De eerste verhulde confrontatie tussen de NAVO en de Russische strijdkrachten is geregistreerd in Kherson en andere gebieden in Oekraïne, zoals blijkt uit talrijke Russische bronnen. De Russen hebben het niet alleen over huurlingen, maar over reguliere legers van vreemde landen, met name Polen, bewapend met NAVO-wapens, schrijft Warnews24/7.

Kenmerkend zijn de video’s die u zult zien.

“Oekraïense” strijdkrachten bleken tientallen VAB, FV103 Spartan, Husky TSV, Kozak-2 gepantserde voertuigen, M777A2 en FH70 155 mm artillerie, Tsjechische RM-70 MLRS, M113 geschut en Turkse Kirpi pantservoertuigen te hebben verzameld in de richting van Kherson.”

Vladimir Rogov, hoofd van de beweging “Samen met Rusland”, benadrukte dat Poolse soldaten aan de zijde van de Oekraïners vechten aan het front in Zaporizja en elders.

“Officieel zijn dit allemaal leden van het Internationale Legioen van de Oekraïense strijdkrachten, hoewel we weten dat er leden van het Poolse leger zijn die zogenaamd met verlof zijn. Het zou moeilijk zijn om zo’n groot aantal huurlingen uit Polen te rekruteren,” benadrukte hij tegenover het Russische persbureau TASS .

Zoals hij zegt, zijn er niet zoveel Poolse particuliere militaire bedrijven actief, maar de weinige zijn al betrokken bij militaire conflicten in Kharkiv en Donbass.

“Dit zijn tactische militaire eenheden van het Poolse leger die door het Internationale Legioen van de Oekraïense strijdkrachten zijn gemachtigd om deel te nemen aan de gevechten,” benadrukte Rogov, waarbij hij opmerkte dat de huurlingen die in Zaporizja vechten mogelijk meer dan 50 procent van het totale militaire personeel in de regio uitmaken.

Video: Concentratie van Britse FV103 Spartan pantservoertuigen in Kherson

  Gepubliceerde beelden van het complete en onbeschadigde fregat "Admiral Makarov", dat door de Oekraïense strijdkrachten zou zijn vernietigd tijdens de aanval van drones

NAVO-leger in Kherson…

Op 5 november, kort voordat de Russische troepen het bevel kregen zich terug te trekken uit Kherson, was er een grote concentratie van troepen nabij de frontlinie in de richting van Kherson.

De video toont tientallen VAB, FV103 Spartan, Husky TSV, Kozak-2 pantservoertuigen en andere eenheden van de 46e brigade van de Oekraïense strijdkrachten.

Deze video verraste sommige Russen en werd aanleiding tot kritiek op de Russische inlichtingendiensten.

Verscheidene zeiden dat de video “het zoveelste voorbeeld is van het gebrek aan goede luchtverkenning en de mogelijkheid van daaropvolgende vernietiging door het gebrek aan langeafstandsprecisiewapens in de Russische luchtmacht.”

Bovendien gaan zij ervan uit dat “deze uitrusting veilig en buiten gevaar is,” d.w.z. dat niemand deze zal aanraken, “het zal deelnemen aan de op handen zijnde aanval van de Oekraïense strijdkrachten” op deze sector van het front.

De Russen misten namelijk een unieke kans om een groot deel van de NAVO-uitrusting in Kherson met de grond gelijk te maken, omdat deze zonder luchtafweerbescherming werd blootgelegd…

Bekijk de video

Russische paratroepers en mariniers hebben een aanval van Poolse tanks afgeslagen

Volgens Russische bronnen werden, kort voordat een terugtrekking uit Kherson werd bevolen, Russische troepen in het dorp Pravdino (23 km ten westen van Kherson) aangevallen door een groot aantal buitenlandse zware uitrustingen.

In de richting van Berislav werden de strijdkrachten van de Russische Federatie aangevallen door M777A2 en FH70 155 mm kanonnen. Daarna probeerden de Oekraïense strijdkrachten de verdedigingslinie van de Russische troepen in de gebieden Sablukovka, Kachkarovka en Sukhanov binnen te dringen met de steun van Tsjechische RM-70 MLRS en Poolse Krab gemotoriseerde kanonnen van de 406e afzonderlijke artilleriebrigade van de Oekraïense strijdkrachten.

