Foto Credit: Thenationalpulse.com

Marine Le Pen en haar Rassemblement National partij bleven afgelopen weekend achter bij de “verwachtingen” in de tweede stemronde van de Franse parlementsverkiezingen. Het enige probleem daarmee? Het waren de bedrijfsmedia en de politieke klasse die deze “verwachtingen” in eerste instantie hadden bepaald, door de dreiging van “extreemrechts” te hypen om te helpen een extreemlinkse coalitie samen te stellen en het Franse publiek zodanig bang te maken om ervoor te stemmen. Macron’s gambit om vervroegde verkiezingen uit te schrijven kan niet echt een succes worden genoemd, schrijft Raheem J. Kassam.

De Franse president is zijn premier en zetels in de Nationale Assemblee kwijtgeraakt en zal nu moeten kruipen naar socialistische, groene en marxistische partijen om te proberen een coalitieregering te vormen in een onbeslist parlement. Ondertussen kan Le Pen gerust zeggen dat ze haar zetels in de Nationale Assemblee van Frankrijk met 53 heeft vergroot en haar stemaandeel heeft verbeterd tegen de achtergrond van enkele zeer onevenredige resultaten:

 • Rassemblement National kreeg meer dan 10,6 miljoen stemmen maar slechts 142 zetels;
 • De extreemlinkse alliantie kreeg 7 miljoen stemmen en 180 zetels;
 • De groep van Macron kreeg 6,7 miljoen stemmen en 159 zetels.

Le Pen heeft de grootste groep afgevaardigden (parlementsleden) van alle partijen. De anderen zijn coalities, geen partijen. Dit is nog een pluim op haar hoed en reden tot paniek onder de heersende klasse in Frankrijk.

Deze grafiek toont de coalitiecijfers over de individuele partijen heen.

Dit alles wil niet zeggen dat Le Pen een fantastische avond had. En om duidelijk te zijn, extreemlinks zal de komende weken zijn tijd in de zon vieren – meestal door politie aan te vallen en standbeelden te vernielen.

  FAA begint ernstig mentaal gehandicapten in te huren om vliegtuigen te besturen

Maar de koude, harde realiteit voor het Franse volk is dat dit parlement niet kan regeren en dat de natie het meest verdeeld is sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Dit betekent dat er vrijwel zeker zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen moeten komen – na één jaar, volgens de Franse grondwet. Dit betekent dat de komende 12 maanden cruciaal zullen zijn voor zowel de linkse coalitie van het Nieuw Populair Front (NPF) als het Rassemblement National.

De grote verliezers van de afgelopen 24 uur zijn de centristische Ensemble-coalitie (86 zetels minder) en de RINO-achtige Les Republicains (25 zetels minder).

Het feit dat extreemlinks op het laatste moment een slinkse tactische alliantie in elkaar moest flansen, waarbij in veel districten kandidaten moesten worden teruggetrokken om niet nog meer zetels te verliezen, spreekt boekdelen over het echte links-rechts getouwtrek waarin Frankrijk zich bevindt.

Le Pen en haar bondgenoten zullen zich misschien een paar dagen ongemakkelijk voelen als ze de balans opmaken van wat ze anders hadden kunnen doen. Maar geloof niet in de beeldvorming van de media. Dit was verre van een klap voor rechts. Het plaatst hen in een buitengewoon sterke positie voor de presidentsrace in 2027.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Franse politie verklaart burgeroorlog in Frankrijk: Verrader Macron koos de verkeerde kantVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKrankzinnig: Nieuwe Britse Labour premier Keir Starmer wil 40.000 gevangenen vrijlaten die minder dan de helft van hun straf hebben uitgezeten
Volgend artikelNAVO’S plan voor permanente oorlog in Oekraiene en aan het Oostfront – Poetin heeft Stalin’s Hitler-probleem
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Ach, laat links van Frankrijk maar een puinhoop maken. Het gevolg is een 2e Franse Revolutie, waarbij alle linkse kopstukken ‘geguillotineerd’ zullen worden.

 2. Le Pen heeft de grootste groep afgevaardigden (parlementsleden) van alle partijen.
  Ja dat klopt, maar de anderen samen hebben, met hun verkochte ziel aan de duivel, de ‘democratische’ meerderheid.
  En wat doe je dan?

  • soms is een sterke oppositiepartij stukken beter dan een zwakke regeringspartij….
   als zwakke regeringspartij moet je ontzettend veel water in de wijn doen…vraag maar aan geert wilders….
   als sterke oppositiepartij moet je met niemand anders rekening houden en kan je een remmende factor zijn in heel wat (mogelijke) besluitsvormingen….

 3. Oud-Kamerlid Henk Krol: ‘Europa wordt veroverd, we staan erbij en kijken ernaar’

  Er was de afgelopen weken veel te doen om het woord ‘omvolking’. Voormalig Tweede Kamerlid Henk Krol zag het met lede ogen aan en besloot om in de pen te klimmen. Hij neemt geen blad voor de mond: “Europa wordt veroverd.”

