The Guardian is, net als de meeste westerse MSM, een menselijk en professioneel riool. Men kan geen baan krijgen bij NYT, The Guardian of Times zonder een prostituee te zijn, inclusief de letterlijke betekenis van dit woord, en een ignorante narcist – een primaire “opleiding” die men tegenwoordig krijgt in Liberal Arts scholen in het Westen. Maar wanneer zelfs een lowlife als Simon Jenkins zich begint af te vragen:

Ik heb gevraagd naar, maar ben er niet in geslaagd om bewijs te vinden dat de Britse regering – of, naar ik aanneem, welke westerse regering dan ook – de gevolgen van sancties heeft voorspeld voordat ze werden opgelegd. De elementaire economie had moeten voorspellen dat de enorme dollarreserves van Rusland, naar verluidt zo’n 650 miljard dollar, de economie zou beschermen tegen ernstige schade. Voorspelbaar was ook het effect van vergeldingsmaatregelen op de Europese energie- en voedselprijzen. Is dit nooit besproken? Het zou veel beter zijn geweest om alle middelen te concentreren op het helpen van Oekraïne op het slagveld. De moderne economische sanctie is een wapen dat niet veel verschilt van de A-bom van Amerika in de film Oppenheimer: de retoriek, de kracht en het vermogen om schade te berokkenen zijn zo opwindend voor de makers dat er weinig wordt nagedacht over de praktische gevolgen of morele implicaties. Het wordt net zo goed een geloofsartikel als een oorlogswapen – en als zodanig onbetwistbaar. – The Guardian.

Men moet zich afvragen of dit klassieke product (of beter gezegd: uitwerpselen) van de Britse molen voor diploma’s in de geesteswetenschappen ook maar over een rudimentaire gereedschapskist beschikt om iets anders te “voorspellen” dan zijn volgende stoelgang. Toch komt hij tot de juiste conclusie dat niemand in het gecombineerde Westen aan voorspellen deed, en de belangrijkste reden hiervoor is simpel: ze KUNNEN NIET voorspellen. Strategische analyse en voorspelling is in het Westen als zodanig afwezig – het kan niet bestaan in de omgeving van de onwetende en zeer onbeschaafde Westerse “intellectuele elite” en haar instellingen omdat het Westen geen serieus intellect meer voortbrengt, het intellect dat professioneel en menselijk integer is om met feiten om te gaan en niet met waanideeën.

  Profiteren van oorlog en dood: De orgaanoogst in Oekraïne

Jenkins, die een Oxford-product in “filosofie en economie” is, kan natuurlijk de realiteit van de echte economie en oorlog van Rusland niet bevatten, om nog maar te zwijgen van zijn kennis van de Russische geschiedenis en cultuur, maar toch komt hij met de verkeerde conclusie over de veerkracht van de Russische economie, die hij toeschrijft aan die spreekwoordelijke 650 miljard dollar, waarvan de helft hoe dan ook door het Westen is gestolen. Het is moeilijk uit te leggen aan zo’n man, die in verschillende besturen van allerlei Britse organisaties zat die meewerkten aan het veranderen van Groot-Brittannië in een shithole met een tweede wereldeconomie, dat de veerkracht van Rusland van veel meer bronnen komt dan alleen valutareserves. Ik denk dat hij nog nooit gehoord heeft van de echte economie, een gigantische sector voor de winning en verwerking van grondstoffen, om nog maar te zwijgen van het kolossale militair-industriële complex van Rusland dat sinds de Sovjettijd een extreem ontwikkelde dualistische technologie en consumentenmarktcapaciteit had. Ik heb het niet over de recente “ontdekking” door het Britse RUSI dat oorlog eigenlijk over industrieën gaat, en dan heb ik het niet over industrieën als pornofilms, wietteelt en prostitutie.

Het vonnis is geveld – Westerse “elites” faalden in elk aspect van hun activiteiten en het WAS te verwachten en werd voorspeld, ook door ondergetekende, vanwege de systematische ineenstorting van het intellect en rationeel denken in het Westen, wat het resultaat was van een complete corruptie en degeneratie van het westerse onderwijssysteem (en politieke systeem), dat stopte met het voortbrengen van mensen met echte visie en intellect – alleen maar onbeschaafde en intellectueel zwakke punditerie, zoals de auteur van deze “onthulling” in The Guardian, waar geen enkel persoon met eer en integriteit zich zou verlagen om voor te schrijven.

