European Parliament from EU / Wikimedia (CC BY 2.0 DEED)

Het is tijd om te rouwen om de ondergang van het oude Europa. De verrotting is te ver gevorderd, de neergang te uitgesproken, de eigenwaan, decadentie, pacifisme en zelfhaat te ingebakken, de doem-loop niet te stoppen. Europa, ooit het rijkste, meest geavanceerde continent ter wereld, is er geweest. Zijn vernederende val is maar al te duidelijk voor de rest van de wereld, zo niet voor de misleide Europeanen, schrijft Allister Heath [Archief].

De ziektes die het zichzelf heeft toegebracht – catastrofaal economisch falen, bijna totale geopolitieke irrelevantie, een migratie- en integratiecrisis en een gapend democratisch tekort – zijn nu uitgezaaid. Ze zijn te complex geworden, te ontmoedigend voor Europa’s derderangs-elites om zelfs maar te overwegen ze aan te pakken, en vooral voor de egoïstische, demagogische politici die met zoveel onverschilligheid hebben toegezien op de sociale desintegratie, de “de-groeiing”, de Potemkin-militairen en de ontstellende demografie. Duitsland, Frankrijk, Nederland en andere landen staan op de rand van een sociale explosie, waarbij boeren de laatste zijn die zijn geradicaliseerd.

Elke jonge, ambitieuze Europeaan kan beter naar Amerika verhuizen, vooral naar het anti-woke Florida of Texas. Ze zullen minder belasting betalen. Ze zullen een beter, gelukkiger en vrijer leven leiden. De kans op een totale oorlog is kleiner. Hun levensstandaard zal drastisch hoger zijn.

In de 248 jaar durende intra-Westerse strijd tussen de VS en Europa is er maar één winnaar geweest. Amerika is ook ziek, getuige het eigen sociale verval, de opkomst van de woke ideologie en de belachelijke rematch van de geriatrie tussen Donald Trump en Joe Biden. Maar anders dan in Parijs, Berlijn, Rome of Brussel is er nog genoeg over van de kapitalistische geest, de dynamiek, het ondernemerschap, de liefde voor wetenschap, meritocratie en technologie om het land door de huidige problemen heen te helpen.

Europa’s grootste nalatenschap aan de wereld – kapitalisme, individuele vrijheid, de rechtsstaat en de “Westerse, Opgeleide, Geïndustrialiseerde, Rijke en Democratische” (of “rare”) waarden die zo briljant zijn beschreven door Joseph Henrich van Harvard University – zal voortleven in de VS. Maar er is geen weg terug voor een Europees continent dat nihilisme, postchristelijk heidendom, illiberalisme en de politiek van afgunst heeft omarmd, dat gelooft dat het redden van de planeet het sluiten van succesvolle industrieën en het verarmen van de bevolking vereist, dat het islamitisch extremisme en antisemitisme niet de baas kan en dat zijn verzorgingsstaat niet wil hervormen.

  G-7 waarschuwt voor wereldwijde voedselcrisis door Russische "tarweoorlog" in Oekraïne

Zelfs Brexit, het ultieme waarschuwingssignaal, veranderde niets. De heersende klasse in Europa deed het vertrek van het Verenigd Koninkrijk af als een aberratie, een eigen doelpunt van zelfhatende Britse excentriekelingen, en zette haar mislukte beleid voort. Ze weigerde te luisteren naar de kiezers; geen wonder dat hun woede steeds ontvlambaarder, heviger en ongerichter wordt.

De bevolking van de EU zal over twee jaar een piek bereiken van 453,3 miljoen, en zal dan terugvallen tot 419,5 miljoen in 2100, ondanks de massale immigratie, voorspelt Eurostat. De bevolking zal drastisch vergrijzen door een ineenstorting van het geboortecijfer. Welvaartsstaten zullen imploderen, waarbij de belastingen op jongeren omhoog schieten om gezondheidszorg en pensioenen voor ouderen te betalen. Het enige antwoord van de Euro-elites, nog meer migratie, zal potentieel gevaarlijke extremisten versterken. In Frankrijk, Duitsland, België en elders maken het falen om veel recente migranten te integreren en het antwoord van de heersende klasse – liegen dat alles goed gaat – de weg vrij voor een cataclysme. De opkomst van de Duitse AfD zou ons allemaal zorgen moeten baren. Bij de Europese verkiezingen zullen populisten winst boeken.

De kloof in levensstandaard tussen Amerika en Europa wordt steeds groter. In het laatste kwartaal van 2023 groeide het BBP van de VS met een geannualiseerde 3,3 procent; de eurozone groeide met nul procent en de Duitse economie kromp opnieuw. De inval van Poetin in Oekraïne hielp niet, maar Europa had niet zo afhankelijk moeten worden van Russisch gas.