  Het woord ‘omvolking’ mag je in Nederland kennelijk niet meer gebruiken. Zelfs het benoemen wat er objectief aan de hand is, wordt in bepaalde kringen niet getolereerd. Toch wordt het tijd dat we onze ogen openen, schrijft Krol op X. >>>

  https://www.ninefornews.nl/oud-kamerlid-henk-krol-europa-wordt-veroverd-we-staan-erbij-en-kijken-ernaar/

   • in België zitten de zonen en dochters nu in de regeringen.. zelf’s de eerste minister…tja it’s all in the Family…zo blijven ook alle potjes/postjes gedekt… bij de belgische socialisten is er al een derde generatie… straffer dan de US..😁

    • ….je vernoemt ze daar, het grootste krapuul, de belgische socialisten, pianospeler Claes aan de top en zijn dochter die in Hasselt de plak zwaait bij de peliesse, en onze niet verkozen minister vaxxinspuiter , alias de geldverbrander ….man man , wanneer gaan we de Bastille eens bestormen ? Als het pampergeld op is waarschijnlijk, tot dan zal er niks gebeuren en de boer ploegt voort …
     ps de Waalse socialisten, dat was destijds pure maffia met afrekeningen a la cosa nostra, daar heb ik dan eigenlijk nog meer respect voor dan voor onze Vlaamse schijnheilige kakkers….

     • België is het ultieme gidsland met twee vorstinnen & twee vorsten en in de periode 26.09 – 29-09 (2 + 9 = 11) bezoekt paus Bergoglio België en op de laatste dag vindt om 10:00 uur een plechtige eucharistieviering plaats in het koning Boudewijnstadion te Brussel. Belg zijn is het mooiste wat een wereldburger mag overkomen.
      De Belgische koninklijke familie zal als pleitbezorger van de charismatische beweging uiteraard op 29.09 (2 + 9 = 11) acte de présence geven.
      Deep State-knecht Willy Claes (1938) was een graag geziene huisvriend van de familie van Saksen-Coburg und Gotha.

   • Hoi A.J,

    Dat geldt niet alleen voor politici. Ik heb bijvoorbeeld naar facinerende intervieuws geluisterd met oa Dick Berlijn (voormalig commandant van de gecombineerde strijdkrachten van NL) en Nout Wellink (voormalig centraal bankier van DNB).

    Het is wonderbaarlijk hoe eerlijk ze kunnen zijn als ze niet meer in functie zijn. Mijn tip aan een ieder is om goed te luisteren naar voormalige topmensen. Zeker als ze interviews geven aan de zgn alt-media. Geldt overigens ook voor andere landen.

    Je komt er dan achter dat die ”elite” echt geen homogene club is en ook met elkaar vechten. Alleen naar buiten presenteren ze zich, meestal, als homogene club. Dat in dat model nu grote barsten zit moge duidelijk zijn met bijvoorbeeld Orban zijn vredesplan.

    Groeten,
    Hugo

    • Nout Wellink is sinds jaar & dag lid van het ultra sinistere The Committee of 300 aka The Olympians (anno 1727) en deze club is zeer belangrijk bij het uitrollen van de 17 SDG’s/ Agenda 2030 en de door de ordo illuminati op papier gezette protocollen van zion.
     Nederlandse leden zijn o.a. bilderbergbilly, diens overleden broer Friso, broer Constantijn, schoonzus & gangsterliefje (en vrouw van 333 miljoen) Mabel van Oranje, neef Carlos de Bourbon de Parme (zoon van bomenfluisteraar Irene), bilderberger Victor Halberstadt & gewezen VVD-leider & ooit werknemer van koninklijke olie Frits Bolkestein

 4. Dit wisten ze echt wel. Als je denkt dat het een verrassing was dan begrijp je er niks van. Dit was al gepland, ze wisten echt wel hoe er gestemd zou gaan worden en anders “zorgen” ze daar wel voor.

 5. De helse anti RN campagne , vooral de voorbije week dan, heeft zijn vruchten afgeworpen ; het getatoeëerde gepierste LGBTQ+ gepeupel, werkloze magrebis, legale vluchtelingen en andere profiteurs zijn massaal uit hun krochten gekropen en stemden links met de hoop op meer uitkeringen en pensioen op 35 ….en gratis genderoperaties uiteraard….

 6. ….je vernoemt ze daar, het grootste krapuul, de belgische socialisten, pianospeler Claes aan de top en zijn dochter die in Hasselt de plak zwaait bij de peliesse, en onze niet verkozen minister vaxxinspuiter , alias de geldverbrander ….man man , wanneer gaan we de Bastille eens bestormen ? Als het pampergeld op is waarschijnlijk, tot dan zal er niks gebeuren en de boer ploegt voort …
  ps de Waalse socialisten, dat was destijds pure maffia met afrekeningen a la cosa nostra, daar heb ik dan eigenlijk nog meer respect voor dan voor onze Vlaamse schijnheilige kakkers….

 7. Link pleegt over al fraude. Om aan de macht te blijven. En dat gaat ook gebeuren in Amerika met joe biden daarom lacht hij iedereen uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in