  De Britten zenden een SOS uit: De situatie is dramatisch, veel Oekraïense troepen zijn uitgeput - "Rusland heeft zijn strategie veranderd en rukt op"

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Als al het andere faalt, zullen ze ons oorlog brengenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe heersende klasse beweert dat een nucleaire oorlog niet erger is dan klimaatverandering
Volgend artikel10 tekenen dat we echt in apocalyptische tijden leven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

19 REACTIES

 1. Merendeel van de mensen hebben al lang geen vertrouwen meer in kranten. Ik zag ze vroeger nog staan voor de ingang van onze supermarkt met gratis Volkskranten of Telegraaf…. slechts een enkeling nam een gratis krantje. In 2015 las 40% nog een papieren krant, in 2022 nog 30%… bron digital news report van Reuters, waarschijnlijk een uitstervende oudere generatie die langzaam met de papieren krant verdwijnt. Vervolgens is er moordende concurrentie met andere nieuwssites, zoals nu.nl (Sanoma), die ook meestal klakkeloos de berichten overnemen van de persbureaus (ANP, Reuters, etc..).
  Kan iemand me nog uitleggen waarom mensen nog willen betalen voor nieuws dat ook gratis beschikbaar is?

  • Ha ik zag ze gisteren inderdaad nog staan bij het winkelcentrum. Had gewoon medelijden; niemand nam t gratis krantje aan. Ik begrijp ook niet dat er nog mensen zijn die ervoor betalen. En dan ook nog achterhaald nieuws want die krant die s ochtends in de brievenbus valt, meldt t nieuws van de dag ervoor en dan ist ook nog nepnieuws..

   • Tiwat,
    Voor de kattenbak, je kunt dat ook zeggen tegen de mensen die ze geven, harde humor maar ik doe het misschien wel een keertje, ondanks dat ik helemaal geen kat in huis heb!

 2. Een Frappante zin in het artikel van Jenkins……
  “ De rethoriek, de kracht en het vermogen om schade te berokkenen zijn zo opwindend voor de makers, dat er weinig wordt nagedacht over morele en praktische implicaties “.

  DIT BLIJKT HELEMAAL TE KLOPPEN.‼️‼️
  Victoria Nuland en Joe Biden, hebben beide ( en met hen hun staf) niet nagedacht over de “ indirecte gevolgen “ van hun besluit om de Noordstream pijpleiding OP TE BLAZEN.

  Hierdoor komt nu de economische grootmacht van Europa; Duitsland in grote problemen.‼️
  We lezen hier al volop over, hoe bedrijven naar het buitenland gaan of moeten sluiten vanwege energie problemen.
  Met als gevolg ( is nu nog niet zo meetbaar maar dit komt er snel aan) dat alle landen die handel bedrijven met Duitsland in GROTE PROBLEMEN zullen komen. ( Nederland is een o.a. groot toeleverings land voor Duitsland)
  Gevolg: de hele Europese economie ( zeker grote delen ) zal met Duitsland ten onder gaan……

  Wat heeft Amerika dus bereikt: Dat Europa ( wanneer de kliek in Brussel dit ook eens gaat begrijpen) zich economisch zal afkeren van Amerika.
  En elders hun “ handel zullen zoeken”
  Hierbij wordt vergeten dat er onnoemlijk veel leed onder “ de gewone burgers “ zal plaats vinden.

  • Het is precies de bedoeling dat alles naar de kl*te gaat. En daar hebben Biden of welke minister dan ook helemaal niets over te zeggen. Alle regeringen zijn “gepenetreerd” door de criminele deepstate en die weten precies waar ze mee bezig zijn. Eerst de hele boel plat en daarna: één wereld regering met digitale ID, CBDC en 15 minuten steden zodat ze iedereen als slaafje kunnen controleren. Om te denken dat wij slimmer zijn dan zij is niet slim 😉

   • sandra augustus 2, 2023 at 11:28
    Dit lijkt mij ook. De criminele deepstate heeft er tegenwoordig de middelen voor, dus de slag kan globaal geslagen worden. Vroeger ging het met paard en wagen en zwaardjes e.d. De wereld is al eeuwen in handen van neuroten, dit zal nooit veranderen zolang er mensen bestaan op aarde.

