Ongebruikelijke en zeldzame NAVO-activiteiten worden geregistreerd in het Oekraïense luchtruim, nu NAVO-vliegtuigen landen op Oekraïense vliegvelden om tientallen huurlingen en zelfs NAVO-officieren op te halen die geraakt zijn door Russische Iskander en Su-34 ballistische raketten, bericht het Griekse nieuwsportaal Warnew24/7.

Oekraïne heeft reserves en elite huurlingen overgebracht naar de regio Kharkiv om naar het Kupiansk front te gaan, zoals Frontnieuws gisteren meldde.

De Russen waren op de hoogte van de bewegingen van huurlingen en beschoten de slaapzaal van de Yaroslav Mudryi National Law University in Kharkiv met twee Iskander ballistische raketten.

De faciliteit was volgens Russische bronnen een tijdelijk onderkomen voor buitenlandse huurlingen en speciale strijdkrachten van NAVO-landen. Onmiddellijk na de Russische aanvallen arriveerden verschillende ambulances in het gebied.

Tientallen huurlingen werden gedood of raakten gewond.

Video: Russische TOS-1A tegen een Oekraïens bolwerk aan het Kupiansk front

NAVO-vliegtuigen waargenomen in Oekraïens luchtruim

De Flightradar-dienst heeft een ongewoon hoge activiteit van NAVO-vliegtuigen in het gebied van de Oekraïens-Poolse grens geregistreerd.

Een Boeing-toestel steeg op vanaf Rzeszow en landde in Oekraïne, om kort daarna terug te keren naar Polen.

Volgens sommige berichten ging het om een evacuatie van buitenlandse huurlingen die op 16 juli door de Russische strijdkrachten met een raket waren aangevallen in de regio Kharkiv.

Het NAVO-vliegtuig schakelde de transponder uit onmiddellijk na het oversteken van de Oekraïense grens, maar verscheen later weer op het scherm van Flightradar.

Naast de mysterieuze Boeing-vlucht volgde ook een Britse Airbus KC2 Voyager van de Royal Air Force van Groot-Brittannië dezelfde route richting Oekraïne.

  Het Jaar van de Gaslichter

Tenslotte steeg een Oekraïense An-12 op uit de regio Uzhhorod en vloog naar Slowakije.

Een burgervliegtuig van Lufthansa vloog ook in het gebied en de Britten stegen verschillende vliegende tankers op.

Tot nu toe hebben NAVO-vliegtuigen het niet gewaagd om het Oekraïense luchtruim binnen te gaan vanwege het risico om in de radar van de Russische luchtverdediging of gevechtsvliegtuigen van de Russische luchtmacht terecht te komen.

Dit betekent dat er zich onder de dode en gewonde buitenlandse huurlingen waarschijnlijk enkele zeer belangrijke mensen bevinden.

Video: Vernietiging van de Oekraïense wapenfabriek in Koepiansk

Wat de Russen troffen in Kharkiv

De aanval met Iskander ballistische raketten op de regio Kharkiv vond plaats op 16 juli.

De Turkse inlichtingendienst meldde dat twee echelons met wapens en militair personeel aankwamen bij het treinstation van de stad. Onmiddellijk daarna sloegen minstens twee ballistische Iskander-raketten in.

Eén van de konvooien vervoerde nieuwe westerse pantservoertuigen, voornamelijk Leopard tanks en Bradley en M113 infanteriegevechtsvoertuigen die bij het treinstation waren opgeslagen.

Volgens de 32ste Oekraïense Brigade, gestationeerd in de omgeving van Kharkiv, werden 3 Leopards zwaar beschadigd.

Er vielen minstens 30 doden en gewonden, en wapens en munitie met een waarde van honderden miljoenen dollars werden vernietigd.

Er was ook een explosie in de buurt van het belangrijkste logistieke magazijn van het Oekraïense leger, waar militaire uitrusting werd opgeslagen die vanuit NAVO-landen naar Kiev werd vervoerd.

