Israëlische Harop-drone © Julian Herzog / Wikimedia (CC BY 4.0)

Azerbeidzjan krijgt hulp van Israël in de vorm van zogeheten kamikaze-drones die Armeense doelen aanvallen tijdens de oorlog om Nagorno-Karabach, meldt Svenska Dagbladet.

Het langdurige conflict tussen het islamitische Azerbeidzjan en het christelijke Armenië is weer opgelaaid.

Net als voorheen gaat het om de betwiste regio Nagorno-Karabach, waar Azerbeidzjan aanspraak op maakt ondanks het feit dat de meerderheid van de bevolking in het gebied Armeens is.

Tijdens de huidige oorlog wordt Azerbeidzjan gesteund door onder andere Turkije en Israël. Inmiddels is gebleken dat Israël Azerbeidzjan helpt met zogeheten kamikaze-drones die een groot aantal Armeense doelwitten hebben getroffen. In plaats van bommen te laten vallen, zijn de Harop-drones zelf wapens die exploderen als ze hun doelwitten raken.

De adviseur voor het buitenlands beleid van de Azerbeidzjaanse president, Hikmet Hajiyev, zegt in een interview dat de Israëlische drones “zeer effectief” zijn geweest, meldt SvD.

Armenië heeft op de informatie gereageerd door zijn ambassadeur uit Israël terug te roepen.

“De acties van Israël zijn onaanvaardbaar”, zegt Anna Naghdalyan, een woordvoerster van het Armeense ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het gebruik van Israëlische drones is geen nieuw element in het conflict. In het voorjaar van 2016 kwamen zeven mensen om het leven toen een kamikaze-drone op een Armeense militaire bus in Nagorno-Karabach neerstortte.

Veel speculaties dat Israël een kernraket op Beiroet heeft gedropt

Israël's Ministerie van Gezondheid bang voor Dr. Robert Malone's impact op Israëlische ouders
Vorig artikelMoslimjeugdigen bedreigen slagerij omdat hij varkensvlees verkoopt
Volgend artikelNieuwe migrantenkaravanen op weg naar de VS
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

  1. Tsja, als je de babylonisch talmoet een beetje snapt. dan weet je hoe de joden over ons Goym, vee, denken! En velen blijven maar roepen, dat ze zo zielig en onschuldig zijn!

  2. In de Bijbel staat in Openbaringen tot twee maal toe in hoofdstuk 2:9 ; en 3:9, waar de Geest tot de Gemeente zegt :

    Ze zeggen Joden te zijn maar ze zijn het niet maar een Synagoge van satan, ze lasteren (blasfemie, godslastering) en liegen en bedriegen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in