Justina_Pix / Pixabay

In 2020, aan het begin van de pandemie en vlak voor de lockdowns, zal ik nooit vergeten dat ik op vrijdag boodschappen ging doen en bijna lege wegen en bijna lege winkels aantrof. De weinige andere winkelende mensen hadden een glazige blik in hun ogen, alsof ze versuft of in shock waren. Voor mij en degenen die ik ken die preppen, was het gewoon weer een dag; voor degenen die zich niet hebben voorbereid, was het een nachtmerrie van onzekerheid, schrijft Brandon Smith.

In Montana schonken we na de eerste maand niet veel aandacht aan de lockdowns. Na drie maanden was alles weer normaal, behalve de maskermandaten die de meeste mensen negeerden. Toen er meer gegevens over het virus beschikbaar kwamen, was het duidelijk dat de kans op overlijden sterk overdreven werd. Wat ons veel banger maakte, was het ongebreidelde gepraat over vaccinpaspoorten in 2021. De voorgestelde staats- en federale beperkingen voor mensen die weigerden de prik te nemen waren bekend – Dit was het begin van een regelrechte tirannie, tenzij we voet bij stuk hielden.

Ondertussen was er een publieke stormloop om zoveel mogelijk eerste levensbehoeften op te kopen als ze zich konden veroorloven. En natuurlijk veroorzaakten de covid stimuleringsmaatregelen uiteindelijk een stagflatiecrisis die al jaren aan de gang was in de VS.

Met zoveel potentiële bedreigingen waren preppers nog steeds goed beschermd. Als vaccinpaspoorten de norm zouden worden en de toegang tot openbare plaatsen zou worden geblokkeerd, dan hadden we een voedselvoorraad die ons voor een lange tijd zou helpen. Als de inkooppaniek en de inflatie tot een ramp in de bevoorradingsketen leidden, dan zaten we goed, samen met de wapens en munitie en de training die we nodig hadden om te behouden wat we hadden. Als er een gevecht op komst was, hadden we de middelen om onszelf te verdedigen.

Ik ben er al lang van overtuigd dat het de prepperfactor was die ervoor zorgde dat de overheid hun strategie van eeuwigdurende medische lockdowns heroverwoog en vaccinpaspoorten opgaf. Wij vertegenwoordigen een onbekend element, iets dat ze niet kunnen voorspellen, een mogelijke sleutel in het raderwerk van de machine.

Met onze eigen voorraden zijn we niet afhankelijk van het systeem om ons in leven te houden en hoe harder ze aandringen, hoe meer we gedwongen worden om ons te organiseren tot een nog groter obstakel. Net zoals de NAVO-sancties Rusland, China en de BRICS dichter bij elkaar hebben gebracht, heeft het openlijk autoritaire beleid in het westen tijdens de covid de mensen van de vrijheidsbeweging dichter bij elkaar gebracht. Het establishment trok zich terug omdat het wel moest.

Daarom moet ik altijd lachen als ik online een of andere idioot zie zeggen: “Wat is het nut van voorbereiding als er nooit iets gebeurt?”

  Amerikaanse gepantserde MRAP's "geslacht" na vuur van Wagner bij Bakhmut

Hebben deze mensen onder een steen geleefd sinds 2020? We hebben net een van de grootste Orwelliaanse kogels in de geschiedenis van ons land ontweken met de verwerping van de pandemiemandaten. Of beseffen ze niet dat de pandemie nog maar het begin was?

Als dat het geval is, dan doet het me pijn om iedereen eraan te herinneren dat er fundamenteel niets is veranderd. Ja, we hebben de mandaten teruggedrongen, maar dezelfde elites zijn nog steeds aan de macht, dezelfde globalistische instellingen die de covid uitbuitten om paniek te zaaien bestaan nog steeds en de gebeurtenis heeft gewerkt als een domino in een keten die tot andere rampen leidt. Hier zijn slechts een paar redenen waarom je de komende jaren je overlevingsvoorbereidingen nodig zult hebben…

De stagnatiecrisis die maar niet wil verdwijnen

Het stagflatieprobleem is hardnekkig, ondanks alle beweringen in de media dat het onder controle is. Lezers die bekend zijn met mijn economische analyses weten dat ik enkele jaren geleden stagflatie voorspelde als het onvermijdelijke gevolg van de kwantitatieve versoepeling en de bijna-nul rentes van de Federal Reserve. Ik voorspelde ook het Catch-22 probleem van renteverhogingen versus inflatie en schulden. En toen ik een paar jaar geleden zei dat de Fed voorlopig niet zou terugkeren naar renteverlagingen, had ik daar ook gelijk in.

