Het  Vrijheidskonvooi van tienduizenden truckers is uitgegroeid tot het grootste burgerprotest in de geschiedenis van Canada en heeft zich na twee weken nu uitgebreid naar andere steden, zoals Toronto. Er komt ook steun uit de VS en zijn enorme vrachtwagengemeenschap. Terwijl de linkse premier Justin Trudeau de protesten is ontvlucht en steeds meer in paniek raakt, de verantwoordelijkheid afschuift en de vrijheidsdemonstranten in diskrediet brengt, ontstaat er een ware spanning en spektakel tussen truckers, supporters en autoriteiten, vooral in Ottawa, bericht Unser-mitteleuropa.com.

Hier volgt een korte samenvatting van de recente gebeurtenissen:

• Door de blokkades en de nog steeds ononderbroken toestroom van vrachtwagenchauffeurs uit heel Canada voelde het linkse regime in de hoofdstad Ottawa zich gedwongen de noodtoestand uit te roepen en zwaarbewapende politie-eenheden aan te vragen.

• Het Canadese leger heeft verklaard “niet bevoegd” te zijn in antwoord op vragen over het helpen van de politie bij het beëindigen van de protesten. Een legerwoordvoerder zei: “De Canadese strijdkrachten zijn in deze situatie niet betrokken bij wetshandhaving en er zijn geen plannen voor een dergelijke betrokkenheid van de CAF.”

• Na politieke druk bevroor het donatieplatform GoFundMe bijna 10 miljoen dollar (!) aan donaties voor de truckers en wilde deze herverdelen onder “goede doelen”. Pas na massale druk van het maatschappelijk middenveld hebben zij de donaties aan de donoren teruggegeven. Intussen wordt het protest van de truckers via andere platforms gefinancierd.

• Schenkingen van benzine werden door de politie verboden en door het gemeentebestuur van de hoofdstad in beslag genomen. Kort daarna verklaarde een rechtbank dit onwettig en moest de in beslag genomen benzine worden teruggegeven. Burgers maakten er een lachertje van en liepen met lege jerrycans langs politiecontroleposten.

  Dreigt er wereldwijde verplichte vaccinatie? Artsen moeten ongevaccineerden "markeren"

• Evenzo verbood het stadsbestuur toeteren in het grootstedelijk gebied van Ottawa. Een oudere man werd op brute wijze gearresteerd door de politie omdat hij het aandurfde om zijn pick-up truck te toeteren. Zie filmpje hieronder.

• Rijen vrachtwagenchauffeurs verwijderen hun banden om te voorkomen dat ze worden weggesleept. Maar dat zou niet nodig moeten zijn, veel sleepbedrijven zijn solidair met de truckers.

• Intussen overwegen ook particuliere reders blokkades (!) van havens. De eerste pogingen zijn reeds ondernomen:

Steeds meer grensovergangen naar de VS worden door de truckers geblokkeerd, waaronder de belangrijke Ambassador Bridge naar Detroit, waarlangs 25% van de handel tussen de VS en Canada op het vasteland passeert. Ook de belangrijkste grensovergang, die in Windsor Ontario, moest – althans tijdelijk – worden gesloten. Bij de grensovergang Coutts trokken opnieuw tractoren op om de grensovergang te blokkeren.

• Zoals reeds vermeld krijgen de vrachtwagens nu steeds meer gezelschap van tractoren en zelfs van zwaar materieel van bouwplaatsen en mijnen, zoals bulldozers en dergelijke.

• Van politieke zijde zijn er de eerste concessies: Ottawa wil onderhandelen met de demonstranten. De premier van de regio Saskatchewan, Scott Moe, wil in verband met de protesten de inentingsplicht en andere Coronamaatregelen opheffen. Bovendien krabbelde de CEO van Canada’s grootste transportbedrijf terug en zei dat vaccinatievereisten voor chauffeurs “geen probleem meer waren.”


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Viganò: “Zij die zich verzetten tegen de Nieuwe Wereldorde zullen de hulp en bescherming van God krijgen”Volg Frontnieuws op Telegram

  Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC: "Mogelijk moeten we onze definitie van 'volledig gevaccineerd' aanpassen"
Vorig artikel59-jarige hypergevaccineerde Coronahysterica wordt tot waanzin gedreven door ongevaccineerde echtgenoot
Volgend artikelTrudeau in paniek: Dreigt mensen te vervolgen die doneren aan het Vrijheidskonvooi
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Echt een bericht wat ik even nodig had.
  Never give up truckers! Go go go.
  Begint het nu dan zijn vruchten af te werpen? Wat een mooi bericht zo op de late avond. Ik hoop dat het hier navolging krijgt!

  • Wedden dat ik weet wat er op moet staan! Nou laat ze er maar flink veel van drukken want deze landverrader die ze Minister-President noemen heeft Nederland aan de Duivel verkocht.

 2. En nog hopen dat het Canadese leger de truckers komt helpen : dit kan zonder geweld door een cordon met tanks en pantserwagens op te trekken rond ottowa en de ordetroepen van de politie doorgang te weigeren.
  Gewone politie mag blijven toezien op de orde en veiligheid.

 3. SUPER – FORMIDABEL – GOED GEVONDEN!!
  Nu in Belgie en Nederland nog (en liefst de ganse wereld natuurlijk)

  WEG MET DE DICTATORS !!!

 4. Iedereen hang nu onmiddellijk die mooie Canadese vrijheidsvlag aan jullie gevels, toon jullie steun aan deze vrijheidsbeweging en tegen de opkomende globale tirannie.

 5. En ze gaan winnen, als het verspreid naar Toronto en een havenplaats.

  De testikels van de linksen zijn: geld.
  Dit is er een hardec trap in, nu volgt hardere trappen.
  Trudeau weg, ander politiek systeem.

  Canadezen waren TE tolerant; nu laten ze zien dat bze kunnen bijten.
  Dan nog andere maatregelen betreffende “vluchtelingen”; en de mogelijkheid om leiding er accuut uit te trappen.
  Zie Plato: 6000 mensen tegen een politicus: dan werd ie verbannen voor 10 jaar
  Goede regel.

 6. Hoe mooi om te zien wat een volk in verbinding kan doen. Maar ik vraag me toch af of het voldoende is.
  We zien niet wat er onder de oppervlakte gebeurt.
  De satanische top, zouden ze echt onder de indruk zijn?
  Daar maak ik me toch zorgen over.

 7. Worden we OPNIEUW bevrijd door de Canadezen en de Amerikanen net als in de vorige eeuw dit keer tegen de criminele overheden in hun eigen land en het voorzetje om mee te gaan en zelf in eigen land ook te demonstreren. Wij het gewone volk we zullen over winnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in