World Economic Forum / Wikimedia / (CC BY-SA 2.0 DEED)

De Open Society Foundations van de heer Soros hadden in 2021 wereldwijd ongeveer 1.700 mensen in dienst. Naar verluidt is het aantal medewerkers nu teruggebracht tot minder dan 500. Verschillende kantoren, vooral in Afrika, maar ook in Barcelona en Baltimore, zijn gesloten. De personeelsinkrimping zal waarschijnlijk veel drastischer zijn dan die welke in juli 2023 werd aangekondigd, toen het officiële cijfer 40% bedroeg. Critici hopen dat de zelfbenoemde wereldleider zijn invloed op regeringen en samenlevingen zal verliezen, schrijft Report24.

Ten eerste, de definitie van de term. Wat wordt beschouwd als “extreem-links”? Iedereen die de zogenaamde “vrije democratische basisorde” wil veranderen of opheffen, wordt als extremist beschouwd. Een linkse extremist is dus een vijand van de democratie – met andere woorden, een tegenstander van de vrije wilsvorming in een bevolking, die uiteindelijk tot democratische besluiten zou moeten leiden. George Soros en zijn verschillende initiatieven maken vaak gebruik van links extremisme, omdat individuen en organisaties die positief tegenover dit beleid staan erg naïef en wereldvreemd zijn en daardoor veel makkelijker te controleren. Dat Soros er zo over denkt is al bekend sinds de Soros Leaks, toen talloze e-mails aan het licht kwamen. Een van de beroemdste uitspraken daarin: “Merkel is de beste bondgenoot van de VS tegen Rusland“.

Met zijn Open Society Foundation probeert Soros een enorme invloed uit te oefenen op de opinievorming. Lobbyen wordt op vele niveaus beproefd en geïnstitutionaliseerd, of het nu gaat om politieke instellingen, de media of NGO’s. In 2016 onthulden de eerder genoemde lekken dat verschillende Oostenrijkse parlementariërs worden beschouwd als “betrouwbare bondgenoten” van Soros en zijn stichting. Op dat moment waren dat Eugen Freund (SPÖ), Ulrike Lunacek (Groenen), Angelika Mlinar (NEOS), Evelyn Regner (SPÖ), Michel Reimon (Groenen), Monika Vana (Groenen) en Josef Weidenholzer (SPÖ). Vooral de band met de Neos, die bij de oprichting waarschijnlijk een soort linkse ÖVP wilde vertegenwoordigen, is sterk. In 2017 gaf de huidige Neos-leider Beate Meinl-Reisinger een persbericht uit waarin ze tekeer ging tegen de verschrikkelijke mediacampagne tegen George Soros, die van Joodse afkomst is, die in Hongarije zou plaatsvinden.

  Hongaarse politici: Clooney is een idiote Sorosmarionet

Soros zelf is nu 93 jaar oud en wordt steeds meer vertegenwoordigd door zijn zoon Alexander Soros (38), die in en uit de “rijke en mooie” elite gaat en altijd een afspraak in Oostenrijk kan krijgen, zelfs met de hoogste politici. Soros verwierf zijn onmetelijke rijkdom van bijna 7 miljard dollar aan privévermogen in de jaren 90 door tegen het Britse pond sterling te speculeren. Maar dat is niet alles, veel meer geld is geparkeerd in zijn stichtingen en wordt gebruikt tegen Westerse democratieën. In 2016 schatte Forbes zijn fortuin op 25 miljard dollar – 18 miljard ging toen naar zijn stichtingen. En iedereen die de kracht van geld begrijpt, weet dat deze bedragen tot op heden waarschijnlijk aanzienlijk zijn toegenomen. Op zijn eigen homepage staat “meer dan 22 miljard US dollar” vermeld als zijn vermogen. In dertig jaar tijd zou er ongeveer 30 miljard US dollar zijn geïnvesteerd.

De investeringen van de Soros Foundation zijn niet altijd transparant – er vloeit altijd veel geld rond de Amerikaanse verkiezingen om het “democratische” klimaat van links in de VS te steunen. Ook al wordt het ontkend, er is ook geld gevloeid naar gewelddadige racistische organisaties zoals Black Lives Matter. Soros steunt ook lobby’s en netwerken die de abortus- en zelfmoordagenda promoten.