Het hoge belasting- en regelgevingsmodel van het continent heeft decennialang voor ondermaatse prestaties gezorgd en nu leggen Emmanuel Macron, de EU en de Nederlandse en Duitse regeringen opzettelijk delen van hun landbouw stil om de netto-nuldoelstellingen te halen. De Duitsers vernietigen hun auto-industrie en Europa zal in plaats daarvan Chinese elektrische voertuigen importeren. Tientallen jaren van “industriële strategie” en subsidies zijn er niet in geslaagd om een Europese technologische industrie van wereldklasse te creëren. De economische zelfmoord van het continent leidt nu al tot een uittocht van de besten en slimsten.

  Kan Europa overleven zonder Russische kolen en olie? Dit is wat het betekent voor torenhoge prijzen...

De geopolitieke irrelevantie van Europa is al even opvallend. De defensie van Europa wordt gedragen door de Amerikaanse belastingbetaler, die al zo lang lijdt. De Fransen zijn nergens te bekennen in de strijd tegen de Houthi’s; hun leger is een schaduw van zichzelf en zou het in een echte oorlog niet lang uithouden. De Polen en een paar anderen doen hun best, maar het Duitse leger is een lachertje en alle grote beloften om de Europese legers in 2022 weer op te bouwen hebben niets uitgehaald. Het continent is bijna volledig gedemilitariseerd, heeft een tekort aan personeel en hardware, heeft niet de capaciteit om meer van dat laatste te produceren, heeft nul antwoorden voor de lange termijn om Poetin in bedwang te houden en heeft niets gedaan om zich voor te bereiden op de mogelijkheid van een tweede overwinning van Trump. Het is een schande.

Het is niet te geloven dat zoveel van de Britse Remainers en Rejoiners uit de middenklasse, die Labour dit jaar naar de overwinning zullen helpen stuwen, nog steeds zo ondoorgrondelijk onwetend zijn over de werkelijke staat van de Europese economie en samenleving. Verblind door anti-Tory haat, geobsedeerd door glimmende TGV’s en de herinneringen aan hun aangename vakanties in Zuid-Europa, gaan ze ervan uit dat dingen beter moeten – gewoon beter moeten – zijn in Europa.

Bijna alle Labour-parlementariërs geloven dat de oplossing voor ons eigen gebrek aan groei is om weer lid te worden van de interne markt of de douane-unie, ook al hebben deze de eigen economieën van Europa niet kunnen redden. Hoe kan het verder aanhalen van onze banden met een continent zonder groei of een krimpende Duitse economie iets betekenen voor Groot-Brittannië? Dat kan het niet. En hoe zal Brits links reageren op de opkomst van rechts in Europa? Zal het nog steeds van Duitsland houden als de AfD deel uitmaakt van de regering? Zal het nog steeds van het statistische Frankrijk houden als Marine le Pen aan de Elysee zit?

  Overleeft Europa? Financiële crises, Migratiecrises, Coronacrises, ... Allescrisis?

Groot-Brittannië is er verschrikkelijk aan toe, maar Europa ook. Het euro-pessimisme van de Brexiteers is gerechtvaardigd; het probleem is dat het establishment weigerde om Brexit te gebruiken om te breken met de regelgevingsfilosofie van Brussel en om onze economie weg te leiden van de stagnerende EU-markten. Groot-Brittannië lijdt daarom in toenemende mate aan dezelfde pathologieën als Europa en staat voor een vergelijkbare terminale neergang. Dit is geen pleidooi voor meer EU, maar voor nog minder en radicale binnenlandse veranderingen. De geleidelijke eclips van Europa is aan het versnellen en het zou absurd zijn voor welke Britse regering dan ook om te overwegen het land weer op één lijn te brengen met Europa.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EU en NAVO stevenen af op de afgrond door stommiteiten in buitenlands beleidVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMassale personeelsinkrimping wereldwijd: Extreem-linkse Soros stichtingen in ernstige problemen?
Volgend artikelIn het Midden-Oosten hebben de VS het einde van hun kunnen bereikt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. wat een ..zucht.. relaas. Misschien kan degene die dit geschreven heeft zich verdiepen in het werkelijke draaiboek waarom dit zich allemaal afspeelt.

  • Ja, ook ik zoals zovelen vragen zich af waarom dit allemaal moet gebeuren en wie er voordeel bij heeft. De enige waarvan ik denk dat dit opgezet is zijn de bankiers, de rockenfellers, miljardairs en rothshilds. Geld heeft waarde wanneer er verschil van rijkdom in de wereld is. Wanneer alle rijkdom in de wereld verdeeld zou worden over de wereldbevoking zou iedereen gelijke bezittingen hebben met iedere werelburger goed voor €75 miljoen is de drive om werk tegen betaling te verrichten weg want men is rijk en verwacht het personeel te kunnen huren die zelf ook personeel zoeken enz.

