Leopard 2A5 gevechtstank tijdens een opleidings- en gevechtsdemonstratie. © Bundeswehr/Modes (CC BY 2.0)

De ontwikkelingen gaan steeds sneller na het Oekraïense debacle in Soledar en de dreigende nederlaag in Bakhmut. Europa en de NAVO bereiden een “pan-Europees plan voor om honderden Leopard 2 tanks” aan Oekraïne te leveren in een poging de situatie te keren, bericht WarNews24/7.

Zoals we eerder meldden op WarNews24/7, opende de levering van Franse TOMA AMX-10’s en Duitse Marder de “Aeskos of Aeolus”.

Totdat de Leopard 2’s in Oekraïne aankomen, hebben de VS in allerijl een nieuw militair hulppakket aangekondigd dat voor het eerst 18 Paladin M109A6 155mm artilleriesystemen en Bradley M2 TOMA’s zal omvatten.

De Amerikanen kondigden aan dat zij binnenkort beginnen met het trainen van Oekraïners op de Bradley M2 TOMA’s. “Het zal enkele maanden duren voordat de Bradleys naar Oekraïne gaan,” merken zij op.

Maar uit de video blijkt dat het transport van de Bradley’s al begonnen is. De Amerikaanse TOMA’s vertrokken vanuit Alexandroupoli en staken over naar Bulgarije met als eindbestemming Oekraïne.

Tegelijkertijd werd groen licht gegeven voor de verscheping van zowel Leopard tanks als Abrams.

Video: In Polen is een konvooi van Amerikaans militair materieel gesignaleerd. Medische evacuatievoertuigen, Humvee, vrachtwagens en verschillende generatoren zijn te zien.

“JA” van Polen – Positief Finland en Denemarken

Drie vooraanstaande NAVO-leden, de VS, Frankrijk en Duitsland, samen met Polen, Finland en Denemarken geven nu groen licht voor de levering van westerse tanks aan Oekraïne vanwege de tragische situatie van de Oekraïense strijdkrachten aan de Donbass-fronten.

“We moeten rekening houden met de kwesties van onderhoud en gevechtsgereedheid in het geval van tanks. “Abrams”-tanks verbruiken niet alleen veel brandstof, maar zijn ook inhoudelijk vrij complex. We willen dus alle mogelijkheden op het gebied van tanks bekijken,” zei een functionaris van het Pentagon gisteren, waarmee hij bevestigde dat er een Abrams-kwestie is.

“Polen overweegt een verzoek van Oekraïne om Leopard-gevechtstanks van Duitse makelij te doneren,” benadrukte een hoge Poolse diplomaat.

In dit verband heeft de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin contact opgenomen met de Duitse federale minister van Defensie, Christine Lambrecht, “om manieren te bespreken om de veiligheidshulp aan Oekraïne te verbeteren.”

De Wall Street Journal meldde zelfs dat Polen in Duitsland gebouwde Leopard-tanks aan Oekraïne schenkt.

  De echte reden waarom Macron de Franse troepen naar Oekraïne wil sturen

Het vermeldt specifiek:

“De WSJ verkreeg de informatie van een Poolse topdiplomaat en een Tsjechische ambtenaar die nauw betrokken was bij het helpen sturen van westerse wapens naar Oekraïne.

Duitsland zou een dergelijk besluit moeten goedkeuren.

Deense politici die gespecialiseerd zijn in defensiezaken staan positief tegenover een voorstel van twee Finse parlementsleden om samen met Finland deel te nemen aan een gepland pan-Europees project om Duitse Leopard 2-tanks aan Oekraïne te schenken.”

Denemarken heeft 44 Leopard 2’s, Finland heeft er bijna 240.

Anne Valentina Berthelsen, woordvoerster van de SF-partij zei:

“Onze zusterpartij in Finland is van mening dat het noodzakelijk is te beginnen met het doneren van wapens aan Oekraïne, die een beslissende invloed kunnen hebben op de uitkomst van de oorlog.”

Peder Hvelplund, defensiewoordvoerder van de rood-groene alliantie, benadrukte dat zijn partij positief is:

“Om de kwestie te overwegen als er een verzoek is van de Oekraïense regering om steun te ontvangen in de vorm van tanks.”

Alex Ahrendtsen, woordvoerder defensie van de Deense Volkspartij:

“Oekraïne heeft niet alleen de Leopard 2 nodig, maar ook moderne gevechtsvliegtuigen, helikopters en wat er nog meer nodig is om de Russen uit Oekraïne te gooien.

Het is in het belang van het Westen om de oorlog zo snel mogelijk te beëindigen.”

Video Bulgarije

Pan-Europees project voor levering Leopard 2 tanks aan Oekraïne

De twee Finse politici Anders Adlercreutz en Atte Harjanne van de regeringspartijen SFP en Grønt Forbund hebben hun krachten gebundeld om de Finse regering op te roepen de discussie over de levering van Leopard 2 tanks aan Oekraïne te starten. Zij zeggen dat de discussie ook moet plaatsvinden in Denemarken en andere landen die Leopard 2 tanks hebben.

“Het is gewoon ons idee dat dit een gezamenlijke inspanning moet zijn waarbij veel landen betrokken zijn. In deze context zou het zeer welkom zijn als dezelfde discussie in Denemarken zou worden gevoerd,” schrijft Anders Adlercreutz, een parlementslid van de regeringspartij SFP.

