Moslim in Denemarken aangeklaagd voor landverraad

Ahmed El-Haj. © YouTube

Ahmed El-Haj werd gearresteerd op verdenking van terroristische misdrijven toen hij terugkeerde naar Denemarken na een jihadistische reis naar Syrië. Nu wordt hij ook vervolgd van landverraad, meldt de Deense krant Berlingske.

In december 2015 heeft Denemarken een nieuwe hoogverraadwetgeving ingevoerd die kan worden gebruikt tegen moslims die naar Syrië zijn gereisd om zich bij IS en andere moslimterroristische groeperingen aan te sluiten.

Nu kan de moslim als eerste in Denemarken in meer dan 70 jaar worden vervolgd voor landverraad.

De moslim, Ahmed El-Haj, 29, reisde in 2013 naar Syrië. Hij viel onder andere op door een video die liet zien hoe hij op foto’s van zowel islamcritici Kurt Westergaard als Lars Hedegaard en een paar Deense politici schoot, schrijft SVT Nyheter.

Ahmed raakte na vier jaar in Syrië gewond bij een bombardement en werd later in Turkije gearresteerd. Toen hij in december 2019 op de luchthaven van Kopenhagen landde en door de politie werd gearresteerd, zat hij in een rolstoel.

De 29-jarige is reeds in arrest voor verscheidene terroristische misdaden, maar nu wordt daar volgens Berlingske de misdaadcategorie landverraad aan toegevoegd.

Ahmed El-Haj ontkent elke misdaad.

Bijna de helft van alle moslims in Denemarken wil sharia wetgeving invoeren

Denemarken: geen schending van internationale regels om criminelen uit te zetten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here