Carl von Clausewitz introduceerde in zijn boek Over de Oorlog (gepubliceerd in 1832) het begrip “Het Culminatiepunt“. Het culminatiepunt in de militaire strategie is het punt waarop een militaire macht niet langer in staat is zijn operaties uit te voeren, schrijft Larry Johnson.

Als u de emoties opzij zet en de huidige situatie in Oekraïne bekijkt, blijkt dat het leger en de regering van Kiev kwakkelen en achteruitgaan. Zonder steun van de Verenigde Staten en de NAVO heeft Oekraïne niet de mankracht, munitie, tanks, artillerie, vliegtuigen, financiële middelen en industriële capaciteit om Rusland tegen te houden. Zelfs met meer westerse steun die binnendruppelt, zal Oekraïne nog steeds niet over de militaire kracht beschikken om de Russische opmars een halt toe te roepen.

Doug MacGregor geeft in zijn typische meesterlijke analyse een samenvatting van de penibele situatie in Oekraïne:

Ik sta versteld van de westerse analisten die de Russische aanval in de Donbass langs de verdedigingslijn van Bakhmut in het zuiden tot Seversk in het noorden bagatelliseren als een soort bijzaak zonder strategisch belang. Ik ben het daar niet mee eens. Ik denk niet dat Rusland wacht op een “lente-offensief”. Er is een Russisch offensief gaande op meerdere fronten en Oekraïne betaalt een zware tol. Hier zijn enkele samenvattende verslagen die de actie van de afgelopen dagen beschrijven:

In de sector Soledar vallen aanvalsdetachementen van de Wagner PMC de posities aan van de 10e Luchtlandingstroepen van Oekraïne aan de rand van Razdolovka , en trekken ook westwaarts van het dorp Sakko en Vanzetti naar Vasyukovka .

In de omgeving van Krasnaya Gora en Paraskovievka blijven gevechten plaatsvinden. De vijand lijdt aanzienlijke verliezen: het Oekraïense opperbevel trekt in de richting van Slavyansk afzonderlijke eenheden van het 46e detachement van de DShV en het 147e over 116e TRO terug uit Krasnaya Gora .

In Bakhmut trokken de “Wagnerieten” het Stupka gebied in het noorden van de stad binnen. In de stedelijke gebieden vinden hevige gevechten plaats. Verklaringen over een doorbraak in de verdediging van de strijdkrachten van Oekraïne zijn niet waar – Oekraïense formaties blijven weerstand bieden.

Tegelijkertijd wijzen de gedeeltelijke terugtrekking van eenheden uit de noordelijke voorsteden van Bakhmut en het vertrek van 63 gemechaniseerde brigades uit de stad gisteren op voorbereidingen voor een mogelijke overgave van het garnizoen. Nu concentreren de Oekraïense strijdkrachten zich op het vasthouden van de route naar Chasy Yar om het logistieke knooppunt te behouden.

Het opperbevel van de Oekraïense strijdkrachten verplaatst mankracht en pantservoertuigen van Konstantinovka naar de omgeving van Chasov Yar. Tegelijkertijd worden in Konstantinovka zelf extra verdedigingslinies voorbereid.

Russische artillerie voert een massale beschieting uit op de gebieden waar vijandelijke versterkingen zijn geconcentreerd op de snelweg Konstantinovka -Chasov Yar – Bakhmut. – https://t.me/Slavyangrad/31998

De Verenigde Staten, Duitsland en andere NAVO-partners hebben een fatale fout gemaakt door te proberen hun steun aan Oekraïne op te voeren door een schamel aantal tanks en nieuwe wapens te sturen, zoals vanaf de grond gelanceerde raketten met een kleine diameter (GLSDB’s). In plaats van Rusland bang te maken of de druk op Moskou te verhogen om zijn militaire operaties in Oekraïne te heroverwegen, verhardt de onlangs aangekondigde uitbreiding van de westerse militaire hulp, vooral van de VS, de Russische vastberadenheid. Geloof mij niet op mijn woord. Luister naar de gepassioneerde opmerkingen van Maria Zakharova over dit punt. Zij is uitdagend en legt in detail uit dat Rusland deze dreiging ziet als een nieuwe poging van het nageslacht van de nazi’s om te doen wat Hitler niet kon:

  Poetin zegt dat de Hohols hun grote "offensieve" operaties hebben gestaakt, omdat ze zich realiseren dat ze gedoemd zijn om te sterven

Een laatste en ongerelateerde, maar belangrijke opmerking. Ik heb een document gelinkt (Global Counterspace Capabilities) dat onthullend en ontnuchterend is wat betreft de militaire capaciteiten die de grote landen hebben ontwikkeld en ingezet voor een ruimteoorlog. Dit zal u ’s nachts wakker houden.

