Na de moord op Samuel Paty besloot een man in een Noorse stad om Mohammed-cartoons op te hangen. Diezelfde avond stonden er vier politieagenten voor de deur die dreigden hem te vervolgen wegens het kwetsen van moslims.

Op maandag hing de familievader verscheidene Mohammed-cartoons op bij verschillende plekken in zijn stad. Hij vertelt de Noorse Human Rights Service dat hij de vrijheid van meningsuiting beschermt en wil verdedigen, omdat er zo weinig mensen zijn die zich daarvoor durven in te zetten.

Om 21.30 uur dezelfde avond krijgt hij een huisbezoek van de politie – een surrealistische ervaring, beschrijft hij het zelf. Ze legden de man uit dat moslims zich gekwetst en beledigd konden voelen. De vader van de familie vroeg hen of het volgens de Noorse wet niet toegestaan is om te beledigen. De politie moest toegeven dat dat niet zo was, en beweerde vervolgens “dat de samenleving dit niet wil”, zegt hij tegen HRS.

De vader werd geïnformeerd dat er een politiejurist bij de zaak betrokken was. Hij werd gevraagd om zoiets nooit meer te doen, werd gesommeerd de stad in te gaan en alle A-4 karikaturen van Mohammed weg te halen. “Dat doe ik niet”, antwoordde hij.

“Als ik affiches van Karl Marx, Boeddha of Jezus had opgehangen, zou ik dan hebben moeten meemaken hebben dat er vier politieagenten op de deur klopten met de boodschap om ze te verwijderen?”, vroeg hij de politie. “Dat weet je niet“, antwoordde de politie.

De overtreding waarmee hij uiteindelijk werd geconfronteerd was dat hij geen toestemming had gevraagd om de posters op te hangen.

Hij zegt verder dat de politie openlijk heeft gedreigd met de zaak door te gaan.

“Principeel ben ik hier boos over. Zo hoort een liberale democratie zich niet te gedragen”, zegt de familievader die in het Midden-Oosten is opgegroeid en zich afvraagt of hij ook in Noorwegen met de sharia te maken heeft.

“Het zag er allemaal uit als een slechte film”, zegt hij.

“Het zijn juist verklaringen die die men niet leuk vindt die door de samenleving moet worden beschermd, en het is ongelooflijk dat in Europa 2020 zo’n gesprek met de politie moet worden gevoerd”, zegt hij.

Noorse meerderheid: islam is niet verenigbaar met de basiswaarden van de Noorse samenleving

Vorig artikelZuid-Korea: 13 mensen overleden na vaccinatie
Volgend artikelHet Coronavirus-vaccin kan je AIDS geven, zeggen wetenschappers
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. abc: (o.o) (o.O) (O.o)

  a: (o.o) “Ik ben mohammed.”
  b: (o.O) “Nee. Ik ben mohammed.”
  c: (O.o) “Nee. Ik ben de echte mohammed.”

  Een van de figuurtje (a., b. of c.) is mohammed. De andere twee zijn bedriegers.
  Welke figuurtje doet moslims zich gekwetst en/of beledigd voelen en dan bij uitzondering iets heel onherroepelijks?

  Lastig hoor (het raadsel stopt daar niet..).
  Gelukkig zijn er eenvoudige oplossingen (ter bevordering van HET raadsel):
  Sticker- en pamfletpatrouille, haatopsporing en meninghechtenis.

 2. Als niet-moslim voel ik me beledigd door de klassificatie door moslims als “kafir; het geen zoiets als rotzooi betekent

  Daarnaast voel ik me beledigd door teksten in het ‘donald duckie voor psychopaten”wat de de koran noemen….

  Daarnaast roept de koran op tot haat en geweld; 42 sura’s roepen op tot het vermoorden van niet-moslims.
  Dieook maar verbieden?

  • Zeer juist! Ik had laatst ook politie aan de deur, over wat ik op facebook gepost had, dat ik dat niet mocht doen! De moslim, zionistische carona dictatuur is al een feit!

 3. Er zijn maar weinig sites te vinden waar men vaker op nieuws van een half jaar of langer geleden reageert dan op de aktueele onderwerpen.
  Je gaat toch ook geen kranten lezen van 6 maanden of ouder en daar dan op reageren als lezer.
  Hier blijkbaar wel.

 4. Zelfs op een site als vrijspreken, waar het normaal over libertaansevpolitiek gaat zijn de reacties nog hoofdzakelijk te vinden over de actualiteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in