De Alliance for Responsible Citizenship (“ARC”), gepositioneerd als een “anti-WEF” denktank, hield haar eerste driedaagse internationale conferentie van 30 oktober tot 1 november in Londen.

Onafhankelijk journalist Rebekah Barnett uit Perth woonde de conferentie bij als lid van het mediateam van The Aussie Wire. Hieronder volgt haar ervaring van de conferentie, die alleen op uitnodiging werd bijgewoond door een who’s-who van conservatieve politici, academici, mediapersoonlijkheden en andere denkleiders, met in totaal 1.500 gasten uit iets meer dan 70 landen, schrijft Rhoda Wilson.

Inside the ARC: een bericht van de ‘anti-WEF’ denktank

Door Rebekah Barnett zoals gepubliceerd door The Dossier

Waar hebben ze het drie dagen lang over gehad?

Het ARC is opgericht door de psycholoog Jordan Peterson, denktank Barones Philippa Stroud en de voormalige Australische vice-premier John Anderson en heeft een groot aantal bekende namen in de adviesraad. De belangrijkste aandachtspunten zijn onderverdeeld in drie hoofdcategorieën:

 • Gezin, sociale structuur en bevolking
 • Betaalbare energie en milieuzorg
 • Vrij ondernemerschap en goed bestuur

Het publiek luisterde naar keynotes en panels die al deze onderwerpen bespraken, allemaal ondergebracht in het overkoepelende thema “betere verhalen”.

“Achteruitgang is niet onvermijdelijk. Wij geloven dat er een beter verhaal is, een van optimisme.” – Barones Philippa Stroud

Het is algemeen bekend dat de verhalen die we onszelf vertellen – als individu en als groep – sterk bepalen hoe we een bepaalde situatie ervaren en hoe we erop reageren. Het ARC leek er erg op gefocust om de visie en waarden op een hoog niveau neer te zetten, en daarom gingen de gesprekken en panels meer over verhalen, waarden en principes dan over beleidszaken.

Geopolitiek werd niet veel besproken vanaf het podium, maar het is de moeite waard om te vermelden dat de weinige keren dat het ter sprake kwam, het standpunt pro-Israël was. Iedereen die er een andere mening op nahield, drukte die stilletjes uit aan de zijkant.

Religie en spiritualiteit waren een verrassend sterk thema, met lezingen van onder andere een bisschop, verschillende dominees en een rabbijn. Kunst was ook een belangrijk thema en de organisatoren leken een goed begrip te hebben van de rol en de kracht van geloof en kunst bij het veranderen van harten en geesten. Konstantin Kisin grapte in zijn toespraak over het vernietigen van iemand op Twitter “met feiten en logica”. Iedereen lachte omdat feiten en logica natuurlijk zelden iemand van gedachten doen veranderen. Meestal moet je eerst het hart bereiken voordat de geest opengaat. Het ARC begrijpt dit duidelijk.

Wie was er aanwezig?

De gastenlijst was conservatief en/of academisch. Je kunt hier de adviesraad van het ARC zien, waarvan de meesten aanwezig waren en/of spraken. Andere mensen die ik ontmoette of zag rondlopen waren Bret Weinstein, Jay Bhattacharya, Aaron Kheriaty, Nick Hudson, veel Australische en Britse politici, Konstantin Kisin, James Lindsay, Douglas Murray en nog veel meer.

  Bill Gates wil DNA van koeien veranderen met mRNA-vaccins om klimaatverandering tegen te gaan

Sommigen hebben hun ergernis geuit over het feit dat sommige genodigden bekende globalistische types zijn en/of geassocieerd worden met autoritair en oneerlijk gedrag tijdens de pandemie. De voormalige Australische premier Scott Morrison (“Scomo”), de Britse politicus Michael Gove en de Amerikaanse politicus Dan Crenshaw zijn namen die me te binnen schieten.

