (Nederlands transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne 2023 – “Het is voorbij”
Volgend artikelOekraïne – Doe het licht uit, het feest is voorbij
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

 1. ……
  Colorado Republikeinen vinden een slimme manier om Trump op het stembiljet te houden nadat het Hooggerechtshof hem verwijderde…
  Wat hebben ze nu toch gedaan om Trump op de verkiezingslijst te krijgen?????
  Ik ken geen Engels en woon in Nederland

  • De uitspraak zegt dat Trump persoonlijk niet op het biljet mag komen te staan.
   De Reps vonden daarin een maas in de wet; ze kunnen een ’team’ vormen en dat op het biljet zetten. Dus bv Trump als president en X als vice president en Y als bv minister van financien.
   Aangezien het gaat om een voorverkiezing en niet de daadwerkelijke landelijke verkiezing maakt het niet eens uit wie daar op die plekken wordt neergezet aangezien dat tijdens de landelijke verkiezing kan worden veranderd.

 2. Kleine kanttekening hier;
  Het hooggerechtshof van de staat Colorado bepaalde dat Trump daar niet op de biljetten van de VOORVERKIEZING zou mogen staan. Het hooggerechtsgof van de staat mag en kan niet verbieden hem op de biljetten van de eigenlijke federale verkiezingen te plaatsen.

  Dat maakt het niet minder erg, maar is wel een vrij groot verschil.

  Het probleem is dat dit nu naar het federale hooggerechtshof moet gaan, die kan deze uitspraak ongedaan maken. Dat zal ook wel gebeuren, want de reden die ze opgeven (opstand/aanzetten tot geweld) is een misdrijf waarvoor hij nooit is veroordeeld. Alleen al op grond daarvan is de beslissing onwettig.
  Maar…het zal even duren voordat die uitspraak er komt. Als dat wordt getraineerd zou dat pas na de verkiezingen kunnen zijn, waardoor de hele verkiezingsuitslag op de kop komt te staan, iets wat enorme gevolgen zou hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in