Tijdens de Boekarest Negen (B9) top in Bratislava op 6 juni 2023 bespraken leiders van Oost-Europese landen met NAVO secretaris-generaal Jens Stoltenberg praktische stappen voor militaire steun aan Oekraïne. Ze zeiden dat ze de weg hadden vrijgemaakt voor relevante beslissingen op een NAVO-top volgende maand in Vilnius. Wat zijn deze maatregelen en wat kunnen we van de uitvoering ervan verwachten voor de bevolking van de B9-landen en heel Europa?

Als we kijken naar de verklaringen van NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg en zijn voorganger Anders Fogh Rasmussen na de B9-top, kunnen we de volgende conclusie trekken: De NAVO bereidt Oost-Europese landen voor op directe deelname aan gevechtsoperaties in Oekraïne, bericht Orientalreview.

Stoltenberg verklaarde in een interview in het Center for a New American Security op 7 juni 2023 dat “de meest dringende taak nu is om ervoor te zorgen dat president Poetin deze oorlog niet wint en dat Oekraïne zegeviert”. Hij zei ook dat “er ook discussies en overleg zijn tussen Oekraïne en sommige geallieerden over bilaterale regelingen”.

The Guardian schreef op dezelfde dag over wat er achter deze woorden zou kunnen zitten, en citeerde Rasmussen. Hij zei: “Ik zou de mogelijkheid niet uitsluiten dat Polen zich in deze context op nationale basis nog sterker zou engageren en gevolgd zou worden door de Baltische staten, misschien met inbegrip van de mogelijkheid van troepen op de grond”.

We hebben het dus over de waarschijnlijkheid dat een groep NAVO-landen troepen naar Oekraïne zal sturen op basis van vermeende bilaterale overeenkomsten met Kiev. Een besluit om troepen te sturen naar een staat die in gewapend conflict is met een derde partij door leden van de alliantie kan echter moeilijk genomen worden zonder discussie en goedkeuring binnen de NAVO.

  Europa "gaat een tijdperk van oorlogen tegemoet", waarschuwt top veiligheidsforum

Nadat ten minste één NAVO-lid Oekraïne is binnengetrokken, zullen alle Europeanen een vreedzaam leven wel kunnen vergeten. Het zal geen proxy alliantieoorlog worden met Rusland of welk Europees land dan ook dat aan de kant van Oekraïne vecht. Het zal het begin zijn van een grootschalige oorlog in Europa, waarbij de NAVO stap voor stap alle Europese staten zal betrekken.

Er is maar één manier om een pan-Europese oorlog te voorkomen: door onderhandelingen tussen Kiev en Moskou. De leiders van zes Afrikaanse landen hebben Europa zo’n kans gegeven. Afrikaanse leiders, onder leiding van de Zuid-Afrikaanse president Matamela Cyril Ramaphosa, verklaarden zich bereid om te bemiddelen tussen Oekraïne en Rusland.

De enige manier om het succes van dergelijke onderhandelingen te garanderen, is door de NAVO uit te sluiten van deelname. We mogen niet vergeten dat het de door de VS geleide alliantie was die vorig jaar de onderhandelingen tussen Kiev en Moskou deed ontsporen, toen de Amerikanen en hun bondgenoten zich bereid verklaarden om de Oekraïners te bewapenen tot de totale overwinning op het slagveld. Vandaag lijkt het er meer op dat de door Washington geleide NAVO bereid is om Kiev tot de laatste Oekraïner van wapens te voorzien, en morgen tot de laatste Europeaan in oorlog zal zijn met Rusland.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Britse geschenk dat blijft geven – Met uranium bestraalde wind en regen ook voor Polen, Duitsland, Nederland en LondenVolg Frontnieuws op Telegram

  Video's uit Oekraïne die u niet in de westerse mainstream media zult zien

Lees meer over:

Vorig artikelHoeveel lijnen van demilitarisatie, denazificatie maken een sanitaire zone voor Oekraïens grondgebied – ten oosten van Lvov, wat blijft er over?
Volgend artikelNucleaire oorlog escalatie waarschuwing
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

43 REACTIES

 1. Even bedenken wat in onderstaande zin staat!

  ‘Vandaag lijkt het er meer op dat de door Washington geleide NAVO bereid is om Kiev tot de laatste Oekraïner van wapens te voorzien, en morgen tot de laatste Europeaan in oorlog zal zijn met Rusland.’

