Foto ter illustratie © Needpix

Verbannen uit Russisch luchtruim, Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen proberen concurrenten aan banden te leggen. Door de oorlog in Oekraïne moeten Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen de lange weg nemen op vluchten van en naar Azië, wat een voordeel oplevert voor buitenlandse rivalen die op dezelfde routes vliegen. – NYtimes

Kapitalisme is vervelend als je van de concurrentie verliest, schrijft Smoothiex12.

WASHINGTON – Omdat ze niet door het Russische luchtruim kunnen vliegen vanwege de oorlog in Oekraïne, voeren Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hun lobbycampagne op Capitol Hill en in het Witte Huis op om iets te doen aan een volgens hen groeiend probleem: ze verliezen omzet aan buitenlandse concurrenten die sneller en goedkoper passagiers tussen de Verenigde Staten en Azië kunnen vervoeren. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, die feitelijk zijn verbannen van de poolroutes die tijd en brandstof besparen tussen de Verenigde Staten en een reeks bestemmingen aan de andere kant van de wereld, zeggen dat ze worden gedwongen tot een luchtvaartversie van Twister om passagiers te brengen waar ze heen willen zonder onnodige risico’s te nemen. Ze hebben de vluchtplannen voor de Stille Oceaan gewijzigd om ervoor te zorgen dat ze ergens kunnen landen in geval van nood, ze hebben de passagiers- en vrachtladingen verminderd om de kosten te drukken terwijl ze langere afstanden vliegen, en ze hebben meer dan een dozijn geplande nieuwe routes naar Mumbai, Tokio, Seoel en andere steden uitgesteld.

Hebben ze geprobeerd te lobbyen op Capitol Hill voor de overblijfselen van een gezond verstand en een verwijdering van corrupte havikkuikens? Nee? Nou, daar ga je dan. Ze hadden het moeten en willen doen toen het nog kon, maar ze deden het niet. Nu gaan ze de traditionele weg op van de slechte verliezers door te proberen het voor iedereen te verpesten in plaats van de confrontatie aan te gaan. Lees het hele stuk in NYtimes het is kosteloos, in tegenstelling tot de Amerikaanse sancties tegen Rusland. Kan niet wachten tot maandag en het horen van nieuws (mogelijk? wie weet?) over een mogelijke BRICS-valuta. We weten dat het vroeg of laat komt. Pop-corn tijd.

  Russisch leger vindt zwak punt in Oekraïense verdediging

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Details van de ondergang van de Europese economieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelProvinciale Statenverkiezing 2023 – Forum voor Democratie is de grote winnaar
Volgend artikelRutte’s landroof: Nederlandse boeren zijn nog niet veilig
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Weet er het fijne niet van, maar het zou zo zijn dat in de zomer, ik meen de maand juni, het luchtruim dichtgaat boven (een deel van) Europa vanwege NAVO oefeningen. Degenen die er meer van weten, nodig ik bij deze uit om aanvullingen te geven. 😉

  • Ja, er is een NAVO oefening gepland in de zomer die is gericht op luchtgevechten en luchtverdediging (zogenaamd vanwege de Russusche agressie). Deze vind plaats boven grote delen van Europa en daarom worden grote delen van het luchtruim afgesloten voor alle andere verkeer.
   Veel vliegmaatschappijen zitten al in de stress; doordat het in de zomer gebeurt betekent dat midden in hun hoogseizoen, dus grote verliezen door minder vluchten en allerlei debiele extra omleidingen.

   Uiteraard in de zomer; geheel aansluitend op het WEF-voornemen om mensen minder te laten reizen.
   Alhoewel….het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn omdat NAVO-apparatuur alleen maar geschikt is voor mooi-weer operaties. Zelfs bij simulaties.

 2. Kunnen ze Poetin via het internationaal strafhof veroordelen voor een milieudelict. Immers omdat Amerikaanse toestellen niet meer de korte route kunnen vliegen is er meer CO2 uitstoot….

  • Ik heb persoonlijk de CO2 buizen gezien vanuit het havengebied van Rotterdam richting Westland.
   In de tijd van de dino’s was het CO2 gehalte inderdaad 10 maal hoger. Ook het zuurstof gehalte
   was veel hoger.
   Volgens de geldende wetenschap waren er toen helemaal geen mensen.
   Dus stijgingen/dalingen in het CO2 gehalte zijn niet antropogeen maar hebben natuurlijke oorzaken.
   Maar de klimaaat ‘wetenschap’ heeft nu bepaald dat het wel aan de mensheid ligt.
   Triest komisch eigenlijk. Je knoeit wat met formules en grafiekjes, je liegt erop los en je krijgt dik betaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in