Momenteel worden rampenkapitalisme en crisis narratieven gebruikt om de stemming onder de bevolking te manipuleren en een reeks onsmakelijke beleidsmaatregelen door te drukken die anders onvoldoende politieke steun zouden krijgen, schrijft Colin Todhunter.

Dit beleid wordt bevorderd door rijke belanghebbenden die miljarden dollars kunnen verdienen aan wat wordt voorgesteld. Zij streven naar volledige controle over voedsel en de manier waarop het wordt geproduceerd. Hun visie is gekoppeld aan een bredere agenda die gericht is op het vormgeven van hoe de mensheid leeft, denkt en handelt.

Gedurende een groot deel van 2022 hebben protesten van Nederlandse boeren de krantenkoppen gehaald. Plannen om de stikstofproductie in Nederland tegen 2030 met de helft te verminderen, hebben tot massale protesten geleid. De regering heeft het over de noodzaak om af te stappen van dierlijke landbouw en de klimaatbeïnvloedende emissies daarvan.

Deze ‘voedseltransitie’ gaat vaak hand in hand met de promotie van ‘precisie’-landbouw, genetische manipulatie, minder boeren en boerderijen en synthetisch voedsel uit laboratoria. Deze overgang wordt verkocht onder de noemer “klimaatvriendelijk” en sluit aan bij het narratief van de “klimaatnoodtoestand”.

Actievoerder Willem Engel beweert dat de Nederlandse regering er niet op uit is om boeren om milieuredenen uit het landschap te verwijderen. In plaats daarvan gaat het om de bouw van Tristate City, een megalopolis met een bevolking van ongeveer 45 miljoen die zich uitstrekt tot delen van Duitsland en België.

Engel suggereert dat de “stikstofcrisis” wordt gemanipuleerd om beleid door te drukken dat zal leiden tot een nieuwe vormgeving van het landschap van het land. Hij stelt dat de grootste stikstofuitstoter in Nederland niet de landbouw is, maar de industrie. Grond die momenteel door landbouwbedrijven wordt gebruikt, is echter van strategisch belang voor industrie en woningbouw.

Het tristatenconcept is gebaseerd op een reusachtige verenigde “groene” stedelijke regio die door “slimme” technologieën met elkaar verbonden is en die economisch kan concurreren met de enorme metropolen die we in Azië zien, vooral in China.

De Nederlandse regering heeft onlangs plannen aangekondigd om tot 3.000 landbouwbedrijven uit te kopen in een poging te voldoen aan controversiële doelstellingen om de afspoeling van synthetische stikstofmeststoffen te verminderen. Volgens Christianne van der Wal, minister van Stikstof, krijgen boeren meer dan 100% van de waarde van hun bedrijf aangeboden. Maar er zijn plannen om in 2023 opkoopacties af te dwingen als vrijwillige maatregelen mislukken.

  Wat was de oorzaak van de Hawaiiaanse bosbranden waarbij tientallen doden vielen en de historische stad Lahaina in Maui verwoestten?

Is wat we in Nederland zien gebeuren de eerste stap in een poging om het publiek te laten instemmen met genetisch gemodificeerde gewassen, in laboratoria ontwikkeld “voedsel” en 90 procent van de mensheid die in megasteden wordt gepropt?

En is het toeval dat de volgende ecomodernistische toekomstvisie in het Nederlands verschijnt op het in Nederland gevestigde RePlanet.nl?

Er staat dat er in 2100 tien miljard mensen op aarde zullen zijn:

Meer dan 90 procent daarvan woont en werkt in de stad, tegen 50 procent in 2000. Rond de stad staan grote boerderijen vol genetisch gemodificeerde gewassen die een vier keer zo hoge opbrengst halen als aan het begin van de 21e eeuw.”

Er staat ook dat voorbij de landbouwgrond de natuur begint, die nu het grootste deel van het oppervlak van onze planeet inneemt. Was in 2000 de helft van het aardoppervlak nog in gebruik door de mens, in 2100 is dat nog maar een kwart. De rest is teruggegeven aan de natuur, de biodiversiteit en de CO2-uitstoot zijn terug op het niveau van voor 1850 en bijna niemand leeft meer in extreme armoede.

Dus, daar heb je het. Verdrijf boeren uit de landbouw, pak hun land af voor verstedelijking en rewilding, en we zullen allemaal nog lang en gelukkig leven op genetisch gemanipuleerde gewassen en synthetisch voedsel dat in gigantische vaten wordt gemaakt. In dit techno make belief land is niemand arm en is iedereen gevoed.

