Ministry of Defense of Ukraine / Wikimedia (CC BY-SA 2.0 DEED)

De Russen voeren momenteel een “bliksemaanval” uit op het strategisch belangrijke dorp Torske tussen de fronten Kupiansk en Lyman, zijn de stad binnengedrongen en hebben het oostelijke deel ervan al bezet, zoals Oekraïense bronnen toegeven, bericht Pronews.

De Oekraïners proberen de Russische infiltratie te onderscheppen omdat deze stad de “verbindingsschakel” is tussen het Kharkiv-front en het noordelijke Donbas-front. Het ligt slechts 8 km van Lyman!

#ukraine #Torske #Lyman Sinds gisteren een bliksemaanval door het Russische leger (APerpedua). Ze bevinden zich net buiten het dorp Torske ( voorheen 1600 inwoners). Aan de SeverskyDon. Vanaf hier is het nog maar 8 kilometer naar de stad Lyman. Dit wordt een duidelijke doorbraak van het front.

Het speelt dezelfde rol die Soledar speelde in de slag om Bakhmuth.

Als de Russen het volledig overnemen, hebben ze een groot voordeel, zowel voor Lyman en Kupiansk als voor Seversk zelf, omdat de geografie van de regio dat mogelijk maakt.

Vanuit Torske kunnen de Russen de rivier de Seversky Don oversteken en veel tactische voordelen behalen.

De Russische troepen krijgen sterke steun van de Russische luchtmacht en Ka-52 aanvalshelikopters.

De ontwikkelingen aan de Oekraïense fronten zijn slecht voor de troepen van Kiev en misschien is dat de reden waarom Frankrijk, nadat Groot-Brittannië de Oekraïners Storm Shadow kruisraketten gaf, hen op zijn beurt SCALP kruisraketten geeft.

  Oekraïne: Is de totale oorlog begonnen?

#ukraine #Torske #Lyman Zware gevechten aan de oostelijke rand van Torske (WarMonitor). UkraArmy probeert te voorkomen dat de Russen de stad binnenkomen. Blijkbaar zonder succes. De aanval is te sterk. Volledige doorbraak van de Russen naar het westen.

#ukraine #torske #lyman In de Russische bliksemaanval op Torske/Lyman zal Moskou waarschijnlijk zijn volle kracht inzetten met luchtmacht/raketten/tanks en digitale oorlogsvoering. De oversteek van de Seversky Don brengt tactisch-strategische voordelen met zich mee.

Tegelijkertijd proberen de Oekraïners nieuwe aanvallen uit te voeren op de nederzettingen Berhivka en Klisivka, die ten noorden en ten zuiden van de stad Bakhmuth liggen, zodat ze de stad vanuit twee punten kunnen omsingelen.

Al hun aanvallen lijken echter geen effect te hebben en het lijkt erop dat de Russen hen voortdurend in kleine “kill-zones” vastzetten met bedrieglijke terugtrekkingen.

  Judging Freedom: Russische vergelding

#ukraine #berkhivka #Klishchiivka De drie aanvalszones van het Oekraïense leger op Bakhmut/Artemovsk (FabioPodesta): de dorpen Berkhivka/Ivanivske/Klishchiivka. Het Oekraïense leger verliest hier al weken personeel/technologie. Zonder veel succes.

#ukraine #berkhivka #bakhmut Bergopwaarts moeten stormen is een moeilijke zaak. UkraArmy blijft proberen de Russische verdediging op de heuvels van Berkhivka (Transwar/Deepstate) in te nemen. Tot nu toe zonder succes.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin arresteren – Of een totale westerse publieke opstand?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGetraind als honden: Britten zullen gewillig voldoen aan toekomstige lockdowns & maskermandaten
Volgend artikelProbeert Sleepy Joe Biden Hitler en de geschiedenis te overtreffen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Het zou goed zijn een referendum te houden onder de bevolking van de NAVO Landen om te zien hoeveel mensen oorlog met Rusland willen !!
  Ik denk dat “onze” politici van een koude kermis zouden thuis komen, omdat totaal geen animo voor zal zijn !!!

 2. @Koddebeier, waarom denk je dat jkvr. (Tr)Ollongren (in het bezit van twee nationaliteiten) middels de in 2018 volledig in werking getreden Sleepwet door de eerste & tweede slaapkamer heeft geloodst? Louter & alleen om ons Nederlanders volledig de mond te snoeren.

 3. Fantastisch van de Ruskys ….maar hoe gaat dit alles aflopen als men ziet hoe de reptielbrein psychopaten in Vuilnis de zaken doen escaleren, nu gaat arrogante klootzak Macron ook al lange afstand raketten leveren… Frankrijk werd schandelijk bedrogen door de US mbt de duikbotenverkoop aan Australie, maar zelfs dat doet het franse leeghoofd niet nadenken, waarschijnlijk werd de hautaine connard omgekocht en nog meer geld en macht beloofd ….

 4. Opkankeren met dat laffe wapentuig en al die landmijnen die achter zullen blijven.
  Een ieder die ‘oorlog’ per definitie wel stoer vond/vind mag ophoepelen van deze planeet.
  Wegwezen! Je hebt hier niets te zoeken!

  Er kon al lang een veel goedkopere higtech defensie-linie worden gemaakt, waarvoor veel
  personeel en materieel overbodig was.
  Er is allemaal zinloos geld verspild.
  Nu nog eens durven te spreken over uitkeringstrekkers?….dit valt in het totale niets.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in