De Kievse junta heeft een week lang zinloos Duitse Leopard tanks opgeblazen in velden. Nu eisen ze meer van deze tanks.

RT:

Oekraïne heeft aanzienlijk meer Duits wapentuig nodig te midden van de hevige gevechten met Rusland, zei de controversiële voormalige ambassadeur in Berlijn Andrey Melnik in een interview dat zondag gepubliceerd werd. Het verzoek komt nadat Moskou verklaarde dat het verschillende Leopard tanks van Duitse makelij had vernietigd tijdens het afslaan van herhaalde pogingen van Kiev om door de Russische linies te breken.

In een interview met Tagesspiegel zei Melnik, die nu plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken van Oekraïne is, dat zijn land veel meer steun van het Westen nodig heeft dan het nu krijgt.

“Het Oekraïense leger heeft dringend behoefte aan veel meer westerse gevechtstanks, infanteriegevechtsvoertuigen en andere pantsers,” zei hij, eraan toevoegend dat “elke Leopard 2 letterlijk zijn gewicht in goud waard is voor het beslissende offensief.”

Uhhh.

Letterlijk?

Ik denk niet dat iemand 70 ton goud een veld in stuurt om opgeblazen te worden.

En als u 70 ton goud een Russisch veld in zou sturen, zouden ze het waarschijnlijk grijpen in plaats van het op te blazen.

Hij suggereerde dat het Duitse leger veel meer zou kunnen missen dan de 18 Leopard 2-voertuigen die het al aan Oekraïne heeft geleverd, waarbij hij opmerkte dat Berlijn meer dan 300 tanks van dit type in zijn arsenaal heeft. Het aantal geleverde Leopards zou “verdrievoudigd kunnen worden zonder het vermogen van Duitsland om zichzelf te verdedigen in gevaar te brengen,” beweerde de onderminister van Buitenlandse Zaken.

NBC-verslaggever gaat naar de Krim en schokt de kijkers door de waarheid te vertellen

Naast de tanks zou Berlijn Kiev ook “nog eens 60 Marder infanteriegevechtsvoertuigen (IFV)” kunnen geven, aldus Melnik. In totaal heeft Duitsland 40 IFV’s van dit type naar Oekraïne gestuurd en beloofd om er in de nabije toekomst nog eens 20 te leveren.

Van de 18 tanks zijn er HD-dronebeelden van drie tanks die opgeblazen worden en twee andere die midden in het veld achtergelaten worden. De Russen beweren dat ze er 8 of 9 hebben uitgeschakeld, hoewel ze niet alle beelden vrijgeven omdat de strijd nog gaande is.

Dus ja: Kiev zal zeker meer van deze tanks nodig hebben als ze van plan zijn om ze naar zwaar ondermijnde open velden te blijven rijden om ze daar te vernietigen en/of achter te laten.

Ondertussen, in een van de grappigste clips tot nu toe, beweren de Britse media dat Rusland de beelden van de vernietigde tanks heeft vervalst – gebaseerd op een debiele analyse van een freeze frame van een van de video’s.

Ik zeg het niet graag, maar het lijkt er echt niet op dat het lente-tegenoffensief helemaal goed gaat.

In dit tempo kan het nog weken duren voordat Oekraïne in staat is om de Krim terug te nemen.

Ander Oekraïens nieuws: een Amerikaanse CSGO-fan en TikToker veilt de met bloed doordrenkte uitrusting van zijn dode kameraden op Facebook.

Dat bericht geeft een heel nieuwe betekenis aan de term “oorlogsprofiteurschap”.

Amerikaans Roulette - Europa's doodswens

(Wat is het volgende? Gaan ze “echte Oekraïense schedels” verkopen?)

Eerlijk gezegd wil ik wel een met kogels doorzeefd en met bloed doordrenkt kogelvrij vest met een certificaat van “echt hoholbloed” aan mijn muur hangen.

Maar dat is misschien een beetje te macaber.

Via Unz.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïens leger is ingestort en het Westen in paniek: Pan-Europees plan om honderden Leopard 2’s aan Kiev te leveren – VS stuurt M2 Bradley en Paladin M109A6Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne Situatierapport: Vernietiging van het derde leger – Onderhandelingspunten
Volgend artikelHollywoodactrice Megan Fox dreigt met kannibalisme en hekserij om conservatieven te doden
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

20 REACTIES

 1. Wat mij opvalt of eerder bizar vind is dat Russia de toevoerlijnen van buitenlandse militaire voertuigen niet of weinig blokkeert? Welke grenzen of grensposten komen die binnen? Zwaar materieel via spoor of vliegwezen. Komaan de rus moet dat toch weten met satellieten en andere mogelijkheden. Raar niet?

