"Safe and Sanitized" door kunstenaar Jordan Henderson. U kunt zijn kunst HIER en HIER kopen

Hoe gedragen mensen zich als ze maskers dragen? Dat is een belangrijke vraag. Gelukkig hebben psychologen en sociologen de gedragseffecten van maskerdragers bestudeerd. De bevindingen zouden iedereen moeten alarmeren, vooral werkgevers. En de politie, bericht Jim Hoft.

Mensen met maskers zijn gemener, egoïstischer, minder moreel, en gewelddadiger, dan de rest van de samenleving, aldus deskundigen. En we hebben het hier niet over mensen die maskers opzetten met de bedoeling om zich slecht te gedragen. Het gaat over anders fatsoenlijke mensen die veranderen als ze een masker opzetten.

Onderzoekers en psychologen die het dragen van maskers hebben bestudeerd, zeggen dat mensen die maskers dragen dit doen om zich psychologisch te distantiëren van hun medemensen:

 1. Kinderen die maskers dragen, breken bijna twee keer zo vaak regels als kinderen die geen masker dragen. In een onderzoek werd kinderen verteld dat ze elk twee snoepjes mochten nemen. De helft van de kinderen droeg een masker als onderdeel van hun Halloween-kostuum; de andere helft was zonder. Tweeënzestig procent van de gemaskerde kinderen nam meer dan twee snoepjes, maar slechts 37 procent van de kinderen met een bloot gezicht speelde vals.
 2. In een studie uit 1976 ronselden onderzoekers universiteitsstudenten om op de campus rond te lopen met seksueel suggestieve borden. (Denk eraan, dit was 1976.) Studenten kregen geld aangeboden om de stunt uit te voeren. Eén groep kreeg ook maskers aangeboden om te dragen tijdens het uitvoeren van de prestatie. De studenten die maskers kregen, eisten 29 dollar, terwijl de studenten die geen maskers kregen, 48 dollar eisten.
 3. In een studie om het pro-sociale gedrag te testen van mensen die een zonnebril dragen, die minder verhullend is dan maskers, ontdekten onderzoekers dat zonnebrillen mensen meer egoïstisch maakten. Op de vraag hoeveel van 6 dollar ze bereid zouden zijn te delen met een vreemde, boden mensen met een doorzichtige bril bijna twee keer zoveel aan als mensen met een zonnebril.
  Top viroloog voorspelt dodelijke COVID varianten voor de gevaccineerden in "de komende twee maanden"

Zoals The New Republic aangaf in een artikel uit 2014:

Zonnebrillen geven niet zo’n grote mate van anonimiteit als maskers, maar er is meer bewijs dat maskers een nadelige invloed hebben op moreel gedrag. Doorheen de geschiedenis hebben regeringen maskers gereglementeerd in het belang van de handhaving van de openbare orde. In de 12e eeuw verbood Paus Innocentius III maskers als onderdeel van een campagne tegen immoraliteit onder de geestelijkheid. In 1845 werd het in de staat New York verboden om met drie of meer personen in het openbaar maskers te dragen, nadat boeren in de Hudson-vallei zich als indianen hadden verkleed en hun landheren hadden aangevallen en gedood. Over de hele wereld dragen mensen maskers voor rituelen en ceremonies die hun veroorloven zich te buiten gaan – van de gewelddadige gemaskerde clowns van de Mexicaanse Yaqui Pascola tot de feestvierders tijdens carnavalsvieringen in heel Europa.

Dit

In hun kern zijn maskers een middel om ontremming teweeg te brengen. We gebruiken fysieke maskers om de psychologische maskers tegen te gaan.