  HALLO Waar wonen wij??????

  Graag geen lichtvoetigheid over oorlog, geweld, dood, verderf, vernietiging alsof het een PlayStation spelletje is.

 2. Allemaal uit de oude kruiken, totdat ze leeg zijn. Het is onvruchtbaar.
  De oplossingen dragen al weer de volgende oorlog in zich. Het lijken wel leugens die overleggen met oostelijke landen waarvan een deel al bricks gaat worden of is.
  Maar goed, de legers willen afgerammeld worden door de Beer!
  En misschien zijn er genoeg voetsoldaten die nog karma moeten inlossen, wat een buitenkansje!

 3. Naar de verkeerde plaats. Het zijn de anale staten van amerika die het konflikt zijn gestart.
  Tot 2008 nato expansies.
  2008 nato summit bukarest Bush kondigt aan dat Georgie en Oekraine naar Nato worden gebracht.
  2014 de Maidan coup in Oekraine met architekt Victoria Nuland. Korrupte vice pr. Biden onder Obama. Ihor Kolomoisky bankoer voor azov nazies. Referendum Russen op de Krim willen bij Rusland horen voor bescherming.
  Tussen 2014 en 2021 het uitmoorden van de oorspronkelijke Russische bevolking met een Oekrainse paspoort in de Donbass. De genocide in Odessa. Donbas was tot 1922 Russisch en enkel aangehecht om het piepkleine arme Oekraine middellen te geven. De Krim was tot 1954 Russisch en aangehecht aan Oekraine om de oekros een haven te geven om het Russische graan uit de Donbass dat dan aan hen is toegevoegd te kunnen exporteren en zeehavens te hebben samen met Odesa.

  In 2021 de rot korrupte komediant elensky die vrede beloofde (want de russen werden belaagd in de donbass) en zo iedereen hem geloofde en op hem stemde begon over toetreding tot de Nato.
  PUTIN IS BEGINNEN WAARSCHUWEN EN HEEFT DE RODE LIJN DUIDELIJK ZICHTBAAR GEMAAKT. Neocon sodomiete amerikanen willen hier niet van weten.

  Begin Februarie 2022 laatste waarschuwing van Putin. IK HOOP DAT JULLIE ME NU HOREN. Maar niemand gaf gehoor. En dus enkele weken later weten we wat er gebeurde.

  Waarom Amerikanen willen de Krim. Willen Rusland nujleair schaakmat zetten om daarna Rusland te partioneren. Het idee en de plannen sinds WO2 na 1945 nu uitgevoerd.

  Hoe zal dit aflopen ? Voor Rusland is dit existentieel. Russen zijn geen ezels. Misschien wel heel naief. Als er geen einde komt aan dit konflikt en telkens blijft eskaleren gaan SODOMIETE AMERIKANEN VERANTWOORDELIJK ZIJN VOOR HET VERNIETIGEN VAN DE PLANEET. Ze zijn te laf en te pervert met hun grote dikke konten, gewend om hamburgers te vreten en videogames te spelen, en niet in staat om een man op man gevecht aan te gaan tegen de Russen. Daarom gebruiken ze oekronazies als kanonnenvlees. Een vreselijk onzinnig bloedvergieten. Deze oorlog is een proxi oorlog en is dus achterbaks en op de verkeerde plaats uitgevochten. Ik heb geen oorlog nodig en nog veel minder dat er mensen hiervoor doodgaan. Dat stelletje kriminele amerikanen moet gestopt worden. Samen ook met thinktanks zoals WEF. De hele klub is er enkel op uit om de wereld te ontvolken. En zitten niets in met dood en destruktie terwijl ze er ook nog aan verdienen. De hele mensheid ziet dit en kijkt als schapen toe. De bende schurken is maar een heel klein aantal vergeleken met de miljarden mensen op de planeet. Ze gebruiken de oude romeinse truuks. Geef hun circus (cel phones en hollywood) en brood ( binnenkort insekten) en dan zijn ze stil. Terwijl ze met hun circus (medias) het verdeel en heers principe toepassen. Mensrn verdeeld zijn. Broeder tegen broeder vecht en ze gewoon aan de touwtjes kunnen trekken. WIJ LATEN DIT GEBEUREN OMDAT WE DIT TOE LATEN EN SLAPEN.

