MISAWA AIR BASE, Japan (6 juni 2016) - Amerikaanse luchtmachtmilitairen bereiden een AIM-120 geavanceerde lucht-luchtraket met middellange afstand voor op het laden op een F-16 Fighting Falcon via een MHU-83 heftruck. (U.S. Air Force foto door Senior Airman Deana Heitzman)

Wijzen mensen op Sy Hersh en zijn “denigrerend schrijven” over het Russische leger. Laat me iets uitleggen:

1. Sy Hersh mag dan een zeer goede onderzoeksjournalist zijn met nul achtergrond in militaire wetenschap, ingenieurswetenschap en Rusland. Hij kan weten wie NS 2 heeft opgeblazen, maar hij zou het verschil niet weten tussen stront en shinola in een serieuze kwestie met betrekking tot Rusland als geheel, en de Russische strijdkrachten in het bijzonder.

2. Hij denigreert zichzelf wanneer hij “strategisch” spreekt, omdat hij niet weet wat de strategie van Rusland is, zowel op nationaal niveau als, vooral, op militair niveau – daarvoor moet je een degelijke militaire achtergrond hebben. Sy Hersh heeft geen van beide, zelfs als men, zoals veel professionals in Rusland, in aanmerking neemt dat hij een kanaal is voor belangrijke lekken van een van de machtsblokken binnen de politieke machtsstructuur van de VS. Hij zou zich zeker moeten beperken tot wat hij het beste kan en dat is onheil onderzoeken op regeringsniveau, schrijft Andrei.

Dat brengt ons bij deze kwestie. In mijn laatste video heb ik al gezegd – het maakt niet uit wat de NAVO levert aan wat er over is van Oekraïne, het zal geen verschil maken op operationeel en strategisch niveau, en zoals u zich wellicht herinnert, wordt een oorlog gewonnen op operationeel en strategisch niveau. Een paar gelukkige missies, een aanslag of twee op een doelwit in Rusland, of elke andere truc voor de consumptie van de fanboys en militaire hardware masturbators maken absoluut geen verschil voor het resultaat. Lt.kolonel Daniel Davis begrijpt het en somt slechts enkele problemen op die verband houden met moderne luchtgevechten voor Amerikaanse gevechtsvliegtuigen:

Om te beginnen zal het veel tijd kosten om Oekraïense piloten en onderhoudsploegen adequaat op te leiden om de jets in de strijd te kunnen vliegen en luchtwaardig te houden. In februari zei Colin Kahl, staatssecretaris van Defensie, dat het 18 tot 24 maanden zou duren om piloten en onderhoudspersoneel op te leiden, vliegtuigonderdelen aan te schaffen en ter plaatse te leveren voor gebruik. In een afgelopen donderdag uitgelekte evaluatie van de luchtmacht werd echter gesuggereerd dat de opleiding slechts vier maanden zou kunnen duren. Zelfs als dat waar zou zijn – en naar alle waarschijnlijkheid zouden de piloten dan minimaal in staat zijn om met de jets te vliegen, maar nog lang niet bedreven zijn in luchtgevechten – zal het proces om F-16’s van partnerlanden te identificeren, luchtwaardig te maken en ze vervolgens te leveren met alle onderhoudsbenodigdheden, reserveonderdelen en munitie, waarschijnlijk tot 2024 duren.

Het is dan ook weinig waarschijnlijk dat de gevechtsvliegtuigen dit jaar boven het Oekraïense luchtruim zullen worden ingezet. Ten tweede, hoewel de F-16 duidelijk een van de beste gevechtsvliegtuigen van de vierde generatie ter wereld is, is zijn primaire effectiviteit gebaseerd op het feit dat het een onderdeel is van een geïntegreerd commando- en controlesysteem van sensoren. Hoewel het vliegtuig op zichzelf kan opereren, is het veel minder geschikt zonder aanvullende acquisitiemiddelen, zoals de E-3 Sentry AWACS. Tot op heden is er geen discussie geweest over het leveren van deze capaciteit aan Oekraïne. Ten derde is de F-16 geen stealthvliegtuig. Het werd voor het eerst geleverd aan de actieve luchtmacht in 1979, en het is kwetsbaar voor Russische luchtverdediging, zoals de S-300 en meer geavanceerde S-400 luchtverdedigingssystemen. Een van de redenen waarom de Oekraïense luchtmacht zo’n minimale rol heeft gespeeld in deze oorlog is hun onvermogen om de Russische luchtverdedigingsnetwerken te neutraliseren. Hoewel de F-16 capabeler is dan de MiG-29’s die de Oekraïners hebben gebruikt, is hij nog steeds kwetsbaar voor aanvallen van de Russische luchtverdediging. – Responsible Statecraft

