House FloorCast / Wikimedia (Public Domain)

De regionale legerleiders van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky hebben luxe auto’s en weelderige huizen gekocht terwijl hun troepen in de frontlinies van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne stierven.

Deze informatie kwam van een voormalig adviseur van het Oekraïense parlement. Ondertussen heeft Zelensky, volgens de huidige adviseur van het parlementslid Mykola Volkivskyi, op 11 augustus al een algemeen ontslag van de regionale militaire rekruteringschefs van Kiev gelanceerd, schrijft Kolozeg.

De beschuldigingen werden bevestigd door een onderzoek van de rekruteringscentra, waarbij misbruik door de autoriteiten aan het licht kwam, waaronder illegale verrijking om in aanmerking komende mannen in de militaire leeftijd te helpen het land te ontvluchten om de dienstplicht te ontlopen en mensen toe te staan de militaire dienstplicht te ontlopen op medische gronden. Veel Oekraïense mannen wilden liever aan de oorlog ontsnappen en het was moeilijk voor hen om te vertrekken omdat mannen tussen 18 en 60 jaar het land niet mogen verlaten sinds de staat van beleg in februari 2022 werd ingevoerd. Er bestaan vrijstellingen voor medische redenen, studeren in het buitenland, alleenstaande vader zijn, meer dan drie kinderen hebben of voor een gehandicapte zorgen.

Volkivskyi, die tussen 2014 en 2021 adviseur was van de voorzitter van de commissie van het Oekraïense parlement, vertelde aan Daily Express U.S. dat de stap alom “verwacht” werd. “Het meest schandalige was dat bepaalde militaire commissarissen zich vanaf het begin van de oorlog begonnen te verrijken en nieuw onroerend goed in het buitenland kochten, met name in Spanje, en dure luxe auto’s. Het was een schande voor de Oekraïense samenleving,” zei hij en voegde eraan toe dat dit allemaal gebeurde terwijl “Oekraïense soldaten aan het front stierven” en dat er “voortdurend problemen” waren met veel ambtenaren.

  Kiev roept ALGEMENE mobilisatie op - ALLE MANNEN 18-65 moeten binnen 10 dagen het leger in

Het nieuwsagentschap meldde ook dat Zelensky, via zijn topgeneraal Valery Zaluzhny, van plan is om een systeem te implementeren waarbij gewonde soldaten, die niet langer gevechtsgereed waren, in plaats daarvan de regionale militaire rekruteringscentra zouden leiden, aldus Volkivskyi. De parlementsadviseur zei ook dat het idee zich onder de Oekraïners begon te verspreiden dat het goed zou zijn om lichamelijk gezonde medewerkers van het militaire commissariaat naar de frontlinie te sturen en dat hun posities opgevuld zouden moeten worden door gewonde soldaten die lichamelijk niet in staat waren om terug te keren naar het leger, maar nog wel hun professionele taken in het militaire commissariaat konden uitvoeren. Hij voegde eraan toe dat de verandering zou moeten helpen om “eventuele corruptierisico’s te overwinnen” die verbonden zijn aan de taak om te beslissen wie er in de Oekraïense strijdkrachten dient.

Ondertussen was Zelensky naar verluidt ongelukkig met de onthulde corruptie in zijn leger en gaf een verklaring uit: “Dit systeem zou geleid moeten worden door mensen die precies weten wat oorlog is en waarom cynisme en omkoping tijdens de oorlog verraad is.” Eerder dit jaar werden negen topambtenaren ontslagen nadat ze ervan beschuldigd waren steekpenningen aan te nemen en tijdens oorlogstijd op vakantie te zijn geweest in Spanje en Frankrijk.

De Europese Unie prees Zelensky’s hervormingen in het land. De supranationale politieke en economische unie wees er echter op dat de anticorruptiemaatregelen niet snel genoeg werden uitgevoerd.