Video: Su-34M vliegtuigen bombarderen concentraties van Oekraïense strijdkrachten en uitrusting in Kupiansk met FAB-500M62s

Video: Dubbele aanval met FAB-500M62’s op een commandocentrum van de 14e brigade van Oekraïne bij Kupiansk

Bekijk kaarten van waar de Russen Kharkiv hebben aangevallen en kaarten van de routes van NAVO-vliegtuigen (klik voor groot)


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat is het volgende?Volg Frontnieuws op Telegram

  De propagandacampagne is nu compleet: Linksen omhelzen oorlog en steunen "letterlijke nazi's"

Lees meer over:

Vorig artikelWat gaat het Russische leger doen?
Volgend artikel“Miljardairs proberen wereldbevolking te verkleinen”: Geheime bijeenkomst gesponsord door Bill Gates, bijeenkomst 2009 van “The Good Club”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. En ondertussen blijkt in de dagelijkse praktijk dicht bij huis dat postdiensten niet eens meer in staat zijn om simpelweg een pakketje te bezorgen terwijl ze wel heel veel moeite doen om -tig mailtjes te sturen vol met pseudowetenschappelijke klimaatterreur :-).

 2. Het zl niet verbazen als de NAVO keurig toestemming aan de Russen heeft gevraagd voor evt. repatriëringsvluchten. Er is sws regelmatig contact/afstemming tussen Moskou en Washington. Wel verbaast het dat Oekraïne überhaupt nog beschikt over bruikbare vliegvelden en blijkbaar ook nog over eigen vliegtuigen.

  • Het zijn buitenlandse vliegtuigen als ik het goed heb begrepen en gelezen, de luchtmacht van de Azovjes bestaat helemaal niet meer, denk dat Rusland inderdaad toestemming heeft gegeven zodat zij hun doden en gewonden konden ophalen, vuilnisman kan deze zak ook mee, in de gewone media zwijgt over alles he, de vrije pers hier in het Westen, ik moest er vroeger al om lachen hoor omdat ik wel beter wist, nu zie je nog meer hoe hypocriet ze zijn!

  • Dat verbaast mij ook.
   Met de eventuele komst van westerse gevechtsvliegtuigen had ik verwacht dat elk vliegveld wel vernietigd was.

   • Men kan elke weg met de juiste maten als runway gebruiken, dus niets verbazingwekkends aan dat daar in het westen een en ander nog kan opstijgen en landen. Bovendien, vliegvelden zoals Borispol zijn burgervelden en worden dus in principe niet bestookt door de RF.

  • Tegen de Sloveense greens zijn vliegvelden waar nog veel spul staat….vooral helikopters. Het vliegveld van Zakarpatska is een doelwit dat niet kan worden aangevallen zonder het risico dat ook schade ontstaat aan Sloveense kant…idem voor de heli basis, te dicht bij een Natoland en de helikopters zijn nuttiger in het vervoeren van spullen over de grens naar berg stellingen en andere voorraad plaatsen. Oekraïne heeft meer linies na de Dnjepr en zolang er nog Oekraïense burgers zijn die kunnen vechten zullen ze doorgaan, met vanuit het westen en zuiden munitie per vrachtwagen…zowel Turkije als Bulgarije zijn grote producenten, Tsjechië idem….voor een oorlog met kleine wapens ne luchtdoel raketten en anti tank wapens kan Oekraïne nog enkel jaren door vechten….de burgers zullen eerder op zijn dan de wapens….tijd dus die voor de NATO gunstig is qua herbewapening…met iedere slag word uitermate bestudeerd hoe de Rus werkt en wat ermee te doen is…

  • Dat was ook me eerste gedachte. Ivm de Russen alles wat vliegt boven Oekraine van grote afstand nee kunnen schieten, zeker grote vliegtuigen; niet millitaire toestellen, niet voor gevechts missies bedoelde transport vliegtuigen. Dit zijn echt sitting ducks voor moderne, maar ook minder modern wapentuig. Dus inderdaad met toestemming.

