Op 20 juli 1977 onthulde een verzoek om informatie (Freedom of Information Act) het bestaan van ongeveer 20.000 bladzijden uit documenten de details over het uiterst geheime MK-Ultra gedragsaanpassingsproject van de CIA.

MK-Ultra, opgericht in 1953, verrichtte onderzoek om het menselijk gedrag op verschillende manieren te wijzigen. Naast wrede dierproeven werden duizenden menselijke proefkonijnen, vaak zonder het te weten, onderworpen aan drugs en chemicaliën, verschillende soorten straling, elektrische schokken, hypnose en foltering.

Een van de vele verschillende projecten van MK-Ultra was onderzoek naar het besturen van agressie door middel van elektrische impulsen.

Tegen de tijd dat MK-Ultra werd stopgezet in 1973, had de directeur, Sidney Gottlieb, alle documenten over het project vernietigd. Maar hij had verzuimd 20.000 bladzijden, die hoofdzakelijk informatie over de financiering van het project bevatten, te vernietigen omdat zij elders waren opgeslagen. De documenten onthulden de soorten subprojecten die waren gefinancierd en boden derhalve een waardevol, zij het zeer beperkt, inzicht in de operatie.

Tijdens hoorzittingen in de Senaat van de VS in datzelfde jaar werd onthuld dat “meer dan dertig universiteiten en instellingen betrokken waren bij uitgebreide proeven en experimenten” op onwetende mensen uit alle lagen van de bevolking, zowel Amerikanen als buitenlanders. Later werd bekend dat meer dan 80 instellingen bij het onderzoek betrokken waren, waaronder universiteiten, ziekenhuizen, psychiatrische inrichtingen, laboratoria, farmaceutische bedrijven en gevangenissen.

De experimenten van MK-Ultra waren specifiek uitgevoerd op mensen uit kwetsbare groepen in de samenleving, op gedetineerden van psychiatrische inrichtingen en in gevangenissen. Via MK-Ultra werden groepen opgericht aan universiteiten waar studenten drugs kregen toegediend (vooral LSD) en werden onderworpen aan experimenten. Iets dat zelfs voorzichtige waarnemers beschouwen als een factor die bijdroeg tot het ontstaan van de golf van drugsmisbruik (de hippiebeweging) die de VS in de jaren ’60 en ’70 zou overspoelen.

  De dagen van politieke correctheid zijn geteld

Om te verhullen dat de CIA de leiding had over het onderzoek en het financierde, werden de projecten gefinancierd via verschillende dekmantelorganisaties.

Sidney Gottlieb, chef van MK-Ultra

Desinformatie over MK-Ultra, onder meer van professionele factcheckers en de amusementsindustrie in de VS, heeft ertoe bijgedragen dat het project in een mistdeken komen te staan en dat verwarring is ontstaan over de activiteiten en het doel ervan. Een veel voorkomende valse bewering is dat het project werd geleid door nazi’s die door de CIA waren gerekruteerd via Operatie Paperclip – terwijl de waarheid precies het tegenovergestelde was: dat een Joodse wetenschapper de leider was van MK-Ultra.

MK-Ultra werd geleid door Sidney Gottlieb (1918-1999). Gottlieb leidde niet alleen MKUltra, maar ook het onderzoek van de CIA naar biologische oorlogsvoering en gaf leiding aan de ontwikkeling van methoden om mensen te vermoorden met diverse chemicaliën, virussen en bacteriën. Zo heeft Gottlieb tijdens een hoorzitting in de Senaat toegegeven dat hij ooit persoonlijk miltvuursporen naar Afrika heeft vervoerd om te worden gebruikt voor de moord op Patrice Lumumba.

Een van Gottlieb’s meer bizarre MKUltra-projecten was het opzetten van bordelen in San Francisco, uitgerust met doorzichtige spiegels in elke kamer, zodat “wetenschappers” konden bestuderen hoe nietsvermoedende sekskopers en prostituees drankjes kregen voorgeschoteld die doorspekt waren met LSD en andere drugs.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Onthuld: ‘Oorlogsvluchtelingen’ gaan massaal op vakantie – in hun eigen landVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelGeheime RNM technologie toont aan dat NSA iedereen kan volgen en de hersenen kan beïnvloeden
Volgend artikelDe uitrol van 5G: EMV straling, verwoestende gezondheidseffecten, sociale en economische gevolgen – Misdaden tegen de Mensheid?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. En het gaat maar door met het ’testen’ van en op mensen. Dit (cov-sars gemanipuleerde virus) is ook 1 groot experiment. Hoe krijg je de nutteloze eters zover dat ze kiezen voor hun eigen ondergang. Knap gedaan hoor stelletje vuile vieze (vul maar in)
  Jullie tijd komt ook nog wel.

 2. Is er nog iets wat mij niet verbaasd ?
  Het lijkt wel of de mede mens grossiert in pure horor en meest afschuwelijke daden tegen mens en dier .
  Vooral het laaste (tegen dieren) heb ik het moeilijk .
  Stel nu dat de mens als hoeders van deze aarde afgevaardigt waren ?
  Dan hebben (we) een mooie kolere zooi van gemaakt .
  Het vernietigen van van de huiskloot is in context van de oneindigheid een moeilijk vatbaar gebeuren.
  De mens en dier op de meest afschuwelijke manier laten crepeéren ( met vuur brandstapel) of ook in zwang geweest iemand de ogen uitsteken tong uitsnijden en de oren doorprikken en dan in een cel gooien . Of op lange termijn geestelijk murv maken . de cia experimenten zijn peanuts vergeleken wat sinds de dageraad zich heeft openbaard .. Nu door de brij baggeren van de godsvruchtigen die op de lagere school al ons kinderen een grote doctrine instampte . O wee de kinderen die door de zeef vielen en een eigen bewustzijn ontwikkellen en daardoor vertwijvelt hun positie in de soc. maatschappij probeerde te verwerven .. Nu kan je fijn alles woordelijk inkleden en prat gaan op je hogeropgeleide status .. Laat ik het zo stellen ik ben te oud geworden opdat men mij nog een oor kan aannaaien , en al mijn opgedane kennis te kleineren .
  Terwijl ik om mij heen kijk en zie dat ik niet alleen ben . E zijn er heel veel en van HUN zo weinig ..
  Fijne dag

 3. Gewetenloos. Er zijn ook al kampbeulen naar Amerika gehaald om hun “kennis”. En dan staat er zo’n lul van de CIA met die kinderlijke vlaggetjes. Wat een lieverd. Allemaal nep, fake.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in