Dmitry Medvedev, voormalig president van Rusland en nu hoofd van de Veiligheidsraad, waarschuwde gisteren dat de NAVO zichzelf tot een “legitiem doelwit” maakt door wapens te blijven leveren aan Oekraïne.

Rusland lijkt zich voor te bereiden op een nieuwe grootschalige luchtaanval op Oekraïne, nu tientallen bommenwerpers zijn gesignaleerd op een belangrijke luchtmachtbasis, bericht de Mail Online.

Twee dozijn Tu-95 en Tu-160 langeafstandsbommenwerpers hebben zich verzameld op luchtmachtbasis Engels-2, nabij de stad Saratov, samen met brandstoftanks, ondersteunende voertuigen en reparatiebenodigdheden.

Analisten zeggen dat er ook kisten – waarschijnlijk munitiekisten met Kh-55 en Kh-101 kruisraketten – te zien zijn in de buurt van de vliegtuigen, wat erop wijst dat er een grootschalige aanval op Oekraïne op handen is.

De aanval zal vrijwel zeker gericht zijn op de vernietiging van het reeds verbrijzelde Oekraïense elektriciteits- en waternetwerk, dat de afgelopen weken is bestookt met kruisraketten en kamikaze-drones van Iraanse makelij, waardoor mensen in hun huizen zijn bevroren.

Beelden van het vliegveld werden op 28 november vastgelegd en voor het eerst gepubliceerd door Der Spiegel.

Arda Mevlutoğlu, een militair analist, vertelde het tijdschrift: “Het ongewoon hoge aantal bommenwerpers op het platform is een indicatie van een toename van de operaties, zo niet van een op handen zijnde grootschalige aanval.”

Oekraïne heeft zich schrap gezet voor meer Russische luchtaanvallen. Deze week zijn ten minste twee waarschuwingen voor luchtaanvallen in het hele land afgegeven, die vervolgens zijn ingetrokken.

Ook president Volodymyr Zelensky waarschuwde zondag dat Rusland meer aanvallen plant.

Hij vertelde de kijkers in zijn nachtelijke toespraak: “We begrijpen dat de terroristen nieuwe aanvallen plannen. Dat weten we zeker. En zolang ze raketten hebben, zullen ze helaas niet kalmeren.”

Zelensky zei dat de komende week net zo moeilijk zou kunnen worden als de voorgaande week, toen aanvallen op de elektriciteitsinfrastructuur de Oekraïners onderwierpen aan de meest acute stroomonderbrekingen sinds de inval van Russische troepen in februari.

De NAVO-leiders vergaderen momenteel in Roemenië over de volgende fase van de steun aan Oekraïne, waarbij geavanceerde raketafweersystemen bovenaan de agenda staan.

  Stuatierapport 01/06/24: Oekraïne's laatste poging begint slecht

Jen Stoltenberg, hoofd van de alliantie, en Amerikaanse functionarissen hebben gesuggereerd dat er gesprekken gaande zijn om Kiev te voorzien van Patriot-luchtafweergeschut.

De raketbatterijen zijn bedreven in het neerschieten van inkomende raketten, maar zijn complex en moeilijk te bedienen, wat betekent dat ze vaak worden geleverd met een ervaren bemanning.

Toen Duitsland in het verleden Patriot-batterijen uitleende aan Slowakije en Turkije, leverde het bijvoorbeeld ook mannen om het wapen te bedienen.

Dat compliceert het beeld in Oekraïne, vanwege de vrees dat Rusland zou proberen de Patriots te raken en uiteindelijk NAVO-personeel zou kunnen doden, wat een oorlog tussen mondiale grootmachten zou kunnen ontketenen.

Dmitry Medvedev, voormalig president van Rusland en nu hoofd van de Veiligheidsraad, waarschuwde gisteren dat de NAVO zichzelf tot een “legitiem doelwit” zou maken door de wapens te leveren.