  • De Russen vernietigen enkel militair materieel. Ondanks de berichten in de MSN is het waanzin je kostbare wapens in te zetten voor andere doelen. Bovendien zal Oekraine ook weer herbouwd worden en niet elke Oekraiener is anti Rusland.

 3. ´Hoe kon komiek Volodymyr Zelensky het schoppen tot president van Oekraïne én daarbij een fortuin vergaren? Voormalig Amerikaans inlichtingenofficier Scott Ritter ging op zoek naar de antwoorden in het eerste deel van zijn spraakmakende documentaire ‘Agent Zelensky’.

  Als voormalig inlichtingenofficier vroeg Scott Ritter zich af waarom niemand onderzoek had gedaan naar Volodymyr Zelensky, de president van Oekraïne. “Zijn opkomst naar de macht is naar mijn mening een ongelooflijke manipulatie van de wereldopinie die de geschiedenis zal ingaan als een klassieke casestudy in sociale psychologische manipulatie: een gewone komiek die aan de macht kwam omdat hij een langverwachte vrede beloofde, die vervolgens zijn medeburgers meesleepte in een bloedige oorlog die alleen kan worden beschreven als een bloedbad.”

  Met de hulp van collega’s en experts die Zelensky uit de eerste hand kennen, heeft Ritter documenten en video’s doorgespit om een tweedelige documentaire te maken. In de eerste aflevering beantwoordt hij de vraag hoe Zelensky op onwaarschijnlijke wijze aan de macht kwam en hoe hij daarbij enorme rijkdom vergaarde. “En, misschien wel het belangrijkste, waarom ik besloot om deze film ‘Agent Zelensky’ te noemen.”

  Scott Ritter is een voormalige inlichtingenofficier van de Amerikaanse marine die in de voormalige Sovjet-Unie heeft gediend, waar hij wapenbeheersingsovereenkomsten uitvoerde. Ook maakte hij tijdens de Golfoorlog deel uit van de staf van generaal Norman Schwartzkopf. Je kunt meer materiaal van Scott Ritter vinden op zijn substackpagina.

  Het eerste deel van de documentaire ‘Agent Zelensky’ kun je nu bij blckbx Nederlands ondertiteld bekijken. Ook deel twee zal binnenkort op dit kanaal te zien zijn.´

  https://www.blckbx.tv/buitenland/nu-te-zien-bij-blckbx-scott-ritters-agent-zelensky

  • Corruptie is het antwoord, niets anders dan dat. De Clintons zijn er schatrijk mee geworden. een president die 1 miljoen per jaar verdient kan niet na twee termijnen van 4 jaar eventjes 500 miljoen op de bank hebben ….

   Corrupt en bezig zijn eigen volk te laten afslachten….nul geweten noch moraal…politici moeten enen volk hoeden, niet naar de slachtbank leiden.

  • Het is inderdaad een prima weergave van de corrupte situatie die al jaren gaande is.
   Het is verbluffend hoe smerig Amerika te werk gaat als het gaat om infiltreren van souvereine landen. Onbeschoft een ander woord is er niet voor.
   En dat heet dan een “ beschaafd land”
   Dank voor de tip de eerste had ik al gezien en deze aflevering is ook zeer de moeite waard.

   We krijgen zo weleen “ inkijkje in de wereld wijde keuken” van coruptie.
   Erg interessant.
   Iets om aan familie leden door te sturen.
   Veel te weinig mensen kennen “ de andere kant”.

 4. In de afgelopen drie jaar is het leven in elke Amerikaanse stad aanzienlijk verslechterd, en dat kunt u zelf zien, meneer de vice-president. Er is geen enkele stad in de VS waar de levensstandaard zou zijn verbeterd, en dit is duidelijk. Ook onze economie gaat achteruit. De misdaadcijfers stijgen ook, rellen komen vaker voor, waaronder het aantal zelfmoorden. Het enige waar je je zorgen over maakt is Oekraïne, een land dat veel mensen niet eens op een kaart kunnen vinden, en dat al tientallen miljarden dollars heeft ontvangen van onze belastingbetalers. En je gaat helemaal over het ontbreken van tanks.