Een technocratische visie waarin de wurggreep van de huidige voedselconglomeraten intact blijft en verder wordt verankerd, en de politiek wordt gereduceerd tot beslissingen over hoe het systeem het best kan worden aangepast voor optimale winst.

In deze toekomst zullen digitale platforms alles controleren, het brein van de economie. E-commerce platforms zullen permanent worden ingebed zodra kunstmatige intelligentie (AI) en algoritmen plannen en bepalen wat wordt geproduceerd en hoe het wordt geproduceerd en gedistribueerd.

Wij zullen worden gereduceerd tot weinig meer dan lijfeigenschap terwijl een handvol digitaal werkende megaconcerns alles controleren. Bayer, Corteva, Syngenta, Cargill en dergelijke zullen samenwerken met Microsoft, Google en de grote tech-reuzen om AI-gestuurde boerderijen zonder landbouw en e-commerce retail, gedomineerd door Amazon en Walmart, mogelijk te maken. Een kartel van eigenaren van gegevens, leveranciers van eigen inputs en detailhandelsconcerns in de hoogste regionen van de economie, die giftig industrieel (nep)voedsel verkopen.

  Robert F. Kennedy jr. - De Heldenreis

En wat met gekozen vertegenwoordigers (als die nog bestaan in deze dystopische visie)? Hun rol zal zeer beperkt zijn tot technocratische toezichthouders op deze platforms.

Dit is waar de in elkaar grijpende hegemoniale klasse, gestuurd door mensen als de Gates Foundation, Big (Agri)Tech, Big (digital) Finance, Big Pharma en “milieuactivisten” als journalist George Monbiot die deze visie uitdragen, ons naartoe willen brengen.

En zij zullen u vertellen dat dit voor uw eigen bestwil is – om honger en hongersnood te voorkomen en ervoor te zorgen dat de wilde dieren worden beschermd, de planeet wordt “gered”, zoönotische pandemieën worden voorkomen of dat een ander doemscenario wordt vermeden.

Het huidige voedselsysteem verkeert in een crisis. Maar veel van de problemen zijn veroorzaakt door dezelfde bedrijfsbelangen die achter het bovenstaande zitten. Zij zijn verantwoordelijk voor een inherent onrechtvaardig voedselregime dat wordt aangedreven door het beleid van de Wereldbank, de WTO en het IMF, dat namens hen handelt.

Deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor de aantasting van de bodem, het wegvloeien van kunstmest in de waterlopen, de verdrijving van de plattelandsbevolking en de toe-eigening van land, de vlucht naar overbevolkte steden en de proletarisering (voormalige onafhankelijke producenten gereduceerd tot loonarbeid/werkloosheid), de massale afname van het aantal vogels en insecten, minder gevarieerde voedingspatronen, een spiraalvormige volksgezondheidscrisis als gevolg van chemisch-intensieve landbouw, enzovoort.

En toch, ondanks de enorme problemen die dit landbouwmodel veroorzaakt, is het een ongemakkelijke waarheid dat het (low input/low energy) boerenvoedselweb – en niet de industriële landbouw – nog steeds het grootste deel van de wereld voedt, ook al slokt het industriële model enorme hoeveelheden subsidies en middelen op.

De aanhangers van de ecomodernistische visie gebruiken oprechte bezorgdheid over het milieu om een agenda door te drukken. Maar waar begint echt milieudenken?

Het begint niet met gekochte democratie (zie het artikel How big business gets control over our food) of staatsdwang (zie WikiLeaks: WikiLeaks: US targets EU over GM crops) om genetisch gemodificeerde gewassen en voedsel op de markt te krijgen.

Het begint niet met “precisie”-landbouw waarin genbewerking en dergelijke gelijk staat aan het gebruik van een botte bijl en genoomvandalisme is (volgens Harvard-professor George Church).

  Weer een complottheorie die uitkomt! ECB-president Christine Lagarde: De digitale euro zal niet anoniem zijn

En het begint en eindigt niet met genetisch gemanipuleerde gewassen die hun beloften niet hebben waargemaakt en chemisch overgoten planten die worden gebruikt als “voer” voor energieverslindende vaten die materie tot voedsel maken.