  • Dat is wat ik al een paar maand terug zei. In Polen stonden ze allemaal bij elkaar met halve meter tussen ruimte….

   • Inderdaad onbegrijpelijk….maar ik ben er van overtuigd dat onze Adriaan wel n uitleg heeft dienaangaande , want die weet alles….echt ni sarcastisch bedoeld hoor…

  • De lange, moeilijke, weg van de grens naar het front kost de NATO extra energie, tijd, en moeite, en het wapen waarmee vernietigd kan worden is dan vele malen goedkoper. Aan de grens met Polen moet men lange afstands wapens gebruiken, zoals Kalibr, en dat kost nogal wat. Aan het front kan het met welke goedkope aanvalsdrone dan ook. Boem! Slimme jongens, die Russen. Hebben Sun Tzu bestudeerd.

   • Onzin. Wat het slagveld niet bereikt hoeft ook niet te woren bestreden, kost dus ook geen extra verlies aan mensenlevens en materieel en kan de gevechtshandelingen niet beïnvloeden. Waarom bezitten de Russen anders in Oekraïne de heerschappij in de lucht? Of is het niet echt de bedoeling dat deze zinloze oorlog al te snel is afgelopen?

    • Idd. En wordt o.a. misschien gewacht op ‘Ruttes’ F-16’s voor een (mongelijke) escalatie in westelijke richting. Vele handen trekken hier aan vele touwtjes tegelijk.

 2. Kijk ook eens naar de YouTube filmpjes van Patrick Lancaster.
  Hij is direct aan de frontlijn van Rusland, spreekt met achterblijvende mensen in de dorpen waarvan de Ukrainers zeggen dat ze die veroverd hebben en gaat zelfs naar het front voor een interview met Russische soldaten.
  Die zeiden dat ze bij het begin van het offesief 4 uur lang vreselijk te keer zijn gegaan met wapens, en dat de Russen toen terug geschoten hebben en daarna was het stil….. rustig….
  De moeite waard om te bekijken.

 3. Goh, hear hear, of moet ik schrijven: read, read?!
  Teletekst, op dit moment pagina 127:

  MIVD waarschuwde CIA om Nord Stream……

  Zijn ze ziek bij de NOS? Loopt er één met een zonnesteek? Bevangen door de warmte?
  Niet te geloven. Ik val bijna van mijn stoel 😝.

 4. Wenn dieser Andrey Melnik seinen erwachsenen Sohn, der hier in Berlin mit seinem Prosche rumfährt, an die Front schickt, bin sogar ich dafür dem seinem Porsche für einen Leo einzutauschen. Für jeden Oligarchensohn, der im Westen bisher sein Luxuxleben fröhnt und der endlich an die Front geschickt wird, um für sein faschistisches “Vaterland” zu kämpfen und zwar nicht an irgendein Schreibtisch sondern an der Front mt der Waffe in der Hand, gibt es einen Leo dazu. Mal sehen wieviele dabei zusammenkommen.

 5. Het is niet macaber een met bloed doordrenkt
  legeruniform van een oekraiens soldaat aan de muur van huiskamer te willen.
  De gedachten daaraan komen vanuit een lage frequentie! Vanuit misschien wel woede.
  Zo’n moderne scalp . wat is dat exact in je dat je dat zou willen.
  Een kortdurende opgewondenheid voeden?
  Mededogen zou een betere energie meegeven aan de doodgebloedde vechters wat voor oordeel je ook zou hebben.
  Zij hebben hun ervaring op hef slagveld gehad!
  Ze zullen het nooit meer willen!
  Welk karma hebben ze ingelost?
  Hoe wreed ze ook waren, vele van hen worden die oorlog ingeslagen. Ze moeten.