  Die 'Verdamde' Russen... Nu overspoelen ze zichzelf voor propaganda!

Daarnaast schrijft Atte Harjane van de Groene Unie:

“Wat we nodig hebben is een gezamenlijke Europese inspanning die tanks, training en onderhoudsfaciliteiten omvat. Ik verwelkom ook alle Deense discussies en initiatieven in dit verband.”

De twee Finse politici zijn van mening dat het Westen te laat is met het verhogen van de donaties van zwaar militair materieel aan Oekraïne en dat het tijd is dat Europese landen de mogelijkheid bespreken om moderne westerse wapensystemen aan het Oekraïense leger te schenken – met name de moderne Leopard 2.

“Duizenden varianten hiervan zijn sinds eind jaren zeventig gebouwd en in gebruik in onder meer Duitsland, Nederland, Zweden, Denemarken, Spanje, Noorwegen, Polen en Finland. Het is een van de meest gebruikte westerse tanks; qua prestaties overtreffen ze het Russische materieel uit het Sovjettijdperk,” schreven de politici in hun open brief en gaven ze gedetailleerde informatie:

“Door een gezamenlijke Europese inspanning zouden wij er op beslissende wijze toe kunnen bijdragen dat Oekraïne de vaart in de oorlog behoudt.”

Volgens militair analist Jens Wenzel Kristoffersen van het Centrum voor Militaire Studies van de Universiteit van Kopenhagen zou een schenking van Leopard 2 tanks een beslissende rol kunnen spelen in het verloop van de oorlog.

“De kwestie van de schenkingen van Leopard tanks is een van de grootste uitdagingen voor het Westen en Oekraïne in de oorlog. Het is in wezen de bevoorradingsstrijd die escaleert tussen Rusland en Oekraïne,” zegt Jens Wenzel Kristoffersen.

“Daarom moeten het Westen en de Europese landen op een bepaald moment bespreken hoe landen het best in het Westen vervaardigde gevechtssystemen zoals de Leopard 2 tank aan Oekraïne kunnen schenken.

Het is voor Oekraïne van vitaal belang dat zij westerse uitrusting krijgen, waarvoor wij veel reserveonderdelen hebben, en waarvan wij weten dat wij de levering voor langere tijd kunnen veiligstellen.”

De Leopard 2’s zijn van Duitse makelij. Andriy Melnyk, onderminister van Defensie van Oekraïne en voormalig ambassadeur in Duitsland, riep in een interview met de Duitse media RND landen met Leopard 2 tanks op om een alliantie te vormen en hun tanks te bundelen:

  De-dollarisatie: BRICS-landen verkopen massaal Amerikaanse staatsobligaties

“Als de Duitse regering niet alleen wil staan met de beslissing om tanks te leveren, dan zou Duitsland een leidende rol kunnen spelen op het Europese continent en een Europese tankalliantie kunnen oprichten.”

Er zijn in totaal ongeveer 2.000 gebruiksklare Leopard 2 tanks in Europa, u kunt tien procent doneren aan Oekraïne, benadrukte Andriy Melnyk.

Militair analist Jens Wenzel Kristoffersen vindt het een goed idee om de krachten te bundelen en tanks te doneren:

Denemarken heeft 44 Leopard 2 tanks, waarvan er 14 gemoderniseerd en gevechtsklaar zijn. Zij zijn momenteel gestationeerd in Estland.

In Duitsland heeft het debat over de donatie van Leopard 2 tanks aan Oekraïne de politiek lange tijd verdeeld. Deze dagen is er een verhit debat in Duitsland over verdere leveringen van Duitse wapens. Het debat gaat vooral over de 350 actieve Leopard 2 tanks in verschillende varianten waarover het Duitse leger beschikt.

In een interview met de krant FAZ antwoordde de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Annalena Baerbock, heel bondig “ja” op de vraag of zij begrip kon opbrengen voor de wens van Oekraïne om Duitse Leopard 2 tanks aan te schaffen.

Het hoofd van het Duitse defensiecomité Marie-Agnes Strack-Zimmermann van de FPD zei ook openlijk dat Duitsland Oekraïne moet steunen met de zware tanks: “Onze partners verwachten dat Duitsland zijn verantwoordelijkheid neemt. Onze partners kijken naar ons om hun verantwoordelijkheden na te komen.”

Video: Overdracht van Abrams tanks naar Polen.

Video: Turkse Kirpi-colonne in Oekraïne


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De dood van een natie – Oekraïne is stervendeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Geest van ‘Covid’ keert opnieuw terug: Ontwaken de doden?
Volgend artikelRusland herwint zijn strategisch initiatief: Nieuwe tactiek van generaal Surovikin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

114 REACTIES

  • Rutte zei, Poetin mag niet winnen !,
   Als Poetin wint, zal er in de Donbas, oost Oekraïne een tribunaal komen, en Rutte moet daar dan nog maar een keer uitleggen waarom hij denkt dat Rusland de MH 17 heeft neergehaald.
   Er zullen heel wat getuigen zijn die dan het tegendeel zullen beweren, (getuigen die nu gekozen hebben, hun mond houden, of een nekschot krijgen), en dan zal de aap uit de mouw komen.
   Rutte maakt zich nu al zorgen, en communiceert zich te pletter met Zelensky via z’n Nokia.
   Regeringsleiders die van angst het bijna in hun broek doen.
   En het volk maar denken dat er nog geregeerd wordt.

