Naast Oekraïne is de tweede grootste verliezer in het lopende conflict in Oost-Europa, zowel economisch als geostrategisch, de Europese Unie, volgens de voormalige premier en huidige oppositieleider in Griekenland, bericht RT.

“De VS verliezen niet, noch economisch noch geostrategisch,” zei Syriza-partijleider Alexis Tsipras zondag tijdens een lange persconferentie in de marge van de internationale beurs van Thessaloniki.

“Economisch gezien verliest Rusland ook niet,” zei hij, met het argument dat de “roebel een van de sterkste valuta’s is geworden,” terwijl Moskou door de recordhoge aardgasprijzen een “regelaar” is geworden die “de kraan naar believen open en dicht kan draaien”.

Tsipras betuigde zijn solidariteit met de bevolking van Oekraïne en zei dat “we alles moeten doen om een einde te maken aan de oorlog”, maar stelde dat naast onschuldige burgers de “grootste verliezer” de Europese Unie is, die in “tumult” verkeert en “duidelijk leiderschap, visie en strategie mist”.

“We moeten de sancties opnieuw evalueren. Waren de maatregelen juist of schieten we onszelf in de voet?”

De Griekse politicus, die van 2015 tot 2019 premier was, meent dat “Europa en onze wereld een langdurige koude oorlog ingaan met enorme economische gevolgen,” en dat als de EU haar eigen belangen niet verdedigt, zij met “existentiële problemen” te maken krijgt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het westen is in Oekraïne in zijn eigen val gelopenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

  Lessen uit de Koreaanse oorlog
Vorig artikelZelensky en NAVO plannen om naoorlogs Oekraïne te veranderen in “een groot Israël”
Volgend artikelDe westerse civilisatie is in haar laatste jaren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

  • Daarvan zijn er al eerder berichten geweest. Tot dusver was dat meestal fake news. Niet te onderschatten natuurlijk dat China begrijpt dat als Rusland zou verliezen zij alleen met een op dit moment nog niet sterk genoeg leger tegenover VS en wat er van de NATO overgebleven is komen te staan. China heeft dus belang bij een lang voortduren van deze oorlog en bouwt ondertussen een immens krachtig leger op. Ook in de ruimte is China al evenver als Rusland en moet ik de NOS gelijk geven dat de Amerikaanse ruimtevaarttechnologie nu nog wel ver superieur is aan de Russische. Hoe krachtig is Israël vanuit de ruimte? In hoe verre vertrouwd haar leger op Amerikaanse satellieten?

 1. Inderdaad Russische raketten. Technologisch is Het Westen ingehaald en op sommige vlakken afhankelijk geworden van “de vijand”. In Afrika krijgen ze ook grote klappen. De tijd van roven van grondstoffen en energie is voorbij. In Het Westen is “discipline” een vies woord geworden en werken, inspanningen, ondergeschikt aan genieten van het leven. Het Romeinse Rijk van de vierde eeuw achterna.

 2. Technologisch zijn de Russen ver vooruit.
  Hun atoomwapens hebben een snelheid en accuratesse dat ze onaantastbaar maakt.
  De early warning ystemen: tegen de tijd dat USA een RU raket ziet, is het te laat om te reageren; dan is hij al op zijn doel.
  Poseidon is een leuk systeem; kan je england de hoeven mee wassen….
  Observatie technieken zoals “Ironie”:perfect!
  Dan de drones en satelieten–de vijand kan zich alleen verbergen door letterlijk ondergronds te gaan.

  Camouflage en bepantsering zegt niets in moderne oorlogsvoering.
  Een tank is in principe waardeloos; eenmaal gezien; artillerie….
  ——————-
  De enige oplossing voor de stommeOekie nazi’s is directe volledige overgave.
  Doen ze dat niet, worden ze vernietigd; verdiend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in