Maar nu de hopelijk meer bemoedigende ontwikkelingen. De Open Society Foundations hebben aangekondigd dat ze hun personeelsbestand drastisch gaan inkrimpen. Van 1.700 werknemers in 2021 zullen er minder dan 500 overblijven in 2024, zoals “the peoples voice” heeft samengesteld, verwijzend naar Bloomberg. Bloomberg somde zes kantoren in Afrika op die in 2023 gesloten zijn. In totaal werden “meer dan een dozijn kantoren in Afrika en Azië” gesloten en van de website van de organisatie verwijderd. Ook de kantoren in Barcelona (Spanje) en Baltimore (VS) werden gesloten.

  Kissinger, Zelensky, Davos, en de Nieuwe Wereldorde

De organisatie had vorig jaar al aangekondigd dat ze zich grotendeels uit Europa wilde terugtrekken. De acties van de organisatie in dit verband zijn echter tegenstrijdig; George Soros ontkende deze oriëntatie tijdens een conferentie in Oostenrijk. In feite wil de organisatie haar “strategische oriëntatie” veranderen en zich alleen terugtrekken uit bepaalde werkgebieden. In plaats daarvan wil het bedrijf meer betrokken raken bij Oost-Europa. Critici zouden het “branden gaat stichten” noemen – na een opsomming van steun aan Oekraïne, noemde Soros specifiek Moldavië als een huidig project. Dus als er in de komende jaren onrust of rellen uitbreken in Moldavië, kun je begrijpen waar dit vandaan komt.

De CEU, de universiteit van de Open Society Foundations, die dient als opleidingscentrum voor kaderleden en haar afgestudeerden naar belangrijke posities in verschillende landen stuurt, zou hier een belangrijke rol in spelen. Deze lijsten met afgestudeerden zijn zeker te vergelijken met de Young Global Leaders van Klaus Schwab, behalve dat ze in werkelijkheid vele jaren academisch onderwijs hebben gevolgd bij Soros – en ze werden zorgvuldig voorbereid op de verwachte resultaten voor het Soros-imperium. Nadat de universiteit uit Hongarije was verbannen, was de ÖVP-Groene regering in Oostenrijk, hand in hand met de socialistisch bestuurde stad Wenen, verheugd om deze “onderwijsinstelling” naar de Oostenrijkse hoofdstad te halen.

We zijn het niet eens met het oordeel van “the peoples voice” dat dit een terugtrekking van Soros is omdat het verzet wereldwijd te groot wordt.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

George Soros wil “Europa slopen en verkiezingen vervalsen”, zo blijkt uit documenten van de Open SocietyVolg Frontnieuws op Telegram

  Zijn de media en de medische wereld medeplichtig aan moord?

Lees meer over:

Vorig artikelBrits leger zou na een oorlog van ‘een paar maanden’ uitgeput zijn, werd het parlement verteld
Volgend artikelEuropa is ten einde – Verdoemd door derderangs elites
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Het kwaad moet zijn krachten opnieuw bundelen.
  Blijkbaar heeft het duister een miscalculatie gemaakt…
  Ik hoop dat landen die in de nabije toekomst overlast zouden moeten verwachten van deze criminele organisaties, goed oppassen en deze rotte appels direct elimineren.

   • @Libera nos a malo…

    Het kwaad is al opgeruimd. Dit is een oorlog die je alleen kan winnen als er al gewonnen is en wij (de mensheid) worden in lockstep niet opgesloten, maar ontwaakt. Het ligt er maar net aan hoe je naar de film kijkt. Kijk je links zie je totalitarisme, kijk je rechts zie je totalitarisme, maar kijk je naar binnen dan kom je in het NU waar de echte macht is. Los van alle informatie en misinformatie draait het om energie en die is gewoon aan het veranderen. De angst is uit de kritieke massa aan het verdwijnen. We zullen zien, maar ik denk dat we in een Great Reset film zitten die eindigt in een Great Awakening.