  • Geen probleem; ze zijn zeker dat gaan winnen … Bestudeer die gezichten eens van de G7 om goed door te dringen met wie we te doen hebben.

  • Denkt u echt dat de pijpjes zonder nadenken opgeblazen zijn?? Europa aan de bedelstaf, van het gas af, ze regelen het wel, anders gaat er niemand vanaf.
   Ik walg van dat zg. Vrije Westen, ze hebben schijt aan alle Europese Volken, WEG MET DIE EU. EN WEG MET DIE AMERIKAANSE MANIEREN, SMEERLAPPEN ZIJN HET NU, EN AL VELE JAREN. YANKEE GO HOME!!!

 3. Lees het boek van Dr. Udo Ulfkotte: ‘Gekaufte Journalisten’ waarin hij stelt dat alle westerse propaganda door de CIA wordt gerund.

  “Operation Mockingbird” maakt al meer dan een eeuw van alle (fake) ‘nieuws’ redacties gehoorzame hoernalisten-clubjes. Zij daarentegen bestempelen alle alternatieve nieuws als “complot-theorieëen”.
  Zo worden de burgers tegen elkaar opgezet en uitgespeeld.

 4. De journalist Willem Oltmans (1925 – 2004) heeft in 1956 een interview afgenomen met de president van Indonesië Sukarno (1901 – 1970) tijdens zijn bezoek aan Italië en de Telegraaf weigerde het te plaatsen. Dit interview werd door ‘Den Haag’ niet in dank afgenomen en sindsdien is Oltmans door toedoen van minister van Buitenlandse zaken Joseph Luns (1911 – 2002) en opvolgende collegae enorm tegengewerkt in zijn journalistieke arbeid.
  Na jarenlang procederen waarbij hij zelfs prinses Margriet (1943) in de rechtbank in Den Haag liet getuigen kreeg hij in 2000 een schadevergoeding van 8 miljoen gulden.
  De strafrechtgeleerde J.A. van Hamel (1880 – 1964) en vertrouweling van koningin Juliana (1909 – 2004) noemde het ondoordringbare woud van belangen tussen roverheid & bedrijfsleven en waarover beslist niets mocht worden gepubliceerd reeds in 1961 ‘de rode knop’.
  Oltmans kan ervan meepraten want reeds in 1964 publiceerde hij over de moordaanslag op 22.11.1963 op president Kennedy in Dallas en voor de NTS (voorloper van NPO/NOS) maakte hij eind jaren zestig reportages, die de officiële lezing van de Amerikaanse regering (Warren Report uit sep 1964) onderuit haalde. Hij ging nooit over een nacht ijs en maakte zelfs gebruik indien nodig van de diensten van paragnost Gerard Croiset (1909 – 1980) en tot zijn dood onderhield hij contacten met leden van de familie Sukarno.

 5. Hier nog een leuke uit 1996, met de usual suspects (o.m. Kay Bailey Hutchison, zij van de rubberstamp op de weather modifications in 2006):

  CIA’S USE OF JOURNALISTS AND CLERGY IN INTELLIGENCE OPERATIONS
  https://www.intelligence.senate.gov/sites/default/files/hearings/ciasuseofjournal00unit.pdf

  SELECT COMMITTEE ON INTELLIGENCE
  ARLEN SPECTER, Pennsylvania, Chairman
  J. ROBERT KERREY, Nebraska, Vice Chairman RICHARD G. LUGAR, Indiana JOHN GLENN, Ohio RICHARD C. SHELBY, Alabama RICHARD H. BRYAN, Nevada MIKE DeWINE, Ohio BOB GRAHAM, Florida JON KYL, Arizona JOHN F. KERRY, Massachusetts JAMES M. INHOFE, Oklahoma MAX BAUCUS, Montana KAY BAILEY HUTCHISON, Texas J. BENNETT JOHNSTON, Louisiana CONNIE MACK, Florida CHARLES S. ROBB, Virginia WILLIAM S. COHEN, Maine

 6. Die hele elite leeft in links la-la-land, waar de realiteit zich voegt naar de wensen van die elite.
  Simpel gezegd zijn ze gewoon geschift…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in