De advertenties op Facebook zijn gecamoufleerd als 3-4 dagen durende “cruises” op een jacht dat vertrekt van Turkije naar de Siciliaanse kust. Volwassenen betalen de volledige prijs, terwijl kinderen tussen de vier en tien jaar voor de helft van de prijs en kinderen onder de drie jaar zonder extra kosten meegaan.

De Facebook-pagina heeft de naam ‘The Road to Europe’ gekregen. Via de site bieden de mensensmokkelaars ook een “campingreis” naar Oostenrijk aan vanuit Servië voor 4.000 euro. Een ander pakket dat wordt aangeboden aan migranten heeft de bestemming Rhodos voor een prijs van 2.100 euro.

Andere diensten die men tegelijkertijd aanbiedt zijn valse paspoorten, rijbewijzen en andere soorten identiteitskaarten en visa voor elk land. Voor EU-landen kost een visum 9.000 euro en voor het Verenigd Koninkrijk 11.000 euro. Rijbewijzen en ID-kaarten zijn aanzienlijk goedkoper met prijzen tussen 500 en 800 euro.

Mensensmokkelaars die all-inclusive pakketten aanbieden zijn verre van nieuw. Als er geld is, zijn er valse documenten en reizen naar Europa. Er zijn prijzen tot 10.000 euro per persoon aangetroffen. De criminele netwerken verdienen veel geld aan de niet-bestaande grenzen van Europa.

Erogan’s nieuwe shockplan: Albanië moet een asielssluis in de EU worden

VN gedwongen om pro-Antifa tweet te verwijderen na massieve publieke terugslag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here