    Maar ik begrijp het dat mensen dat labelen als dromen/hallucineren. Maar besef goed, alles begint in ons. Antisoof heeft daar wat mooie dingen over uitgelegd. We gaan niet eindigen, we gaan opnieuw beginnen.

 2. Bende gek die vent gebruikt mensen , herstel, koopt mensen waar hij ze nodig heeft en als ze niet meer nodig zijn kunnen ze kapot vallen. Dus zal hij nu wel weer in iets anders geld pompen. Die zieke geest kan het niet nalaten destructieve schade aan te richten. Daar teert hij op. Die heeft geen ziel meer om aan te refereren dus moet hij zich voeden met destructieve energie. Tja..🤷‍♀️Typeert de kutjood.

 3. Dit zijn machtswellustelingen die misbruik maken van de zwakte van links. Logisch nadenken is voor linkse mensen namelijk een moeilijke opgave, maar het grootste euvel waar gretig misbruik van wordt gemaakt is hun gevoel voor deelname aan “een goede zaak”. Blind hebben ze zich overgegeven aan de tirannen die slechts uit zijn op macht. De realiteit bevestigt dit keer op keer. “Je doet het voor een ander” bleek helaas voor velen de nagel aan de doodskist. Links is wel behoorlijk standvastig, maar dat is allesbehalve een voordeel. Zou een stemverbod mogelijk zijn?

  • @annemieke…

   Eens, maar links of rechts bestaat niet.

   Mensen zijn ‘links’ of ‘rechts’ omdat ze gehersenspoeld zijn. Het is verdeel en heers. Net als bij voetbal hebben we ons in teams laten verdelen die tegenover elkaar staan ipv samen te werken. De elites doen alles om de mensheid op de handrem te houden zodat we geen millimeter vooruitkomen en alleen maar ruziën over links en rechts ipv de linker en rechter hand van de poppenspeler in het midden.

   Mensen kan je erg moeilijk met elkaar in oorlog brengen, maar zodra je die mensen in teams tegenover elkaar zet, dan kan je ze heel eenvoudig met elkaar in oorlog brengen. En dat is wat er op alle levels van onze wereld gebeurt. We worden ontmenselijkt doordat we in teams tegenover elkaar worden gezet en we strijden ipv samen te werken.

   Man cannot rule man.

   Liefde moet het over gaan nemen, want met ego (links of rechts) komen we hier niet uit.

   • Ik moet hierbij altijd denken aan het verhaal van de pot met rode en zwarte mieren….
    Rode en zwarte mieren leven in vrede met elkaar. Zelfs wanneer je ze in een pot opsluit zullen ze elkaar niet aanvallen.

    Maar als je de pot flink gaat schudden, zullen ze het tot de dood aan toe uitvechten. De rode mieren denken dat ze worden aan gevallen door de zwarte mieren en de zwarte mieren denken dat de rode mieren de oorlog begonnen zijn.

    Maar geen van beide miersoorten heeft in de gaten dat de pot door iemand anders geschud is. Ook wij zitten in deze spreekwoordelijke pot opgesloten. Laten we vooral blijven kijken wie deze pot aan het schudden is, in plaats van elkaar aan te vallen

 4. Ik ga mee met Theme en anderen, maar ik vraag me ook af of het sluiten van kantoren e.d. en het noemen van Moldavië juist het bundelen van krachten is. Of dat er daar iets gaat gebeuren en hij zijn “eigen” mensen wil weg hebben. Voor zover hem dat iets kan schelen.

 5. Heeft waarschijnlijk helaas te maken met de AI instrumentaria die beschikbaar zijn. Dat ChatGPT opeens populair is, wil zeggen dat het militair industrial complex deze beta versie niet meer bruikbaar vindt ergo ‘ze’ draaien al op de opvolger, die uiteraard niet voor het publiek beschikbaar is.
  En tja, al die onbetrouwbare mensen in dienst houden terwijl de digitale wereld het ook kan, en beter em sneller.
  Dus helaas, vergeet het maar dat het ‘slecht gaat’ met deze criminele organisatie…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in