Evenmin begint en eindigt het met de Wereldbank/IMF die schulden gebruiken (zie het artikel Modi’s Farm Produce Act Was Authored Thirty Years Ago) om afhankelijkheid af te dwingen, bevolkingsgroepen te verplaatsen, mensen in dicht opeengepakte hoogbouw te duwen en de mensheid te ontdoen van haar inherente band met het land.

Veel van de bovengenoemde problemen zouden op lange termijn kunnen worden opgelost door prioriteit te geven aan voedsel- en zaadsoevereiniteit, lokale productie en lokale economieën en agro-ecologische landbouw. Maar dat interesseert Bayer, Microsoft, Cargill en dergelijke niet, want dat past allemaal niet in hun bedrijfsmodel.

In plaats van boeren uit de landbouw te dwingen, zou de Nederlandse regering hen kunnen aanmoedigen om anders te gaan boeren.

Maar dat vereist een andere mentaliteit dan die waarin boeren en landbouw als een probleem worden afgeschilderd om een agenda door te drukken die gebaseerd is op een sprookjesachtige techno-utopische toekomstvisie.

Het geglobaliseerde systeem van voedselproductie dat gebaseerd is op een geïndustrialiseerd, high-input, chemisch en bedrijfsafhankelijk model, ondersteund door geopolitieke belangen, is het echte probleem.

Hans Herren, laureaat van de Wereldvoedselprijs, zegt:

“We moeten de gevestigde belangen die de transformatie blokkeren met de ongegronde argumenten van “de wereld heeft meer voedsel nodig” opzij schuiven en beleid ontwerpen en uitvoeren dat toekomstgericht is… We hebben allemaal het nodige wetenschappelijke en praktische bewijs dat de agro-ecologische aanpak van voedsel- en voedingszekerheid succesvol werkt.”

Dit beleid zou gelokaliseerde, democratische voedselsystemen en een concept van voedselsoevereiniteit vergemakkelijken, gebaseerd op optimale zelfvoorziening, agro-ecologische beginselen, het recht op cultureel passend voedsel en lokaal (gemeenschappelijk) eigendom en beheer van gemeenschappelijke hulpbronnen, niet in de laatste plaats grond, water, bodem en zaden.

Want als we het hebben over voedsel en landbouw, is dat waar echt milieubewustzijn begint.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Zonder een schot te lossen: medische tirannie en de opkomst van het Vierde RijkVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWe worden verondersteld te bibberen bij 19 graden: De EU veroorlooft zich TWEE verwarmde parlementaire paleizen
Volgend artikel(Video’s) Het Russische leger is de stad Bakhmut binnengetrokken: Straatgevechten in woonwijken; Oekraïense soldaten tegen Zelensky: We zullen je ophangen in Kiev!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Ga nou geen vragen stellen waar je het antwoord al op weet. Bill Gates koopt al bouwgrond en heeft hier in NL al diverse Ministers ‘gekocht’ en zijn krekel fabrieken draaien al hij heeft hier gewoon ruimte nodig.
  Wordt tijd dat die vent dood gaat. Niet voor niets wilde zijn vrouw van hem af, die zag dat allemaal gebeuren en wil daar geen deel van uit maken.

 2. Gruwel.
  Kunnen we zeker ook niet meer met airbussen vol naar de natuur vliegen. Om even te ontsmarten.!!
  Nee!! Daar lopen de geimporteerde wolven, ge-gentecht en al en deels biotech en aangestuurd met camera’ s in de ogen! .
  Dus je wordt verscheurd en opgevreten als je de buitenste muren naar de natuur passeerd.
  Oh mijn God, stuur een comeet.

   • een beetje onderscheid tussen holland en nederland zou op zijn plaats zijn.
    zo is het ned. elftal holland en het slavenverleden nederland…
    het is precies andersom.
    holland is een provincie.
    je zou als het ned. elftal speelt met evenveel recht “drente” kunnen scanderen.

    • In het buitenland weet iedereen wat Holland is; Nederland moet altijd uitgelegd worden…Vandaar.
     Kun je natuurlijk altijd leuke semantische discussies over voeren…

     • Tja, Holland was niks totdat zij de Portugese en Spaanse joden binnen haalden die daar verjaagd waren, waarna voor ons de ‘Gouden eeuw’ begon. De tijd van de piraterij begon. Slavernij, goudroof en landjesroof. Daarna werd door de regenten uit Den Haag de rest van Nederland onder de knoet gebracht.
      Daarom scandeert men tegenwoordig “Holland”, en niet Nederland.
      Wij zijn de lage landen. Niet NEDERland!
      Nederland staat voor minachting.

