Moslimvader onthoofdt 13-jarige dochter

0
890

Een 13-jarig Iraans meisje is door haar vader in een eremoord onthoofd terwijl ze sliep. Romina Ashrafi werd vermoord met een sikkel in haar familiehuis in Hovigh, provincie Talesh, als een vorm van straf, rapporteren lokale media.

Ze was van plan om weg te lopen met een oudere man waar ze verliefd op was geworden, schrijft Iran International. Het tienermeisje ontvluchtte aanvankelijk het familiehuis met de 34-jarige Bahamn Khavari nadat haar vader woede had geuit over hun plannen om te gaan trouwen.

Allebei de families van het paar contacteerden autoriteiten, die politiekrachten ertoe brachten om een vijfdaagse klopjacht te voeren alvorens het paar te arresteren en Romina naar huis brachten.

Dailymail meldt dat hoewel Romina de autoriteiten vertelde dat zij thuis in gevaar zou zijn en voor haar leven vreesde, toch aan haar vader werd overhandigd, zoals de wetten van de Islamitische Republiek vereissen.

Na het plegen van de moord gaf Romina’s vader zich over aan de politie en bekende de misdaad – terwijl hij nog steeds het bebloede moordwapen vasthield.

Districtsgouverneur Kazem Razmi zei dat de vader van het meisje in hechtenis wordt gehouden en dat er een onderzoek naar de zaak gaande is.

De vader kan maximaal 10 jaar gevangenisstraf krijgen, als hij wordt veroordeeld.

De vader zal de doodstraf ontlopen omdat hij Romina’s “voogd” was, wat in het islamitische wetboek van strafrecht betekent dat hij is vrijgesteld van “qisas”, of “vergelding in natura”.

Afghaan heeft zijn Deense vrouw levensgevaarlijk verwond en van het balkon gegooid

Iran verwelkomt de overwinning van Joe Biden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here