  • Adriaan,
   In een oorlog zijn altijd personen die er van profiteren, niks nieuws onder de zon, mijn hoop dat Rusland ze allemaal naar het hiernamaals knalt, voor minder gaan we niet, maar hoe lang gaat het nog duren, ook belangrijk natuurlijk, Rusland kan het toch ook niet onbeperkt volhouden, steun van China zou wel zo prettig zijn?

   • Beste Mensen

    De Russen zijn unstoppable
    Kijkt men terug in de geschiedenis dan weet men dat
    Russen hebben nog Nooit een Oorlog verloren
    In principe kan Rusland de Heele Wereld verslaan
    Vooral met een echte President
    Als Meneer Putin
    Fifa la Putin .. Ole Хора
    Moge de Almachtige Hem begeleiden
    Standvastige Eensgezinde Volk zijn Russen
    Die geven om elkaar
    De Huidige Chinezen trouwens ook
    Noord Korea is ook èèn volk gebleven ook na verdeling van hun land door Westerse Satanisch bezeten mogendheden
    Slecht gesteld met de Zuid Koreanen door Amerikaanse onderdrukking
    Ook de Japanners hebben Hun listen door
    Waar blijven de Duitsers ??

    Dank U

   • Meer dan 10 jaar. Rusland heeft zich al meer dan 20 jaar voorbereid op deze confrontatie. Putin is de persoon die het zwaard van GOD heeft mogen ontvangen om een Multipolaire wereld te creëren. 80% van de wereld staat achter Rusland.

 1. Geweldig! Nog meer oefenmateriaal voor het testen van Russische wapens, en gegarandeerd inkomen voor de schroothandelaren in de Donbass.

  Kijk nog even goed naar deze westerse overbetaalde prullaria van ons belastinggeld, spoedig zal dit spul onherkenbaar zijn.

  Lang leve de démilitarisatie en dé-nazificatie van europa.

   • Klopt, echter ze willen van die zooi af om daarna moderner spul en ander spul aan te schaffen met excuus dat het andere weg en kapot is in hun oorlog…

    daarna komt dus dat nwe spul, goede deal voor oorlog makers, machine makers en handelaren en aandeelhouders, ten laste van de… belastingbetalers .

  • Laten de Russen dan in internationale wateren die Amerikaanse schepen in de Middellandse Zee voordat ze in Griekenland aanmeren torpederen. Dat is wel zo efficiënt. Maak gebruik van de kwetsbaarheid van de lange aanvoerlijnen vanuit de V.S..

  • He mensen het is wel onze oorlog wij de goede NL volk staat gerant om nog meer geld en wapens en vluchtelingen op te vangen, en wij betalen graag om mensen te vermoorden en kinderen ik ben trots dat ik EU burger ben u ook hoop ik toch.

 2. Dus ‘ze’ gaan gewoon keihard door met vuur op die ‘oorlog’ gooien. Oftewel, ze zetten hun eigen agressie gewoon verder door. Dit zou dan volgens de Radio een timeframe van 1 maand, en 2 maanden duren. Als dat inderdaad het timeframe is, dan weten we hoe laat het is: tijd om door te gaan met de krachtpatserij tegen Rusland ten koste van de burger. Hou maar op mensen, it ain’t over until the fat lady sings, en Tante Trutsula gaat echt niet invallen voor de Fat Lady.

 3. Die woke-landen krijgen straks een hete bom met de groeten van Rusland op hun dak, hoop wel ten zeerste dat Davos een eerste hoofddoel is als al die oorloghitsers daar bijelkaar hokken.

  • neo cons als schwaap willen alles kapot maken en het geldsysteem inflateren. Dan gaan ze alle hard assets opkopen zoals men bij Griekenland heeft gedaan. Ze gaan de hele wereld opkopen die blackrock snikkers en vervolgens alles laten ploffen om cbdc in je bek te dauwen.

   • Bedenk wel dat er in Davos erg veel burgets leven, die net als ieder ander land lijdt onder deze oorlog….

    Special elite forces inzetten om de grote stukken op het schaakbord te elimineren zou een andere gedachte kunnen zijn. Let ip: al deze grote schaskstukjen lopen hun feestjes af, leven als goden, terwijl de burger vesloopt wordt…..
    Toen Kennedy destijds de elite in de weg zat, werd ie door soortgelijke figuren geëlimineerd en weggewerkt. Er werd een CIA poppetje ingezet als zgn dader die zo af en toe weer even het toneelstukje mag opvoeren.

    • @Oops, geen medelijden met Davos bevolking…40% verkleed zich ineens 1x per jaar met WEF batches met wapens en rest laat dit alles toe…So Fuck ‘m…

 4. We worden geregeerd door compleet gestoorde leiders die allemaal denken dat ze een spelletje ‘Stratego’ aan het spelen zijn. Levensgevaarlijke gekken die bij binnenkomst in een psychiatrische inrichting gelijk in een dwangbuis worden gestopt.

  • Helemaal mee eens. Knetter en knettergek zijn de politici in het Westen en in usa.
   En natuurlijk wordt de gewone burger niets gevraagd. Die mag de hoge energieprijzen betalen en ook nog eens de ( straks schaarse) boodschappen.
   Nog meer olie op het vuur ipv te proberen een vredesgesprekken op te starten
   Ik hoop oprecht dat de smerige politici het eerst een plof op hun kop krijgen.
   Laten ze naar dat corrupte land gaan en meevechten. Maar dat durven ze niet. Dat mag het soldatenklootjesvolk voor de “ helden” opknappen.