  Tucker Carlson interview met Mike Pence

   • Door de vele al dan niet geënsceneerde natuurrampen in de VS rijzen de verzekeringspremies voor o.a. brand & inboedel de pan uit, waardoor steeds meer mensen de premies niet meer kunnen ophoesten.
    Zoals bekend zijn in ‘God’s own country’ de ziektekostenverzekeringen sinds jaar en dag torenhoog, waardoor het aantal mensen met betalingsproblemen in met name de middenklasse, de ruggengraad van een samenleving, explodeert.
    ‘Gelukkig’ zijn hedgefondsen als BlackRock altijd bereid om je huis voor een appel en een ei over te nemen. Het ‘evangelie’ van Klaus Schwab luidt nog altijd: ‘you’ll own nothing . . .’

   • PJdeB juli 18, 2023 at 18:20

    Ja daar ben ik mij bewust van, feitelijk zie je het nu gebeuren bijv. de reeds vuurwerkbommen, handgranaten ect nu zijn er al 250 explosies geweest in de grote steden, politie tas zoals gewoonlijk in het donker, drug en afpersing gerelateerd.

    Bedankt voor de links PJ.

    • Hoi Adriaan,

     Het is bizar al die explosieven en al die aanslagen op woningen en bedrijfspanden. Het is helaas explosief toegenomen afgelopen jaren dit soort ziekelijk gedrag.

     Ik woon nu in Suriname, echter hier ook zijn de jeugd en jongere ouderen compleet de weg kwijt en worden transgenders en de geestelijk zieke lbtq’ers gepromoot door de criminele surinaamse overheid. Vorige week heeft de vice-president en cocaïne smokkelaar Ronnie Brunswijk zichzelf tot koning gekroond net zoals Oranje dictators enkele eeuwen geleden deden in NL. De NLse Oranje dictators hebben de De Nederlandse Bank gecreëerd aka The Dutch FED. En de Amerikaanse FED is een kopie van DNB.

     Ik zag vandaag deze trieste beelden uit België..
     Het komt steeds dichterbij…

     Agressieve jongeren vallen politieauto aan in Belgisch stadje: agent raakt gewond
     https://www.destentor.nl/buitenland/agressieve-jongeren-vallen-politieauto-aan-in-belgisch-stadje-agent-raakt-gewond~abb1dce3/

     Ik wens je het allerbeste toe in deze eindtijden Adriaan

     • Bij jou in Suriname lopen de Nederlandse pedofielen massaal rond….Thailand word te link voor dat ongedierte…mocht je trouwens ene Paul Kraaier tegen komen…hij vernielde de democratie voordat Volkert het afmaakte…

      • Hoi Duchesne,

       Zoals je zelf aangeeft vluchten die Europese- en Amerikaanse Pedos uit Azië naar Zuid-Amerika. want ze zijn nu in niet alleen in Suriname, maar ook in Brazilië, Peru en andere Zuid-Amerikaanse landen.
       En helaas heb je ook Zuid-Amerikaanse pedos.
       Als ik een pedofiel tegenkom zal ik die castreren op mijn wijze

       • idem. terugdraaien van misdaden kan niet, wraak leidt tot niets maar andermans kind ellende besparen door een pedo zijn drang uit te doven is ook een stukje sociaal bezig zijn…ieder slachtoffer dat kan worden voorkomen is beter dan meer “hulpverleners” en dito pillen, ze lossen niets op en maken vaak de ellende groter…

   • Soms dacht ik nog wel eens dat er in deze buurt in Philadelfia er geacteerd werd om er zodoende als zwaar verslaafd uit te zien,maar ja met welke bedoeling zou daar dan achter kunnen zitten
    Verder valt het op dat er veel blanken daar voor pampus liggen

  • Hoi Adriaan W,

   Sinds 2008, na de georchocheerde nep financiële crisrs woont nu een groot deel van de Amerikaanse middenklasse in tenten 😫

   Tent City, USA: Full Documentary
   https://youtu.be/hOmCQqNiYsY

   Te ziek voor worden.