Gezien deze staat van dienst, vertrouw me als ik zeg dat stagflatie een blijvertje is. Elke beweging om de rente te verlagen zal automatisch leiden tot een nog ergere opleving van de inflatie en de Fed zal gedwongen worden om opnieuw te verhogen. En de hoge rentetarieven zullen een nationale schuldencrisis blijven veroorzaken omdat de schuldaflossingen de pan uit zullen rijzen.

Met andere woorden, de economische situatie wordt elk jaar exponentieel slechter. Het systeem is al gebroken, maar dat is niets vergeleken met wat ons de komende vijf jaar te wachten staat. Alle voorbereidingsartikelen die je vandaag koopt, moet je beschouwen als een investering in de toekomst omdat al deze artikelen veel duurder of moeilijker te vinden zullen zijn.

Politieke rellen zijn verzekerd

De recente campusprotesten hebben mensen eraan herinnerd dat ze zich niet al te comfortabel moeten voelen met het uitdoven van BLM. Dezelfde linkse mensen die in 2020 op de golf van raciale verdeeldheid zaten, gaan op zoek naar nieuwe oorzaken om te coöpteren. Ze zoeken elk excuus om te rellen, zelfs als het niets met hen persoonlijk te maken heeft.

Met de verkiezingen van 2024 in het vooruitzicht twijfel ik er niet aan dat burgerlijke onrust opnieuw de norm zal zijn, ongeacht wie er in het Witte Huis terechtkomt. Met rellen volgt de dreiging van plundering, vernieling van eigendommen, politiek geweld en zelfs de staat van beleg. Dan is er nog de reactie van het publiek op die omstandigheden, inclusief de mogelijkheid van een burgeroorlog. Ga er niet van uit dat het land zal kalmeren na de verkiezingen. Ga juist uit van het tegenovergestelde.

  Oekraïne: Is de totale oorlog begonnen?

De oorlog in Oekraïne staat op het punt een wereldoorlog te worden

Nogmaals, ik heb het in meerdere artikelen gehad over het gevaar van westerse betrokkenheid bij de oorlog in Oekraïne, inclusief het gevaar van een grotere wereldoorlog als de NAVO zich direct in de strijd mengt. Terwijl ik dit schrijf, dringt Frankrijk aan op “militaire adviseurs” die naar Oekraïne gaan om rekruten op te leiden, precies wat de VS deden in Vietnam, vlak voordat we officieel ten oorlog trokken.

Meerdere NAVO-landen willen Oekraïne ook groen licht geven om langeafstandsraketten van de NAVO te gebruiken tegen doelen diep in Rusland. Als je een fervent student geschiedenis bent, weet je net als ik dat dit maar één kant op gaat.

Dat is waarschijnlijk de reden waarom landen in Europa plotseling praten over dienstplichtprocedures en gedwongen dienstplichtwetten om hun gelederen te versterken. Hoeveel mensen zullen zich daadwerkelijk onderwerpen aan een dienstplicht? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat dit niet het soort gesprekken is dat regeringen voeren als hun doel diplomatie is. Het is het soort gesprekken dat ze voeren als ze zich klaarmaken om de vijand tegen zich in het harnas te jagen.

Een grotere oorlog met Rusland brengt een hoop moeilijkheden met zich mee waar ik hier te veel pagina’s aan zou wijden. Samengevat betekent oorlog met Rusland oorlog met China, oorlog met Iran en het grootste deel van het Midden-Oosten, tragische verstoringen van de toeleveringsketen, het einde van de status van de dollar als wereldreserve en een goede kans op een beperkte of regionale nucleaire uitwisseling.

Ik betwijfel ten zeerste dat er een wereldwijde kernoorlog op tafel ligt, omdat het establishment daar niets bij te winnen en alles bij te verliezen heeft. Maar een oorlog tussen Oost en West is meer dan genoeg om absolute verwoesting te veroorzaken in elke natie op de planeet.

De oorlog om Gaza leidt snel tot een oorlog om het Midden-Oosten

Ik ga in dit conflict voor geen van beide partijen juichen. Mijn zorg is Amerika en de Amerikanen. Dat gezegd hebbende, is het duidelijk dat acties aan beide kanten ervoor zorgen dat de oorlog zich uitbreidt tot ver buiten Gaza. Recente Israëlische aanvallen op Syrië en schermutselingen met Egyptische troepen zijn zorgwekkend. Libanon is nauw betrokken en Iran heeft al raketten uitgewisseld met Israël. Israël heeft verklaard dat hun offensief minstens tot eind 2024 zal duren.