Een masker verbergt misschien niet echt je identiteit, maar het heeft een paar krachtige effecten:

 • Het maakt het moeilijker voor je om geïdentificeerd te worden.
 • Verhult je emoties en vermindert het oogcontact dat je maakt.
 • Laat je voelen/denken als een ander persoon.
 • Helpt je schuldgevoelens, schaamte en verlegenheid te vermijden
 • Brengt delen van je persoonlijkheid aan de oppervlakte die je anders misschien zou verbergen
 • In groepen kunnen maskers ontmenselijkend werken, wat leidt tot groepsdenken en extreem gedrag
 • Hoe zal de maatschappij veranderen als iedereen de hele tijd een masker draagt?
  De echte reden dat de regering wil dat je elke 3 maanden een COVID-19 Booster Prik krijgt is omdat de gevaccineerden een nieuwe vorm van AIDS ontwikkelen

Verwacht dat fooien omlaag gaan. En minder mensen zullen stoppen om een vreemde te helpen. Mensen zullen eerder anderen verbaal aanvallen die hen ergeren. Stemmen zullen gemakkelijker verheven worden. Grappen zullen wreder worden. Vertrouwen zal instorten omdat we aannemen dat anderen maskers dragen om iets te verbergen.

De psychologische gevolgen kunnen verwoestend zijn voor een land dat probeert weer normaal te worden. Vreemden zullen vreemder lijken dan ooit tevoren. Aangezien de zomer voor de deur staat en de mensen ook zonnebrillen zullen dragen, zou de anonimiteit van een volledig bedekt gezicht kunnen leiden tot extreme decadentie en verdorvenheid.

Dat mensen zich anders zullen gedragen in een gemaskerde samenleving is bijna een gegeven. De vraag is hoe lang het zal duren voordat de mensen zich weer normaal gaan gedragen nadat de maskers zijn afgezet.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

De echte pandemie – COVID-19 of Grafeenoxide? Giftig nanomateriaal gevonden in COVID-vaccins en mondkapjesVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelHartverscheurend: 14-jarig Israëlisch Amerikaans meisje lijdt en sterft aan COVID-vaccin – maakt video van haar verhaal vijf dagen voor haar dood
Volgend artikelDe oorlog tegen “desinformatie” winnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

  • Leuk getekend overigens! grappig en klopt helemaal!! Goed bedacht dit!!

   Eigenlijk zou het mondkapje zwart moeten zijn… dan lijkt het alsof van hetzelfde stof gemaakt is maar de locatie in het gezicht is verplaatst. Ligt er dan net wat dikker op zeg maar.

  • Grappig idd met dit verschil: dat Zorro een vechter was itt de laffe meelopers achter het masker.
   Die dragers van zo’n mondluier zijn imo niets anders dan collaborateurs.

  • Hi Dobby! Nog laat wakker ook haha.

   Eens met jou hoor… maar ik zeg je heel eerlijk…. in 2020 deed ik er niet aan mee.. maar nu iedereen zowat geïnjecteerd is met o.a. het adeno virus en alle nano technologische parasieten, bescherm ik me echt wel heel goed. Als dat gesnotter en gekuch… walgelijk idee dat ze van alles in hen lichaam hebben geïnjecteerd middel micro bio en bio hack middelen. Bah!

 1. Hoi Lee 1990,
  Ja, net klaar met werk en onderweg naar huis.
  Ik heb er ook nooit serieus aan meegewerkt, meestal voor de ‘show’ op mijn kin om ‘gezeur’ te voorkomen, niet omdat ik bang ben voor de confrontatie maar meer omdat ik er niet altijd de energie voor heb ivm mijn drukke baan.
  In de supermarkt is het ook bijzonder irritant om te moeten dragen, ben erin, lijstje afwerken en zo gauw mogelijk weer eruit, door het gekriebel van dat rotding moet je bijna wel eens kuchen in een druk looppad, dan zoek ik gauw een pad zonder mensen op, je krijgt zo langzamerhand echt de rotzenuwen van dit ‘nieuwe normaal’.
  Ik bevind mij bijna dagelijks tussen geprikten, ik weet niet wat het effect is maar ik ben daar op zich niet zo heel bang voor.
  Iedereen moet het voor zichzelf weten, ik laat hen in hun waarde, zij mij gelukkig ook.