Dit stuk van vandaag snapt het enigszins, maar hier is de kwestie die veel rah-rah jongens die over moderne luchtgevechten hebben geleerd van de Top Gun: Maverick school van de geavanceerde militaire studies en die nog steeds hun hersenen niet kunnen omwikkelen met dit simpele feit: GEEN enkele moderne Amerikaanse piloot, zelfs niet de senator Kelly, heeft ooit een missie gevlogen onder de omstandigheden van luchtverdediging met hoge dichtheid, EW (Electronic Warfare) en overklast en overvleugeld worden door de luchtmacht van de vijand. Geen, nul, zilch, nada en bijgevolg, bij gebrek aan praktische (nadruk – PRAKTISCHE) tactische en operationele ervaring en alle noodzakelijke tactische en operationele gegevens, zijn ze gereduceerd tot theoretische studie van de ervaringen van die zeer weinige Oekraïense en mogelijk NAVO-piloten die meer dan één missie tegen de Russen hebben overleefd.

  Hoe ver zullen de NAVO-bondgenoten gaan om hun verliezende oorlog in Oekraïne te voeren - Hoeveel meer zullen ze riskeren om hun territoriale verworvenheden van na-1945 te verliezen?

Bovendien is de Beyond Visual Range (BVR) van de Russische luchtmacht tegen capabele MiG-29’s, Su-27 en Su-24 van Ukie Air Force (UAF) verbijsterend – een natte droom voor heel veel NAVO-luchtmachten. Daarnaast heeft de United States Air Force (USAF) nog nooit geopereerd tegen de beste luchtverdediging ter wereld. Davis vergeet dat het luchtruim in SMO niet alleen vol zit met S-300 of S-400’s, nee, Tor-M2’s, S1 Pantsirs, laat staan Buk-M2 en M3, om nog maar te zwijgen van de S-350 Vityaz, die er allemaal zijn en die de meest vijandige luchtomgeving in de geschiedenis creëren, zoals Ukie AF op de harde manier heeft geleerd. Hier zijn hun verliezen in gevechtsvliegtuigen en -helicopters:

Zoals u zelf kunt zien, voor vandaag (21 mei 2023) zijn de totale verliezen van de Oekraiense AF: 428 gevechtsvliegtuigen, 234 -helikopters 4.245 UAVs van alle soorten. Hoeveel van die gecombineerde 428+234 = 662 bemande luchtvaartuigen zijn neergeschoten door gevechtsvliegtuigen van de Russische VVS (Russische Luchtmacht) en hoeveel door luchtverdedigingscomplexen, zullen we later te weten komen, maar om een goed beeld te geven van de intensiteit van de luchtgevechten in SMO, bekijk deze cijfers eens.

Met andere woorden, de Russische luchtmacht VKS (de Russische Luchtmacht en Luchtverdediging zijn onderdelen van de VKS) heeft het equivalent van de Franse luchtmacht weggevaagd met elk vliegtuig in haar inventaris. Dit is voor de mensen die nog steeds niet weten waarom NASA- en USAF-piloot Senator Kelly een leugenaar en een slechte verliezer is die Russische piloten zwart maakt. Zoals ik bekend ben, heeft de USAF nooit zoiets meegemaakt. Als gevolg hiervan, inclusief een voortdurende implosie van de Amerikaanse militaire mythologie, is de wanhoop in Washington voelbaar en in slappe pogingen om de totaal verwoeste reputatie van Amerikaanse wapens te redden, zullen die neoconfanatici alles wat ze kregen naar Rusland blijven gooien. En ze zullen openlijk liegen zodat de hele wereld het kan zien, door cijfers uit hun reet te trekken.