Wat de gevolgen voor de VS en Europa betreft, zal het onmiddellijke gevolg zijn dat het olieverkeer door de Straat van Hormuz en de Rode Zee wordt stilgelegd. Dat is 30% of meer van de oliehandel in de wereld die vertraagd of helemaal stilgelegd wordt. De energieprijzen zullen exploderen, net als de prijzen van al het andere. De prijs van alles wat je koopt wordt beïnvloed door de olieprijs.

  Westen lokt opzettelijk nucleaire Derde Wereldoorlog uit als deel van de Grote Reset van de Elite

Landbouw is bijvoorbeeld sterk afhankelijk van brandstof en kunstmest op oliebasis. Dit betekent dat hoge olieprijzen zullen leiden tot hoge voedselprijzen.

Preppen is geen hobby, het is een plicht

Eerlijk gezegd zou voorbereiding een sociale steunpilaar moeten zijn – een integraal onderdeel van het Amerikaanse leven. Het is geen hobby, het is een plicht. Hoe beter mensen voorbereid zijn, hoe veiliger elke Amerikaan zal zijn. De meeste voorbereide mensen raken niet in paniek omdat dat niet nodig is. En mensen die niet in paniek raken, zullen minder snel anderen kwaad doen uit angst en wanhoop.

Zie voedselopslag als een grote batterij. Een batterij is een energieopslag voor later wanneer je het nodig hebt. Bedenk hoeveel tijd, werk en energie het kost om één maand voedsel voor je gezin te verbouwen. Is het niet veel beter om al dat werk op te slaan in voedsel voor de lange termijn, zodat je je er later geen zorgen over hoeft te maken tijdens de slechtste omstandigheden? Elke emmer opgeslagen voedsel is een batterij die je kostbare tijd en arbeid bespaart.

Voedsel verbouwen en duurzaam leven is geweldig in vredestijd of in het midden van een grote, goed georganiseerde gemeenschap. Voedsel verbouwen aan het begin van een nationale crisis op een plek waar te veel mensen onvoorbereid zijn, is bijna onmogelijk. Als er een storing optreedt, kun je je het beste terugtrekken, samenwerken met familie, vrienden en buren en leven van je voorbereidingen totdat er een gemeenschap is die groot genoeg is om weer veilig voedsel te verbouwen.

Er zijn op dit moment te veel variabelen in de wereld die een ramp kunnen veroorzaken, en zelfs gebeurtenissen aan de andere kant van de wereld kunnen thuis problemen veroorzaken. Ik zie heel weinig kans dat de situatie de komende vijf jaar zal verbeteren en een heel grote kans dat de dingen uit de hand zullen lopen. Neem je voorbereiding serieus, zelfs wanneer vergeetachtige neezeggers beweren dat er “niets gaat gebeuren”. Dat zullen binnenkort dezelfde mensen zijn die om hulp schreeuwen en je wilt hun lot niet delen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Ach kijk! Met WO III voor de deur is preppen opeens geweldig en trendy. De vlag draait naar de nieuwe wind!   Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVERWIJDERD !! (Wordt als NIET geloofwaardig beschouwd) Hunter Biden betrapt op ‘mishandelen en slepen’ van jong meisje in hotelkamer op uitgelekte beelden beveiligingscamera
Volgend artikelEU-verkiezingen: Grote winst voor Wilders, pro-boerenpartij wint eerste zetels in EU-parlement
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Het voelt al 4jr alsof ik leef met een pistool tegen mn hoofd, terwijl iemand roept dat hij/zij me gaat executeren… maar het gebeurt nooit. Ondeetusse vieren alle slapers om mij heen feest en ze leven alsof ze een geldboom hebben en een kraan waar geld uit stroomt en spaarrekeningen die uit hun voegen puilen. Ze kopen en feesten en vieren zich helemaal suf. Elke maand uiteten is inmiddels elke maand op vakantie of een stedentrip. Iedereen om mij leeft als Romeinse keizers.

  En het gaat maar door en door en door. Ondertussen leef ik dus alsof ik elk moment alles kan worden geëxecuteerd. Ik ben er inmiddels niet meer bang voor, maar de polariteit kan bijna niet groter. Terwijl de kanker van elites probeert uit de zaaien, is 60% van het lichaam keihard in oorlog met die kanker elites en hun uitzaaiende slapende massa.