Hij schreef op Telegram:

“Als… de NAVO de fanatici in Kiev voorziet van Patriot-complexen samen met NAVO-personeel, worden ze onmiddellijk een legitiem doelwit… Ik hoop dat de Atlantische impotenten dit begrijpen.”

Volgens Kiev is ongeveer 50% van de energie-infrastructuur beschadigd, waaronder een derde van de stroomopwekkingscapaciteit, waardoor in het hele land stroomuitval is ontstaan.

Hele steden, waaronder de hoofdstad Kiev, worden uren- of dagenlang in het donker gedompeld, ook wanneer de temperatuur onder het vriespunt daalt.

De heer Stoltenberg heeft Poetin ervan beschuldigd te proberen de winter te “bewapenen” en een nieuwe vluchtelingenstroom naar Europa op gang te brengen, nadat hij er niet in is geslaagd de overwinning op het slagveld te behalen.

Desondanks hebben de westerse bondgenoten van Oekraïne gezworen het land te blijven steunen “hoe lang het ook duurt” om de overwinning te behalen.

Bonus:

Lavrov van Rusland hekelt VS en NAVO voor “directe deelname” aan oorlog in Oekraïne

De Russische minister van Buitenlandse Zaken heeft donderdag het Westen ervan beschuldigd rechtstreeks betrokken te zijn bij het conflict in Oekraïne door het land wapens te leveren en zijn soldaten te trainen.

Sergey Lavrov zei ook dat de Russische aanvallen op Oekraïense energiefaciliteiten en andere belangrijke infrastructuur, waardoor miljoenen mensen zonder stroom, verwarming en water kwamen te zitten, bedoeld waren om het militaire potentieel van Oekraïne te verzwakken en de zendingen van westerse wapens te doen ontsporen.

  Pool en Rus bereiken vredesplan voor Oekraïne

“U moet niet zeggen dat de VS en de NAVO niet deelnemen aan deze oorlog, u neemt er rechtstreeks aan deel,” zei Lavrov in een videogesprek met verslaggevers. “En niet alleen door wapens te leveren, maar ook door personeel te trainen. U traint hun militairen op uw grondgebied, op het grondgebied van Groot-Brittannië, Duitsland, Italië en andere landen.”

Hij zei dat het spervuur van Russische raketaanvallen bedoeld was om “energiefaciliteiten uit te schakelen die u in staat stellen dodelijke wapens in Oekraïne te blijven pompen om de Russen te doden.”

“De infrastructuur waarop deze aanvallen zijn gericht, wordt gebruikt om het gevechtspotentieel van de Oekraïense strijdkrachten en de nationalistische bataljons te waarborgen,” zei Lavrov.

Oekraïne en het Westen hebben Rusland ervan beschuldigd zich te richten op belangrijke civiele infrastructuur om het moreel te verlagen en Oekraïne te dwingen tot vredesbesprekingen op voorwaarden van Moskou.

Lavrov benadrukte dat Moskou open blijft staan voor besprekingen over de beëindiging van het conflict. “We hebben nooit om gesprekken gevraagd, maar altijd gezegd dat we bereid zijn te luisteren naar degenen die geïnteresseerd zijn in een onderhandelde regeling,” zei Lavrov.

Het Kremlin heeft Oekraïne aangespoord om de Krim, die Moskou in 2014 van Oekraïne annexeerde, te erkennen als deel van Rusland en andere landwinsten te erkennen die Rusland heeft geboekt sinds het zijn troepen op 24 februari naar Oekraïne stuurde. Rusland is ook blijven aandringen op garanties dat Oekraïne geen lid wordt van de NAVO, samen met geformuleerde doelstellingen van “demilitarisering” en “denazificatie”.

Op de vraag of een ontmoeting tussen de Russische president Vladimir Poetin en de Amerikaanse president Joe Biden mogelijk is, antwoordde Lavrov dat “we contacten niet schuwen,” maar hij voegde eraan toe dat “we nog geen serieuze ideeën hebben gehoord.”

