Nadat een politieke meerderheid in het Deense parlement hiermee had ingestemd, is een voorstel doorgedrukt dat immigranten die tot een gevangenisstraf zijn veroordeeld, met inbegrip van voorwaardelijk, het Deense staatsburgerschap niet zullen kunnen verkrijgen.

Volgens Mathias Tesfaye (sociaaldemocraten), minister voor Immigratie en Integratie, zijn de nieuwe regels bedoeld om een signaal af te geven dat misdaad ernstige gevolgen heeft.

Als je het Deense staatsburgerschap wilt en de rechten die het geeft, zullen we je dat niet meer geven als je een misdaad hebt begaan en een gevangenisstraf hebt gekregen, zegt Tesfaye tegen de Deense media.

Kritiek

Terwijl de sociaal-democratische regering en Venstre, de conservatieve Volkspartij en de liberale alliantie het eens zijn, zijn de andere rode steunpartijen kritisch, en de Deense Volkspartij vindt in plaats daarvan dat de regels niet ver genoeg gaan.

Een ander punt van de nieuwe regels is dat meer vragen in de burgerschapstest over Deense waarden zullen gaan. Ook de werkvereisten worden aangescherpt.

In 2018 werd de eis ingevoerd dat immigranten die het Deense staatsburgerschap krijgen, een belofte moeten ondertekenen om de grondwet te volgen en de fundamentele Deense waarden en rechtsbeginselen te respecteren.

Deense jongen wordt gedwongen om de schoen van asielzoeker te kussen

Deense partijleider van Stram Kurs gaat de koran onderdompelen in varkensbloed en urine in Malmö

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here