Fox News presentator Tucker Carlson vergeleek de Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy met de 20e eeuwse Russische communistische dictator Vladimir Lenin na berichten dat de Oekraïense regering een tak van de Oekraïense Orthodoxe Kerk heeft verboden, waarbij onder meer militaire invallen worden gedaan in kerken, kloosters en stichtingen, schrijf Patrick Delaney.

Carlson bekritiseerde CNN en de Los Angeles Times voor eerdere vergelijkingen van Zelenskyy met George Washington en stelde: “Wat je ook denkt over de oorlog in Oekraïne, het is vrij duidelijk dat Zelenskyy geen interesse heeft in vrijheid en democratie. In feite staat Zelenskyy veel dichter bij Lenin dan bij George Washington. Hij is een dictator. Hij is een gevaarlijke autoritair die honderd miljard dollar van de Amerikaanse belastingbetaler heeft gebruikt om een eenpartijstaat in Oekraïne te vestigen. En dat is niet overdreven.”

“De afgelopen twee jaar heeft Zelenskyy oppositiepartijen verboden. Hij heeft de kritische media met geweld de mond gesnoerd. Hij heeft zijn politieke tegenstanders gearresteerd. Hij heeft soldaten de kerken ingestuurd,” vervolgde Carlson.

“De geheime politie van Zelenskyy heeft in heel Oekraïne kloosters overvallen, zelfs een nonnenklooster, en tientallen priesters gearresteerd, zonder enige gerechtvaardigde reden en duidelijk in strijd met de Oekraïense grondwet, die er niet meer toe doet.”

“En in het licht hiervan heeft de regering Biden niets gezegd. Geen enkel woord. In plaats daarvan blijft zij aandringen op meer belastinggeld voor Zelenskyy. Zelenskyy is natuurlijk veel stoutmoediger geworden. Waarom zou hij dat niet doen?” vroeg de Fox News presentator.

“Vorige week kondigde hij zijn plan aan om een hele godsdienst, de Oekraïens-Orthodoxe Kerk, te verbieden en haar bezittingen in beslag te nemen omdat ze niet loyaal genoeg is aan zijn regime,” zei hij.

  Rusland erkent afgescheiden republieken van Oekraïne, terwijl de V.S. de regio tracht aan te wenden voor een wereldoorlog

Op 2 december berichtte Reuters over een decreet van Zelenskyy dat de regering van Kiev een wet zou opstellen “die kerken verbiedt die banden hebben met Rusland.”

De Veiligheidsdienst (SBU) had al “minstens vijf parochies doorzocht die behoren tot een tak van de Oekraïens-orthodoxe kerk, die tot mei ondergeschikt was aan de Russisch-orthodoxe kerk”.

Niet alleen was deze tak niet langer canoniek verbonden met de kerkelijke autoriteiten in Rusland, maar zij had ook Rusland veroordeeld voor de inval in Oekraïne, hoewel de Russisch-orthodoxe leiders de “speciale militaire operatie” van hun land steunden.

“Een vrij land verbiedt geen belangrijke godsdienst, alleen omdat hij het niet helemaal eens is met het politieke programma van de machthebbers,” zei Carlson. “Maar Zelenskyy wel, en zijn kabinet bedenkt nu hoe hij christenen kan straffen voor het uitoefenen van hun verboden oude religie in Oekraïne. Ik citeer: “Persoonlijke economische en beperkende sancties zullen worden opgelegd aan elke christen die betrapt wordt op het beoefenen van een ongeoorloofde godsdienst.””

“Nu is de Oekraïens-Orthodoxe Kerk meer dan duizend jaar oud. Met de volledige steun van de regering van Joe Biden en het Amerikaanse Congres heeft Zelenskyy besloten het te verbieden,” meldde de populaire tv-presentator.

