De EU moet delen van de publieke opinie aanpakken die een snel einde van het conflict in Oekraïne voorstaan, en het recente offensief van Kiev in het noordoosten heeft daarbij geholpen, aldus Josep Borrell, de topdiplomaat van het blok, bericht RT.

“Er is in een deel van de Europese samenleving een verleiding om Oekraïne in de steek te laten,” zei hij in een donderdag gepubliceerd interview tegen de krant El Mundo. Mensen “willen de oorlog beëindigen omdat ze de gevolgen, de kosten niet kunnen dragen. We moeten die mentaliteit bestrijden. Het offensief aan het noordoostelijke front helpt daarbij.”

Borrell verwees naar de Oekraïense actie van vorige week, waarbij Kievse troepen de Russische troepen uit een deel van de regio Charkov hebben verdreven. Sommige Amerikaanse functionarissen eisten namens de Amerikaanse inlichtingendiensten de eer op voor de vorderingen.

Volgens Borrell was het Oekraïense offensief een “verademing” voor Brussel, omdat het dient als bevestiging dat zijn strategie “deugdelijk” was. Hij heeft herhaaldelijk verklaard dat Rusland op het slagveld moest worden verslagen om een einde te maken aan de vijandelijkheden in Oekraïne.

De ambtenaar vertelde de krant dat de EU-strategie om Rusland te straffen een lange tijd nodig heeft om de sancties te laten werken, en dat de mensen daarop voorbereid moeten zijn.

“Het is als een dieet. In een week verlies je misschien geen kilo, maar je moet doorgaan,” zei hij, en herhaalde daarmee de metafoor die hij dinsdag gebruikte tijdens een toespraak in het Europees Parlement.

De EU heeft samen met de VS militaire hulp naar Oekraïne gestuurd en Rusland economische sancties opgelegd. Dit ging ten koste van de Europese economieën, die nu geconfronteerd worden met torenhoge energieprijzen en mogelijke tekorten aan aardgas als gevolg van het besluit van hun regeringen om zich los te koppelen van de Russische leveranties.

  Russische precisieaanvallen en plotselinge dood van NAVO-officieren

Borrell bagatelliseerde grimmige voorspellingen dat de komende winter een ramp voor de EU zou kunnen worden.

“Er zijn politieke tegenstanders die zeggen dat we dood zullen vriezen. Sommige van die mensen die dat zeggen zijn geen ideologische radicalen, maar houden vol dat de weg die we inslaan een dwaze is,” zei hij.

Hij stelde voor dat de EU-regering de mensen beter moet voorlichten over de situatie.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe de komende wereldwijde hongersnood in Rusland wordt gemeldVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGescheurde jeans en “De Grote Reset” – Een geschiedenis van gedachtenmanipulatie
Volgend artikelVrouwen in kabinetten en directiekamers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. We zullen het zien over 6 dagen is het tweede Boetja klaar, zolang zal het opsporen van pro Russen duren en dan liggen de lijken weer op straat en waren het de anderen.
  Nog steeds geen officieel rapport over het eerste voorval, en de inspectie van de Atoomcentrale heeft behalve een wazig interview en daarna een handje schudden in Kiev ook niks opgeleverd.
  Net als de evacuatie van het Ziekenhuis in Mariupol, 1 busje en 1 ambulance en 15 mensen, na de aanval, zelden zo’n klein ziekenhuis gezien, dat is eerder een klein TV team.
  Maar goed het gaat erin als zoete koek en daar gaat het om, en hoe slechter het gaat omzo wilder de verhalen worden.
  Als ik borrel op laat je rijden zijn salares had zou ik me ook niet druk maken over de kosten die ik kan declareren.

 2. Laat ze die Borrell eens afsluiten van het gas. Zijn vrijstaande landhuis zal in de winter wel afkoelen tot onder het vriespunt. Dan ervaart hij hoe mensen zich voelen aangaande Oekraine.

  Het zijn overigens deze EU technocraten die de bevolking in de steek laten. Zowel in de EU als Oekraine waar ze iedereen die kan vechten als kanonnenvoer aandragen. Tijd voor een offensief om deze lieden uit functie te ontheffen en te berechten.

 3. De misplaatste arrogantie.
  Weer orwelliaans taalgebruik.

  Als je een oorlog begint dan ga je wellicht door als het zwaarxwordt.

  Maar g…. WIJ hebben nooit gevraagd partijdig te zijn in een (gecreëerd) conflict met die corrupte griezels en hun dctatuur.
  Dus degenen die oorlog wildennif op commando met leipe vlaggetjes gingen zwaaien. “Naar het front!” en laat ons heerlijk genieten van het gas uit het meest originaire land: Rusland!

 4. Er is in een deel van de Europese samenleving een verleiding om Oekraïne in de steek te laten,” zei hij in een donderdag gepubliceerd interview tegen de krant El Mundo. Mensen “willen de oorlog beëindigen omdat ze de gevolgen, de kosten niet kunnen dragen. We moeten die mentaliteit bestrijden.

  Gelukkig heeft Den Haag een prijsplafond beloofd.
  Ik heb mijn leverancier al gebeld en verteld dat mijn plafond op 100 euro ligt.

  NOS nieuws: Als je minder dan 450 overhoud per maand mag je in de rij bij de voedselbank.
  Waarschijnlijk word die rij langer dan in Engeland..

 5. Borrell moet hoognodig met pensioen. Terug naar Spanje, lekker van de zon genieten. Voor Europa scheelt dat een slok op een Borrell. Kan ie thuis voor de kleinkinderen de oude leunstoelgeneraal spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in