GLOBAL COUNTERSPACE CAPABILITIES

Hier volgt een fragment uit de samenvatting:

Vanuit veiligheidsoogpunt probeert een toenemend aantal landen de ruimte te gebruiken om hun militaire capaciteiten en nationale veiligheid te vergroten. Het toenemende gebruik van en de afhankelijkheid van de ruimte voor de nationale veiligheid heeft er ook toe geleid dat meer landen overwegen hun eigen counterpace-capaciteiten te ontwikkelen die kunnen worden gebruikt om ruimtesystemen te misleiden, verstoren, saboteren, degraderen of vernietigen.

Het bestaan van counterspace-capaciteiten is niet nieuw, maar de omstandigheden eromheen wel. Tegenwoordig zijn er meer stimulansen voor de ontwikkeling en het potentiële gebruik van offensieve counterpace-capaciteiten. Er zijn ook grotere potentiële gevolgen van een wijdverbreid gebruik ervan, die wereldwijde repercussies kunnen hebben tot ver buiten het militaire domein, aangezien grote delen van de wereldeconomie en de samenleving in toenemende mate afhankelijk zijn van ruimtetoepassingen.

Dit artikel gaat over het zogenaamde Kessler-syndroom, dat volgens het artikel

“… is een theorie, die zegt dat als je genoeg satellieten in verschillende banen neerhaalt, hun brokstukken uit controle zouden raken en alle andere satellieten en ruimtemiddelen in dezelfde baan zouden vernietigen. Dit effect zou dan uit balans raken en simpelweg alles vernietigen wat zich in de ruimte bevindt. Van elke natie. De dichtheid van de brokstukken zou zo hoog zijn dat er geen ruimtelanceringen meer mogelijk zouden zijn.

“…Als er een conflict met de NAVO uitbreekt, zou het Kessler-syndroom onmiddellijk in werking treden. Ja, alle partijen zouden hun activa en daarmee de bijbehorende voordelen verliezen. Maar Rusland traint altijd precies voor dit scenario.”

Het probleem van de NAVO is dat zij zonder haar ruimtemiddelen helemaal niet kan vechten. Ze kan niet terug naar het niveau van WOII; daarvoor is ze veel te ver ontwikkeld voor een bepaalde militaire ecologische niche. Rusland niet, schrijft een reaguurder.

  Oorlog in Oekraïne: Als je in een gat zit, stop dan met graven

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïens parlementslid – “Wij strijden voor de Nieuwe Wereldorde”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPropagandastaatszender NOS bedekt met 14.445 post-its, die elk staan voor een Covid-vaccin dood in 2022
Volgend artikelMet twee stukken van het raadsel dat bekend staat als ‘de werkelijkheid’ die in Joe Biden’s gezicht worden opgeblazen, is het niet alleen ’toeval’ dat hij en Oekraïne op hetzelfde moment afstevenen op een knockout
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Dat Kessler-syndroom zou een totale media blackout veroorzaken, dat zou erg gezond zijn voor de mensheid. Allemaal weer met onze kop in de realiteit ipv in onze apparaten. Dan worden de gesprekken met veel mensen heel interessant, dan zullen veel ontdekken dat ze NIKS weten en NIKS begrijpen… en dat de wakkere groep zeer veel hebben geleerd. Kom maar op met die blackout, dat hebben we nodig om te ontwaken. The (social)media is the virus.

 2. Tav satellieten. Satellieten bevinden zich op verschillende banen / hoogtes rondom de aarde. Op welke hoogtes draaien nato, russische, Chinese satellieten? De spionage satellieten die op een lagere ‘hoogte’ zitten, zijn met weinig risico te verwijderen
  Iemand bekend met deze positionering?
  Maakt strategisch groot verschil.

 3. Shit! Ik heb net een film op netflix gezien over de experimenten van de VS op het eiland Bikini en haar bevolking, welke door de VS beschreven werd als “naakte wilden”! Och heremetijd, arme mensen!
  Na de nodige atomaire explosie’s mocht de oorspronkelijke bevolking terug keren, ja ja.
  Enkel en alleen om te kijken wat straling aanricht bij mensen en hun nageslacht! Wouw en wouw!
  Welk een ellende heeft de VS aangericht! Over de duivel gesproken!
  Is het Pentagon in de VS niet ook een Pentagram?
  DAT zou pas een hoop kunnen verklaren!