Ik vermoed dat de opname van enkele globalistische types te wijten is aan het feit dat het ARC in de politieke sfeer opereert en daarom tot op zekere hoogte onderworpen is aan de regels van het politieke spel. Het lijkt erop dat ze streven naar een kerkelijke benadering in plaats van een puristische benadering.

Er waren enkele opvallende omissies in de gasten- en sprekerslijst, met name de thought leaders die het meest uitgesproken waren over de tekortkomingen van ons politieke en mediale leiderschap tijdens de pandemie. Namen als Mattias Desmet, Peter McCullough, Robert Malone en Tess Lawrie leken opvallend afwezig gezien hun kaliber en invloed in de afgelopen jaren.

Werden de Covid-misdaden aangepakt?

Op de eerste dag keek ik om me heen en dacht: “Ik wed dat minstens de helft van de zaal zweeg of draconisch pandemiebeleid steunde. Ik vraag me af of dit wordt aangepakt?” We moesten wachten tot dag drie voor de afrekening, toen kunstenaar Jonathan Pageau het podium betrad.

Pageau gebruikte de reactie op de pandemie en de bijzondere preoccupatie van het Westen met “veiligheid” als voorbeeld van hoe een kortzichtige benadering wijdverspreide schade kan aanrichten en zei: “We hebben alle andere goederen opgeofferd en ondergeschikt gemaakt… die op sommige plaatsen bijna twee jaar lang zin en doel geven.” Hij voegde eraan toe: “Veiligheid is een goed… het is gewoon geen hoogste goed.” Pageau gaf het onderwerp een kans, maar gezien de aanwezigen in de zaal, hadden ze wel wat meer kunnen doen.

Wees reëel – is het ARC gewoon WEF 2.0?

De belangrijkste overeenkomst met het World Economic Forum (“WEF”) zit in de structuur van het evenement: een vooraf bepaalde boodschap werd gebracht door zorgvuldig uitgekozen sprekers aan een publiek van geselecteerde influencers en beleidsmakers van over de hele wereld, met het uitdrukkelijke doel om verandering teweeg te brengen. Er waren geen debatten, geen plebs, en hoewel de sprekers in de meeste opzichten divers waren, waren ze niet divers in gedachten. Dit alles past redelijk goed in wat we weten van het WEF-model.

Maar de inhoud van de boodschap en de formule voor verandering was ideologisch gezien het tegenovergestelde van het WEF. Om te beginnen is een van de kernprincipes van het ARC dat beleid vrijwillig moet worden aangegaan. Geen mandaten, geen dwang.

  Doctoraal econoom zegt dat de energie- en financiële situatie in Europa "veel erger is dan velen begrijpen," waarschuwt voor "chaos" in de komende weken of maanden

Een ander anti-WEF thema op het ARC was dat macht gedecentraliseerd en verdeeld moet worden op een zo lokaal mogelijk niveau (subsidiariteit). De sprekers van het ARC bestempelden de westerse preoccupatie met Net Zero en “hernieuwbare energie tegen elke prijs” als technocratisch en anti-menselijk, en riepen in plaats daarvan op tot een rationele, pro-menselijke benadering van klimaat- en energiebeleid. Ze waren ook kritisch over het gecentraliseerde monetaire beleid en riepen op tot het beëindigen van “vriendjeskapitalisme” en “diefstal door inflatie om oorlogen te financieren waar je nooit mee zou instemmen als de regering je de rekening zou sturen.

De ARC-sprekers waren pro-traditionele waarden, pro-familie autonomie (d.w.z. overheidsbeleid en financieringsstromen zouden gezinnen moeten ondersteunen bij het kiezen van wat het beste voor hen is) en pro-geloof, of spiritualiteit, als een middel voor morele oriëntatie. Ook heeft niemand voorgesteld om insecten te eten.

Je kunt echt niet minder WEF zijn in termen van de werkelijke inhoud.

