Mensen van de GREAT RESET: Hoe de toekomst er uit zou kunnen zien in 2021 – als de heersende elites hun zin krijgen

2

Terwijl lockdowns en mondkapjesmandaten het afgelopen jaar een deel van het dagelijks leven werden, vroegen politici over de hele wereld hun burgers om “Het Nieuwe Normaal” te accepteren. De uitdrukking werd alomtegenwoordig, maar naarmate het gebruik van vaccins van stapel ging, werd die uitdrukking vervangen door een nieuwe, “The Great Reset”, die wordt gebruikt om de monumentale veranderingen in de menselijke samenleving te beschrijven die nodig zijn in een wereld na het Coronavirus.

De “Great Reset”, die in mei werd onthuld door de Britse prins Charles en Klaus Schwab van het Economisch Wereldforum, is een ambitieus plan om een meer gelijke, contantloze, geïntegreerde en duurzame globale samenleving tot stand te brengen. De wereldleiders lijken het plan te onderschrijven en de slogan “Build Back Better” is prominent aanwezig in de campagneboodschappen van VS-president Joe Biden, schrijft auteur Graham Dockery op RT.

Een achterhaalde liberalisering of een technocratische Nieuwe Wereldorde? De meningen over het plan zijn verdeeld tussen degenen die denken dat het de oppepper is die de wereld nodig heeft, en degenen die denken dat het Cyberpunk 2077 als een utopische droomwereld zal laten lijken. Wat je mening ook is, hier is een blik op het ‘Nieuwe Normaal’ dat ons in 2021 en daarna te wachten staat.

Vaccinpaspoorten voor iedereen

Zelfs het Economisch Wereldforum (WEF) heeft erkend dat het uitgeven van immuniteitspaspoorten of vaccinatiebewijzen aan burgers “controversieel” zou kunnen zijn. Dat heeft regeringen er niet van weerhouden om met het idee te spelen. Groot-Brittannië “onderzoekt” het idee om een digitale databank van “vrijheidspaspoorten” op te zetten die alleen mensen die een negatieve Covid-test kunnen aantonen, toegang tot openbare plaatsen zou verlenen, terwijl Ierland en Israël hebben besproken om niet-gevaccineerden de toegang tot bepaalde ruimten te ontzeggen. Frankrijk zou ongevaccineerden uit het openbaar vervoer kunnen weren.

Dergelijke maatregelen zijn fel bekritiseerd door voorstanders van burgerlijke vrijheden, maar degenen die ze doordrukken trekken zich er niets van aan. “Bereid je nu voor op een soort gezondheidspaspoort”, schreef de voormalige Britse premier Tony Blair. “Ik ken alle bezwaren, maar het zal gebeuren. Het is de enige manier waarop de wereld zal functioneren en waarop lockdowns niet langer de enige manier van handelen zullen zijn”.

Regeringen kunnen burgers misschien niet dwingen om onder druk een overhaaste en van neveneffecten doorspekte injectie te nemen, maar dat zal ook niet nodig zijn. De luchtvaartindustrie heeft al gezegd dat zij komend jaar een bewijs van inenting zal eisen om te kunnen vliegen, waardoor aspirant-reizigers voor een eenvoudige keuze staan: de injectie nemen of thuisblijven. Budget luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft het idee teruggebracht tot een botte slogan: “Prik & go!”

  De Geest van 'Covid' keert opnieuw terug: Ontwaken de doden?

Digitale ID’s en sociale kredietscores

Je vaccinatiegegevens zijn maar één facet van je identiteit waar de architecten van de Great Reset toegang toe willen. In een bericht heeft het WEF een ambitieus plan uiteengezet om een digitale identiteitsapp te creëren die tot doel heeft meer dan een miljard mensen over de hele wereld, waarvan wordt gezegd dat ze er geen hebben, een officiële identiteit te geven. Het registreren van de wereldbevolking is een doel dat door de Verenigde Naties wordt gedeeld, en de door het WEF voorgestelde app zou gebruikers in staat stellen verbinding te maken met “slimme steden”, gezondheidszorg en financiële diensten, reis- en winkelaanbieders, en overheidsdiensten.