  Shock: Rusland's oliepijpleiding naar de EU staat in brand - De enige pijpleiding die Russische olie naar Europa vervoert

De vijandelijke uitrusting werd echter met succes aangevallen door Russische Lancet-3 kamikaze drones.

Verder werden op de posities van de 83e luchtaanvalbrigade en de 126e kustverdedigingsbrigade van de Russische Zwarte Zeevloot in de sectie Borozenskoye – Sukhanovo – Kachkarovka twee gemotoriseerde bataljons met BMP-2 en BTR aangetroffen in de buurt van Poolse T-72M1 tanks van de 17e Oekraïense Tankbrigade van de 60e Afzonderlijke Gemechaniseerde Brigade.

Er waren M113’s en ongeveer een dozijn Turkse Kirpi pantservoertuigen van de 128e Mountain Assault Brigade in het gebied.

Deze troepen werden opgemerkt door Orlan-30 drones, gevolgd door beschietingen van Giacint-B gemotoriseerde kanonnen en Malka-geschut.

Bovendien werden op 8 km van Sukhanov en Pyatykhatki vijandelijke troepen beschoten door Russische Mi-28N helikopters.

Bij de Russische aanval waren ook T-90M-tanks betrokken die informatie ontvingen over de beweging van vijandelijke troepen van Orlan-10 en Forpost-R UAV’s.

Als gevolg van de succesvolle acties van de Russische strijdkrachten verloren de Oekraïense 128e Bergbrigade en 46e Luchtbrigade respectievelijk 25 en 18 militairen.

Duel tussen Poolse T-72M1 en Russische T-72B3

Een karakteristieke video van een duel tussen tanks van de Oekraïnse strijdkrachten en de strijdkrachten van de Russische Federatie.

De Poolse T-72M1 tank, die zich in de vuurpositie bevond, kwam tegenover de Russische T-72B3 tank te staan.

De tank van de Oekraïense strijdkrachten werd geraakt en de bemanningsleden vluchtten.

Ondertussen melden de Russen dat de Oekraïners een groot aantal huurlingen uit westerse landen bij zich hebben. Deze huurlingen zijn ingedeeld bij de eenheden van de Oekraïense strijdkrachten.

Bekijk de video

Bekijk de video van de aanval van Russische tanks.

Gevechten in het bos. De Oekraïners dragen een Poolse RGP-40 draagraket.

Poolse troepen ook in Liman

Tegelijkertijd werd tijdens bewakingsvluchten door Russische UAV’s een groep huurlingen uit Polen gesignaleerd die zich in een gebied in Liman schuilhielden.

  DPR - Het aantal burgerslachtoffers van de bombardementen is verviervoudigd sinds Kiev Westerse wapen is gaan gebruiken

Kort daarna volgde Russisch artillerievuur.

Vier Polen werden gedood.

Bekijk de video


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne oorlog – Close combat gevechten in loopgraven (Video 18+) Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKoningin van Nederland is enthousiast over digitaal geld: Politici eisen nu antwoorden
Volgend artikelPolitiek Westen gebruikt Oekraïne om Russische krijgsmacht te testen en in diskrediet te brengen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. APU-militanten trokken Cherson binnen (FOTO)

  In de middag van 11 november begonnen militanten van de strijdkrachten van Oekraïne Cherson binnen te gaan, verlaten door de Russische troepengroep .

  Enkele handlangers van Oekraïense neonazi’s, die hier ‘kelners’ werden genoemd, gingen de straat op, sommigen hadden Oekraïense vlaggen in petto.

  Eerder op vrijdag meldde het bestuur van de regio Cherson dat de veerboot voor burgers van Cherson naar de linkeroever van de Dnjepr blijft varen en dat degenen die dat willen, het regionale centrum kunnen verlaten naar Alyoshki en Holaya Pristan.

  https://t.me/RVvoenkor/31615

  https://rusvesna.su/news/1668165881

 2. Ik blijf erbij……….WAAR IS OF BLIJFT DE RUSSISCHE LUCHTMACHT…..

  Dit kan toch werkelijk geen mens meer geloven…….omdat Oekraïne GEEN luchtmacht meer heeft zullen ze in Rusland wel denke dat ze het niet eerlijk vinden dat zij dan wél gebruik maken van VLIEGTUIGEN……

  Ik snap hier werkelijk helemaal niets meer van…….

