Het “Westen” heeft de Oekraïense president onder druk gezet om geen vrede met Moskou te sluiten. Om Rusland te verzwakken is het Westen werkelijk bereid om tot de laatste Oekraïner te vechten, en te oordelen naar dit verslag lijkt dat ook te gebeuren.

De Russische strijdkrachten zijn de Oekraïense grondtroepen aan het vermalen door intensief gebruik van zware artillerie. De Oekraïense artillerie is vernietigd of heeft gebrek aan munitie.De Oekraïense strijdkrachten hebben orders om in hun positie te blijven en de linie vast te houden. Dat zorgt er alleen maar voor dat Russische artillerie-aanvallen hen zullen vernietigen, schrijft Moonofalabama.org.

Het bevel is gegeven omdat het ” Westen ” de Oekraïense president onder druk heeft gezet om geen vrede met Rusland te sluiten. Het gevolg zal de gegarandeerde vernietiging van het Oekraïense leger zijn.

Klik voor groot.

Er zijn beweringen dat de Russische vooruitgang in Oekraïne traag is geweest of zelfs tot stilstand is gekomen:

De Verenigde Staten oordeelden vorige week dat de Russische troepen “trage en ongelijke” vorderingen maakten in de Donbas, vaak van niet meer dan “enkele kilometers … op een gegeven dag, gewoon omdat zij niet te ver willen uitlopen op hun logistieke en ondersteuningslijnen,” vertelde een hoge Amerikaanse ambtenaar aan journalisten.

Maar het Institute for the Study of War merkte in zijn dagelijkse rapporten op dat de Russische strijdkrachten op maandag en dinsdag geen bevestigde grondaanvallen hebben uitgevoerd. Het Instituut zei dat een Oekraïense artillerieaanval op 30 april op een Russisch hoofdkwartier bij Izium de Russische opmars heeft vertraagd, en merkte op dat, verder naar het noorden, een Oekraïense tegenaanval maandag de Russische troepen 25 mijl ten oosten van Kharkiv heeft teruggedrongen.

Deze beweringen houden geen stand in de werkelijkheid. Zoals Clausewitz over het Schwerpunkt schreef in “On War”:

Het maakt niet uit wat het centrale kenmerk van de macht van de vijand is – het punt waarop uw inspanningen moeten samenkomen – de nederlaag en vernietiging van zijn strijdmacht blijft de beste manier om te beginnen, en zal in elk geval een zeer belangrijk kenmerk van de campagne zijn.

Uitgaande van de algemene ervaring zijn de handelingen die wij het belangrijkst achten voor de nederlaag van de vijand de volgende:

 1. Vernietiging van zijn leger, als het al van betekenis is.
 2. Inbeslagneming van zijn hoofdstad, als die niet alleen het centrum van bestuur is, maar ook dat van sociale, professionele en politieke activiteit.
 3. Het uitdelen van een doeltreffende slag aan zijn voornaamste bondgenoot, als die machtiger is dan hij.

Dienovereenkomstig heeft het Russische leger de opdracht de Oekraïne te demilitariseren, de eerste opdracht van Clausewitz, en dat doet het ook.

Rusland gebruikt de best beschikbare middelen om het Oekraïense leger te vernietigen. Op de grond betekent dat meedogenloos systematisch massaal gebruik van artillerie.

Berichten over het hoge moreel van de Oekraïense soldaten die de Russische opmars tegenhouden, zijn copium als men ze vergelijkt met de werkelijkheid op het slagveld.

Uit het voorwoord van het boek King of Battle: Artillery in World War I (ook hier):

Artillerie domineerde de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog. Dat was op verschillende manieren te zien, van wondpatronen en klinische gegevens van artsen, tot memoires, dagboeken en brieven, tot veranderde militaire doctrine na de oorlog. Geen enkele natie die een grondgevecht van betekenis had meegemaakt, zou zomaar aannemen dat het moreel de vuurkracht kon vervangen. De artillerie heeft zelfs de twijfelachtige eer een nieuwe diagnose te veroorzaken, shellshock.

Moraal kan vuurkracht niet vervangen. Het moreel wordt vernietigd wanneer soldaten onder geconcentreerd artillerievuur komen te liggen. Rusland heeft genoeg van het laatste.