Samen met het idee van gezondheidspaspoorten kan men zich gemakkelijk een wereld voorstellen waarin niet-gevaccineerden kunnen worden uitgesloten van deze vitale diensten. Het Internationaal Monetair Fonds is echter nog een stap verder gegaan en heeft deze maand voorgesteld dat AI-algoritmen kunnen worden gebruikt om de sociale-mediaposts van een persoon te scannen om zijn kredietscore te bepalen.

Te veel anti-vaccin berichten op Facebook? Sorry, vriend, lening geweigerd.

Ongelijkheid op steroïden

Voorstanders van de Great Reset hebben het over het opbouwen van een meer gelijke, rechtvaardige economie na Covid. Maar als we mogen afgaan op de huidige trends, lijkt die economie meer op middeleeuws feodalisme, met een kleine groep miljardairs aan de top en de rest van ons aan de onderkant.

Lockdowns zijn desastreus geweest voor kleine ondernemers. San Francisco heeft bijvoorbeeld de helft van zijn kleine ondernemingen zien sluiten, terwijl New Orleans, dat sterk afhankelijk is van toerisme en horeca, 45% van zijn kleine ondernemingen heeft verloren. De situatie is overal ter wereld hetzelfde: in landen als Ierland, waar deze winter een tweede lockdown werd doorgevoerd, gingen meer bedrijven failliet.

De miljardairs van de wereld doen het echter spectaculair goed. Amerika’s titanen met drie komma’s hebben hun rijkdom met bijna een biljoen dollar zien toenemen sinds de pandemie begon. Amazon boekte in 2020 geweldige resultaten in het tweede kwartaal, met een winst van 89 miljard dollar in die periode en een groei van het fortuin van CEO Jeff Bezos naar 200 miljard dollar. Het gecombineerde vermogen van de 12 rijkste Amerikanen – waaronder Facebook CEO Mark Zuckerberg en Microsoft CEO en vaccin-evangelist Bill Gates – groeide met maar liefst 40 procent.

  "Build Back Better" is 1984 op steroïden

Dit alles voorspelt veel goeds voor de wereld die het WEF zich voorstelt. Volgens de beruchte promotievideo van de organisatie zal de gemiddelde mens in 2030 “niets bezitten en gelukkig zijn”. Goederen en diensten zullen in plaats daarvan worden gehuurd van bedrijven en geleverd door drones, een opzet die alleen Amazon zal kunnen leveren.

Een nieuwe impuls voor milieubewustzijn

Voordat Covid toesloeg, was klimaatverandering – een reëel, maar zwaar gepolitiseerd probleem – het stokpaardje van regeringen over de hele wereld, toen leiders over elkaar heen buitelden om berichten aan te kondigen voor de geleidelijke afschaffing van fossiele brandstoffen. De voorstanders van de Great Reset zijn niet anders en voorzien een globaal koolstofbelastingssysteem in 2030, waarbij burgers vlees eten als “een occasionele traktatie, niet als een hoofdbestanddeel. Voor het welzijn van het milieu”.

Wereldleiders zullen in 2021 waarschijnlijk beginnen met het hernieuwen van hun beloften voor een koolstofvrije toekomst, koste wat het kost. Joe Biden heeft bijvoorbeeld de VS onmiddellijk na zijn ambtsaanvaarding weer laten toetreden tot het klimaatakkoord van Parijs.

Hoewel de gemiddelde persoon de komende maanden en jaren misschien iets meer betaalt voor het voorrecht om auto te rijden of een biefstuk te eten, zal de echte verandering volgens het WEF voelbaar zijn tegen 2030, wanneer een miljard mensen door de klimaatverandering ontheemd zullen zijn en een ongekende golf van vluchtelingen zal creëren. Onder de voorwaarden van de Great Reset “zullen we vluchtelingen beter moeten opvangen en integreren”.

Voor het Westen betekent een golf van ‘klimaatvluchtelingen’ meer concurrentie voor banen en een groeiende onderklasse in de landen die hen opvangen. Ze krijgen echter ook de kans om “niets te bezitten en gelukkig te zijn”, net als de rest van ons.