      The netherlands, of the netherworld, betekend in het Engels trouwens ‘onderwereld’.

 3. De nepregering van Rutte en co zijn laffe landverraders die samen met nazi WEF genocide depopulatie en denken dat ze boven de wet staan door en door verrot dat is den Haag satanische club maar het goede nieuws is ze hebben verloren het kwaad overwint nooit de almachtige God is overwinnaar samen met zijn zoon Jezus voor eeuwig daar hebben ze geen rekening mee gehouden losers i den haag.

  • De Schepper van Hemel en Aarde , en alles wat daar tussen leeft, is vervangen door ” intelligente ” mensen.
   De afloop van de resultaten van deze “intelligente ” staat al vast. U heeft daar vast over gelezen!!
   Ik deel voor 100% uw mening!!

 4. Jouw almachtige god zit op een onbewoond eiland aan een ijsje te likken….kom op zeg…
  Kijk eens om je heen, doe je zonnenbril af, lees even geen volkskrant/televaag/of andere rioolpulp..
  Kijk vooral geen npo/nos/rtl/sbs want dan kan je beter een koe in zijn reet lezen….
  Pas op voor de spetters!

  • ‘en dit keer met een dodelijk virus’? Ha ha ha. Dat zeiden ze over het coronavirus ook, om genoeg angst te zaaien voor massa-inentingen. Ze rotten maar op met hun waardeloze nieuwe virus. Gain of function is onmogelijk want opwaartse evolutie is onmogelijk. Iets levend uit iets doods scheppen is ook onmogelijk. Spontane generatie is een lachertje. Laat u niet bang maken, niet weer, niet nog eens. Ze zullen branden in de hel.

 5. Wisten we dat de coöperatie Staat der Nederlanden een privaat onderneming is die in Amerika is gevestigd in Washington DC. Zo zijn ook alle gemeentes, provinciën ook alle privaat ondernemingen van deze coöperatie. Maar hun lease contract over het voormalig Nederlandsgrondgebied verliep op 19-07-2021 en is niet verlengd. Alle notarissen, advocaten, deurwaarders, incassobedrijven en rechters zijn niet meer bevoegd zonder een beëdiging van de machtigste man ter wereld is automatisch de baas over de STAAT DER NEDERLANDEN CORPORATIE.
  De machtigste man ter wereld heet vanaf 14 april 2021 Generaal David H. Berger.

  Dus de zogenaamde onteigeningen zijn illegaal. Dit kunnen de desbetreffende boeren opvoeren en ook via http://www.degratiegods.com de rechtszaken voorgoed blokkeren.

  Daar de coöperatie Staat der Nederlanden iedere inwoner nog zijn/haar geboorte trusts uit moet betalen, die in 2013 vrij zijn gegeven door het Vaticaan.

  Dit alles wordt bewust verzwegen door de koning en de regering, want dat betekend dat zij eigen failliet zijn omdat ze u nog miljoenen schuldig zijn. Daarom willen ze iedereen dood injecteren met die zogenaamde vaccins. En door de massa import van de zogenaamde vluchtelingen de autochtonen bevolkingen te laten vervangen.

 6. Helemaal eens met het stuk. Big agro haat kleine boeren die de wereld voeden. Goed begin!
  Met permacultuur, ruilhandel, gedecentraliseerde munteenheden, voedselbossen, en een spiritueel ingestelde bevolking gaan we een fantastische toekomst tegemoet.
  De techno fascistische/communistische fantasie lulkoek van de élitaire natuur-en-arbeid-fobische psychopatische- pedo-satanische klasse is gedoemd te falen.

 7. Ik ben het met Billy eens. Er wordt geen rekening meer met God en Zijn geboden gehouden. En die Bill Gates doet alsof hij nooit sterft. Hij moet ook eens voor Gods rechterstoel verschijnen. Niemand wordt ouder dan 120 jaar. Er kan verdrukking komen, maar onze ziel zal vrij zijn. Goed alleen de eer. Mensen heil is ijdelheid.