   • Ja maar dat ons leger straks mee gaat vechten dan zal Poetin nog eens van op staan te kijken hoe snel dat ons leger is in het terug trekken en Rutte moet dan op passen dat hij omver in Den Haag wordt gelopen, of menen jullie dat Rutte met zijn links tuig mee gaat vechten stelletje idioten oorlogen is iets van uit de middel eeuwen.

 5. Ergo de Speciale Militaire Operatie tegen Oekraïne is bijna voltooid op het denazificeren na, want de geest van Stefan Bandera is naar mijn mening niet uit te roeien, die lieden die zich verscholen hadden in de Azovstal fabriek wat is daarmee gebeurd? Nu de nazi’s die met dezelfde ideologie gevlucht zijn naar het complex in Soledar, is door de Russen hermetisch afgesloten, die behouden hun ideologie ook vaak na langdurige gevangenschap, het kan verkeren.

  • Ja, Bandera. Het moet toch een teken aan de wand zijn wanneer miljoenen mensen de sterfdag van een NAZI herdenken wiens handen niet meer schoon te krijgen waren van al dat bloed dat aan zijn handen kleefde. In hart en nieren zo’n schoft herdenken met een kaarsje in de hand. How low can you go. Zulke landen moeten volkomen plat gebombardeerd worden en in het geheel van noord tot zuid en van oost naar west worden ge-asfalteerd.
   Hetzelfde voor die MH117 affaire. Heb interviews gezien met mensen die op het moment van impact vliegtuigen van Oekraine hebben zien vliegen in dat gebied. Gelukkig is Putin bezig met een grondige clean-up van dat tuig.

   • Mokum januari 7, 2023 at 17:14

    Mee eens, Rusland staat voor enorme problemen met de rokende overblijfselen wat eens Oekraïne was, het wordt opgedeeld en Polen en de VS gaan ermee aan de loop en als er niet iets radicaal veranderd begint het spel opnieuw naar mijn mening.

    • Het westen mag dan wel Oekraine de tijd gegeven hebben om zich te bewapen na het Minsk akkoord, Maar als die idioten dachten dat ‘Slimme Vos’ Putin in dezelfde periode de krant ging zitten lezen dan zijn nog dommer dan ik dacht. Geloof me, Putin heeft een arsenaal te beschikking waar de hele westerse wereld straks slapeloze nachten van krijgt.

  • Chinese en Zuid-Koreaanse schroothandelaren hadden in 2001 gouden tijden, toen in no time het overgebleven schroot van WTC1 + WTC2 (en WTC7) in hun schoot werd geworpen afkomstig van het plaats delict, zodat het forensisch onderzoek naar de oorzaken van 9/11 ernstig werd bemoeilijkt.
   Het ‘rapport’ over 9/11 verscheen op 27.11.2004 > 2 + 7 = 9 dus 9/11 ! ! !

 6. Was Ukroland niet aan de winnende hand ?
  Waarom sturen ze meer materiaal om het tij te keren, willen ze soms dat Ukroland verliest !?
  😀

  • @ Mokum januari 7, 2023 at 16:24,
   Dit is een Rothschildsbank oorlog, die willen hoe dan ook Rusland onderwerpen en opdelen. Vanuit vazal Amerika, die al zijn gegijzelde vazallen uit Europa voor hun karretje spannen. Amerika en de EU met zijn lidstaten zijn allang failliet en door het grote geldscheppen van de Rothschilds zijn deze de ondergeschikte geworden, die nu Rusland koste wat het kost moeten onderwerpen, want Rusland staat in de weg van de nieuwe wereld orde onder leiding van de Rothschilds/ Rockefellers e.d. Waar Schwab ook maar een loopjongetje van is. Dit zal uitlopen in een alles vernietigende oorlog tussen het westen en het oosten. Het is namelijk een grote doorn in het oog van de Rothschilds dat Rusland een soeverein land is, dat zich zelf kan bedruipen.

   Terwijl het westen allang de Russische delfstoffen al toe geëigend hebben op papier en daarom zien zij de Russen als dieven van hun delfstoffen en daarom moeten zij de Russen onderwerpen aan hen. Je moet ook echt krom kunnen denken, zoals zij dat altijd al doen. Om hen enigszins te kunnen doorgronden wat hen drijft en overal dood en verderf zaaien waar zo ook maar komen. Wat zij zelf vrede en democratie noemen.

   • Poetin werkt zuiver voor Rusland (als een van de weinigen op deze wereld doet hij precies wat hij moet doen) en al dat gezever dat hij 200 miljard heeft en een leger van 2000 man is alleen maar lachwekkend. Het was de bedoeling dat Berezovski (rip rip rip) het roer over zou nemen en het land volledig zou uitverkopen aan de neo cons. Dat is namelijk al 20 jaar het verhaal. Rusland in de uitverkoop maar helaas voor enkelen, dat gevecht heeft Poetin glansrijk gewonnen.