  Een keer de complete luchtvloot van de RF vol bewapenen, dan massaal de lucht in, heen en terug over oekieboekieland en klaar is de oorlog……maar nee, we blijven ouwehoeren over tankslag hier en artilleriebeschieting daar……yep…..wie geloofd zal zalig worden……

  Dit is 1 groot theaterstuk als je het mij vraagt, en met name gezien alle fake opnames van zogenaamde aanvallen, lijken (wat duidelijk etalagepoppen waren, verkeerde vlaggenschepen welke tot zinken waren gebracht en ga zo maar door….

  Afleiding is het en niets meer dan dat…..maar niet getreurd……het echte gebeuren met onnoemelijk veel geweld komt met rasse schreden naderbij………..en wel zeker en wel……

  En nee, dit is niet WOIII…..nog eventjes wachten hierop……maar niet meer heel lang……zal er op terug komen echter ik heb nog iets te weinig gecontroleerde info en daar ben en ga ik verder mee aan de slag!

  Fijne dag verder,

  Gladiator

  • Yup, het komt met rasse schreden naderbij. Ik heb mezelf zo goed mogelijk voorbereid en een goede groep gelijkgestemden gevonden. Dat ze hele teringzooi maar zo snel mogelijk in elkaar moge klappen, voordat ik te oud ben om naderhand de zaak weer te moeten helpen opbouwen.

  • Gladiator november 11, 2022 at 13:48

   Juist dat vraag ik mij ook af, is de Russische opperbevelhebber bang voor de tienduizenden Manpad’s die zijn geleverd aan de Oekraïense nazi strijdkrachten waarvan twee derde is gaan hemelen.

  • “Dit is 1 groot theaterstuk als je het mij vraagt, en met name gezien alle fake opnames van zogenaamde aanvallen, lijken (wat duidelijk etalagepoppen waren, verkeerde vlaggenschepen welke tot zinken waren gebracht en ga zo maar door….

   Afleiding is het en niets meer dan dat…..maar niet getreurd……het echte gebeuren met onnoemelijk veel geweld komt met rasse schreden naderbij………..en wel zeker en wel……”

   Dat heeft iedereen inmiddels ook al door. Dit is een slecht uitgevoerd WEF Kabuki Theater

  • Jagers en bommenwerpers zijn veel te kostbaar om in te zetten en te verliezen. De NAVO heeft vele raketwerpers geleverd om tegen Rusland in te zetten.

   De luchtmacht en oorlogsvoering bestaat enkel nog uit drones. Die kunnen uren of dagen vliegen. Worden niet of nauwelijks opgemerkt door radar, satelliet of FLIR. Ze worden bestuurd door commandocentra diep in Rusland. Moet de operator naar de WC, lunchen of slapen dan neemt de collega of volgende ploeg het over. Geen centje pijn, alles wordt opgenomen en gelogd: Waar komt materieel binnen en wie levert dat? Hoeveel personeel bedient dit materieel? Waar gaat het heen? Pas op een geschikt moment wordt aangevallen met de meest goedkope methode, een granaat of kamikaze drone. En als men serieuze locaties heeft voor bv wapenopslag stuurt men kruisraketten.

   Deze oorlog heeft alles veranderd. De NAVO heeft geen antwoord. De hele wereld kijkt mee, ook terroristen. Wie een drone koopt of maakt heeft een machtig wapen!