Maar wordt het ARC niet gefinancierd door George Soros, en is het daarom geen WEF in schaapskleren?

Nogmaals, niet voor zover ik kan zien. Dit gerucht lijkt voort te komen uit het feit dat een van de leden van de adviesraad van het ARC, hedgefondsbaas Sir Paul Marshall, ongeveer 25 jaar geleden startkapitaal van Soros heeft ontvangen. De versterking van dit feit in sommige kringen kan mogelijk worden toegeschreven aan het Soros Derangement Syndrome.

Hoogtepunten

Er waren zoveel geweldige lezingen dat het pijn doet om er maar een handvol te delen, maar hier zijn mijn toppers voor een aanrader.

Een pro-menselijk milieubeleid, Michael Shellenberger

Energie-expert en wetenschapscommunicator Michael Shellenberger “ontkrachtte” mythes over klimaathysterie met gegevens, suggereerde dat onze klimaatuitdagingen niet onoverkomelijk zijn en stelde praktische oplossingen voor. Shellenberger pleitte in het bijzonder voor kernenergie als een schoon en energierijk alternatief voor fossiele brandstoffen.

Alliantie voor Verantwoord Burgerschap: Een pro-menselijk milieubeleid | Michael Shellenberger, 30 oktober 2023 (24 min)

Kinderen hebben een kindertijd nodig, Erica Komisar

Psychoanalytica en oudercoach Erica Komisar beschrijft de epidemie van geestelijke gezondheid bij kinderen en onderzoekt de onderliggende oorzaken. Ze roept op tot betere ondersteuning van gezinnen, wat weer ten goede komt aan het sociale weefsel. “Er is geen sociaal weefsel zonder gezonde gezinnen,” zei Komisar.

Alliantie voor Verantwoord Burgerschap: Psychoanalyticus: “Kinderen hebben een kindertijd nodig!” | Erica Komisar. 31 oktober 2023 (20 min)

Het overwinnen van woke nihilisme, Konstantin Kisin

Satiricus en podcaster Konstantin Kisin vertelde de conferentie dat het tijd is om te stoppen met het koesteren van slachtofferschap. “Er zijn mensen wiens hersenen gebroken zijn. Voor hen is ons verleden afschuwelijk en is onze toekomst er een van geleid verval. Mijn boodschap is simpel. Hoe durf je? Je zult de toekomst van mijn zoon niet stelen met lege woorden.” Gelach en applaus.

  Duitsland verbiedt de verkoop van hout aan de bevolking in het kader van het WEF-initiatief "Red de planeet"

Alliantie voor Verantwoord Burgerschap: Konstantin Kisin’s volledige toespraak tot wereldleiders op ARC Conference 2023, 31 oktober 2023 (13 min)

Panel: Seksuele Revolutie

Panelleden bespraken de moderne afwijzing van op seks gebaseerde normen en vroegen zich af of deze “vooruitgang” het leven voor mannen, vrouwen en kinderen wel heeft verbeterd.

Alliantie voor Verantwoord Burgerschap: Paneldiscussie over seksuele revolutie | Louise Perry, Jordan Peterson, Mary Harrington, Stephen Blackwood, 31 oktober 2023 (21 min)

Wat Japanse kunst ons kan leren over de Culturele Oorlog, Makoto Fujimura

Kunstenaar Makoto Fujimura sprak over de Japanse kunst van Kintsugi als metafoor voor persoonlijk en maatschappelijk herstel. De Kintsugi-meester herstelt niet alleen wat gebroken is naar zijn oorspronkelijke vorm, maar “benadrukt in plaats daarvan de breuken. Ze strooien er goud overheen en accentueren zo de breuken en maken iets nieuws van de gebrokenheid.”