   En waarom bouwt de chinese regering deze lege steden!!!

   Why are there dozens of ‘ghost cities’ in China?e World
   https://m.youtube.com/watch?v=TiTDU8MZRYw
   Mm

   China’s Empty Cities House 64 Million Empty Apartments
   https://youtu.be/wm7rOKT151Y

   • Je laatste video: mensen moeten eens NEW CAIRO googlen en dan op google earth inzoomen….een miljoenen stad die op dit moment word gemaakt door de Chinezen…

    We zitten hier in Europa met onze ko0nt in onze kont…we weten vrijwel niks van de wereld om ons heen en we worden dommer en dommer gemaakt…misschien wel de reden waarom we worden uitgewist door onze wereld met nieuwe slaven vol te proppen…

    zoek NEW CAIRO en zoom in op de kaart, onvoorstelbaar hoe groot die stad aan het worden is….kijk op street view….

 5. Doet u dat nieuws van Brussel opkijken? Dat is hier “gewoon”, alleen nu waren er nog eens beelden voor de kijkcijfers van de commerciële televisie. Goede nacht gewenst.

  • Hola aloha Lepoudre Luc,

   Zoals je zelf aangeeft zijn feze beelden uit Brussel niet “gewoon”, want het is in en in triest.
   België en Nederland gaan steeds meer lijken op de USA aka United Satanists from America.

   Goeden Nacht Lepoudre Luc 😴💤

   • Effe oppoetsen: “gewoon” betekent “waar niemand nog van opkijkt” of “alledaags”. Niet te verwarren met “goed”. Hoe het in Nederland is weet ik niet, in Vlaanderen is het nog leefbaar, maar er zijn wijken in Brussel waar de politie, hoe zal ik het uitdrukken; zich niet vertoont “om niet te provoceren”.

  • Ik heb in het Nederlandse nieuws niets gelezen over de scouts ( 8/14 jaar)die twee weken geleden op vrijdag avond door gemaskerde “jongeren” met messen in hun Ciro kamp bij Bouillon werden aangevallen….er word zoveel verzwegen maar de geest is al uit de fles, gaat er niet meer in…de leugens van links zijn stuk voor stuk open en zichtbaar voor ieder die de werkelijke wereld wil zien voor wat ze is: een fuckin jungle gemaakt door een aantal achterlijke honden….binnen 24 uur kan Europa door het ingevoerde tuig branden, overal en goed ook. De maatregelen zullen zijn dat iedere burger binnen moet blijven en voor het bezit van middelen tot verdediging van zichzelf en familie een amnestie kan krijgen, als men alles inlevert en als slachtvee gaat afwachten tot de sint aanklopt bij hun huisje….. wat is dit voor een achterlijke wereld???

   We zitten al lang in een oorlog maar het is blijkbaar nodig dat het schriftelijk word mede gedeeld. Dat politie word aangevallen is al langer, en dat is triest, diep triest, maar na het neerknuppelen van de eigen bevolking bij demonstratie is dat een ding geworden waar ikzelf en naar ik vermoed honderd duizenden anderen ook een nieuwe kijk op hebben gekregen…

   • Hoi Duchesne

    Pedo Biden molesteert een minderjarige live op tv en die engerd loopt nog steeds vrij rond.

    Joe Biden creepy kiss – Opie Radio podcast
    https://youtu.be/L4OYPiV1GsY

    En betreft dat criminele tuig uit Brussel dat vind ik niet gewoon, want ik vind dat ziekelijk en mensonterend. Die gasten moet men levenslang opsluiten met alleen water en brood en nooit vrijlaten.

    Groetjes uit Suriname van,

    Pieter-Jan de B

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in