   • Beste Mensen

    En als de Burgers hersen gehandicapt zijn gemaakt
    Dan willen die allemaal voor Soldaatje SLAAF gaan spelen
    Daarom die hersen uitschakelings prikken geïntroduceerd
    Hulp behoevenden als eerst gebruikt MISBRUIKT als de voortouw trekkers
    Ken genoeg die nog altijd maar al te graag gemuilkorft over staten gaan lopen
    Agressief worden bij het minste of geringste
    Zeggen van kom niet in mijn buurt
    Jullie zijn allemaal ziek
    Weten jullie dan nog steeds niet dat er een onzichtbare ziekte over straat loopt van b.v. van 18:00 tot 06:00 U ?
    Blijf toch binnen
    Alleen wij gemaskerden mogen over straat als het kan ook nog voorzien van Zuurstof flessen
    Dat zijn de hulpbehoevende gasten van begeleid wonen

    Dank U

  • Klopt. All die aandeelhouders willen hun aandelen niet zien tanken…. Dus EU wordt leeggezogen door de hoerenmadam op commando vd vetste oplichterij de pharma en de wapen industrie om maar krampachtig vast te houden aan het laatste restje emperialism.

  • vanquard,blackrock en state street zijn 1 en dezelfde.
   Ze bezitten elkaar, net zoals ze alle overige investerings-bedrijven bezitten.

   Het lijkt allemaal gescheiden te zijn, maar in werkelijkheid is het een heel, heel klein, select clubje die alles bezit.
   Het zijn de rothschilds die hier aan het roer staan.

   En nu hoor ik u denken: en de rockefellers dan?
   Die tyfuslijers hebben een pact gesloten met de rothschilds-tyfuslijers.

   Maar deze beide fucking familie’s zijn nog helemaal niets.
   T zijn opportunisten-familie’s.
   De echte macht ligt heel erg anders.

 7. Als als al dat militair materieel vanuit Europa in de Oekraïne uiteindelijk helemaal platgebombardeerd is en alle Europese landen helemaal geen hardware voor de oorlog we hebben, betekent dat gewoon big business voor de wapenfabrikanten en handbollaren en begint het allemaal weer opnieuw. Intussen heeft Rusland natuurlijk wel de nieuwe provincies toegevoegd en is er van de Oekraïne weinig weer over En dat is een goede zaak.

  • China meert straks aan met veel mensen aan de westkust en begint vervolgens een grote schoonmaak naar de westkust. Zet een clown neer als President en je krijgt een circus.

    • Ik krijg meer en meer het gevoel dat Oekraïne een toneel is om de hele mensheid te laten zien dat het westen wordt geregeerd door nazi’s en dat het een schredder is waar al het westerse oorlogsmaterieel wordt vernietigd om na een great awakening de hele mensheid te verenigen in een multipolaire wereldorde. Er gaat nog een scare event komen om de gedemoraliseerde westerse mensheid wakker te laten schrikken.

     • 2023 wordt het jaar van de veranderingen. Het jaar waarin de winnaars bekend worden. Wordt het de eindtijd of een nieuw tijdperk? Denk dat de NAVO en vooral de EU aan de kortste touwjes trekken. En als los zand uit elkaar vallen.

      • Kleine correctie Mokum, Hitler werd hiertoe gedwongen door zoals nu weer Rusland, Engeland en Amerika doet het gewoon weer net zoals in WW1 en WW2 en de laatste is nooit beëindigd, hopelijk gaat dat nu wel gebeuren, Rusland en China en India en de andere Bricks landen hun krachten bundelen en NATO en Engeland Amerika en aanhangers naar de hel sturen eens en voor altijd, misschien dan VREDE op aarde.

 8. Ik geloof niet in de inzet van tanks in urban warfare en oorlog in de bossen. Als Russen ook manpads hebben, dan gaat dit een kostbare grap worden… bovendien hebben die tanks geen luchtondersteuning

  • @ Emile januari 7, 2023 at 17:44,
   Als tanks geen luchtondersteuning hebben, zijn het net zittende eenden die afgeknald kunnen worden. Als de Russen alle aanvoer spoorlijnen zwaar bombarderen bij de Poolse en Sloveense grens en bij de Roemeense grens heeft het westen een groot probleem. Want de Amerikaanse tanks zijn nogal dorstig van ongeveer 1 liter voor een halve km. bij een stapvoets snelheid. Alleen bij het starten slurpt het al 30 liter. Daar ze ook niet gebouwd zijn voor continue inzet in een gevechtslinie, omdat ze eigenlijk continu onderhoud nodig hebben. In de oorlog in Irak liepen ze vast door het stuifzand van de woestijn.

   De Leopards 2 lusten ook het nodige, hun zwakste punt is hun dorstigheid en de tank heeft zich eigenlijk nooit in een actieve oorlogssituatie bewezen, waar de tegenstander gelijk is. Waar het op een uitputtingsstrategie gebaseerd zal zijn. Op papier zijn het een geduchte tegenstanders, maar hoe beide in de praktijk tegen de Russen zullen zijn is nu nog giswerk.

    • En bij luchtondersteuning hebben we het geeneens over straaljagers en helikopters als tegenstanders, maar goedkope drones. Daar hebben ze toen de eerste Leopards ontwerpen hadden nooit aan gedacht

   • SSSR en Russisch materiaal zijn specifiek ontworpen en ontwikkeld voor verdedigingsoorlog in de lokale situatie. NAVO materiaal is ontwikkeld volgens totaal afwijkende ideeën. Zet de knoflook, worst en wodka maar vast klaar!