Alliantie voor Verantwoord Burgerschap: Wat Japanse kunst ons kan leren over de Cultuuroorlog | Makoto Fujimura, 1 november 2023 (15 min)

Bestrijding van monopolie, vriendjespolitiek en woke kapitalisme, Sir Paul Marshall

Hedgefondsbaas Sir Paul Marshall roept op tot het beëindigen van “vriendjeskapitalisme” en stelt dat “roofzuchtig gedrag” in het bedrijfsleven en de financiële wereld schering en inslag is. Hij stelde dat “vrijemarktkapitalisme het grootste instrument voor armoedebestrijding is dat de wereld ooit heeft gezien”.

Alliantie voor Verantwoord Burgerschap: Vechten tegen de 3 mutante kapitalismen | Paul Marshall, 31 oktober 2023 (17 min)

En tot slot een eervolle vermelding voor een lezing die nog niet te zien is op het YouTube-kanaal van ARC, maar wel kan worden bekeken via ADH TV. Schrijfster en theologe Amy Orr-Ewing betoogde dat vergeving fundamenteel is voor een vreugdevol en vredig leven. Dit onderwerp lijkt misschien esoterisch, maar kan relevant zijn voor de velen die tijdens de pandemie gekwetst zijn door toedoen van de overheid, zorgverleners, werkgevers en zelfs familieleden.

Of je het idee van het ARC nu leuk vindt of niet, degenen die zich willen verzetten tegen de globalistische status quo hebben financiering, organisatie en sterk leiderschap nodig. Het ARC lijkt een serieuze poging te zijn om dit mandaat te vervullen.

Je kunt Rebekah Barnett’s verslag van de ARC-conferentie voor The Aussie Wire, Days OneTwo en Three, lezen en haar Substack ‘Dystopian Down Under’’ HIER.

Uitgelichte afbeelding: Paneldiscussie met Jordan Peterson, Ayaan Hirsi Ali, John Anderson en Os Guinness tijdens de ARC-conferentie. Bron: Alliance for Responsible Citizenship


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Gaat het nog? Artsen spelen boksen met geaborteerde baby’sVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe horror, de horror
Volgend artikelWP: Oekraïense inlichtingenofficier achter explosie pijpleiding Nord Stream
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Ze springen ook op de klimaat wagen alsof klimaat een probleem is dat door minder CO2 kan aangepakt worden , dat betekent meer van hetzelfde….
  Meer CO2 is goed voor de planeet als je tenminste een groenere planeet nastreeft.

 2. Ze steunen de klimaatideologie en denken echt dat ‘fossiele’ brandstoffen samengeperste blaadjes zijn (simpel gezegd). En ze steunen Israël?? Fijne wetenschappers. Eerder ‘zedenkenhettewetenmaarhebbengeenideeschappers’. Ik denk er het mijne van en geef ze nog niet het voordeel van de twijfel. Eerder het nadeel… Voor nu vertrouw ik het gewoonweg niet.

  • There is no thing such as fosil fuel. The liquid ( fuel ) in the earth is part of the structure of the earth. The name fossil fuel has been made up by the US around the 50s.and 8svfake

 3. Als ik dit zo bekijk……
  Héél verleidelijk, en hoogstwaarschijnlijk precies de bedoeling.

  Haal de krankzinnige druk van de ketel, en jawel hoor……hier zijn de redders.

  Rot maar op met dat soort. Ze hadden er drie jaar geleden moeten staan.

  • Precies ze moeten echte handvaten aan de slapende schapen geven want als hier het complete NL burgers nee zeggen trouwens dat zei het neefje van Pinocchio ook dan gebeurt er echts niks maar die globalisten hebben hun doel bereikt door tegen elkaar op te zetten🧐😁🖕💉⚰️

 4. Gewoon weer de zoveelste BS van de bovenste plank.
  Het gewone volk,de werkmens heeft weer eens geen enkele inbreng…..weer van die zelfbenoemde zogenaamde wetenschappers en experts….nou ik weet gewoon…..kost weer veel en je krijgt niks ervoor terug!

