FENIXX KLASSIEKEN

Sarah Halimi werd mishandeld voordat ze in april 2017 uit het raam van haar Parijse flatgebouw werd gegooid. Een Franse rechter heeft geoordeeld dat een moslimman die “Allahu Akbar” riep terwijl hij een Joodse vrouw vermoordde tijdens een antisemitische aanval, niet strafrechtelijk verantwoordelijk mag worden gesteld omdat hij voor de aanval marihuana had gerookt.

Foto: Sarah Halimi werd mishandeld voordat ze in april 2017 van het dak van haar appartement in Parijs werd gegooid. (Foto via Halimi-familie)

De 65-jarige Dr. Sarah Attal-Halimi werd op 4 april 2017 op wrede wijze mishandeld en uit het raam gegooid door de 27-jarige Kobili Traoré, een Afrikaanse asielzoeker uit Mali, in het Belleville district van Parijs.

Volgens gerechtelijke rapporten schreeuwde Traoré, een drugsdealer en drugsverslaafde, “Hou je bek”, “Allahu Akbar” en “Ik doodde de Shaitan” (de demon, of satan, in het Arabisch) tijdens de wrede aanval. Hij beweerde krankzinnig te zijn en werd in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen.

Een Franse rechter heeft geoordeeld dat Traoré “niet strafrechtelijk verantwoordelijk is voor zijn daden omdat hij van tevoren marihuana had gerookt”, meldt de Jewish Telegraphic Agency.

Traoré, die Halimi’s dochter twee jaar voor de moord op de moeder ook een “Vuile Jodin” had genoemd, zal dus niet voor de moord worden vervolgd, tenzij een beroep door Joodse groepen in het tenietdoen van de beslissing van de rechter succesvol is.

Francis Khalifat, de voorzitter van de overkoepelende CRIF-groep van Franse Joodse gemeenschappen, zei dat de uitspraak “niet verrassend maar nauwelijks te rechtvaardigen” was.

Sammy Ghozlan, een voormalig politiecommissaris en oprichter van het Franse bureau voor waakzaamheid tegen antisemitisme, vertelde het Jewish Telegraphic Agency dat de behandeling van de Halimi-zaak hem “niet langer het volste vertrouwen geeft dat antisemitische haatdelicten in Frankrijk op de juiste manier worden behandeld”.

De zelfmoord van Frankrijk – De Grote Omvolking is aan de gang

Moslims in Gotenburg overvallen school – eisen dat alle meisjes een sluier dragen

2 REACTIES

 1. Ik zou hier graag willen zeggen wat ik er precies van vind; ik zal dat NIET doen om een z.g. ban te voorkomen.
  (bovendien : welke zin heeft ’t om mijn mening te geven ? ’t Zou alléén mijzelf opluchten)

 2. Na de oorlog was er een groep in Duitsland actief; zij spoorden nazis op, die te laag waren voor het Neurenberg tribunaal.

  Om datte doen, werkten alle geheime diensten samen; de fransen, engelsen, Amerikaanse en de Russische.

  Dan werd zo’n figuur ontvoerd, en naar een bos gebracht; daar werd hem zijn vonnis voorgelezen, en werd hij getrakteerd op een nekschot.
  De groep gebruikte vaak een Tatra, want diehad grote ruimte onderde achterbank; genoeg voor een lijk.

  Dat lijk werd dan net buiten een zone gedumped.
  ========================================
  Ik zie in dit geval een taak voor de Mossad om recht te doen.
  Van de linksen in FR is niets te verwachten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here