  Bisschop Viganò hekelt een helse elite - "Poetin vecht tegen dezelfde globalistische elite die ons allen gegijzeld houdt"

De Russische strijdkrachten hebben naar verluidt zware verliezen geleden in de maandenlange strijd om de strategische Donbass-stad Artjomovsk, vertelde de Amerikaanse president Joe Biden zondag aan journalisten tijdens de G7-top in de Japanse stad Hiroshima. “De waarheid is dat de Russen meer dan 100.000 slachtoffers hebben geleden in Bakhmut [Artyomovsk in Rusland]. Dat is moeilijk te verzinnen,” beweerde de Amerikaanse president, zonder de bron van deze informatie te onthullen. Hij bagatelliseerde vervolgens de Russische inname van de stad door te zeggen dat “er niet veel gebouwen meer overeind staan in Bakhmut” en noemde het een “behoorlijk verwoeste stad”. – RT

Rusland is klaar voor alle eventualiteiten, zelfs voor de suïcidale beslissing van Washington om de troepen van het Amerikaanse leger die zij kunnen samenbrengen in de strijd te gooien. Het lot zal vergelijkbaar zijn met dat van de Oekrainse strijdkrachten en daarom beschikken de Russische grondtroepen over ongeveer een half miljoen verse en goed getrainde troepen in een strategische reserve in de achterhoede. In dit geval zijn F-16’s in Oekraine slechts een wanhopig gebaar tegen de achtergrond van een catastrofale militair-economische ineenstorting van het gecombineerde Westen en de regimes die de westerse beschaving in de grond hebben gestampt en die de pijn voelen. Gerelateerd nieuws: tribunalen voor oorlogsmisdaden worden opgericht door overwinnaars en het Westen is geen overwinnaar. Maar dat weten ze in D.C. en Brussel vast wel, toch?


Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Westen beseft dat de oorlog verloren is en zoekt een uitwegVolg Frontnieuws op Telegram

  Rusland bereidt nucleaire aanval voor vanuit Kaliningrad tegen Europese/NAVO-doelwitten

Lees meer over:

Vorig artikelVS hoopt overwinning uit kaken van nederlaag te slepen in Oekraïne
Volgend artikelMartin Armstrong: Waarom Oekraïne moet verliezen om de wereld te redden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Je opmerking over PRAKTISCHE ervaring sloeg aan. Inderdaad, niemand is een expert of heeft verstand dan degene die praktische ervaring heeft.
  Een ander ding. Ik heb echt een hekel aan het woord ‘verluidt’ geschreven met ‘dt’. Ik weet dat de spelling dit toestaat, toch het voelt zo onwennig. En daarmee verkeerd.

 2. De hoofdschuldigen blijven die sneue militairtjes die hieraan meedoen en de trekkers overhalen en knoppen indrukken. Zonder die domme moordzuchtige oorlogsslaafjes zou er niks aan de hand zijn. Aan de top kunnen ze roepen wat ze willen, maar die debieltjes in camouflagepakjes voeren de moordorders maar wát graag uit, zij zijn de écht slechten in dit verhaal.

  • Gelul, de hoofdschuldigen zijn de deep state, echte macht achter de schermen die onze regeringen hebben gecorrumpeerd, de media vervalst, de opleidingen tot domme indoctrinaties gemaakt en daarom gaan de goedgelovige schaaaapen zo’n uniform aantrekken en tegen allerlei onschuldige landen oorlog helpen voeren.

   Maar er zijn ook kerels in uniform die weten dat de strijd existentieel is en dus gevoerd moet worden. Denk aan de verdedigers van Servië, Syrië, Iran, Irak, Yemen, Zuid-Ossetië, Abkhazië, en nu alweer Rusland.

   De èchte slechten waren deze week samen bij de Bilderbergconferentie. Knoop je dat schorem en hun handlangers op, dan zijn oorlogen een verschijnsel van het verleden…

   • @Casse : Je hebt helemaal gelijk.
    Militairen zijn nuet de oorzaak, maar worden er op af gestuurd, om een oplossing voor de problemen te forceren.
    MAAR : de problemen zijn altijd veroorzaakt door incompetente politici : die beter hadden moeten weten : dat zijn de opdrachtgevers en dus misdadigers :
    Politici en Militair Industrieel Complex en Big Finance.

 3. Ook voor de vrijetijdsbesteding.
  Zo kwam ik een motorrijder tegen die WW2 interessanter vond, de techniek, dan WW1.
  De enorme kick van jongens en wetenschap.

 4. De vergelijking van de Donetsk, Loegansk met Noord-Vietnam dat tegen China aanleunde is treffend. Twintig jaar lang heeft Het Westen denigrerend Rusland afgedaan als “een economie kleiner dan Italië”. Nu leiden ze enorme imago- en reputatieschade, laatst nog als “het beste luchtafweersysteem ter wereld” aan tingelen wordt geschoten. Hun grootspraak ten tijde van de vernietigende sancties door o.a. Rusland van het Shift-systeem te gooien enz. Het Westen maakt zich belachelijk in de Derde Wereld als echte beunhazen.