   • Ik denk dat je je daar danig in vergist…

    Het vrij modeste springtij in de monding van de Gironde veroorzaakt een geweldige golf waar surfers ver over de honderd kilometer op meesurfen tot diep het binnenland in richting Dordogne.

    Denk eens in wat zo’n golfje maal 10 zou doen, of in het geval van Poseidon maal 100, 1000, of 10.000. Afhankelijk van de plaats van detonatie zou de Noordzee juist voor opstuwing kunnen zorgen.

 9. gaat toch prachtig zo ? heel het westen stuurt al haar materieel om daar vernietigd te worden tegen rusland , en de chinezen komen zometeen nederland binnengewandeld om jullie in je huizen op de sluiten.
  Allemaal bedacht door WEF en *iedere* partij werkt mee .

  en jullie – anderen ‘schapen’ noemend – zien t plan niet eens .

 10. Duitse hoogovens sluiten ivm geen goedkoop gas, dus exit staalproductie. Duitse wapenindustrie is afhankelijk van russisch Titanium en vermoedelijk russische wolfram/tungsten
  De diesel komt ook voornamelijk uit Rusland.
  De Duitse wapenindustrie draait op russische grondstoffen, hoe willen ze leopards gaan bouwen/vervangen. Waar moet aan het Oekraïne front brandstof worden getankt?
  Het beleid komt ongeloofwaardig op mij over.
  Vandaag kwam ik ook nog tegen dat de VS wereldleider zijn in Obesitas en diabetes, lijkt me geen goede basis voor oorlog.
  Het wordt tijd voor vredesonderhandelingen.

 11. de leopard overtreft de tanks uit de soviettijdperk..erhmm, dat was zo’n DERTIG JAAR GELEDEN….intussendtijd is rusland (niet de ussr dus) sterk geëvolueerd militair gezien..is in heel wat opties ONTZETTEND superieur aan het westen….zijn spikplinternieuwe pantser is fantastisch..heb video’s gezien ervan…zijn kunnen, de specs, capaciteiten…….
  daar zijn onze ‘modernste’ tanks (tanks die zwaar verouderd zijn btw) NIETS tegen…
  hun tanks zijn ook uitgerust met luchtafweersystemen allerhande…gaande van het afweren van quasi ieder type raket tot het afweren van (aanvals)vliegtuigen, helicopters enzomeer…
  ik wens de jongens in onze ‘moderne’ leopard veel sterkte toe rofl…
  en hopelijk hebben ze een goede levensverzekering…DELIA zou ook interessant zijn….

  • Uiteindelijk zal de tank niet zo zeer op zijn kwaliteiten beoordeeld worden, maar de aantallen en zijn uithoudingsvermogens in de uitputtingsgevechten en hoe ze strategisch worden ingezet in combinatie met andere militaire wapens. Net zoals in de 2de WW hadden de Duitsers op het laatst perfecte tanks bijna onverslaanbaar, maar ze waren te log en in veel te kleine aantallen, om enigszins wat van betekenis te hebben op het slagveld. De Sovjets tanks hadden veel mindere kwaliteiten, maar waren in veel grote aantallen en waren hufterproof gebouwd. Waardoor ze de Duitsers ermee overrompelde en zo de Duitsers verslagen werden. Hoe de Russisch tanks nu zijn en hoe de westerse tanks in de uitputtingsgevechten zullen bewijzen van wie de beste tanks en strategie heeft, zal de tijd het ons leren.

   Het voordeel van Rusland is zijn continue vernieuwingen en aanvoer doordat de wapenfabrieken al op volle toeren draaien en zijn korte aanvoerlijnen, brandstof en munitie in overvloed heeft door eigen productie. Tegenover het westen die hun wapenfabrieken nog op vredestijd tempo draaien en in de EU het nagenoeg al stilliggen en zo afhankelijk zijn van hun voorraden, lange aanvoerlijnen heeft en logistiek gezien veel obstakels heeft om bij de frontlinie te komen en ook problemen met de hoeveelheden brandstof, munitie en reserve onderdelen voor in het slagveld.

   • Simpel te voorspellen; Rusland organiseert jaarlijks een tankbiathlon waar allerlei prestaties worden vergeleken. Westerse landen mogen meedoen, maar doen dat eigenlijk nooit. De VS heeft dacht ik 2x meegedaan en eindigde heel laag.
    Er zijn voldoende langere en kortere fimpjes van de tankbiathlon te vinden

 12. Het is duidelijk dat de VS Europa gebruikt om oorlog te voeren tegen Rusland. Europa wordt dan plat gebombardeerd door Rusland, Precies wat de VS wilt. Europa moet op houden te bestaan alleen hebben ze het niet in de gaten. Zonder gas, elektriciteit en diesel valt Europa in een diep zwart gat die ze zelf hebben gegraven.