Zoals ik een week geleden schreef na het lezen van het Russische militaire rapport van die dag:

De bijna 1.000 artillerie missies in de laatste 24 uur en op de dagen daarvoor spreken van intense voorbereidingen voor komende aanvallen van Russische gemechaniseerde troepen. Over het geheel genomen zal de artillerie de meeste schade aanrichten aan de Oekraïense troepen. In de Tweede Wereldoorlog en andere moderne gemechaniseerde oorlogen werd ongeveer 65% van alle slachtoffers veroorzaakt door artillerie-aanvallen. Het recente percentage aan Oekraïense kant zal waarschijnlijk hoger liggen.

  Rusland na Poetin: De opkomst van ultra-patriottisme

Er waren eerder weinig berichten over de artilleriesituatie aan de frontlinie. Ik heb er nu drie gevonden die sindsdien zijn uitgekomen. Zij geven weer wat de kracht van de artillerie met een leger doet en bevestigen mijn eerdere opvatting.

Eerst een stuk van Politico, dat op dezelfde dag verscheen als ik het bovenstaande schreef en dat bij de update ervan is gevoegd. De grimmigste citaten:

“De situatie is heel slecht, de Russische strijdkrachten gebruiken tactieken van verschroeide aarde,” zei de 31-jarige getrouwde vader van twee kinderen via sms. “Ze vernietigen gewoon alles met artillerie, beschietingen dag en nacht,” zei [Eerste Lt. Ivan Skuratovsky] via sms.

De dag tevoren vertelde hij POLITICO dat zijn soldaten “tegelijkertijd” gebombardeerd werden met Russische houwitsers, mortieren en meervoudig gelanceerde raketsystemen. Slechts enkele uren eerder, zei hij, waren zij aangevallen door twee Su-25 gevechtsvliegtuigen, “en onze dag werd een hel.”

Uit een AFP-stuk, gepubliceerd op 30 april, hebben we dit:

De Russische troepen in de oostelijke Donbas-regio van Oekraïne zijn van een stoomwalsstrategie overgeschakeld op een strategie van onophoudelijk in de pan hakken in de hoop hun tegenstanders te kunnen vermorzelen.

Het Oekraïense leger heeft weinig andere keus dan te proberen hun grotere en beter uitgeruste vijand op te houden in de uitgestrekte vlakten van Donbas, waar artillerie koning is.

Het pessimisme over de kansen om de Russen terug te dringen lijkt zich te verspreiden.

Hoewel zij op het slagveld standhouden, geven veel van de Oekraïense infanteriesoldaten toe zich overweldigd te voelen.

“Viking”, een 27-jarige stafsergeant die in Kreminna gevochten heeft, zei dat zijn kameraden uitgeput zijn en wachten op het bevel om zich terug te trekken.

“Als het een oorlog tussen infanterietroepen was, zouden we een kans maken. Maar in dit gebied is het in de eerste plaats een artillerie-oorlog en wij hebben niet genoeg artillerie,” zegt hij.

“Voor elke 300 granaten die zij afvuren, vuren wij er drie af.”

En uit de Christian Science Monitor van gisteren dit:

De Oekraïense artillerieploeg was bezig haar positie in te nemen in de noordelijke Donbas-regio, langs de frontlinie bij Izium. De soldaten hadden niet eens tijd om hun kanonnen te oriënteren voordat ze door een Russische drone ontdekt werden.

De eerste Russische 152 mm granaten – afgevuurd door houwitsers op meer dan 16 kilometer afstand – landden vlak bij de Oekraïense kanonnen. Toen het artillerieteam zich in veiligheid bracht, werd zijn voertuig geraakt en in brand gestoken.

De chauffeur, zwaar gewond, draaide recht het struikgewas in terwijl de granaten neerregenden. De overlevenden ontsnapten te voet, over open velden.

Roman, een jonge artillerist met een kort baardje, herinnert zich vanuit een verduisterde militaire ziekenhuiskamer in Kramatorsk de gebeurtenissen, met glazige ogen en een infuus in zijn linkerarm, terwijl hij herstelt van een hersenschudding door de ontploffing. Hij gaf alleen zijn voornaam, in overeenstemming met de Oekraïense militaire regels voor gewonde soldaten.

De grootste verrassing voor hem? “Dat ik hier nog leef, na die beschieting,” zegt hij lusteloos, terwijl hij zijn ogen sluit en achterover op zijn bed gaat liggen.

Rusland heeft zijn beschietingen opgevoerd in een klaarblijkelijke poging om op te rukken in de oostelijke regio, zowel vanaf de as van Izium in het noorden, als omhoog vanuit Kherson en Zaporizjzja in het zuiden. De tangbeweging wil enkele van Oekraïne meest geharde strijdkrachten de pas afsnijden …

In Roman’s eenheid is de chauffeur dood, de commandant ligt op de intensive care, een andere artillerist heeft granaatscherfwonden, en de rest heeft een hersenschudding, net als Roman.