Zelensky dringt erop aan dat Oekraïners die niet aan het front vechten ook mee moeten helpen de oorlog te winnen in plaats van zich te vermaken in bars en clubs

In een YouTube-video van de Hindustan Times bekritiseerde Zelensky zijn volk dat zich amuseert en feestviert tijdens de slepende oorlog met Rusland. Volgens hem zou het verslaan van Rusland in de oorlog een “gemeenschappelijk doel” moeten zijn en zou iedereen moeten vechten en werken voor de overwinning.

  Poetin: Als Oekraïne burgers in Rusland blijft aanvallen, zal de Oekraïense staat worden vernietigd

De Oekraïense president drong er ook bij de burgers in de achterste gebieden op aan om de Oekraïense soldaten heel gericht te helpen, omdat alle strijdkrachten in het land nu in de strijd moeten worden geworpen om het voortbestaan van de staat te garanderen.

“Strijders uit de frontlinie die naar de achtersteden komen, verdienen het om te zien en te voelen dat dit achtersteden zijn. Dat er mensen wonen die zich herinneren dat er daar strijders zijn, dat onze strijders hier in Donetsk en andere richtingen vechten voor Oekraïne, hun leven geven voor Oekraïne. Vrijheid en onafhankelijkheid worden niet verworven door iemand daar… aan het front,” beweerde Zelensky.

“Iedereen is in oorlog. Oekraïne is in oorlog. En degenen die niet aan het front vechten, moeten helpen vechten. Niet in bars, niet in clubs, niet door straatraces of een of andere opzichtige consumptie, maar door de strijders op een heel specifieke manier te helpen. Om het zachtjes uit te drukken,” spoorde hij zijn volk aan. “Omwille van Oekraïne is het sleutelprincipe. Omwille van iets anders of omwille van onszelf zal later komen, als we winnen. En nu is het verdediging. Nu is het oorlog.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: De oorlogshersenschim van Henry KissingerVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMaak kennis met M. Kaleo Manuel, de ambtenaar die weigerde “heilig” water vrij te geven in Maui, wat bijdroeg aan 106 doden…
Volgend artikelAnti-China hersenspoeling is de snelweg naar oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Ik zou in de bar blijven zitten!
  Tenzij ik wat beters te doen had dan om mij te laten vermoorden in Zelenski’s naam.
  De staat of een staat zal er altijd wel weer zijn ook al gaat de Russische ploegschaar van noord naar zuid of west naar oost doorheen.

 2. Al die bs verhalen interesseren me niet , het enige wat IK en vele andere met mij, willen, is dat Rusland voor eens en altijd komaf maakt met het corrupt nazi nato kloteland genaamd Hoerkraiene !!

 3. Oekraïne is en blijft een corrupt land. Dus niemand zal dit verbazen. En wij de heilige Zelensky maar steunen, want die is zielig. Het referendum was duidelijk, maar daar had rat Rutte maling aan. Wanneer worden we eindelijk eens wakker.Zelensky is een niets ontziende oorlogsmisdadiger.

 4. In de bouw zie ik veel oekras.
  Dikke suv autos rijden voor , krijgen parkeer benzine reistijden km vergoedingen.

  Kunnen niet echt iets behalve achter lopen op schema , haastig moet iedereen aan de kant terwijl ze mijn vers geschilderde deuren en kozijnen van vingers en handen voorzien scheldend in onverstaanbare ukra b.s. over de verf in hun nieuwe adidas trui nike gympen of nike trainingsbroek.

  Terwujl ik 1000den eutjes aan veiligheids kleding en bescherming MOET dragen en cursusen moet halen om de bouw op te mogen komen
  De met handgebaren commuicerende associalen, 👇👆👈👉✋👍👎
  en vooral 🖕🖕🖕mogen hiernaast een door mij betaald basis inkomen via nutzi mark r
  Incaseren.

  En mn colegas (joods) stemmen op deze uit wolfsbarge komende nsb familie r u t t €.

  W T F ?

  Het gaat los d3ze herfst en winter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in