© USAID /Wikimedia (CC0)

Het wetsvoorstel heeft veel aandacht en woede gegenereerd en wordt een grote tegenslag genoemd voor de bestrijding van seksueel geweld. Naast het feit dat het meisje de puberteit moet zijn begonnen, bepaalt de wet ook dat het gedwongen kindhuwelijk groen licht krijgt zolang de familie van het kind haar goedkeuring geeft.

Vandaag de dag is bijna de helft van de Somalische meisjes voor hun 18e uitgehuwelijkt. Het voorstel, dat momenteel bij het parlement ligt, is sterk bekritiseerd door onder andere de speciale gezant van de VN voor Seksueel geweld in Conflicten, Pramila Patten, die eist dat het onmiddellijk wordt ingetrokken.

In 2013 heeft Somalië de VN beloofd zijn wetgeving inzake seksueel geweld te verbeteren en na vijf jaar werk is het voorstel door de Raad van Ministers goedgekeurd en aan het parlement toegezonden. Daar werd het echter vorig jaar door de president tegengehouden in een proces dat naar verluidt in strijd was met de wet toen er om “belangrijke veranderingen” werd gevraagd.

Volgens de Hoge Commissaris van de VN voor de mensenrechten, Michelle Bachelet, dreigt de nieuwe formulering van de wet het kindhuwelijk en andere zorgwekkende gebruiken te legitimeren en moet er een einde komen aan het legitimeren van de wet.

Bachelet is ook van mening dat de wet verontrustende signalen zou afgeven aan andere staten in de regio.

Sterk internationaal verzet

Er circuleert een naamverzameling in het land met als doel te voorkomen dat de wet wordt aangenomen.

De wet in zijn oorspronkelijke vorm zal cruciaal zijn bij het bestrijden en criminaliseren van allerlei seksuele misdrijven, zegt Anders Thomsen, vertegenwoordiger van het VN-bevolkingsfonds in Somalië.

  Verkrachtte en vermoordde twaalfjarig meisje - kocht zichzelf vrij met 75 kamelen

Onlangs heeft de Britse ambassadeur in Somalië, Ben Fender, getweet dat de verkiezingen een groot moment zijn voor de Somalische parlementsleden, omdat zij beslissen over de toekomstige waarden van het land.

Onthuld: ‘Oorlogsvluchtelingen’ gaan massaal op vakantie – in hun eigen land

Vorig artikelWoede bij Belgische moslims na verklaring over de werkelijke reden voor strengere quarantaineregels
Volgend artikel“Mr Bean” in opstand tegen haatmisdaadwetgeving
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. In Iran mag een vader met zijn dochter trouwen, vanaf de geboorte van zijn dochter.
    In Jemen mag sex met een baby, vanaf de geboorte.

  2. Het gevolg van het niet willen erkennen van de verlichting in de islam Wereld omdat de profeet mohamed (nu in deze tijd) een pedofiel was???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in