© Freepik

Bij verschillende mensen die een Coronavaccinatie hebben gekregen, is inmiddels een nieuwe bijwerking gevonden. De “Covid-arm” verscheen na vaccinatie met het Moderna-vaccin.

Een nieuw beschreven bijwerking, die zich bij verschillende mensen voordeed na vaccinatie met het mRNA-1273-vaccin, staat nu bekend als de “Covid-arm”, bericht RT.

Bij sommige gevaccineerden werd een een week na de vaccinatie een vreemde reactie op het vaccin waargenomen. In vaktermen heet dit “vertraagde cutane overgevoeligheid”. Dit is een grote rode uitslag van meerdere vierkante centimeters die is ontstaan rond de injectieplaats bij de gevaccineerden. Naar verluidt is dit echter “onschadelijk en slechts hinderlijk”, zoals Oe24 meldt.

De oorzaak van de bijwerking is op dit moment niet duidelijk. Vooral het feit dat de bijwerking pas een week na de vaccinatie optreedt, is ongebruikelijk.

Bij het vaccin van de Brits-Zweedse farmaceutische fabrikant AstraZeneca treden er steeds meer bijwerkingen op. Meerdere ziekenhuizen in Duitsland, Zweden en Frankrijk zijn de vaccinaties zelfs tijdelijk stopgezet. Omdat een aanzienlijk aantal personeelsleden zich ziek had gemeld nadat zij met het vaccin waren ingeënt, konden sommige nooddiensten, ziekenhuisafdelingen, chirurgieën en verpleeghuizen niet langer regelmatig functioneren.

Clément Goehrs, hoofd van een bedrijf dat verantwoordelijk is voor het melden van reacties op vaccins in Frankrijk:

“We verwachtten deze bijwerkingen, maar ze zijn sterker dan we dachten”.

De Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn merkt op RTL op dat dergelijke reacties “eigenlijk een goed teken” zijn, omdat ze aantonen dat het immuunsysteem werkt.

Pamela Dörhöfer van de Frankfurter Rundschau gaat hier tegenin:

“Het is echter niet zo eenvoudig. In feite roept het vaccin van Astrazeneca een aantal vragen op. De werkzaamheid van ongeveer 70 procent is lager dan de meer dan 90 procent die Biontech/Pfizer en Moderna voor hun mRNA-vaccins claimen. Astrazeneca is nog minder effectief tegen de Zuid-Afrikaanse variant van het virus”.

Tenslotte zijn er nog onbeantwoorde vragen over de mogelijke aanmaak van kanker en over de integratie van het gebruikte virale DNA in het menselijk genoom. Beide zijn waarschijnlijk onwaarschijnlijk, maar kunnen op dit moment niet definitief worden uitgesloten.

Het denkbeeldige en theoretische virus dat als gesel van de mensheid misbruikt wordt

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Corona-vaccinatietests met schokkende bijwerkingen – media hullen zich in stilzwijgen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here