  Kom uit haar riep de engel dat je niet deel neemt aan haar straf….

  Geloof het of niet. Maar de weg eruit is de Heer Jezus de Christus. Yeshua ha Mashiach.
  Als deze wereld onberouwend blijft loopt dit heel slecht af en zal Gods toorn niet lang meer veraf zijn. U bent gewaarschuwd om zich in orde te maken met de Almachtige Schepper door Zijn enig geboren Zoon uit een maagd. En in wie Hijzelf aanwezig was als in Zijn Tempel. Een Tempel van vlees voor de levende God. Hij heeft ons Zijn geboden door Instruktie gegeven hoe te leven.

 4. Waarschijnlijk zal het volgende uitgelegd worden als navelstaren; met de nieuwe het zei illegale wetten, komen wij in Nederland behoorlijk in de knel met de overheids criminelen.
  Ik noem maar wat;
  Wet verplaatsing burgers
  Pandemiewet
  Fiscale wetgeving op onroerend goed.
  Spreidingswet
  Opslag van kerntuig
  Etc etc
  Allemaal opgezet door landverraders.
  Daar zitten we dan.

  • Tijdens een oorlogsverklaring, zal dit dan ook allemaal in werking treden.
   Een oorlog binnen de europese grenzen hebben niet meer zovelen meegemaakt.
   Maar deze keer word alles anders, heftiger.

  • Landverraders zijn per definitie vrijmetselaars omdat zij een doodseed afgelegd hebben op hun “broeders” en niet op het “volk” waar ze door gekozen zijn. Dat is meineed bovendien. En beide gedragingen zijn strafbaar. Er is jurisprudentie, kijk maar naar Mussert, die kreeg voor hetzelfde gedrag de doodstraf.

 5. Off topic maar toch net weer niet

  Amerikaanse acteur doet schokkend boekje open over adrenochroom: wat kost het en waar wordt het gemaakt?

  Een vat lichaamsdelen en bloed van kinderen kost 77.000 dollar. Het materiaal wordt naar biolabs in Oekraïne en andere landen gestuurd om er adrenochroom van te maken, zei acteur Jim Caviezel in Bannon’s War Room. Hij baseert zich op gesprekken die hij met agenten heeft gevoerd.

  Volgens Caviezel werken vele Amerikaanse overheidsagentschappen hieraan mee en wordt er grof geld aan verdiend. De acteur sprak bij Bannon over zijn nieuwe film ‘Sound of Freedom’, die gaat over een waargebeurd verhaal over kinderhandel. Tijdens de opnames in Colombia werkte hij met meerdere oud-agenten en 30 Navy SEALs.

  https://www.ninefornews.nl/amerikaanse-acteur-doet-schokkend-boekje-open-over-adrenochroom-wat-kost-het-en-waar-wordt-het-gemaakt/

 6. Ik bezie als Europese burger uit Nederland het als veel retoriek en Rusland is denk ik inmiddels in maximale paraatheid gebracht en alle twijfel is inmiddels weg bij hun, hun volk en natie staan op het spel, Europa en de VS hebben daar blijkbaar geen enkele notie van, we wachten verder af wat er gaat gebeuren.

 7. Tijd voor regimechange, maar dan in de NATO landen. Lieten zich eerst inpakken door Big Pharma en nu door het Militair industrieel complex. Ze slopen het Westen.

  • Dat is het doel van usa. Als Europa naar de donder geholpen is, dan heeft usa een concurrent minder.
   Onthoudt de uitspraak van de denktank Statfor onder Obama: een alliantie tussen Duitsland en Rusland moet ten allen tijde voorkomen worden.
   En de smeerlappen in Brussel en de westerse wef regeringen helpen daar dapper aan mee.
   Wat een toekomst??

  • ik denk dat het mannetje gegokt en verloren heeft . Maar weten doe ik het niet. Ik vertrouw mijn medeburgers niet meer,.met plezier hadden ze naar , verzin het maar,

   Het is geen grapje wat gebeurd is.

