NASA heeft in een onderzoek in de Amerikaanse staat Californië vastgesteld dat de stortplaatsen daar 40 procent van de totale emissies vrijgeven. En in feite methaan, dat 25 keer werkzamer – dat wil zeggen veel schadelijker – is dan CO2. Methaan wordt niet alleen – zoals dat voortdurend geroeptoeterd wordt – in de bio-industrie geproduceerd. Het komt ook vrij bij rioolwaterzuiveringsinstallaties, stortplaatsen en reservoirs. In de natuur is methaan afkomstig van moerassen, heidevelden en diepzeevulkanen.

NASA heeft een kijkje genomen

De bevindingen van NASA (National Aeronautics and Space Administration) zijn over het algemeen ook van toepassing voor andere delen van de wereld. De interessante resultaten werden verkregen door infraroodbeelden van een vliegende gas-sensor. De NASA heeft ongeveer 300.000 faciliteiten in heel Californië onder de loep genomen. Zij tonen aan dat stortplaatsen in de “Gouden Staat” – samen met veehouderijen en olie- en gasvelden – de belangrijkste bronnen van methaan zijn. 550 van de in totaal onderzochte installaties zijn zware methaan-uitstoters, waarvan er 55 zogeheten “super-uitstoters” zijn. Alleen al zij produceren 33 procent van de totale Californische methaanuitstoot. Van de 270 onderzochte afvalstortplaatsen vielen er 30 opnieuw in de categorie “super-uitstoters”. Zij geven 40 procent van de totale uitstoot in Californië vrij die tijdens het onderzoek is vastgesteld, schrijft het Oostenrijkse dagblad Wochenblick.

Klimaatactivisten in shock over Greta Thunberg’s milieuvervuilende rotzooi

Wordt afval nu ook verboden?

De linkse Democraten die Californië sinds 2011 bijna tot een faillissement hebben bestuurd en samen met radicale linkse “klimaatbeschermers” het hardst over een klimaatapocalyps schreeuwen, hebben dus iets om over na te denken. Omdat het afval afkomstig is van de overvloed aan consumenten, waartoe zij ook behoren. Of en hoe ze zich in de toekomst zullen beperken is niet bekend. Maar misschien heeft de beschuldigende blik van klimaaticoon Greta, die sinds kort van een 20 meter lange muurschildering over de straten van San Francisco loert, wel effect.

Windturbines-wieken kunnen niet worden gerecycled – vervuilen grote stukken land

  Dr. Coleman: De olie raakt op - Uw persoonlijke overlevingsplan
Vorig artikelMondkapjenazi peppersprayed echtpaar voor het niet dragen van mondkapje
Volgend artikelDe eerste legale slaveneigenaar in Amerika was een zwarte man
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Jaartje of35 terug installeerden we in BAVEL een installatie op de vuilnisbelt. Er werd per uur 1200 cuub gas gewonnen…Naderhand werdener installaties naar Rusland verkocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in