Goed vervalst, maar nog steeds nep – deze nep-poster van het Duitse ministerie van Volksgezondheid amuseert Twittergebruikers.

Onlangs heeft de Duitse regering haar burgers geïnformeerd over Coronamaatregelen met behulp van het acroniem “AHA+A+L”. Een sluwe vervalsing zorgt nu voor veel gelach op Twitter. “ANAL” (anaal) wordt de nieuwe Coronarichtlijn van de Duitse regering: Alledaags mondkapje, Nabijheid vermijden, App en Luchten.

De poster is grafisch gezien een vervalsing, maar wat de meeste gebruikers lijkt te overtuigen is de gedrukte QR-code. Deze code leidt de gebruiker door naar de website van het Duitse Ministerie van Volksgezondheid. “Een functionerende QR-code bewijst niet dat dit niet nep is. Waarom zou de AHA-formule in zijn vorm moeten worden aangepast”, herkende een Twittergebruiker correct.

Of het nu echt is of niet, wordt online fel bediscussieerd. Bovenal zorgt de nepcampagne voor wat amusement op internet. “Eindelijk richtlijnen die ik al jaren volg”, grapt een gebruiker.

Live uitzending van dokter over quarantainevoorschriften werd onderbroken door politie met getrokken wapens

Giftige mondkapjes gemaakt in Chinese schoenenfabriek: lijmen, bindmiddelen, formaldehyde en aniline

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here