  • Beste Gladiator,

   Je geeft aan dat je het niet begrijpt. Dat is sterk van je. Alls ik het zo inschat heb je er veel meer kijk op dan ik. Toch heb ik er zo mijn gedachten over.
   Zou het niet zo kunnen zijn, dat de Russen vanaf het begin (2012?) Al doorhadden dat deze oorlog niet tegen Oekraïne was, maar tegen NAVO/US? Dus Oekraïne verslaan is niet het doel en het zou een grote fout zijn geweest om Oekraïne snel te verslaan?
   Ik vermoed -maar ik weet het niet- dat de Russen nog niet eens begonnen zijn, omdat de echte vijand zich nog in de schaduw ophoudt. Het lijkt mij dat Rusland (of beter: Russische federatie) tot nu toe voornamelijk het verlies van eigen troepen heeft willen beperken en de troeven nog niet heeft ingezet.
   De strijd moet nog beginnen.
   Eigenlijk best wel logisch dat de luchtmacht nog niet in actie is gekomen?

   Ook een fijn weekend,

   Stamplust.

   • Jij zit veel dichter in de buurt met jouw verhaal, dan die twee papagaaien Adriaan W. en Gladiator. Het lijkt wel of die twee in een voliere samen het wilhelmus zingen op een stokje, en nog gelukkig zijn ook.

 3. De Russen zijn wat van plan; ik hoop dat het grootschalig is en massaal.
  personelijk ben ik voorstander op nachtelijke bomtapijten op alle grote steden daan, maar in het bijzonder: het politiek centrum van Kiev helemaal plat gooien.

  Waar zijn die 430.000 extra troepen?
  Waarom is de gaspijp naar England nog niet opgeblazen? Of de internet kabel?
  Waarom is er nog geen USA of Engels oorlogschip voorzien van een springlading? Moet kunnen met watduikers.

  Zijn de Russen zakken geworden, die nu ook de Krim opgeven?

  Doorstoten, hard en beslist; alle in-en uitvalswegen van steden bombarderen; alle electrische erdeelstations plat, alle drinkwater voorzieningen vernietigen.
  Winter komt eraan.

  Kan me niet voorstellen dat de Russen niks van plan zijn; maar geschiedenis zal het leren.

   • All wars are banker’s wars. Vader & opa Prescott Bush (1895 – 1972) wist daar alles van. In 2003 heeft kleinzoon George W. Bush (1946) zijn opa met terugwerkende kracht vrijgesteld van vervolging (!).

  • mijn ex schoonzoon is ook opgeroepen , de vader van mijn 2 kleinkinderen, hij zit nu in opleiding om met moderne wapens om te gaan .
   theater is het niet en Rusland heeft een goede kijk op de strategie.
   waarom een duur vliegtuig riskeren om enkele tanks te vernietigen ?
   men wacht tot er nog meer tanks en ander materiaal aanwezig is en dan alles vernietigen zodat de US en Navo verzwakt.

  • Ik merk dat de Russen meer geduld hebben dan jij, maar dat is geen probleem, want jullie allebei streven hetzelfde doel na. TOTALE OVERGAVE van het WESTEN..

 4. Vet napalm tapijt over die buitenlandse troepen en gelijk executeren bij overgave. Denk dat Rusland zeker iets van plan is en hoop dat ze het adequaat uitvoeren. Stuur die Satans terug het vuur in. En elke navo malloot die nog geen ontslag heeft genomen en van olan is voor de elite oorlog te voeren wens ik een mooie zipbag want ins bescherm je niet…Jammer dat er hier geen strijders met stingers zijn die die paar vergane apaches uit de lucht knallen die elke dag overvliegen hier.

 5. Een mobilisatie van 400.000 en een leger van Belarus: at hebben ze echies niet voor niks gedaan.
  Er olgt een grootscheepse aanval; hoe en waneer; is een andere vraag.

  Ik denk dat de Russen nog even doorganmetde aanval op de infra structuur; per slot van rekening: de winter komt er aan en de eerste sneeuw is er al in Oekieland.

  kan ook nog zijn dat ze de dam opblazen bij Kherson en zo de oekies natte voeten geven…..
  Ik denk dat er binnenkort een verassing komt.

  • als RU de dam opblaast dan is het een beetje terroristisch gedrag , maar de RU zijn ook geen doetjes ze durven veel als het er op aan komt.

 6. Waar zijn al die tanks gebleven die de grens met polen zouden afsluiten?

  Of heeft de schrijver van dat stuk gewoon zitten fantaseren en frontnews heeft het domweg vertaald en gepubliceerd?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in