Moslims onthoofden 50 christenen op een voetbalveld

5
2535

Moslims onthoofden meer dan 50 christenen op een voetbalveld in het noorden van Mozambique, meldt VoxNews.

In een dorp in het noorden van Mozambique in zuidoostelijk Afrika hebben moslims een lokaal voetbalveld veranderd in een bloedige executieplaats.

Meer dan 50 christenen werden onthoofd door moslims die behoren tot een groep die verbonden is met de islamitische staat.

Dit was slechts één van een reeks executies die sinds 2017 door moslims in de provincie Cabo Delgado zijn uitgevoerd. Er zijn 2.000 mensen gedood en bijna een half miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen.

De executie was volgens Jose Tembe van de BBC waarschijnlijk de meest wrede gebeurtenis tot nu toe.

Ook in een ander dorp zijn mensen onthoofd. De daders schreeuwden “Allahu Akbar”, vuurden schoten af en staken op vrijdagavond huizen in het dorp Nanjaba in brand, terwijl twee mensen werden onthoofd en vrouwen werden ontvoerd.

Sinds de herfst van 2017 is er een islamitische slachting gaande in de provincie Cabo Delgado in Mozambique met aan het front onder andere de zogenaamde Centraal-Afrikaanse provincie van de islamitische staat. Het gebied is rijk aan gas en mineralen.

“Het is de islam die mensen onthoofdt, niet het verzonnen woord islamisme”

5 REACTIES

  1. De organisatie van dit “onthoofdingsfeest van christenen” , te weten : “De Club voor Moslims” heeft toegezegd dat dit reizende circus in mei of juni 2022 een voorstelling zal gaan geven op de Dam in A’dam.

  2. Hiddema over aanslagen: “Niet aanpakken radicalisering is kwestie van onwil!” – 12/11/2020

    Theo Hiddema: “Duizenden kinderen worden in Koranscholen geïnjecteerd met de gevaarlijke ideologie van het salafisme. Hoeveel wakeupcalls zijn er na Parijs, Nice en Wenen nog nodig voordat de overheid gaat handhaven?”

    “Je moet die salafisten uitroken. Je moet ze infiltreren. In die haatschooltjes wordt georganiseerd strafbare propaganda verspreid. Dan is er sprake van een criminele organisatie. En dan is het simpel: dan kan de tent dicht!”

    Stof tot nadenken; strategie bepalen; handelen.

    https://www.youtube.com/watch?v=D3hYd21E20g

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here