  • Beste Levi Patty,
   Zoals het naar mijn mening zal gaan.
   Vergelijk e.e.a. met een groepje pesters op school waarbij er doorgaans één leider is en de rest als supporters.
   Geef die leider zo ongenadig op z;n flikker zodat de rest eieren voor z;n geld gaat kiezen en gaat afdruipen.
   Als er een gigantische klap gaat komen dan komt die van Rusland waarbij de VS die aan huis krijgt.
   De rest gaat dan met de staart tussen de benen indimmen.
   De VS is de grootste aanjager van dit alles. De EU is slechts een loopjongen

  • Beste Pierre,
   Putin weet dat Rusland al dat importspul aankan.
   Hij laat iedereen zijn defensie voorraden ui de schappen halen totdat ze nagenoeg niets meer hebben.
   Zou hij slechts de aanvoerlijnen vernietigen dan blijft het spul toch daar aanwezig en t.z.t. alsnog inzetbaar,

   • Het gaat om de hoeveelheid nieuw matereaal; als dat niet binnen kan komen, kan het niet gebruikt worden.
    Er zijn maar een beperkt aantal mogelijkheden om dat spul binnen te krijgen; de belangrijkste is vlgs mij de spoorweg; is makkelijk op te blazen….

    Had ie al lang moeten doen; nu zijn er teveel russische doden.

 13. Heel lang verhaal kort….ruim 12 jaar geleden werden wij gewaarschuwd door zieners….Dat de Elite ons burgers voor 80% dood wil. De Serum vaccinatiegraad was 80% gemiddeld…Job’s done….Daarom zijn nu alle restricties opgeheven mbt covid…De sheeple doen de rest….

 14. Onze haven,hier in Vlissingen, alsmede de terreinen, worden komende weken weer vervuild met 1275 stuks USA tanks, pantservoertuigen en meer soorten, om verder per spoor,over de weg te worden vervoerd naar Polen en Litouwen!!
  De vorige lichting (zogenaamde oefeningen samen met de Polen) zijn nog nooit teruggegaan!
  Ww3 kan m.i. niet uitblijven, enfin we gaan het zien!

  • Gaat een maand duren, hoorde ik op de Radio, met deze verscheping naar Vlissingen. Dus… de planning laat zien dat die smeerlapperij in Oekriestan gewoon door gaat. Hoe dan ook. Het lijkt mij dat Rusland het een biet is dat EU ten onder gezogen wordt. En dat het Rusland een biet zal zijn wat de VS uitvreet, maar dat het Rusland’s doel is te allen tijden zichzelf te beschermen tegen smeerlapperij en hun eigen ondergang aan de handen van de psychopaten. En het lijkt wel alsof die NAVO kakkerlakken en hun EU brownnosers aan obsessive compulsive disorders lijden, dat ze niet meer kunnen ophouden en helder denken. Zou kunnen toch, dat de parasieten op een gegeven moment geobsedeerd raken als ze elke keer maar missers maken? En dan gaan ze nog harder bijten en krabben. Wat doe je als je kakkerlakken, vlooien, luizen, mijt en zo hebt?

  • Ze gaan nooit terug naar via de dezelfde inkomende haven. Maar via diverse havens in Europa. Dit zijn hele bekende rotaties. Elke 5 – 8 maanden wordt er gerouleerd van eenheid. De laatste maanden vel via Ddanks en Gydina gegaan en nu weer een keertje via Vlissingen.

   Ook Antwerpen en Zeebrugge zijn bekende havens voor deze rotaties. Deze rotaties zijn gewoon openbaar en kun je volgen via FB. Ze trainen inderdaad, maar de huidige omstandigheden kunnen ze standbye gezet worden.

 15. Beste Mensen

  De Europese Burgers Plunderaars gaan heel geraffineerd te werk
  Zodat de schaapjes braafjes en zoet alles af zullen staan om de zakken van die plunderaars voor altijd warm te kunnen houden
  Hierbij nog kosten wat kost om een zelf in scene gezette oorlog zeer waarschijnlijk te kunnen winnen

  Die kans is Nihil

  Maar U word wel helemaal leeg gezogen
  Als het kan ……
  Tot op de botten
  Beste lieve mensen
  Alstublieft
  GA NIET STEMMEN
  Alle burgers tezamen hebben die toezicht houders aangesteld om erop toe te zien dat alles netjes plaats vind
  Maar als die mensen Corrupt worden
  Dan hebben de Burgers het recht om hun een schop onder de reet te geven
  Het voltallige regeer stelsel vernieuwen
  Iedereen weg sturen dus
  Eerst alle rijkdommen ontnemen
  Desnoods voor even in het gevang met hun allen
  Vervolgens gewoon op minimum uitkerings niveau onderdak en inkomen aanbieden
  Mochten ze willen werken
  Dan een aanstelling bij de schoonmaakdienst met bezem op straat of binnens huis hierbij ook de toiletpotten reinigen inbegrepen
  Bij een minimum salaris
  Zo leren die ook wat schoonmaak werkers mee moeten maken

  Dank U

   • Beste Djennis,

    Stem op fvd?

    Bent u van de pot gerukt?

    Het hele politieke gebeuren is een grote farce!
    het fvd is slechts onderdeel van het toneel-spel.
    Een goed toneel-spel vertegenwoordigd alle gevoelens, alle emoties.
    En daar speelt men op in: alle politieke partijen spelen hun rol.

    Dat je dat nu nog niet inziet…..