  Ik weet niet wat er gaat komen en ik ben er klaar mee om in angst te leven. Ik prep niet meer. We zullen het wel zien. Als alles in elkaar stort zoals ons wordt wijsgemaakt, vraag ik me af of je als proper wil overleven. Er wordt hel en verdoemenis gecreëerd en peppers willen overleven om in een post-nucleair landschap met elkaar te vechten om de resten. En onthoudt allemaal… door egoïsme zijn we hier terechtgekomen, door egoïsme gaan we hier niet uitkomen.

  Als je prepper bent en je wil echt overleven, dan moet je vertrekken naar een onbekend land en daar op een berg boven de chemtrails gaan wonen. Maar dat doen de preppers ook niet. De meeste preppers leven in hotspots waar het leven gewoon eindigt als er een situatie uitbreekt waar ze voor preppen. We gaan dit alleen overleven als we egoïsme opgeven en allemaal gaan samenwerken ipv strijden. Als het wordt zoals preppers denken, dan wil je liever zsm sterven en nooit meer op aarde terugkomen.

  Dus prep er op los, maar besef dat als 51% om jou heen in een hel verandert, dan verbrand je zelf ook gewoon. En je kan wel een voorraad hebben, maar in wat voor wereld (over)leef je dan? Hel op aarde met voedsel dat je onder gunstige omstandigheden niet eens eet en dan jarenlang als een soort menselijke kakkerlak tussen de resten zoeken naar voedsel en water… tja… als je dan nog wil leven, ben je een plant die weigert om in de winter te sterven. Het is winten in het bewustzijn, en zomer in het ego. Die condities gaan omslaan en enorm trauma creëren. Ik ben voorbereid om de eerste maanden/jaar te overleven, maar ik ga niet voor 10jr preppen. Het leven is niet bedoeld om in angst te zijn, dan kan ik net zo goed niet leven, want angst is het tegenovergestelde van liefde en leven.

  • Luister als ze nucleare wapens gebruiken weten ze ook dat ze afgeslacht worden. Er zijn nog gewone burger mensen die liever mensen van hun regering aanvallen in woede als er een nucleaire oorlog uitbarst. En dat weten die mongolen van regeringsleiders ook wel.
   Als macron grove wapens gebruikt in Rusland geheid dat die door iemand van zijn eigen land omgebracht word en dat geld voor ieder land dat zal deelnemen aan zulk grof geweld.
   Waarom denk je dat ze Rusland steeds provoceren. Als Rusland als eerste iets grof doet hebben ze toch een reden om nucleare wapens te gebruiken tegen Rusland. En dan denken ze dat hun hersens niet worden ingeslagen door hun eigen woedende burgers.

   Weet je wat een troost is, te weten dat die regeringsleiders allemaal de sjaak zijn. Ook al zijn ze afgetreden. Ze komen er niet mee weg. Burgers zoeken altijd zondenbokken om hun hoofd op een spie te zetten when the shit hits the van.
   Waarom denk je dat homo rutte aftreed, omdat hij een laffe hond is die ons land in oorlog duwt maar niet aan het roer wil staan wanneer het gebeurd. Dat schuiven ze dan in een andere partij de schoenen die zogenaamd extreem rechts is .
   Dacht jij echt dt geert wilders door het volk gekozen is.
   Allemaal een lachertje en doorgestoken kaart. Rutte heeft expres alles laten klappen zodat hij niet aan zijn strot gebeten word als de oorlog uitbreekt, extreem rechts heeft dat dan veroorzaakt . En als de oorlog voorbij is proberen die mongolen als rutte de macht weer te pakken onder het mom zie is hoe slecht het verliep met het land toen extreem rechts aan de macht was.

   Alleen is rutte en die andere regeringsleiders te lomp om te beseffen dat wij het gewone volk heel goed weten wat ze doen. Hoe dan ook zij zijn de sjaak en Ze komen er niet mee weg.

    • We zitten al vrij ver in een een andere Dimensie van deze maatschappij…we er niet klaar voor, maar al volop actief.. Onze doelwitten zijn al uitgekozen…wachten nog enkel op het startschot en Neen medelijden zal er Niet zijn….

   • Helaas ben ik het oneens Greet.
    Degenen die de zaken leiden hebben alle menselijkheid verloren. Hun (openlijk verklaarde) doel is om minstens 90% van de bevolking te lozen, hoe dan ook en ik vermoed dat ze daarbij een kernoorlog niet zullen schuwen.
    Het is voor veel mensen moeilijk om zich in te leven in die figuren, maar er zit wel degelijk een soort logica in. Net zoals een toegewijde Mohammedaan een zelfmoordactie begaat omdat hij ervan overtuigd is dat die actie hem toegang tot het paradijs geeft, zo zijn deze figuren ervan overtuigd dat hun idool, Lucifer, hen zal belonen voor hun acties.
    Wanneer je dat beseft worden veel zaken makkelijker te begrijpen, hoe waanzinnig ze ook lijken voor redelijke mensen.