 6. Wanneer horen we nog iets van Bellingcat? Ik kijk altijd reikhalzend uit naar hun spraakmakende ontdekkingen en haarfijne analyses. 🤣🤣🤣

 7. Rusland heeft toegang gekregen tot de “David’s Sling”-technologie die de NAVO wilNAVO-landen kunnen in Europa het nieuwste luchtverdedigingssysteem David’s Sling inzetten, waar Rusland al veel van af weet. Amerikaanse militaire experts deelden dergelijke gegevens.

  Finland wendde zich tot Israël met het verzoek om het te voorzien van de Amerikaans-Israëlische luchtverdedigingssystemen David’s Sling (“David’s Sling”). Volgens Amerikaanse analisten is de kans dat deze wapens aan de Finnen worden verkocht vrij groot. Dat meldt Military Watch (MW). PolitRussia presenteert een exclusieve hervertelling van het artikel.

  “Zal het Amerikaans-Israëlische David’s Sling luchtverdedigingssysteem de Europese luchtverdedigingsmarkten domineren om Rusland tegen te gaan?” – vraag het de auteurs van de Amerikaanse editie.
  Experts van Military Watch verklaarden dat het David’s Sling-vechtsysteem was bedacht als opvolger van het wereldberoemde Amerikaanse Patriot-complex. “David’s Sling” is een product van de gezamenlijke ontwikkeling van de Amerikaan Raytheon en de Israëlische Rafael, het gevechtscomplex wordt momenteel niet veel gebruikt in de wereld en is alleen in gebruik bij de Israëlische strijdkrachten. Het kan echter binnenkort verschijnen in Finland, als de Amerikaanse kant deze deal goedkeurt. In de toekomst kan het systeem wijdverspreider worden in Europa, waar ze van plan zijn veel geld uit te geven om hun verdediging te versterken.

  Federaal Persbureau | Stepan Jatsko
  “Nu sommige Europese staten hun militaire uitgaven verhogen en de eigen defensie-industrie van het continent nog steeds niet in staat is om concurrerende wapens te produceren in een breed scala van categorieën, zou Israël zich mogelijk bij de Verenigde Staten en Zuid-Korea kunnen voegen om hiervan te profiteren door middel van grote exporten. ‘, zeggen recensenten van Military Watch.

  De VS merkten op dat er één ding is met de inzet van David’s Sling in NAVO-landen. Blijkbaar heeft het Russische leger een goed begrip van dit luchtverdedigingssysteem en weet het veel over de technische kenmerken ervan.

  Feit is dat een van de door Israël gelanceerde raketten op het grondgebied van Syrië viel en uiteindelijk voor studie naar Rusland werd overgebracht.

  Zo kregen laatstgenoemden toegang tot wapens die binnenkort in veel NAVO-landen zouden kunnen worden ingezet.

  Eerder sprak PolitRussia over de superioriteit van het Russische S-400 luchtverdedigingssysteem ten opzichte van het Amerikaanse Patriot-systeem

  https://dzen.ru/a/ZId2J_kVrkXya2T-

 8. UKReich wil dit en UKReich wil dat…
  De wapenleveranties zullen weinig uithalen omdat:
  # de kliek van Kiev de mensen niet hebben om dat spul te bedienen. De opleidingen ervoor duren te lang en
  het materieel komt slechts mondjesmaat het land binnen (en dan moet je nog maar afwachten of de
  spulletjes daadwerkelijk aankomen bij het front en niet meteen verdwijnen richting de zwarte handel);
  # de inzet van tanks heeft alleen nut als die in combinatie met luchtstrijdkrachten kan worden ingezet.
  Zonder luchtbescherming dienen ze slechts als kanonnenvoer. De Russische luchtmacht heeft momenteel
  vrij spel omdat de UKReich-luchtverdediging niet meer naar behoren functioneert.
  # de Russische verdedigingslinies zijn fors en het zal enorm veel tijd, materieel en mankracht vergen om
  daar doorheen te komen. Het zal uitdraaien op een gigantische slachtpartij!

  De vraag die je zou kunnen stellen is of NATO nu zelf het land zal binnen trekken en er een nucleaire wereldoorlog voor over heeft want bij een conventionele oorlog zullen ze bakzeil halen. Ze weten dat Rusland hen zal opwachten met zeer modern spul en een goed getraind leger.

 9. Polen en Oekraïne willen de economie van deutsland kapot maken voor later voor zichzelf zijn eigen industrie. Daarom hebben zij de Noord stream uitgebarste. De waarheid wordt niet verteld anders gaat de EU uit elkaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in