“Hun artillerie houdt nooit, maar dan ook nooit op,” zegt de plaatsvervangend commandant van het Oekraïense Donbasbataljon, een majoor die alleen de bijnaam Kot (Kat) gaf. Hij sprak in Sloviansk met een bivakmuts over zijn gezicht, terwijl een luchtalarmsirene over de stad loeide.

  "Oekraïne zal in vlammen opgaan" - Medvedev waarschuwt Kiev voor aanvallen op de Krim

“Zij veranderen hun strategie, maar het is nog steeds wat wij van Rusland zouden verwachten,” zegt majoor Kot. Er zijn geen lange, kwetsbare colonnes meer: “Ze sturen verkenningseenheden, beschieten die dan met artillerie, en sturen dan tanks,” zegt hij. “Als die tanks vernietigd worden, sturen ze meer tanks.”

“We hebben echt een gebrek aan zware artillerie,” zegt de Oekraïense sergeant Viktor Davydov, snel sprekend over de noden van Oekraïne, nadat hij naar de stad Druzhkivka is teruggekeerd van het front, waar volgens hem de Russische artillerieaanvallen “24/7” doorgaan.

“Als Rusland 200 granaten inkomende stuurt, sturen wij 10 granaten terug,” zegt sergeant Davydov, die een zonnebril draagt, een pistool op zijn dij, en een schouderlapje met een doodshoofd in de blauwe en gele kleuren van de Oekraïense vlag.

Het is zijn taak om pas gemobiliseerde mannen mee naar het front te nemen “om hen te laten zien dat ze niet bang hoeven te zijn,” en hen te leren “hoe ze zich moeten ingraven en zeer effectieve verdedigingsposities moeten maken” om het onevenwicht in vuurkracht met Rusland te compenseren.

“Ik zeg hun dat het enige wat ze moeten doen is onze linie vasthouden, en niet terugtrekken,” zegt sergeant Davydov. De kosten kunnen hoog oplopen. De sergeant herinnert zich dat eind april 10 rekruten op een avond om 23.00 uur naar hem toe werden gestuurd. Tegen 6.00 uur waren er twee dood en drie gewond door Russische artillerie.

Het Oekraïense parlement heeft onlangs de wet veranderd, zodat de Oekraïense territoriale verdedigingstroepen, vergelijkbaar met de Duitse Volkssturm, nu in het hele land ingezet kunnen worden. De inwoners van West-Oekraïne die zich vrijwillig bij deze eenheden hebben aangemeld in de hoop niet in het leger opgeroepen te worden, zullen nu naar de frontlinie van Donbas gestuurd worden, waar de Russische artillerie hen zal opvreten.

De V.S. hebben ongeveer 100 houwitsers naar Oekraïne gestuurd en een vergelijkbaar aantal verschillende artilleriestukken zal uit andere NAVO-landen komen. Daar zijn verschillende problemen mee.

Het eerste probleem is de opleiding. Houwitsers kunnen niet gebruikt worden door nieuwelingen. Hoeveel Oekraïners met artillerie-ervaring zijn er nog in leven?

Afgeleverd aan de West-Oekraïense grens zullen de kanonnen 1.000 kilometer (600 mijl) naar het oosten vervoerd moeten worden. Hun zware munitie, en artillerie heeft veel nodig, zal dezelfde weg moeten afleggen.

Klik voor groot.

Rusland heeft nu in totaal 16 elektrische transformatorstations langs de spoorlijnen vernield. Gisteren heeft Rusland een belangrijke spoorwegbrug over de Dnjepr beschadigd. Een andere spoorwegbrug op de lijn van Roemenië naar Odessa werd volledig vernield.

Oekraïne kan dus alleen zijn weinige diesellocomotieven gebruiken om het geschut en de munitie te vervoeren. Wat er ook door zal komen naar het oostfront, zal te weinig zijn en te laat komen.

Rusland had er al enige tijd een prioriteit van gemaakt om de Oekraïense artillerie te vernietigen. De avondbriefing van het Russische Ministerie van Defensie van gisteren merkte op:

Hoge-precisieraketten van de Russische Lucht- en Ruimtevaarttroepen hebben overdag vernietigd: 4 artilleriebatterijen op schietposities, 3 munitiedepots bij Mirnaja Dolina, Bakhmutskaja en Tasjkovka, 20 concentratiegebieden van manschappen en militaire uitrusting, en 1 tegen-batterij-radarstation van Amerikaanse makelij bij Popasnaya.