 16. Ik vraag me al geruime tijd af wat voor bizarre enscenering er gaande is in Oekraïne: Als Poetin had gewild, had hij het hele land in een greep kunnen innemen. Maar nee: in plaats daarvan spelen de Russen conventionele loopgravenoorlogen en tankoorlogen zoals in het vorige millennium! In plaats van hun toevlucht te nemen tot hun state-of-the-art wapenarsenaal en het corrupte nazi-regime in Kiev en zijn penispianist Zelensky de moeder te bombarderen, worden oude militaire overblijfselen uit de tijd van de Koude Oorlog halfslachtig gebruikt en zijn soldaten er doorheen gejast.En ook de NAVO ontdoet zich van haar oude voorraden gevechtsvoertuigen, die vaak na een paar schoten schrootwaarde hebben. Vreemd schouwspel! Overigens zou ik er geen probleem mee hebben dat Poetin Brussel laat verdampen met een nucleaire eerste aanval – op voorwaarde dat de politieke actoren van onze regeringen er op dat moment zijn. We kunnen ook zonder dat Sh1thole!Z!

  • Beste De Frans,
   Putin doet het op z’n Russisch.
   Hij wil zoveel mogelijk burgers ontzien, zowel in Rusland alsook elders.
   Hij wil het niet zo doen als de VS en de NAVO hebben gedaan in o.a.Irak,Libië en Syrië.

   • Bij de VS en de NAVO ging het om grondstoffen.
    Bij Rusland gaat het om moraal.
    En dat laatste wordt in het westen niet begrepen en gezien als dat Rusland zwak is.

 17. En die Russen zijn natuurlijk stom en blind. Die zien dat natuurlijk allemaal helemaal niet aankomen.
  Jeetje kreetje…..en dan man…..
  dan hebben die echt een onwijs probleem en zo.
  Ik weet het zeker denk ik .

 18. Nou kan je aan een trein wel zien, waar wat in zit, bij b.v Himars. Als ik daar in de buurt woonde, zou ik zeker een magnetische gps tracker op de munutie wagon zetten; dat is me de 20$ van zo’n ding wel waard; code doorgeven aan de Russen….

  Dat ze nog geen sabotage teams hebben ingezet verbaast me. Je hoeft niet eens een spoorweg op te blazen; voldoende een rails los te zetten, in een buitenbocht b.v..

  • Jij denkt werkelijk dat de Russen mesjoche zijn, niet? Geloof me maar dat wat jij je nu afvraagt al gebeurt sinds maart vorig jaar.

 19. Beste Mensen

  De Funguard & the Blackrock
  Faucies en de Snausies
  Zijn de twee grootste beleggers
  De top van de Pyramide
  Als de FUNDERING weg valt
  Dan blijft die echt niet heel hoor ?!

  Zie als voorbeeld
  The Twin Towers
  Waar zijn die gebleven ?!

  Jaah weliswaar herrezen als twee gloed nieuwe andere torens
  Maar dezen kunnen ook omver worden geblazen hoor ?!
  Koud kunstje voor de USA Criemies Moordenaars Dieven Boeven Criminelen

  Als een persoon benen heeft kan die zich verplaatsen
  Vallen die benen weg
  Dan ….
  Sorry …
  Dus de top blijft de top zolang de top hetzelf wil
  Kennelijk is de tijd echt rijp geworden dat die Crimineele DIEVEN en Boeven Bende Top plaats gaat maken voor gerechtigheid
  AZIË AA .. ZIE JE ??

  Ziet men het ?
  Terwijl Kaliyuga nog in den prille begin is
  En nog 420.000 ++++ jaren gaat duren

  Krijgt men nu vast een voorproefje van de echte Lekkere Kers op de taart

  Gaat nog wel een paar keren meer gebeuren in deze tijdperk
  Ookal gaan deze perioden maar heel kort duren
  Om de 5000 jaren ongeveer èèn keer voor een paar jaartjes

  Nou beste mensen profiteer ervan
  Spaar zoveel mogelijk positieve energie op
  Om deze Satanische tijdperk te kunnen doorklieven

  Dank U

 20. Beste Mensen

  De Russen zijn unstoppable
  Kijkt men terug in de geschiedenis dan weet men dat
  Russen hebben nog Nooit een Oorlog verloren
  In principe kan Rusland de Heele Wereld verslaan
  Vooral met een echte President
  Als Meneer Putin
  Fifa la Putin .. Ole Хора
  Moge de Almachtige Hem begeleiden
  Standvastige Eensgezinde Volk zijn Russen
  Die geven om elkaar
  De Huidige Chinezen trouwens ook
  Noord Korea is ook èèn volk gebleven ook na verdeling van hun land door Westerse Satanisch bezeten mogendheden
  Slecht gesteld met de Zuid Koreanen door Amerikaanse onderdrukking
  Ook de Japanners hebben Hun listen door
  Waar blijven de Duitsers ??

  Dank U

 21. Teeeering wat weten jullie veel (zo niet alles, NOT). Hahaha wat een krijgsheren, ik krijg gewoon de slappe lach van die commentaren hier.

  • Beste mensen

   Weet niet van anderen
   Maar schrijver dezes zelf is maar een klungelaar
   Niks weeter
   Kletst maar wat uit de nek
   Als iets U interesant lijkt
   Trek er profijt van
   Anders lees gewoon doorheen of raadpleeg hersenspoelgoogle met de inelkaar geschoefde pasklaar gemaakte praatjes verhalen op de burger afgestemd

   Dank U
   Helaas kan zelf niet zo goed overweg met computer
   Geen interesse ook

 22. Totaal geen match voor de nieuwe T14 Armata tank van de Russen.
  Ik geloof dat de Russen 2300 hebben en nog niet in Oekraine gebruikt zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in