 5. HYPOCCRIET
  Om jezef te verheerlijken als dat niet langs de organisatorische banen kan bereiken dan wordt je lid van WEF-2.0 – Het zou mij niet verbazen als ze gesponserd worden door WEF 1.0
  Valse vlag operatie van WEF 1.0

 6. Een echte conferentie van een week, met als sprekers:

  Thea van de geriatrische afdeling
  Herman uit de constructiewerkplaats
  Karel van de vuilophaal dienst
  Bertje de stratenmaker
  Koos de restauranthouder
  Guus de banketbakker
  Josje de vakkenvuller
  Huub de palingvisser
  Enz.enz.enz.

  Allemaal gratis intekenen en zelf een lunchpakketje meenemen.
  Spontane vragen uit het aanwezige publiek zeer aangeraden.
  Verbod op het gebruik van moeilijk te begrijpen woorden en of politieke uitdrukkingen zodat ook de minder geschoolde Nederlander het kan begrijpen, op een manier zoals Fortuyn dat kon.
  Alles live uitgezonden.

  Dat zou naar mijn mening pas een aardig begin kunnen zijn.

 7. Talk, debate, discuss blah blah blah, just NO, not another rich man’s club with “bright” ideas that will NEVER come about.

  Why, because the problem is in globalist Jew Zio-con controlled banking, BIS, World Bank, IMF, etc.
  Because the Rotschild controlled globalist pedophile satanic mass-murderers don’t want to give up their century old scheme of control.
  And the big whales like Blackrock, Vanguard who control and can dictate much of our society, force behavior if you like.
  The Woke ideology, forced immigration and LGBTQ isn’t something spontanious or natural, it’s all planned destruction of society.

  Identical talks, discussions have been goin on for many years with for example TEDx, some legit some just nonsense and everyone has their hour of entertainment and the world is exactly the same the next day.

  This Peterson not so long ago called Putin a brutal dictator, and was all in for the “vaccines”, obviously just another stooge and globalist mouthpiece. 

  If there is to be change, lets start with draining the swamp worldwide, mass arrest the plandemic and vaccine pushers.

  Arrest people in the CDC, FDA, and the globalist warmongers, dismantle NATO, the EU, THE CIA, FBI and the Davos sociopaths, maybe then we will get our peace and equality in the world.

  No more NGO’s or experts and intellectuals or scientists telling us what to do, seducing the people with pretty promises and words, like George Carlin once said “it’s a big club, and you ain’t in it”.

  Democracy is a joke, fair elections are a thing of the past and if you don’t tow the globalist narrative you are an extremist of right wing terrorist.

  No, another talking club won’t solve a thing if ‘we’ don’t free the chicken house from the snakes.

 8. Ik kwam ergens een uitlating van Hillary Clinton tegen.

  ” Als Trump president wordt hangen we straks allemaal aan de stroppen”.

  Ik hoop in deze dat hij president wordt.

 9. Eerst de White Heads de teringzooi op laten ruimen en dan mooi weer gaan zitten spelen.
  Als ze daar niet over praten, dan zit er een hele dikke adder onder het gras.

 10. Het is nu wel duidelijk bij de huidige elite dat de mensen hen zat zijn en dat ze uiteindelijk aan het kortste eind trekken, maar dat is zo gepland zodat de echte machthebbers een nieuwe elite naar voren kan schuiven, eentje die het volk wel aanspreekt zodat ze als redders binnengehaald kunnen worden, ten behoeve van het echte doel, een new world order. Daar doet het plotselinge opkomen van deze organisatie ARC met zeer verheven mensen wel een beetje aan denken. Kritisch volgen is het devies, voordeel van de twijfel etc.

 11. Weerom een ‘praat voor de vaak’-initiatief met hoog ‘controlled opposition’-gehalte.
  Of, hoe draai je de goedgelovige sheeple een rad voor de ogen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in