   Ik heb een hele leleijke kant van onze zogenaamde samenleving gezien en nee, ik ben niet blij

   • Ik ook niet. Het enige voordeel van wat er gebeurd is dat veel lelijks zich heeft laten prikken en dus mogelijk zichzelf uitgeschakeld heeft. Laten we het hopen…

 8. Vanavond sprak een Oekraiense minister op TV dat de Russen snel weg moeten uit de Krim.
  Dat kun je opvatten als dat er aanvallen zullen komen.
  Als dat gebeurt zou de Rus de VS en VK aanvallen werd eerder door Putin gezegd.
  Het einde der tijden zal dan aanbreken.
  Het Westen onder leiding van de seniele baas uit de VS kan niet meer logisch nadenken,misschien door hun vaccin.! Het is bijna 12 uur.

 9. Ik verwacht dat met name de oostblok landen stom gaan doen gedurende de grote “nato oefening”die niet voor niets is geplanned.

  Maar dat zal een vals gevoel van veiligheid geven.
  Rusland heeft tactische nukes opgesteld; maar waarschijnelijk zijn andere wapens ook in gereedheid gebracht; neutronen wapens, EMP, Poseidon.
  Bovendien zijn er aanwezige “bommen” de kerncentrales.

  Denk je dat het toeval is dat links bepaalde wetten heeft doorgeramd in NL?
  Toen al was deelname tegen RU bekend.

  het boycot spel was al mislukt; zelfs nadat Rutte de Oekraine overhaalde de MH 17 neer te halen.

  Nu spelen de oostbloklanden onder het hoedje van USA/Nato; die zijn op de eerste plaats zo stom om een oorlog in te gaan….net als de Pooltjes, die te paard en met lans de moffen tanks aanvielen, want die waren van karton….

  Op het moment dat andere landen Banderastan binnentrekken, moeten ze rekening houden dat hun grote steden ophouden te bestaan.
  Want wat er ook gebeurt, Rusland zal NOOIT onder geen enkele voorwaarde verliezen.

  Maar dat begrijpen sommige landen niet; iets met horen en voelen dan maar.

  • Ja ze begrijpen het wel maar het WEF bende bolwerk in Brussel wordt bestuurd door corrupte Flikkers en lesbische die in een andere wereld leven dan de gevestigde mannen orde die stilaan verwijfd raakt in de samenleving Hierdoor wordt het strenge beleid omgezet in taakstraffen ook al heb je meermalen nmensen de dood ingejaagd omdat aso’s de macht hebben overgenomen Vooral in WEF Europa!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Gary: Helaas niet zo eenvoudig.
   De Verenigde Slaven is een tewerkstelling/woon/leef experiment van een internationale occulte beweging. (zie Vrijheidsbeeld/ van wie ….aan wie).
   VS presidenten zijn marionetten. Geplaatst in het Witte Huis door Big Banking, Big Pharma, Big Oil, Zaken netwerken, Big Media, Big Military, de Big Old Families en de nogal nep politieke partijen. Etc.
   Deze acteurs voeren orders uit. (En draven op voor foto sessies.). Het is allemaal show.
   De toneelspelers/sters voeren plannen en projecten uit die al 20 jaar klaar liggen. Of langer. (bedacht door onbekende denk tanks, of tijdens jachtfeesten van de elites, of door orders en sekten met geheimen).
   What is in a name? Taal grapje: Spaans: America: Ame = ik houd van rica = rijkdom
   De presidenten/kandidaten ondersteunen de illusie dat er iets valt te kiezen.
   Vooral het naïeve idee dat het demos (het volk) werkelijk regeert (demo-cratie).
   Nooit zo geweest.
   Zeker niet in de VS dat geen traditie heeft van landadel die betrokken kan zijn bij burgers en omgeving.

   Democratie met stemrecht….was van oorsprong alleen voor de rijken.
   In het oude Griekenland (tussen 500 en 300 v. Chr.) hield democratie in: een aantal elkaar bevechtende top Atheense families sloot een wapenstilstand. Besloot met elkaar afspraken te maken. Bemiddelde burgers die voldoende belasting betaalden, mochten voorstellen doen in aparte sessies.
   Het volk: boeren, vrouwen, slaven, kunstenaars, immigranten, ambachtslieden, vissers, zeelieden, soldaten etc waren buitengesloten van stemrecht.
   Anno 2023…Gymnasiasten en academici wordt onderwezen dat de wereld zo in elkaar moet zitten. Zoals in het oude Griekenland. Cq Egypte (priester staat). En niet anders.