Vervolgens liet hij een filmpje zien van een orthodoxe bisschop die op deze invallen reageerde en preekte: “Broeders en zusters, deze mensen beginnen tegen God te vechten! Zij zijn een oorlog begonnen tegen God en de hemel! Het zijn geen echte Oekraïners!”

Een andere bisschop, door Reuters geïdentificeerd als metropoliet Kliment, zei dat zijn organisatie “altijd heeft gehandeld binnen het kader van de Oekraïense wet” en dat daarom “de staat Oekraïne geen wettelijke basis heeft om druk uit te oefenen op onze gelovigen of hen te onderdrukken.”

Verder noemde de voormalige Russische president Dmitry Medvedev de Kievse autoriteiten “satanisten” die “openlijk vijanden van Christus en het orthodoxe geloof” zijn geworden en adviseerde hij dat “de hele christelijke wereld hen als zodanig zou moeten behandelen.”

Carlson vervolgde zijn vermaning met: “U moet geen soldaten de kerken in sturen. U mag geen tientallen priesters arresteren omdat ze weigeren voor u te buigen. U hebt niet het recht om hele religies te verbieden.”

“Daar is geen enkele rechtvaardiging voor. De Oekraïens-Orthodoxe Kerk is niet Russisch, maar Oekraïens. Zij heeft geen banden met de regering-Poetin. Zij heeft zelfs de Russische invasie in Oekraïne officieel veroordeeld. Dus nogmaals, er is geen rechtvaardiging voor het vernietigen en verbieden van deze kerk. En toch hebben de vele prominente aanhangers van Zelenskyy in het Westen er niets over gezegd, en zij zouden beter moeten weten,” aldus de Fox News presentator.

  "Zelfmoordactie " - Russisch leger verdrijft Oekraïense landingstroepen van onder Antonov Brug

Hij wees ook op de schijnbare hypocrisie van de meeste belijdende christelijke wetgevers in het Amerikaanse Congres die Zelenskyy steunen met retoriek waarin de noodzaak wordt bevestigd om de Oekraïense “vrijheid” te steunen “ongeacht hoeveel christenen [Zelenskyy] arresteert, ongeacht hoeveel kerken hij in beslag neemt.”

“De realiteit is dat de Oekraïners niet kunnen luisteren naar media die de regering Zelenskyy bekritiseren, omdat ze verboden zijn. Ze kunnen geen muziek van Russische zangers spelen. Nee, dit is niet het door de Taliban gecontroleerde Afghanistan. Dit is in de ‘democratie’ van Oekraïne, die wij steunen,” zei hij. “Ze kunnen niet stemmen op een oppositiepartij omdat die allemaal gecanceld zijn. En nu worden hun kerken bestormd en hun priesters gearresteerd.”

“Het feit dat onze leiders dit ‘vrijheid’ noemen, zegt veel over wat ze hier van plan zijn,” concludeerde Carlson.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Twitter staat neonazistische “Bloed & Bodem” rituelen van Azov-regiment toe om oorlog met Rusland in te luiden – maar verbant Ye voor het plaatsen van religieus eenheidssymbool.Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCanada begint met euthanasie van klinisch depressieve mensen om geld te besparen
Volgend artikelRabobank stuurt “waarschuwingsbrieven” naar haar klanten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Waarom laat de leider van de (rooms) christelijke kerk niks van zich horen?
  Waarom zeggen bisschoppen en priesters niks?
  Waarom vertellen wij allemaal niet wat van ongelooflijk smerige satanische smeerlap die voldomor uiteindelijk is?
  Ik heb het er elke week over in ‘mijn’ kerk.
  Aan mij ligt het niet!