De raketwerpers en artillerie hebben 1 Oekraïense batterij BM-21 Grad meervoudige raketwerpers op vuurposities getroffen, alsmede 83 concentratiegebieden van manschappen en militaire uitrustingen.

Een batterij is een artillerie-eenheid ter grootte van een compagnie (~100 man) met meestal 6 kanonnen. De batterij wordt gebruikt als vuureenheid, wat betekent dat al haar kanonnen op hetzelfde ogenblik en op hetzelfde doel vuren.

In de ochtendbriefing van vandaag werden nog meer Oekraïense artillerieverliezen geclaimd:

Raketwerpers hebben in de loop van de nacht 2 commandoposten van de AFU getroffen, 1 artilleriebatterij op een vuurpositie, alsmede 2 lanceerinrichtingen en 1 transport- en laadvoertuig van het tactische raketsysteem Tochka-U.

  Klokkenluider zegt dat Oekraïne organen van kinderen oogst, bevestigt Russische militaire rapporten

Artillerie-eenheden hebben 32 commandoposten, 5 munitiedepots, 403 bolwerken, concentratiegebieden van manschappen en militaire uitrusting, en 51 Oekraïense artillerieposities getroffen.

Dat zijn zes Oekraïense batterijen, elk hoogstwaarschijnlijk met 6 kanonnen of meerdere raketwerpers, die in slechts 24 uur vernietigd zijn. Die Amerikaanse kanonnen die de frontlinie bereiken, zullen een soortgelijk lot ondergaan.

In totaal beweert het Russische leger tijdens de oorlog “325 meervoudige lanceerraketsystemen, 1.306 veldartillerie en mortieren” vernietigd te hebben.

Een nieuwe deelnemer aan de artilleriegevechten zijn drones, die aan beide kanten gebruikt worden om artillerievuur op vijandelijke stellingen te richten. Het Russische leger beweert dat het er de afgelopen 24 uur 20 van de Oekraïense heeft neergehaald, voor een totaal van 726.

In de briefings wordt beweerd dat de Russische strijdkrachten de laatste 24 uur tot 900 “nationalisten” hebben “uitgeschakeld”. Dat aantal is misschien te hoog, maar met al het massale gebruik van artillerie is het volkomen aannemelijk.

Zonder artilleriesteun in goede hoeveelheid heeft het Oekraïense leger geen schijn van kans om de linie te houden en de Russische bewegingen tegen te houden. Elke eenheid die probeert de linie te houden zal eenvoudigweg door de Russische artillerie vermorzeld worden tot ze niet meer kan vechten. Dat is nu aan het gebeuren. Aangezien de Oekraïners orders hebben om hun verdedigingslinies niet te verlaten of te verplaatsen, moeten zij ofwel opgeven ofwel sterven bij de verdediging ervan.

Door “hold the line” bevelen te geven draagt de Oekraïense leiding bij tot de Russische demilitarisering van Oekraïne.

Waarom doet zij dat? De situatie voor de Oekraïne is hopeloos en dat is zij al een hele tijd. Waarom heeft zijn president Zelensky het niet opgegeven? Waarom stemt hij niet in met de vredesvoorwaarden van Rusland?

Het antwoord vinden we in een stuk dat vandaag in de Oekraïense Pravda is verschenen (automatische vertaling):

Potentiële gesprekken Zelensky-Poetin gepauzeerd na komst van Johnson – bronnen

Na de aankomst van de Britse premier Boris Johnson in Kiev is een eventuele ontmoeting tussen de Oekraïense president Vladimir Zelensky en de Russische president Vladimir Poetin minder waarschijnlijk geworden.

Volgens UP-bronnen dicht bij Zelensky bracht de Britse premier Boris Johnson, die bijna zonder aankondiging in de hoofdstad verscheen, twee eenvoudige boodschappen mee.

De eerste is dat Poetin een oorlogsmisdadiger is, hij moet verpletterd worden, en er moet niet met hem onderhandeld worden.

En ten tweede: als Oekraïne bereid is om met hem overeenkomsten over garanties te ondertekenen, dan zijn ze dat niet.

Dit standpunt van Johnson getuigde: het collectieve Westen, dat in februari nog Zelensky aanbood om zich over te geven en weg te lopen, vond nu dat Poetin eigenlijk helemaal niet zo almachtig was als men hem voorstelde, en dat er juist nu een kans was om hem te verpletteren.

