De fantastische diversiteit van het multiculturalisme komt voorbij met één enkele voornaam. Deze naam, met enkele verschillen in spelling, is Mohammed. De naam van de heilige profeet van de moslims is opnieuw de meest populaire voornaam in Berlijn en Bremen.

Foto: Fotocollage © Wochenblick

Het is onduidelijk of de naamspelling overal volledig is berekend. In Duitsland worden volgens berichten in de media slechts tien spellingen gecombineerd voor de statistieken. Strikt genomen zou het hier gaan om varianten zoals Machmut, Magomed, Mahmood, Mamadou en dergelijke. (Verzameling van bekende varianten), schrijft Wochenblick.

Opnieuw op de eerste plaats

In 2019 haalde “Mohammed” de eerste plaats onder de pasgeboren mannelijke burgers in Berlijn en Bremen, zo kondigde de Vereniging voor de Duitse Taal afgelopen maandag aan. Dit was ook het geval in Berlijn in 2018 en in Bremen in 2017, daarbij is het belangrijk om aan de vaak geciteerde woorden van politici te denken: “Islamisering vindt niet plaats”. Het is niet bekend hoeveel christelijke families op grond van de welkomstcultuur hun zonen laten dopen met de naam “Mohammed”.

In Turkije geen Top-10 naam

Interessant: Hoewel de meest populaire Arabische jongensnaam in heel Duitsland “Mohammed” is, komt hij niet in de Top 10 van Turkije voor, waar alleen de verwante naam “Ahmet” op de 8e plaats staat. De “gedetailleerde evaluatie” van voornamen van de GfdS is hier te vinden.

Omdat ze kinderloos was: moslima (22) sterft na islamitisch “exorcisme”

Als u gevaccineerd bent, mag u de winkel "Wolperdingar" niet binnen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here