 2. Beste Madeloes,

  “Misschien kan degene die dit geschreven heeft zich verdiepen in het werkelijke draaiboek waarom dit zich allemaal afspeelt.”.

  Verwacht er niets van madeloes , het is met een westerse bril op en vanuit Brits perspectief geschreven.

  • @Tigron
   het aardse leven heeft mij wel geleerd dat ik niets hoef te verwachten van anderen want dat is ook niet nodig om jezelf heel te voelen met alles wat is en niet zichtbaar is. De meeste van ons zijn tijdreizigers met ons eigen doel. Het zou fijn zijn als de ‘medemens’ zich open zal stellen wat er wel degelijk toe doet om de tijdlijnen waar men zich in bevindt te overstijgen.
   De planeet van angst om ‘gegeten te worden’ in alle rijken te veranderen in het volledig zijn in de ervaring van lichaam.

   • Beste Madeloes,
    Wij zijn zielen die menselijke ervaringen moeten krijgen,
    om er van te kunnen leren en groeien.
    Iedere ziel heeft zijn eigen snelheid op het pad van spirituele groei.
    Vandaar dat er wel eens sprake is van oude zielen en jonge zielen.

    Wij hebben anderen nodig om ons te helpen met de te laren levenslessen.
    Dat kunnen positieve mensen zijn maar ook negatieve mensen.
    Het is echter aan ieder individu welke levenslessen hij/zij wil/kan leren.
    als het niet lukt, dan wellicht in een volgend leven een herkansing.

 3. Ik verkeer gewoonweg in de onmogelijkheid dit soort artikels nog volledig uit te lezen !
  Allereerst mijn excuses dat ik dan toch iets wil meedelen.
  Hoe kan en zal met zekerheid de Europese bevolking binnenkort gaan pieken naar 450 miljoen mensen, dit terwijl er zoveel mensen dat covid-vaccin meermaals hebben genomen en er aldus volgens elke denkbare berekening een sterftegolf zit aan te komen waar zelfs pietje de dood een “burnout” van zal krijgen.
  Hier valt nog meer over te zeggen natuurlijk.
  Waar zelden iemand over spreekt bvb.: hij staat er nog steeds https://web.archive.org/web/20231214030451/https://deagel.com/country/
  je ziet bijvoorbeeld voor Duitsland voor COVID 80 Miljoen inwoners
  bij 2025 forecast: een reductie naar 28 Miljoen !
  De andere Europese landen doen het met een reductie van gemiddeld 30% iets minder slecht
  Het VACCIN of OORLOG, of beide ?

 4. De politici zitten daar niet voor het volk, zijn ook nooit gekozen. Zij zijn daar geplaatst door hogerhand. Het zijn stuk voor stuk gedresseerde acteurs. Als ze niet gechanteerd worden vanwege hun seksuele afwijking, worden ze wel op een andere manier omgekocht. Tenslotte heeft iedereen zijn persoonlijke prijs. Daar alle topacteurs coke snuiven en alcohol zuipen, om het maar vol te kunnen houden. Maar in die toestand gaat het hun zelf voorbij over wat zij moeten beslissen. Meestal hebben zij geen flauw idee wat het inhoudt. Zo tekende Rutte standaard bij elk kruisje, dat doet zijn kloon ook. De huidige Rutte is een kloon en maakt de ene domme opmerking naar de andere. Je moet het soms vaker luisteren van hij nou eigenlijk zegt, want 99% zegt hij letterlijk het tegenovergestelde van de waarheid. Maar dat doen eigenlijk alle EU met haar lidstaten. Het is een clownsvoorstelling geworden, wat vele nog niet door hebben. Met het Build Back Better is het juist de bedoeling om eerst letterlijk alles af te breken op alle fronten, want anders kun je niets opnieuw opbouwen. De klimaat verandering of Poetin krijgt standaard de schuld van hun bewust wanbeleid. We zitten nu nog steeds in de sloop fase van de Build Back Better. Dan heb jij randdebielen nodig om de hele boel bewust in het honderd te laten lopen, de uitvoerende ambtenaren doen vrolijk mee. Van bevel is bevel. Geen vragen stellen, maar gewoon uitvoeren wat hen vertelt wordt.

  • Beste Qvic,
   Ik zou het niet beter kunnen schrijven.
   De ellende is echter dat de massa het nog steeds niet in de gaten heeft,

   “de uitvoerende ambtenaren doen vrolijk mee. Van bevel is bevel. Geen vragen stellen, maar gewoon uitvoeren wat hen vertelt wordt.”

   Net als de NSBers destijds.

 5. Mss een domme logica, mensen moeten toch geld hebben om daarna belastingen te kunnen betalen? Als ze weinig of net genoeg hebben hoe gaat dat dan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in