 8. De Tristate City.
  Zij hebben energie nodig, deze zal op gewekt worden door Kerncentrales.
  De brandstof voor deze centrales, URANIUM, moet geleverd worden door landen, die dit in overvloed hebben.
  Rusland bezit het grootste deel URANIUM van de wereld.
  Als de kerncentrales van Tristate City brandstof nodig hebben, zullen ze bij Rusland moeten aankloppen.
  (Net als Frankrijk, zij hebben van Europa de meeste kerncentrales, het was ook DAAROM dat Emmanuel Macron, zich haastte, nadat de Russen met hun SMO Oekraïne binnen vielen “februari 2022”, om een bezoek te brengen aan Poetin in Moscow, en aan Poetin vroeg om de brandstof “URANIUM” te blijven leveringen).
  Als Tristate City verzekerd wil zijn voor brandstof leveringen voor de kerncentrales, zal het vrede moeten sluiten met Rusland.
  OF (zoals Rutte Roept “we moeten deze Oorlog winnen, OF zoals Ursula von der Leyen “we blijven de oorlog steunen zolang het nodig is”) WANT ZE MOETEN RUSLAND VEROVEREN EN BEZETTEN, EEN KOLONIE VAN DE TRISTATE CITY MAKEN, zoals het westen het gewend is !!.
  Regeren is vooruitzien.
  Maar China, India en de BRICS landen zullen nooit accepteren dat de GROOTSTE GRONDSTOFFEN LEVERANCIER in handen komt van de Tristate City.
  Ik hoop U een inzicht te geven, van de nieuwe wereld heerschappij, de verdeelde machten.
  Het Maanoppervlakte is bedekt met URANIUM, maar het transport naar Tristate City te kostbaar.
  Rusland veroveren kost alleen mensenlevens, maar daar hebben we, volgens de nieuwe machthebbers, toch te veel van.
  Als U Uw huis wil behouden, zal ervoor moeten vechten, en dat is precies wat Rusland nu doet.

  • Ik houd van dit soort geopolitieke beschouwingen. Echt iets voor de Franse diplomatie om dat soort zaken te doen. De Fransen zijn militair zwak, maar kunnen praten als Brugman. Met hun diplomatie hebben ze altijd veel weten te bereiken, helaas. Bismarcks politiek is de enig juiste: het is het beste voor je land om altijd gericht te zijn op de ISOLATIE van Frankrijk.
   Maar het is mij niet bekend dat Tristatecity op kerncentrales wil draaien. Ze willen boerenland voor zonnepaneelweiden en windmolenparken – de laatste ook voor de kust om onze visserij kapot te maken.

 9. “Nederland: Sjabloon voor de Brave New World van het Ecomodernisme?”

  Nederland is een gietmodel voor de 4e Industriële Revolutie vogens het World Economic Forum samen met de overbevolke landen zoals Japan en Haïti, laat geen twijfel erover bestaan waarom de Japanse President Abe is vermoord, hij gooide roet in het eten van het WEF en wat betreft Haïti daar moet nog aan begonnen worden, werken langzaam maar zeker hun dystopische lijstjes af.

 10. 10 miljard mensen, de flauwekul om de satanisten agenda erdoor te drukken.

  Hoeveel depopulatie staat erop de agenda 90%
  Guidestone en WEF scenario.

  Buiskijkers, neem nog een booster
  (of gooi je tv uit het raam)

  • Kijk , en hier heeft Willem engel het niet over ( control oppositie ) depopulatie programma, bijwerkingen die eraan komen vax
   Heel simpel dit spel ; ook bij ‘T lezen van boeken , ze vertalen wel oké, maar laten essentiële zinnen weg.
   lees ze in Engels of originele taal.

 11. “Want als we het hebben over voedsel en landbouw, is dat waar echt milieubewustzijn begint.”

  Lekker biefstukje…

  Koeien die geen daglicht zien en gevoederd worden met genetisch gemanipuleerde soja uit Brazilië, daarvoor kappen ze het Amazonewoud en vervoeren over zee naar Europa.
  Of voeder van eveneens gemanipuleerde tarwe uit Oekraïne waar een geopolitieke oorlog wordt uitgevochten.

  Ja, we moeten bewuster omgaan met hoe we eten.
  Als iedereen al een klein beetje veranderd in zijn eet- en consumenten gedrag is een goed begin.
  Vele kleintjes maken een grote.

  En als de MEGAboerenbedrijven geen afzet meer vinden wegens geen klanten, dan moet men ze geen subsidies geven om te blijven bestaan.

  Tja de voetafdruk van de koe is meer dan een scheet 💰

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in