Meer dan drie maanden na het tegenoffensief lijden de Oekraïense troepen zware verliezen en vertonen ze een laag moreel in de Zaporozhye-regio.

Een video van een recente succesvolle Russische aanval in de buurt van Novoprokopovka, die op 28 september online verscheen, legde de slechte status van de Oekraïense troepen bloot, bericht Southfront.

Op de beelden is te zien hoe een enkele Russische soldaat twee Oekraïense soldaten doodt, waarna de rest van hun slecht getrainde eenheid zich ongeorganiseerd terugtrekt. Terwijl ze dit deden, werd de Oekraïense eenheid beschoten met zware machinegeweren. De meeste leden van de eenheid werden gedood of gewond, terwijl de rest wegrende en hen achterliet.

Op dezelfde dag gaf het Russische Ministerie van Defensie beelden vrij waarop te zien is hoe een aantal Oekraïense soldaten zich overgeeft in Zaporozhye.

Het ministerie zei dat de soldaten zich overgaven nadat ze zich realiseerden dat de mogelijkheden van de wapens die door de supporters van Kiev in het Westen werden geleverd, overdreven waren, en merkte op dat duizenden Oekraïense troepen in deze regio tijdens recente gevechten waren gedood.

Ondanks zware menselijke en materiële verliezen gedurende meer dan drie maanden, zijn de Kievse troepen er nog niet in geslaagd om door de Russische verdediging in Zaporozhye of een andere richting te breken. Dit leidt tot een laag moreel en wanhoop onder de Oekraïense troepen.

In een poging om de werkelijkheid te verdoezelen, heeft het regime in Kiev de aanvallen met drones en raketten op Russisch grondgebied de afgelopen weken opgevoerd.

  Biden in Kiev: Waarom heeft Rusland geen onthoofdingsslag uitgevoerd?

Alleen al op de ochtend van 28 september werden volgens het Russische Ministerie van Defensie twee kamikaze-drones van Oekraïne neergeschoten boven de Russische regio Bryansk. De mislukte drone-aanval had geen slachtoffers of materiële verliezen tot gevolg, zoals de meeste recente aanvallen.

Het Oekraïense tegenoffensief lijkt een complete mislukking te zijn. Verslechterende weersomstandigheden zouden Kiev binnenkort kunnen dwingen om de meeste, zo niet alle, offensieve operaties stop te zetten. Dit zal een grote klap zijn voor het regime en zijn ondersteuners, die van plan waren om het Russische leger nog voor de winter te “verslaan”.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland is de grootste economie van Europa en de 5e economie ter wereld, ondanks sanctiesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAmerika’s Rusland JENGA-strategie slaat terug
Volgend artikelDe informatieoorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Aldus RT.COM:

    Voormalige strijders van de Wagner Groep zijn teruggekeerd naar het slagveld bij Artyomovsk (in Oekraïne bekend als Bakhmut), meldde CNN woensdag, daarbij verwijzend naar commandanten in Kiev. De Russische particuliere militaire compagnie trok zich in mei terug van het front en pleegde later een kortstondige muiterij.

  2. Wat een verschil met de behandeling van krijgsgevangenen…we kennen allemaal de gruwelijke beelden van russische gevangenen die door hun knie werden geschoten bij het verlaten van de truck…en dan langzaam laten doodbloeden of afslachten na de martelingen op de grond.
    Rat rutte vieze broodpoot….schaam je en pleeg asap zelfmoord…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in