 5. De Verenigde Staten keurden het uitbreken van een nucleaire oorlog goed, – permanente vertegenwoordiger van de Krim

  22.05.2023 – 10:41

  Georgy Muradov, vice-premier van de regering van de Krim, permanent vertegenwoordiger van de republiek onder de president van de Russische Federatie, zei dat de Amerikaanse autoriteiten, door in te stemmen met het gebruik van de Amerikaanse luchtvaart tegen de Krim, “het uitbreken van een nucleaire oorlog goedkeurden. ”

  “Door onnadenkendheid of met kwade bedoelingen heeft het Witte Huis, vertegenwoordigd door Sullivan, met zijn toestemming voor het gebruik van Amerikaanse vliegtuigen tegen de Krim, het uitbreken van een nucleaire oorlog goedgekeurd. De situatie is zo simpel als twee plus twee, als Sullivan zelfs maar in staat is om de eenvoudigste politieke berekeningen uit te voeren, ”vertelde Muradov aan RIA Novosti.

  Hij herinnerde eraan dat het belangrijkste zuidelijke strategische bastion van Rusland, de Zwarte Zeevloot, al 240 jaar in Sebastopol ligt, waar ook de marineluchtvaart van vitaal belang is voor het land.

  “Een inbreuk op een van de fundamenten van de strategische veiligheid van Rusland verplicht ons land bij wet om alle beschikbare middelen in te zetten om ondermijning ervan te voorkomen.

  Dit betekent dat om de preventie van deze vitale dreiging te garanderen, het onvermijdelijk nodig zal zijn om de toegangspunten van deze dodelijke wapens, die voor ons van cruciaal belang zijn, te vernietigen. En dit zijn voornamelijk de vliegvelden van Polen en mogelijk Roemenië, ‘zei Muradov.

  Volgens hem zal Rusland gedwongen worden te reageren op de levering van Amerikaanse gevechtsvliegtuigen aan Oekraïne.

  “Ook conventionele wapens zijn duidelijk niet genoeg om vliegvelden te vernietigen voor de overbrenging van NAVO-vliegtuigen. De acties van Rusland zijn dus vrij voorspelbaar.

  Anders kan een vitale dreiging voor het land niet worden voorkomen. Dat is de ijzeren logica”, benadrukte de vaste vertegenwoordiger.

  Volgens hem is Washington niet bijzonder geïnteresseerd in het lot van Polen of Roemenië. “Dit was tenslotte het lot waarop ze waren voorbereid door ze mee te slepen in het westerse militaire blok. Dus in de eerste fase wacht de catastrofe in de eerste plaats op Oost-Europa. En dan zullen we zien… Men mag hopen dat het historische voorbeeld van de Caribische crisis de heethoofden van de NAVO zal bekoelen, en analisten zullen iets suggereren. Maar misschien ook niet, omdat de geschiedenis in het Westen al herschreven is, leert het niemand iets”, concludeerde hij.

 6. Nadat quasi alle oorlogsmateriaal van Russische makelij van de vroegere Warsaw pact landen is vernietigd, waarbij gehoopt wordt dat deze in de nabije toekomst wordt vervangen door oorlogstuig, made in usa, is het nu tijd om het “moderne” materiaal uit noord amerika, en de andere nato landen in reële omstandigheden te testen. Enkele tientallen tanks van diverse westerse oorsprong, een paar ultra moderna luchtafweersystemen, raketten, anti tank afweer, en nu nog een dozijn jachtvliegtuigen moeten nog getest worden.

  • Onozelaar we zullen jezelf eens testen op uw intellectuele vermogen..zoals Biden en co in uw Rottig usa en hun achterlijke bondgenoten…Paljas !!!👹

  • Goed lezen mensen. Marco schreef “moderne” met aanhalingstekens.

   Ik weet nog dat ik als jongetje de F16 tekende, met rood wit blauwe vleugels, toen onze regering aankondigde die aan te zullen schaffen. Dat was 45 jaar geleden. Als vervanging van de F104 Starfighter. Die hoefden de Russen niet eens zelf neer te schieten. Die vielen vanzelf te pletter. ‘Vliegende lijkenkist’ werden ze ook wel genoemd.