    • Ja mensen als rutte ,macron, en die canadese eikel trudeau , zijn psychopaten. Die lachen ons in ons gezicht uit met wat ze ons aandoen. Zo ziek en verdorven zijn ze.
     Wat …ik mag dat toch doen ,ik ben zoooo bijzonder.
     Die zijn letterlijk zo ziekelijk narcistisch dat ze niet verder kunnen zien dan hun eigen smuk. Wat inhoud dat ze daardoor heel kwetsbaar zijn. Vandaag of morgen is trudeau niet veilig meer. Die narcist loopt over straat alsof het volk hem aanbid , de realiteit is dat hij word gehaat,heel intens en das vragen om problemen. Ik lig er niet van wakker als op een dag deze drie heren het onderspit delven. Maar gvd wat kijk ik er dn naar uit om die zelfsmukkende smoelen te zien.

   • @Zee…

    Preppen doet een mens per definitie vanuit angst. De mensen die nog in diepe slaap zijn, zijn niet bang en preppen hooguit voor het weekend een extra kratje bier.

 2. Voor wie geen geld heeft, ga de berm in want die staat vol lekker eten en je eet nog eens gezond ook eens. Brandnetels bv smaken gewoon naar spinazie en je kan ze drogen en tot poeder maken en daarvan soep maken. https://velt.nu/node/65 Deze vind je echt overal de Japanse duizendknoop en snij ze in 1 a2 ml meter ja echt heel klein en met de mes en NIET met een keukenmachine want die draai letterlijk kapot zo sterk is deze plant die draden die erin zitten die zijn dan een ramp voor je machine. Ook kan je van de langere stengels de bovenste gedeelte ervan eten. Dit smaakt naar rabarber maar dan lichter van smaakt. Klein beetje suiker erbij is deze nog lekkerder. Wel uitkijken anders word deze te zoet omdat de smaak minder scherp is als van de rabarber. Wel deze op een bord snijden die niet van hout is want na een dag of zo gaat deze houten plank echt stinken en je krijgt deze stank er bijna niet eruit. Zo zijn er in de berm veel eten te vinden.

 3. Ik ga er vanuit dat het merendeel van de preppers maximaal voor een jaar in voorraad hebben. Langere tijd is erg moeilijk gezien de beperkte houdbaarheid van de meeste levensmiddelen. Wij zijn waren al ruim voor de covid periode bezig met wat voorraad maar we moeten steeds door wisselen om de boel up to date te houden. Wij gaan er vanuit dat een kernoorlog er niet zal komen wat dat betekent het einde van alle leven op aarde. De elite komt er dan ook niet mee weg. Ik denk dat er alleen maar gedreigd wordt om de aandacht af te leiden van de gevolgen van de vaccinaties. Ik zie wel de westerse economieën instorten die zijn niet meer te redden. Of dat jaartje ‘prepvoorraad’ je dan redt kan ik niet inschatten maar we doen het toch maar wel.

  • Helemaal niet. Ik heb voor zeker 4-5 jaar voedsel in huis. Nu heb ik daar de ruimte voor, iets wat niet iedereen heeft. Maar zaken als rijst, pasta’s, bonen, linzen etc kunnen gedroogd en dan vaccuum verpakt heel erg lang worden bewaard. Gedehydrateerde of ingemaakte groenten, vlees en aardappelen eveneens. Wie zelf een vriesdroger heeft kan zaken vriesdrogen, wat ze 25-30 jaar goed zal houden.
   En ja, het is zaak om dingen te roteren zodat je de oudste steeds gebruikt en aanvult met nieuw, maar dat wordt snel al een gewoonte.

   1-2 jaar zal heel veel uitmaken; als die tijd is verstreken zijn de meeste mensen al verhogerd of anderszins omgekomen door ziekte of geweld, dus daarna wordt het gemakkelijker om weer wat op te bouwen.

   En nee, een kernoorlog zal niet het einde van alle leven op aarde betekenen. Misschien het einde van de mensheid, maar dat is niet hetzelfde.

 4. de grootste zorg gaat naar de amerikaanse bevolking en Amerika.
  wel voor mij niet , ze hebben steeds oorlog gevoerd overal ter wereld .
  onder het goedkeurend oog van hun bevolking zolang het maar niet bij hun is.
  als noord Amerika van de kaart zou verdwijnen, dan is dat het beste wat de wereld zou overkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in