En het WEF kan rekenen op legioenen activisten aan de basis om dit beleid aan de massa’s op te dringen. De jongerenafdeling van het WEF – de Global Shapers Community – was vorig jaar betrokken bij de klimaatmarsen, en de leiders van de gemeenschap zijn opgeleid door het Climate Reality Project, een activistische organisatie die wordt geleid door WEF-trustee Al Gore. Verwacht dat deze activisten klimaatactie zullen eisen.

Echt en onecht vervagen – discussie wordt gecensureerd

Nu de leden van het WEF letterlijk hun eigen activistische bewegingen financieren, zal het moeilijk zijn om verandering van bovenaf te onderscheiden van verandering van onderop. In het geval van het WEF streven naar een nieuw milieubewustzijn, zitten Greta Thunberg en British Petroleum in hetzelfde team. Als het gaat om een nieuwe kijk op kapitalisme, werken paus Franciscus en Mastercard samen om bedrijven meer zeggenschap te geven in culturele en politieke kwesties. Wat het gezondheidsbeleid betreft, lijkt het WEF, en een groot deel van de media in de wereld, er geen bezwaar tegen te hebben Bill Gates te laten beslissen over de toekomst van de geneeskunde en de preventie van ziekten.

  Cabalistische duikbootvaarders botsen met de werkelijkheid

Bespreek echter de tegenstrijdigheden en problemen die inherent zijn aan deze post-Covid voorspellingen, en je wordt bestempeld als samenzweringstheoreticus. Nu ’s werelds social media giganten allemaal hard optreden tegen samenzweringsinhoud, valt nog te bezien waar de grens tussen “gevaarlijke” desinformatie en legitieme kritiek in de toekomst getrokken zal worden.

Het is echter niet ver gezocht om te zeggen dat Silicon Valley in 2021 meer te zeggen zal hebben over wat er niet te bespreken valt. Alleen al in 2020 heeft Twitter de president van de Verenigde Staten gecensureerd en een nationale krant verboden voor het melden van schadelijke informatie over zijn tegenstander. Als het gaat om inhoud die als “samenzweringstheorie” wordt gebrandmerkt, zal de discussie vanaf nu naar alle waarschijnlijkheid meer, niet minder, aan banden worden gelegd.

Te midden van de globale beroering die de Coronapandemie teweeg heeft gebracht, is het gemakkelijk voor te stellen dat wereldleiders en bedrijven van de chaos gebruik maken om meer controle over de bevolking uit te oefenen. Prins Charles zelf beschreef onze turbulente tijden zelfs als een “gouden kans” om “grote visies op verandering” waar te maken.

Echter, de movers en shakers die elk jaar naar de top van het World Economic Forum in Davos reizen, hebben al eerder opgeschept over hun “grote” plannen, van 2009’s “Shaping the Post-Crisis World,” tot 2012’s “The Great Transformation.” De daadwerkelijke uitvoering van de ‘Great Reset‘ zal afhangen van de verbeeldingskracht en ambitie van de regeringen en hun bedrijfspartners, en hoe goed dit te rijmen valt met de economische noodzaak en de weerstand van het publiek.

De meest waarschijnlijke uitkomst is dat de reset stukje bij beetje wordt doorgevoerd. Hoe dan ook, de suggesties van het WEF zullen zeker nog lang nadat de dreiging van het Coronavirus is geweken de discussie blijven bepalen.

Kardinaal waarschuwt: Covid zal worden gebruikt voor de “Great Reset” om “vrijheid” en “families” aan te vallen

Vorig artikelZombie Apocalypse
Volgend artikelBrusselse Coronapolitie zet waterkanon, traangas en drones in tegen burgers – jonge vrouw zwaargewond
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. LS…

  De Globalisten zijn niet zo slim als ze denken te zijn !
  Die houden we er in: De zwetsers. De oplichters. De criminelen. De moordenaars !
  Namen en rugnummers zijn bekend en vluchten kan niet meer !

 2. Je kunt tegen geweld zijn, maar thans is functioneel geweld tegen de weffers pure noodzaak uit overleving!
  Prijsschieten is wellicht een vreemd woord in deze, maar helaas terecht!

  Wat is de prijs? Het gedeeltelijk overleven van onze kinderen! Er kan niet langer gedraald worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in