 2. Moet zeggen nu ik weer mondkapje op moet voel ik de neiging om iedereen die niest in een supermarkt op zijn tetter te timmeren en mensen die zonder kapje boodschappen doen vind ik ronduit irritant…lol
  Is simpel: als je de bovenkant wat recht vouwt dan heb voldoende lucht en het hou je ook nog warm in de winter … hihihihihi,ook leuk ze kunnen niet zien wat voor gekke bekken je trekt…wel minpuntje en je kan ze gewoon wassen ook die blauwe geen probleem, maar als je denkt dat dat een virusje van 1000ste microgram tegenhoud is er echt wat mis met je> hooguit gasmasker van 2e wereldoorlog en dan nog zelfs in Wuhan raken ze besmet

 3. Gedragsverandering kan ook komen door door de mondkapjes zelf. In die dingen zit ook chemiche rommel.en steefs je eigen uitlaat gassen inademen is gewoonweg gevaarlijk. Je zuurstofgehalte in je bloed daalt drastish. Dus ook je hersens krijgen minder zuurstof.. en 2 jaar die muilkorf dragen dat kan niet goed gaan.

 4. Ik draag altijd een zonnebril in de auto , omdat ook op lange ritten je ogen minder moe worden .
  Het draagt bij aan de veiligheid .
  Ver dat mascarade gedoe ..
  Ik heb de neiging om bovenstaande collum als kwatz te bestempelen.
  Het zit ook in de ongemaskerden het gelijkwaardig collectief men is “wordt” geacht om zelfde stroom en wending aan te houden . Elke afwijking wordt niet geacepteerd , daarvan zien we nu massaal de uitrol van . Neem nu expiriment (wat ik zelf gedaan heb) in het verleden is de telefoon op te nemen met NEE .. men draait aan de andere kant in een lus stammelen en verwarring ten top .
  Ik kende iemand die ging naar de bakker voor een halfje lijkwit , zie wederom de verwarring bij de bakker . Gedragsverandering en Manipulatie is een vorm van beïnvloeding waarbij misleidende methoden gebruikt worden om een ander te overtuigen om tot een bepaalde perceptie of handeling te komen. De grens tussen manipulatie en normale beïnvloeding is moeilijk te trekken, vooral de twee uitersten zijn herkenbaar. Een manipulator manipuleert om voordeel te krijgen en gaat vaak plannend te werk om het doel te bereiken. Ik refereer idd aan (in mijn ogen zeer vervelende reclame mateloos irritant) Manipulatie komt in de reclame-uitingen veelvuldig voor. Vaak wordt er aan de ontvanger van de boodschap onbewust nepinformatie verstrekt of er wordt ingespeeld op archetypische gevoelens. De nepinformatie heeft dus invloed op het overwegingsproces via de bestaande overtuigingen of bestaande angsten. Ik kom terug op mensen die leuren met hun hoger opgeleide status .
  Geef geen oordeel maar ik schiet direct in de alert modus .. Voordeel is dat als je in een arm gezin bent geboren en pure armoede heb beleeft je perceptie een afbuigende lijn inhoud .
  De oudere wijze onder ons die bv het katholieke juk hebben meegemaakt en de horror hebben beleefd die deze stroming in het verleden hebben leren (H) erkennen zijn meer scepticis tegen de ga met mij mee groep ik weet de weg !(een denkhouding van universele twijfel waarbij men er van uitgaat dat betrouwbare kennis onmogelijk is en men zich van geen enkele waarheid kan verzekeren)
  Men heeft zinloos geprobeerd om kinderen uit mijn tijdperk in het gareel te trappen .
  Nu ben ik een ouwe man 😛 en kijk terug en geen ruk veranderd en ik zeg jullie dit als mijn nummer getrokken wordt ga ik rechtop naar huis 😀
  Fijne dag allemaal .

 5. @F@CKYOU ALL

  Speciaal voor de ignoramus die denk dat mondkapjes beschermen, tegen een ”virus”.

  https://ibb.co/1fhWjzM

  Mondkapjes zijn irritant, ongezond en nutteloos.

  Gebruik eens wat hersens en geen emotie, mensen hebben alle recht om NIET een mondkap te dragen.

  • Hoi Jon,

   Als aanvulling, ook nog eens slecht voor het milieu. Om helder te zijn, Ik geloof niet in de CO2 hoax maar wel in dat afval ala muilkorven, het milieu verpesten. Net zoals plastic in de oceanen of ruwe olie in de Amazone. Of lucht verontreiniging. Toont weer aan dat ze geen zak geven om het milieu.

   Groeten,
   Hugo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in