Drie dagen nadat Johnson naar het Verenigd Koninkrijk was vertrokken, ging Poetin in het openbaar en zei dat de besprekingen met Oekraïne “in een impasse zijn geraakt.”

Het is het “Westen” dat Zelensky ervan weerhoudt om vrede te eisen.

Het “Westen” is gevallen voor zijn eigen propaganda. Het meent dat de Russische troepen bij Kiev door de Oekraïense strijdkrachten verslagen zijn. In werkelijkheid trokken zij zich in goede orde terug, nadat de afleidingsmanoeuvre die zij vormden niet meer nodig was. Het “westerse” sprookje dat zij “verslagen” waren, gaf de hoop dat Rusland “verzwakt” kon worden, zoals de minister van Buitenlandse Zaken van de VS zei.

De oorlog zal Rusland nauwelijks “verzwakken”. Maar de oorlog zal het Oekraïense leger en vele, vele van zijn manschappen vernietigen.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland bereidt nucleaire aanval voor vanuit Kaliningrad tegen Europese/NAVO-doelwittenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen eeuw van oorlogsleugens ontkrachten (Nederlands transcript)
Volgend artikelDe WHO zegt nu dat er driemaal zoveel mensen aan “covid” gestorven zijn dan eerder gemeld, maar het waren duidelijk de prikken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

12 REACTIES

 1. Zou een doel van het westen kunnen zijn; Oekraïens leger compleet laten vernietigen zodat NAVO en/of VS troepen hun plaats kunnen innemen.
  Met als reden: “Bescherming van de democratie” aldaar.

 2. Vergeet dat maar, dat vacuum zal de RF onder geen enkele voorwaarde laten opvullen door wie dan ook die in de verste verte ook maar iets met NATO van doen heeft.

 3. Bankiers oorlogen ,het gaat de synagoge van satan om mensen offers ,kanonnenvlees

  Het is een offer aan satan om de macht te behouden ,de God van deze wereld

  Zo noemde Trump de tweedewerldoorlog bij Queen Elisabeth op bezoek een heilige kruistocht

  een kruistocht word gevoerd met de wapens van God Efeziërs

  https://youtu.be/lF6d3mbmOFg

 4. Als een leger je de kans bied het op de plaats te vernietigen levert dat een enorme besparing aan “collateral damage ” op, wat perfect in de Russische plannen past.
  In dit geval staan de Oekraïners de Russen dan ook nog eens toe te vechten op een manier die het Russische leger op het lijf geschreven is, ze laten het uitbuiten van hun eigen zwakheden toe.
  Als dit zo doorgaat dan gaat het hele Oekraïense leger door de Russische gehaktmolen, waarna de Russen dan redelijk ongehinderd verder kunnen optrekken en alle beoogde gebieden zonder veel schade en slachtoffers te veroorzaken zullen kunnen innemen.
  Het ziet er dus, in tegenstelling tot wat de domme massa wordt wijsgemaakt, prima uit voor de Russen.
  En dat is een goede zaak.

 5. Boris (de Turk) Johnson heeft een onderhoud gehad met premier Zelensky, nou dan kan je wel raden wat die 2 met elkaar besproken hebben.

  Boris Johnson, de gedoodverfde opvolger van Theresa May, heeft verklaard dat hij een ‘gepassioneerd’ zionist is.

  Tegenover Jewish News (2019), de grootste Joodse internetkrant in Groot-Brittannië, sprak hij zijn steun uit voor het zionistische regime.

 6. De Russen geven toch een tijdje geleden al aan dat de VS/Nato alles beslissen voor de marionetten van Kiev en een oorlog is alleen maar een verschrikking lijkt mij,ook heb ik dat zelf tot mijn geluk niet hoeven meemaken!!!

 7. Het oekies leger is een kudde ongetrainde burgers, die als kanonnen voer moeten dienen.
  Oekraine heeft de oorlog ruimschoots verloren; zijn nog wat stuiptrekkingen.
  Sneu voor die gasten die al pillenslikkend de orders van Zelensky volgen.
  Zelensky zal een standbeeld krijgen; op hoge hakken, in vrouwen ondergoed, terwijl hij een snuifje neemt…

  Wat mee interessant is: wat gaat USA, Roemenie, Polen, GB doen?
  Als een van die landen OEK binnengaat, breekt de hel los in europa; de landen die participeren zijn binnen een half uur vernietigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in