   Daarom verandert er wezenlijk weinig of niets, zeker niet in de USA. Bedenk: het noordelijke deel van het werelddeel was/is een Britse kolonie. Wel veranderd: met veel moeite werd de Apartheid (rassenscheiding) officieel beëindigd. In de jaren zeventig vorige eeuw. Pas 50 jaar geleden.

   Belangrijk: het land (VS) is gestolen van de 800 verschillende volken die het continent bewoonden. Voordat de stelende en moordende Europeanen huishielden(Met kletspraatjes achteraf dat de de oorspronkelijke bevolking bezweek aan griep en andere ziekten). Nee: de First Nations werden nagenoeg uitgeroeid. Volgens plan.
   Kolonialisme en b.v. een rigoureus kastenstelsel zijn fundamenten van de Verenigde Slaven. Waardoor machtige (en veel volkse) Amerikanen het idee hebben dat ze blijvend overal mee weg komen.
   De staats schatkist is meer dan leeggeroofd. Deze Britse kolonie heeft triljarden $ schuld.

 10. We worden geregeerd door een stelletje idioten!
  Elke escalatiepoging van NATO (lees: de US of A die NATO gebruikt als militaire tool voor haar geopolitieke spelletjes op het Euraziatische continent gebruikt) brengt ons dichter bij een nucleaire oorlog!
  Velen beschouwen Rusland als de vijand (waarom eigenlijk? Rusland heeft geen enkel belang bij een oorlog, integendeel).
  De Amerikanen denken dat ze een (nucleaire) oorlog tot ons continent kunnen beperken om zo zelf buiten schot te blijven. Dat laatste is natuurlijk een illusie omdat Rusland hoe dan ook de US of A hard zal treffen met wapens waartegen het land (vooralsnog) geen antwoord op heeft. In het artikel werden de Poseidon torpedo’s al genoemd als voorbeeld.

  Nederland zal dan ophouden te bestaan als beschaving (voor zover je daar over kunt spreken want ons land is al een totalitaire staat van formaat geworden zoals Dominus est salvator meus al terecht opmerkte in zijn bijdrage…).
  Vluchten heeft geen zin, net zoals voorbereidingen treffen voor als de bom valt, niemand zal het overleven!

 11. Ja het zou zo kunnen zijn dat poetin een blitzkrieg naar Polen zou beginnen want die Polen hebben niets geleerd van de geschiedenis tijdens de inval in 1939 toen het poolse leger in no time werd opgerold en duizend slachtoffers had geeist de vraag is dan waarom Polen dan

 12. Beste Mensen

  Mensen die willen vechten om een hoopje stront
  Die doen maar hun best
  Hersenspoelen komt om de hoek marcherend
  Van : Wilt U ook meedoen? Om te beschermen dat hoopje stront
  Antwoord vragend : Waarom ?
  Dan heeft U voedsel
  Antwoord : O ja joh ? Geen interesse
  Nou dan heeft U geen recht op het leven
  Antwoord: O ja ?
  Ja
  Antwoord : Mooi zo
  Dan bent U een nodeloze mee eter
  Antwoord : Jammer dan
  Heb er niet om gevraagd hier te zijn
  Wat ook het Allohmtegenwoordige wil is okè .
  Dan mag U worden dood geschoten
  Antwoord : Ooo jaa joh ?
  Ja
  Antwoord : Ga Uw gang Want geen boeren betekend toch ook geen voedsel voor de Massa
  Zou Ook de gehersenspoelde man met de wapen in de handen erop willen attenderen
  De beste optie om een oorlog te beeindigen is
  STOPPEN MET NEUKEN
  Geen illusionaire belichamingen Zo ook niks om tegen te vechten

  Dank U

 13. Ik begrijp Poetin en Rusland zeer goed dat zij de westerse gekte daar niet willen opgedrongen worden door landen die beweren dat ze democratisch zijn en het woord niet eens begrijpen.

  Definitie democratie:

  Democratie (van het Grieks δῆμος/dèmos, “volk” en κρατειν/kratein, “heersen”, dus letterlijk “volksheerschappij”) is een bestuursvorm waarin de wil van het volk de bron is van legitieme machtsuitoefening.

  Als ik uiteindelijk zou moet gaan vechten weet ik wel al aan welke kant ik sta.

 14. roep ik al sinds deze shit oorlog is begonnen, onze kinderen worden als kanonnenvoer ervoor opgeroepen en dan bedoel ik de huidige kleuters/peuters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in