Lavrov zei dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken de kwestie van Amerikaanse burgers die in Rusland gevangen zitten in een telefoongesprek aan de orde heeft gesteld, maar merkte op dat Poetin en Biden zijn overeengekomen een apart communicatiekanaal tussen speciale diensten op te zetten om de kwestie te bespreken toen zij elkaar in juni 2021 in Genève ontmoetten.

  Video: Eerste beelden massaal gebruik Russische RBC-clusterbommen

“Het werkt en ik hoop dat er enkele resultaten zullen worden bereikt,” voegde hij eraan toe.

De regering Biden probeert al maanden te onderhandelen over de vrijlating van WNBA-ster Brittney Griner en een andere Amerikaan die in Rusland gevangen zit, bedrijfsbeveiliger Paul Whelan uit Michigan, onder meer via een mogelijke gevangenenruil met Moskou.

In een reactie op het besluit van Rusland om een voor deze week geplande ronde besprekingen met de Verenigde Staten over nucleaire wapenbeheersing uit te stellen, stelde Lavrov dat “het momenteel onmogelijk is om over strategische stabiliteit te praten terwijl je alles wat er in Oekraïne gebeurt negeert.”

“Het doel is aangekondigd om Rusland op het slagveld te verslaan of zelfs te vernietigen,” zei hij. “Hoe kan het doel om Rusland te verslaan geen betekenis hebben voor de strategische stabiliteit, gezien het feit dat ze een belangrijke strategische stabiliteitsspeler willen vernietigen?”

Tijdens de online nieuwsconferentie, die 2½ uur duurde, ging Lavrov tekeer tegen de VS en hun NAVO-bondgenoten en beschuldigde hen ervan het internationaal recht met voeten te treden en te proberen Rusland te isoleren en te vernietigen.

Hij zei dat de VS hebben geprobeerd andere landen, waaronder India, ervan te weerhouden nauwe banden met Rusland te onderhouden, maar dat die pogingen zijn mislukt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoe Rusland een tegenactie zal ondernemen tegen de oorlogsverklaring van de V.S./EU – De komende Europese ineenstortingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelStad plaatst video’s van persoon in vaccinkostuum die ongevaccineerde personen aanvalt om COVID-prikken te promoten
Volgend artikelWat doen de VS in hemelsnaam met hun EU-bondgenoten?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Wanneer en Hoe? Zullen we terug kijken naar de deze tijd?
  We zitten allemaal in dezelfde oorlog, WWIII.
  Maar het is een oorlog zoals nooit tevoren.
  De wapens zijn ongeëvenaard.
  Het doel is duidelijk.
  Zowel voor de satanisten als voor de vrije mens.
  Waar zullen wíj́ straks staan?
  Hebben we een keuze?
  Durven wij überhaupt zelf een keuze te maken?
  Bang ben ik niet meer.
  Ook niet nieuwsgierig.
  Alleen maar verbaasd. 😱
  🪓🔥🥰🙏

  • Herkenbaar… het voelt alsof we in een zeepkist zonder remmen van de mount Everist naar beneden gaan. Ik voel geen angst meer, maar totale verbazing dat iedereen in het westen de zeepkist stapt omdat onze leiders en de media ons wijsmaken dat het een eerstklas vliegticket naar een fijn bounty eiland is. De westerse mens zit in een keiharde psychose en hallucineert dat ze kogels kunnen ontwijken zijn en kunnen vliegen. Overal om me heen consumeren als kippen zonder koppen alles wat ze tegenkomen. Het cognitieve niveau van de meeste mensen komt amper voorbij groep 3 van de basisschool, maar dankzij hun diploma’s fantaseren ze dat ze intellectueel superieur zijn. De meesten zijn als kleuters die volwassen mensen spelen.