   Onze F16’s zijn een stuk beter, maar het zijn ouwe besjes. Amper op de stand van techniek bijgehouden. Niet zoals die van de Israëlische.
   De Leopard 1 zijn aftandse 60 jaar oude krengen met amper genoeg pansering tegen licht luchtafweergeschut. En een oud 105mm getrokken kanon waar geen ammo voor is. Ook de Leo 2 is 45 jaar oud. Groot, log en kwetsbaar. De AMX moet eerst stil gaan staan voor hij kan schieten en is gemaakt voor de Sahara. De Chieftain is zo mogelijk nog logger dan de Leo 2 en gebruikt ook geen NATO standaard munitie. De Gepard, of pruttel (PRTL) zoals wij hem noemen, is mooi tegen drones… als hij munitie heeft. De patriot is goed om geld te verbranden.

   Wat ik dan weer niet zie is het echt op het slagveld testen van materieel wat nog in de etalage staat. Slechte reclame kunnen ze natuurlijk niet gebruiken. Dat zou de droom doen uiteenspatten als een luchtballon.

   Weet je nog die Chinese luchtballon? Daar had de hangarqueen/wunderwaffe F22 (6 van de 7 staan voor onderhoud) voor een half miljoen raketten voor nodig om neer te schieten. Terwijl de Russen een peperdure Reaper drone uit de lucht pissen met wat kerosine.

   “Dat is moeilijk te verzinnen,” beweerde de Amerikaanse president…
   Nou, als je zo dement bent komen de waandenkbeelden vanzelf.

 7. Adriaan, bedankt voor je info 😊

  Het artikel van GLOBAL Andrei;
  Onzin.
  Dwaalsporen uitzetten is wat hier gebeurd.
  Alsof USA, NAVO volgelingen niets gedaan hebben afgelopen decennia in wapenindustrie en opleiding.
  Wellicht misleiding omdat zij op binnenlands vlak, de boel in de soep hebben geholpen. maw landen naar de economische afgrond ten bate van eigen 💸

  Symour h, is mi een global infiltrant 1e klas , zoals ‘iedereen’ met een beetje Naams bekendheid is.

  Waar is een foto van een olieramp,
  Waar is de foto van een catastrofale natuurramp … moet nog uit een oud dossier opgevist worden.

  • Voor die met kort geheugen,
   Nederland 🇳🇱 ligt mi vol met oorlogsmateriaal sinds 2020 , is verder aangevuld –
   Voor & Tegen wie is de vraag …

  • Het MIC en co hebben de honderden miljarden jaarlijks afgeroomd en gebruikt voor zelfverrijking, corruptie (omkoping) en her creëren van totaal nutteloze, 20 maal te dure “wapens” en wapensystemen. JSF, Ford classe

   • Ford class carriers, B2, hypersonic missiles (Fail!), enzovoorts. Dacht je nou echt dat een NAVO/USA die door echte mannen in jurken met tulbanden het land uitgejaagd worden militair nog iets belangrijks in te brengen hebben tegen een ‘near peer’.
    Bovendien is het succes in een serieuze clash zeer afhankelijk van logistieke zaken, zoals aanvoer van voldoende wapens en munitie. Als je weet dat de jaarlijkse munitieproductie van de geHELE NAVO (!) voldoende is voor zo’n 2 (!) dagen Russisch verbruik, of een week Oekraïense inzet, en dat de NAVO voorraden ook maar enkele dagen oorlog dekken, kan je op je 11 vingers natellen dat de Yanks met hun grote onsympathieke smoelen nèt zo fucked zijn als wij in de EU.
    Groeten

 8. De voor dit plan beschikbare F-16’s zijn allemaal ver versleten en al minstens tien jaar afgeschreven toestellen van de diverse Europese NAVO landen die F-16’s gebruiken.
  Zo heeft de Nederlandse luchtmacht, met tientallen jaren ervaring in F-16 onderhoud, aanzienlijke problemen om een dozijn van die toestellen luchtwaardig te houden.

  Bijkomend probleempje is dan nog dat de F-16 waarschijnlijk met voorsprong het minst geschikte vliegtuig is om van half of geheel in puin geschoten vliegvelden op te stijgen.
  De reden is dat de nogal afwijkende plaatsing van de luchtinlaat er een ware stofzuiger van maakt, en dat turbojet straalmotoren allergisch zijn voor van de starbaan opgezogen rotzooi (FOD/ Foreign Object Damage).

  De Russische toestellen waar de Oekie’s aan gewend zijn hebben daarentegen allerhande voorzieningen om probleemloos mee van vuile (zelfs onverharde) startbanen op te kunnen stijgen.
  Das dus op zijn minst geen gelukkige combinatie.
  En dat komt dan nog eens bovenop alle in het artikel reeds vermelde zaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in