  • Ziet U niet dat er een hele organisatie achter zit met de leiding daarvan in de VS, de media beheersen zij ook dus wat verwacht U dan voor info daarover, ik niks en daarom zit ik soms ook hier en reageer ik soms, ik raad iedereen aan om een bericht te lezen op blckbxtv, gaat ook over Oekraine en de Hoge Raad die daar nu officieel Nazi’s en hun symbolen vereeren, bekijk het eens, hoor je in de gewone media niks over, dit is waarom die Russen daar heen gingen, om die fucking Azov Nazi’s die in 8 jaar 14.000 Russisch sprekenden hebben vermoord, niks over gehoord hier, daarom sta ik achter Rusland, weg met die Azov en die oud ss ers, dit is de echte wereld en die Nazi’s moorden ook gewoon maar raak daar al jarenlang en in de VS trainen ze hen.

 2. Niet echt een goede vergelijking.
  Wel had Lenin voor de revolutie dezelfde Angelsaksische leermeesters als Zelenski…

  Vladimir Lenin werd door VS/VK opgeleid in Zwitserland om het gezicht te worden van de Revolutie van 1917.
  Leon Trotski kreeg zijn opleiding in de VS…, om samen met Lenin het gezicht van de revolutie en landverraad te zijn…
  De bolsjewieken stonden onder volledige controle, financieel en organisatorisch, van Washington en Londen en ten gunste van – en aangestuurd door – de Wall-Street-Elite…
  Alleen Lenin krabbelde terug, hij ging een andere koers varen… hij kroop uit de kont van zijn Amerikaans/Britse meesters….
  Dat is ook de reden dat er 2 moordaanslagen op hem georganiseerd zijn en er nog steeds grote vraagtekens zijn bij zijn overlijden… het was dan ook wel een heel vreemde ziekte die hij kreeg in 1922. Was het gekkekoeienziekte (= een hersenontsteking door vaccin of door bacteriën vervuilde diepe wond)? Hoe zouden de geheime diensten van VS/VK dit georganiseerd hebben? De man was zwaar gestoord toen hij overleed in 1924.

  Leon Trotski was meer dan een landverrader, ook toen hij een beschermde plek in Amerika kreeg en rijk gefinancierd werd voor zijn verraad, schroomde hij niet, op afstand en ondergronds, het landverraad te blijven organiseren en financieren. De moord op hem in 1939, in opdracht van Joseph Stalin, was te humaan. Een brandstapel in het openbaar zou nog te humaan zijn geweest…

  Joseph Stalin hield oprecht van land en volk. Geen wonder dat het volk hem op handen droeg.
  En hem een massamoordenaar noemen? Land en volksverraders die hun instructies en geld kregen, van de Angelsaksen, voor sabotage en tegenwerking van de groei van de USSR konden rekenen op de doodstraf. En terecht.

  • Een heel verhaal, maar het eenvoudige en historische feit dat Lenin net als Zelensky een
   Godhater was (eigen aan communisten), lees ik niet terug in uw betoog. Wel degelijk een terechte vergelijking van Carlson. Dat christenen en kerken in de voormalige Sovjet-Unie het zwaar te verduren hadden is een bekend historisch feit.

 3. In het verleden was de paus een fan van Hitler; in 1941 ging hij akkoord met het vermoorden van 2/3 van de Serviers; in 1944-45 en later hielp Vaticaan met het ontsnappen van nazi’s en het financieren ervan; waarom zou dat nu anders zijn?

  • Schaamteloze laster ontworpen in het rijk der leugens.
   Zbigniew Brzezinski, zei ooit, toen de machine van schaamteloze laster tegen Stalin net in een stroomversnelling kwam : “Op dit moment zijn er twee machtige ideologieën die de morele en politieke eenheid van de Sovjet-Unie kunnen vernietigen. samenleving: dit is in de eerste plaats nationalisme en in de tweede plaats antistalinisme.”

   • U hebt blijkbaar onder een steen geleefd; nooit gehoord dat Stalin en Kaganovitsj samen met Chroestjev de Holodomor uitgevoerd hebben?
    Schaamteloze mooiprater. Ik wist gisteren al dat u een trol bent.
    U werkt al langer voor het WEF?
    Ga lekker ergens anders uw linkse evangelie uitkotsen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in