   • Naam*:
    Je verwoordt precies dezelfde staat waarin ik verkeer.
    “in een zeepkist zonder remmen van de mount Everist naar beneden” zo voelt het echt…

    Triest, triest triest, en te bedenken dat het Trutsula van der Lijken et al geen ene reet uitmaakt. Wat mankeert die gasten? Er zijn kennelijk parasieten, en er zijn kleuters die als volwassen mensen spelen. Precies. En die hebben het voor het zeggen.

 2. De ‘winter bewapenen’ is de aloude Russische tactiek om de vijand te verslaan. In Holland was dat het water/inundaties (Hollandse waterlinie). Niks mis mee. Ook niks mis met het verhinderen van het operationeel kunnen zijn van Patriot-systemen en van ander westers wapentuig door stroomvoorziening onmogelijk te maken met bombardementen. Als het Westen niet wil dat burgers daar lijden, moeten ze stoppen met wapenleveranties, zodat intacte stroomvoorziening geen bedreiging voor Russen kan gaan betekenen. Het Westen is schuldig aan massale verliezen van het leger van de Oekraïene door verlenging oorlog.

 3. Beste Mensen

  Het is een zielige vertoning
  Dat de Burgers van Zowel gestolen IndianaLand nu USA genoemd als nagenoeg geheel Europa tot zulke grote Zombies zijn getransformeerd
  Achterna hollers van het Grote Leugen
  Welk in scene is gezet door een handjevol Aliens , Blanken het KwallenRas de doorzichtigen Sliss de SlangenMens bekend als gespleten tong Mensen of Burger Belazers verbloemd het Bestuur te noemen of de Machtsstaat
  De heersers of de onder de Duim houders
  De poepie laten ruikers ,
  Aan de Domme Massa
  Die welk Door Zogenaamde Medicatie getransformeerd tot ,
  De niet kunnen en niet zelf willen na denkers
  Dit dus door hersen beschadiging
  Oorzaak die Medicatie
  Helaas
  Onschuldige Wezens inclusief dieren die onschuldige mensen kunnen worden genoemd zijn hiervan helaas de dupe

  Dank U

 4. De Oekraïne is de pion, die de USA opoffert in de oorlog tegen Rusland. Koste wat kost, de USA wapenindustrie en haar beleggers zijn de grote winnaars van dit conflict en het kost de Amerikanen hoegenaamd geen eigen mensenlevens. En zoals te doen gebruikelijk word niet op eigen terrein gevochten, maar wordt elders een land vernietigd.

  Inmiddels zijn meer dan 100.000 Oekraïense mannen gesneuveld voor de seniele Biden en zijn trawanten en 20.000 burgers. Dat is een kleine holocaust. En de EU zag dat het goed was.

  • Na al die trieste gefantaseerde wereldwijde oorlogen van de VS verdienen ze een bommentapijt op eigen grondgebied.
   Nooit gedacht dat ik zoiets zou zeggen.
   Maar die satanisten moeten een keer afgeslacht worden.
   Praten heeft geen zin, wordt als een teken van zwakte gezien.”

   • @Thom,
    Ik denk dat de Russen uit diverse interviews blijkt dat wel ervaren dat Europa de VS vazallen zijn en zo erg dat zij inmiddels anders over hun denken en ook de bevolking, iemand uit Rusland noemde het, we hebben een les erbij geleerd, veel levens worden er verwoest en dat is vreselijk maar ik hou die Zelensky met zijn Azov vrienden met Europa en de VS verantwoordelijk, hoeveel geduld heeft Rusland niet gehad en vooral geprobeerd om het netjes op te lossen, ze waren niet voor reden vatbaar en het resultaat van dat beleid van de VS laat nu de prijs zijn die Oekraine betaald, ben erg benieuwd hoe lang die oorlog nog gaat duren trouwens.