 4. De Oekraïne, dat zijn onwaarschijnlijke vlakten. De frontlijn zou zo’n 1200 km lang zijn (vergelijk: van Brussel tot de Middellandse Zee is 1060km), zonder noemenswaardige obstakels. Wat is dan de betekenis van het opschuiven ergens van de frontlijn? Ik denk, als amateur, dat de km-breede Dnjepr de enige scheidingslijn is waar de stellingenoorlog kan on-hold gezet worden. Door naar het noorden op te rukken vanuit Zaparoroja naast de Dnjepr lijkt mij de enige waardevolle optie, verkort in elk geval de frontlijn al.

 5. Alle zogenaamde satellieten staan op de grond/aarde. Wat wij ruimte noemen is niet zoals het ons wijs is gemaakt. Zwaartekracht is net zo een illusie, alles wat zwaarder is dan de omgevingslucht, zal weer naar beneden vallen als deze geen eigen aandrijving heeft om constant een opwaartse druk te creëren. Met dit gegeven is het nooit mogelijk om langdurig op object in de lucht te houden. Ruimtevaart zoals het ons voorgehouden worden is dan ook een Hollywood versie. Daar de aarde ook heel anders is, dan het ons wijs is gemaakt. Als je enkel de natuurwetten erop los laat, kom je er al snel achter dat we keihard voor gelogen worden.

  Volgens de illusie zou in de ruimte een vacuüm heersen, maar dat houdt in dat er dan geen mogelijkheid is om je te verplaatsen, te versnellen, af te remmen, te sturen e.d. Want je hebt weerstand nodig om ergens tegen af te zetten of af te remmen. Zo ook is het onmogelijk om gas (de zogenaamde dampkring) aan een vacuüm gebied te laten grenzen. Zo ook is er dan geen communicatie mogelijk, want elke vorm van communicatie heeft een medium nodig om zich voort te bewegen. Maar als die niet aanwezig is, zoals in vacuüm is elke mogelijkheid van communicatie onmogelijk.

  De werkelijk is dat we op een ronde vlak leven, met een soort van stolp er over, want dan pas is er leven mogelijk zoals we het erkennen als leven. Alle communicatie wordt via de grond/aarde geprojecteerd tegen die stolp, die het signaal weerkaatst naar de ontvanger. Alles binnen die stolp is namelijk een elektromagnetische trilling en afhankelijk van de verschillende frequenties kan al dan niet materialiserend worden voor ons. Mits het in ons zichtbare frequentie bereik valt. Alles daar buiten kunnen we fysiek niet waarnemen zonder hulpmiddelen, we kunnen het enkel ervaren als warmte of geluid of een andere vorm van stralingen. Zodra deze frequenties overeen komen met ons lichaams eigen frequenties, veroorzaakt dat niet alleen ziektes bij de mens veroorzaakt, maar ook onze waarneming kan op deze manier gemanipuleerd worden. Net zo als we nu in het onderwijs geïndoctrineerd worden.

  Dan is eigenlijk alles mogelijk. Stel dat er een extern een frequentie uitzonden zou worden, die overeenkomt met onze eigen frequentie van onze ogen/waarneming. Dan zou het mogelijk zijn om de mens de illusie te geven dat we dingen kunnen zien, die in werkelijkheid niet bestaan (zoals met de Apps op onze smartphones) Op deze manier zou het mogelijk kunnen worden, om de mensheid in een soort van matrix te plaatsen zonder dat we het zelf beseffen, zoals de META wereld van Facebook. Dan kunnen we die zogenaamde vaccins ook in een ander perceptie gaan zien. Want stel dat met die zogenaamde vaccins ervoor zorgen, dat we op een hogere frequentie kunnen gaan waarnemen en zo in een soort van matrix kunnen komen, die niet van de werkelijkheid te onderscheiden is. Dan zullen de geprikte ongemerkt in een digitale gevangenis terecht komen, waar ze niet uit kunnen ontsnappen. Alsof ze ge upload zijn naar de digitale META wereld, dan zullen zij van uit de oude analoge wereld niets meer bezitten. Dan is het nog afhankelijk welke avatar zij zullen krijgen of ze gelukkig zijn. Volgens het WEF project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in