Moslim in Denemarken aangeklaagd voor landverraad

0
Ahmed El-Haj. © YouTube

Ahmed El-Haj werd gearresteerd op verdenking van terroristische misdrijven toen hij terugkeerde naar Denemarken na een jihadistische reis naar Syrië. Nu wordt hij ook vervolgd van landverraad, meldt de Deense krant Berlingske.

In december 2015 heeft Denemarken een nieuwe hoogverraadwetgeving ingevoerd die kan worden gebruikt tegen moslims die naar Syrië zijn gereisd om zich bij IS en andere moslimterroristische groeperingen aan te sluiten.

Nu kan de moslim als eerste in Denemarken in meer dan 70 jaar worden vervolgd voor landverraad.

De moslim, Ahmed El-Haj, 29, reisde in 2013 naar Syrië. Hij viel onder andere op door een video die liet zien hoe hij op foto’s van zowel islamcritici Kurt Westergaard als Lars Hedegaard en een paar Deense politici schoot, schrijft SVT Nyheter.

Ahmed raakte na vier jaar in Syrië gewond bij een bombardement en werd later in Turkije gearresteerd. Toen hij in december 2019 op de luchthaven van Kopenhagen landde en door de politie werd gearresteerd, zat hij in een rolstoel.

De 29-jarige is reeds in arrest voor verscheidene terroristische misdaden, maar nu wordt daar volgens Berlingske de misdaadcategorie landverraad aan toegevoegd.

Ahmed El-Haj ontkent elke misdaad.

Bijna de helft van alle moslims in Denemarken wil sharia wetgeving invoeren

  Asielzoekers achter Corona-uitbraken in Denemarken
Vorig artikelBlack Lives Matter: Red Bull bezoldigt zich niet aan deugterrorisme 
Volgend artikelSultan eist dat Spaanse kathedraal een moskee wordt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in