 5. Tijd voor een paar Satan raketten op Kiev, ze vragen erom, letterlijk. Tsjechië wacht nog steeds op beloofde patriots aangezien ze hun S-300 moesten afstaan aan de ukkies van de VS/EU. Ik weet voor fact dat officieren uit Tsjechië eieren voor hun geld kiezen en al zijn opgestapt opzoek naar betere oorden met complete gezinnen. Vertrouwen wrsten niet meer na levering draaide Sletlensky meteen de gaskraan dicht naar Tsjechië en deze officieren zeiden ook dat de raket in Polen s-300 waarschijnlijk door hun ook nog was geleverd, ze zijn de leugens en navo zat.

 6. Nee, we hebben niets te vertellen. Erger nog we mogen niet eens praten over de situatie in de Donbas en dat het te voorkomen was.
  Allemaal uit hoogmoed en haat. Maar wat een inschattingsfout hebben ze gemaakt. Onze bestuurders, wie zijn ze? Zoiets is niet te snappen.
  Militaire gezien is het uitschakelen van de infrastructuur een logische keuze. Na 9 maanden, duidelijk niet de eerste keuze.
  Zonder problemen deed de NAVO dat in Kosovo.
  https://www.nato.int/kosovo/press/p990525b.htm
  Met al die geleverde wapens hebben ze niet alleen veel burgers gedood/verwondingen toegebracht maar ook veel onveiligheid in Europa. Er zijn nogal wat zware wapens verdwenen of verkocht. Wat hebben ze gedaan, voornamelijk uit eigen belang. Niet voor de burgers van Oekraïne en Europa. Het verbergen en liegen over 46 biolabs. Waarom als het zo onschuldig is? Iets verbergen ze, dat kan niet missen maar wat?
  Het zal binnenkort flink gaan knetteren. Het is natuurlijk afwachten maar het wordt een nachtmerrie voor het Oekraïense vreemdelingen leger ben ik bang. Niet Rusland maar Oekraïne valt uit elkaar. Als je een kuil graaft voor een ander…….

 7. Wapenleveranties is deelname aan oorlog, met het risico van aangevallen te worden.
  Simpel en logisch.

  Waar blijft de woede over de Turkse (nato) invasie in Syrie, met als doel genocide?
  En de wapenleverancies aan de Koerden?

 8. Die idioten gaan door tot het einde en gaan steeds wat verder tot boots on the ground.
  Het volk,land kan hun niets meer schelen,want ze hebben geen mening meer,geen inzicht ,moraal of wat dan ook.
  Kortom,we zijn verdoemd tot armoede,wat natuurlijk de bedoeling is van Schwabber en Co..
  Protesteren? helpt niets.
  Wachten op een vuurpijl uit Rusland is je enige hoop.

  • Idd. Maar gaan ze te ver: daarvoor heeft Putin gewaarschuwd.
   Nu schijten de USA hun broek vol; ze weten dat ze niets tegen een aanval met hypersonic raketten kunnen doen; en voor het eerst in hun lange oorlogzoekende geschiedenis lopen ze het risico ZELF slachtoffer te worden, op eigen grond.
   Daarom proberen ze slaafjes op te stoken; de engelsen en Fransen.

   Nou hoeft RU niks van de Fransen te vrezen; voordat de duitsers aanvielen, hadden de Fransen een beter bewapend leger en een groter leger; maar de lafbekken gaven zich over….

 9. Beste Mensen

  Deze aanval is veel gevaarlijker
  Heel dicht bij huis aan Uw huis
  In Uw huis
  U komt thuis moe van het werk
  Wilt de trap oplopen naar de slaapkamer
  Tot overmaat van Ramp de trap is weg
  En wie is de aanzet gever tot deze
  Daden …..
  Juist ja …. De nieuws berichten… de Krant

  https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5350461/geld-verstoppen-huis-tv-programma-wie-zoekt-die-wint

  Zie het zelf

  Wie bedenkt nou zulke Rare ideeën
  Beste mensen
  Maak liever een glijbaan i.p.v. trap
  En een omhoog klim paal of draad touw
  Dan zijn de mensen van dat probleem af

  Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in