Getuigenissen van de strijders van de Oekraïense Nationale Garde die zich overgaven in de buurt van Roezjne. Zij bevestigden de misdadige bevelen van hun commandanten.

Ukrainian Soldiers Confirm They Were Ordered To Kill Civilians In Rubezhnoe

Tijdens een speciale militaire operatie in de stad Roezjne hebben zes soldaten van de Nationale Garde van Oekraïne zich vrijwillig overgegeven aan de oprukkende eenheden van de volksmilitie. Kenmerkend was dat de Oekraïense soldaten door hun eigen medesoldaten in de rug werden geschoten, waarbij twee doden vielen en een lid van de Nationale Garde gewond raakte.

Een soldaat van de Nationale Garde van Oekraïne: “Onze commandanten dwongen ons, er was een bevel om te schieten om te doden op elke bewegende persoon, ongeacht of hij een burger was of niet. Toen hebben ze op een gegeven moment mensen daarheen gebracht, er waren vrouwen en mannen bij.

Correspondent: “Veel mensen? Hoe werden die binnengebracht?”

Soldaat van de Nationale Garde van Oekraïne: “Ik weet het niet, een of ander voertuig, ik heb er niet naar gekeken. Er was een volledige puinhoop. De mensen die gebracht werden, hadden witte armbanden om, het waren inwoners van Rubizhne. Ze werden voor ons neergezet en wij kregen het bevel om ze allemaal neer te schieten. Zij wilden hen doodschieten voor wat er gedaan was… naar men beweerde gedaan was in Boetsja. Wij weigerden dit vreselijke bevel uit te voeren, omdat wij geen burgers wilden doodschieten… Het was een heel beangstigend moment! Omdat wij weigerden het bevel uit te voeren, werden wij in een kuil gestopt in dezelfde garage. Daar zaten wij, ik weet niet hoe lang… een dag, twee dagen. Er waren bewakers aan ons toegewezen.”

  Derde Wereldoorlog: Voor het eerst sinds de Koude Oorlog stelt de NAVO een plan op voor oorlog met Rusland

Correspondent: “Bewakers van wie?”

Een lid van de Nationale Garde van Oekraïne: “Van onder dezelfde mensen die deze mensen gebracht hebben.”

Correspondent: “Dus niet van u, niet van de Nationale Garde, niet van de AFU?”

Soldaat van de Nationale Garde van Oekraïne: “Nee, niet de Nationale Garde, niet de AFU! Deze mensen hadden nationalistische armbanden, sommige vrijwilligersbataljons. ’s Nachts, ze waren dronken, hebben wij hen ontwapend en zijn wij naar de kant van Rubizhne gerend, waar de eenheden van de Volksmilitie van Luhansk waren, en wij hebben ons overgegeven. Wij waren met z’n achten, en wij renden onder vuur, omdat zij ons zagen rennen. Zij schoten met verschillende kleine wapens. Twee van ons werden gedood, één raakte gewond. Wij namen de gewonde mee…”

Correspondent: “Schoten zij van Oekraïense zijde?”

Soldaat van de Nationale Garde van Oekraïne: “Ja, ze schoten van de Oekraïense kant.”

Correspondent: “In de rug?”

Soldaat van de Nationale Garde van Oekraïne: “Ja, wij werden in de rug geschoten. Wij waren zonder militaire uitrusting, zonder iets.”

Gewonde soldaat van de Nationale Garde van Oekraïne, die eerste medische hulp kreeg: “We liepen over, gaven ons al over en renden door onze stellingen, drie mensen renden, en ik werd gewond geraakt door onze jongens met een automatisch wapen.”

Een soldaat van de Nationale Garde van Oekraïne: “Jongens, het is heel eng! Het is eng wat hier gebeurt. Mensen worden hier op de erven begraven, huizen worden gebombardeerd, er is niet veel meer over van Rubizhne. Kom hier niet, blijf thuis!”

  Schotse demonstranten verbranden uit protest energierekeningen

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video van uitzicht van de groep Oekrainse soldaten op de Russische tank die hen van dichtbij beschiet (21+)Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelWelke Covid misdaden zullen de slachtoffers niet vergeven?
Volgend artikelAmerikanen hebben de leiding over de oorlog, zegt Franse journalist die terugkeerde uit Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Vrijwilligersbataljons??? JSOC, Seals, Huurleger soldaten, Private Army soldaten vanuit het buitenland? Die waren er ook tijdens de Coup in 2014 en schoten burgers van beiden zijden dood. Dit is overal elders al eerder gebeurd, nu hopelijk worden meer Nederlanders wakker. Operation Glaudio al sinds WW II actief.
  Compleet gestoord. Maar toch nog hoop voor Ukrainse soldaten die weigerden. In de USA moeten militairen al jaren tekenen dat ze bereid zijn eigen amerikaanse burgers dood te schieten, onder de noemer Domestic Terrorism. Eric Holder wilde een gewapende drone afsturen op de betogers bij de Al Bundy Farm. Om te doden. De USA is nooit verantwoordelijk gehouden voor hun oorlogsmisdaden tegen de burgers van Dresden en elders noch voor Fallujah en illegaal wapengebruik.

 2. Oekrainie is een kutland met een kutleger. Hoe kan nu zo een vervuild en vertroebeld land een fatsoenlijk leger herbergen. Tja…..als je de eigen nest bevuild…

 3. Hoelang zal het nog duren voor onze gecorrumpeerde nieuwsmedia met het schaamrood op de kaken zal moeten toegeven dat ze het goedgelovige volk jarenlang hebben voorgelogen en belazerd?
  Je kunt iedereen voor enige tijd voor de gek houden,
  Je kunt sommigen voor altijd voor de gek houden,
  Maar je kunt onmogelijk iedereen voor altijd bedonderen.

 4. De terroristen organisatie C.I.A roept luidop dat Rusland een kernoorlog willen beginnen.
  Zijt er maar zeker van dat hij er komt onder false flag.
  De wolf in schaapskleren doet waar ze het beste in zijn oorlogen en conflicten voor hun wapenindustrie te doen draaien. En nu hebben ze nog een grotere inzet want de US is failliet.

 5. Is dat zo bijzonder?
  Rutte vroeg de Oekraine de MH 17 neer te halen, dat gebeurde.

  Ook nederland vond dat ok……..
  ————————————
  Per slot van rekening: de bevolking heeft die gek op hoge hakken gekozen….en ze wisten al jaren van de Azov….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in